31 martie 2010

Sa devenim una cu Dumnezeu, adica una cu Iubirea si Vointa Lui

             Comunicarea cu Iisus este scopul real, adesea uitat si ignorat, al tuturor miscarilor crestine. Trebuie incurajat efortul personal al fiecarui credincios si cautator de a obtine aceasta suprema binecuvantare. Sunt multe persoane care fie deja au realizat acest lucru cu adevarat iesit din comun fie sunt la un pas. Desigur sunt si altii care nu sunt atenti la semnele interioare si exterioare facute de El si continua mecanic ritualul, iata ignorand scopul suprem al ritualului, cunoasterea lui Dumnezeu si comunicarea cu El. Sunt si altii care se roaga cu iubire dar nu sunt pregatiti si nici nu vor sa faca acest mare pas care este comunicare constienta cu Iisus. Aici trebuie spus ca daca mai pastrati urme de orgoliu in interiorul vostru si va imaginati ca ati fi sau ati reprezenta ceva in fata lui Dumnezeu si din acest orgoliu faceti lucruri care nu sunt conforme cu vointa Lui, El nu va raspunde si va lasa sa bateti la usa cu rugaciuni in continuare... 

            Unii marturisesc si impartasesc si celorlalti astfel de realizare spirituala, altii nu. Este cel mai important lucru din existentele noastre si scopul suprem al intregului crestinism, acela de a-l gasi pe Hristos cel viu si de a deveni una cu El. Voi sunteti crestinii pe care ii asteapta de 2000 de ani aceasta lume. A venit timpul ca El sa nu comunice numai cu sfintii sai ci cu totii copiii sai. 

            Abordati cu seriozitate acest lucru. A comunica constient cu Iisus este cea mai mare minune. Pentru ca daca El v-a luat o singura data in brate nu o sa va mai lase pentru eternitate. Oricate pacate sau greseli veti mai face…

           A comunica cu el constient este mai mult decat orice altceva, este suprema binecuvantare. Este mai mult decat Samadhi sau Kundalini, este mai mult decat orice putere sau har dumnezeiesc pentru ca in timp le veti primi pe toate acestea si multe altele, fie in lumea asta fie in cealalta, dar ascultarea Lui adica urmarea vointei lui Dumnezeu este o putere spirituala poate in aparenta minora dar in realitate superioara oricarei alteia. Pentru ca aceia care nu urmeaza sau nu vor sa urmeze Vointa Lui cad in continuare din ceruri sau, daca nu au fost niciodata acolo, nu vor intra oricate puteri spirituale ar avea.  

           Voi sunteti crestinii asteptati. Aceia care in discursurile lor nu vor marturisi de 10 ori biserica si odata pe Iisus, nu vor pune ritualul inaintea celui pentru care se face ritualul. 

           Voi sunteti cei mai iubiti dintre pamanteni…

           Daca v-ati rugat o ora, rugati-va doua de acum. Daca citeati carti spirituale o ora zilnic cititi doua de acum. Daca posteati o zi pe saptamana postiti doua, faceti totul si mai ales ceea ce El va spune sa faceti.

             Voi sunteti buturuga mica ce va rasturna carul mare. Voi sunteti revolutia spirituala tacuta si tainica care va exorciza raul acestei lumi. Nu trebuie sa va stie lumea . Daca va stie El este de ajuns. Iar daca El o sa vrea sa va stie si altii, veti fi cunoscuti si recunoscuti in infinit de mii de miliarde de creaturi ca superbii si asteptatii ingeri ai lui Dumnezeu... 

             El are miliarde de civilizatii la dispozitie si ar putea sa-si reverse gratia asupra oricui altcuiva. Faptul ca El isi tine promisiunea si a trimis la intrupare ingerii Sai pentru a salva acest pamant si a-i confirma pentru eternitate numele pe care deja il are in infinit, “planeta sfanta” , este o dovada a bunatatii si rabdarii Lui. Iar ingerii Lui sunteti voi…

             Curaj, acesta este scopul oricarei religii, dupa aceasta alearga creaturile dintotdeauna, acesta este visul si suprema realizare a oricarei creaturi care exista : comunicarea cu Creatorul ei.

              Dati atentie sporita acestui fapt. Eu va spun ca El este gata sa faca semne mari in existentele tuturor celor care sunt aproape de El si se roaga zilnic. Fiti pregatiti sa-l cunoasteti si sa comunicati cu El cat mai des.

              Spuneti-le tuturor ca alesii Lui nu alearga dupa impliniri si realizari in acesta lume ci dupa impliniri si realizari care sa dureze etern. Dar mai ales ca El se intoarce si este deschis spre a binecuvanta pe oricine doreste sa-l cunoasca si sa-l urmeze. Dupa cum a spus, daca cei invitati la nunta nu vor raspunde acestei invitatii, adica acele fiinte superioare care s-au intrupat cu scopul de a-l sluji, El va iesi in strada si primii intalniti si care vor accepta cu umilinta si recunostinta invitatia la Nunta, adica la cunoasterea suprema si la ascultarea si iubirea de Dumnezeu, vor intra in locul celor care pun religia , ritualul sau alte lucruri mai presus de El. Iar daca El nu coboara in sufletul nostru si nu isi ridica aici lacas asa cum a promis, noi nu vom putea singuri sa urcam in ceruri si sa ne mantuim. Asa ca scopul este sa obtinem intai gratia Lui deci sa ne umilim si sa facem orice stim, sa renuntam la dorinte si la lume, sa impartim averea saracilor sa ne sacrificam intr-un fel sau altul de dragul Adevarului pentru ca Adevarul sa coboare la noi si sa ne ridice apoi la El. 

               Curaj deci, in Imparatie nimeni nici nu se spovedeste nici impartaseste decat in inima Lui. Pentru ca acolo(si in inima si in Imparatie) toti sunt deja una cu El. Iar voi sunteti la un pas de a fi una cu El.

                Eu nu vorbesc impotriva nici unui cult si a nici unei traditii. Ci vreau doar sa arat ca scopul nu este nici cultul, nici traditia si nici o religie, ci cunoasterea Lui. Iar cunoasterea Lui nu este un lucru teoretic pe care il puteti obtine daca faceti parte dintr-un grup sau altul. Aceasta binecuvantare se obtine prin efort personal, credinta si mai ales iubire de Dumnezeu si Adevar.

              Si iata ii indemn pe toti aici sa nu renunte la ritual decat numai dupa cel vor cunoaste pe El personal. Ba mai mult daca puteti experimentati si cunoasteti toate ritualurile acestei planete pentru a ajunge cat mai repede la El... 

                Nu trebuie sa uitati ca El se intoarce la toti oamenii, nu numai la crestini. Ca El este stapanul tuturor religiilor si mai ales ca El este cel slavit si adorat de toate religiile lumii. Desigur ca noi nu vedem decat pana la orizont dar dincolo de el sunt miliarde de musulmani, hindusi , budisti sau alti oameni care se straduiesc sau nu in felul lor sa-l gaseasca pe El. 

                 Deoarece toate religiile ii apartin, atunci ele va apartin si voua. Ele sunt un bun al acestei lumi. Iar tot ce are bun aceasta lume apartine tuturor. Am scris aici o poveste scurta despre religii…

               Comunicarea directa cu El va va mantui printre altele si de prejudecati, superstitii(sunt si superstitii religioase) si de alte neadevaruri.

               Fie ca voi sa deveniti primii crestini universali, adica veritabili copii ai lui Dumnezeu inca din aceasta viata.

               Si nu uitati, ca va rugati pentru a vi se raspunde si nu de dragul de a va ruga. Tot ce faceti faceti pentru a-l cunoaste pe El si astfel pentru a nu mai fi singuri ci una cu Dumnezeu. Sunt multi care merg precum trenul pe sine si nu vor sa-l vada si sa-l recunoasca pe El. Pentru ca El este si a fost si va fi o revolutie spirituala. El este opusul acestei lumi si multi se roaga dar nu pentru Adevar ci pentru a le fi mai bine in aceasta lume sau pur si simplu pentru a fi admirati ca niste buni crestini ce sunt. Asadar voi rugati-va pentru a fi atinsi de El si pentru a-l cunoaste si pentru a deveni una cu El. 

               Pentru ca acum urmeaza revolutia spirituala a acestei lumi, adica acea miscare interioara a sufletelor  care va aduce adevarata schimbare si in exterior expulzandu-i pe ratacitii care cred ca viata si omul sunt un accident cosmic, dar mai ales pe aceia cale au pus la care exterminarea unui numar foarte mare de oameni si care nu ii considera egali cu ei pe fratii lor cei multi si sarmani... 

               Mai sunt si altii care ignora in mod constient vointa lui Dumnezeu desi se ocupa cu cautarea Adevarului si chiar au obtinut mari realizari spirituale...  Asadar in loc de suprema binecuvantare vor primi judecata Lui. Pentru ca a arata lumii ca esti una cu Dumnezeu dar a face mai degraba vointa ingerului cazut este nu atat o hotie spirituala cat ducerea in ratacire a multora care cred ca pot sa devina una cu El dar sa faca in continuare ce vor ei.

               Nu exista asa ceva.  Atunci cand vom fi una cu El, noi nu vom mai fi ci numai El va fi. Asadar daca nu sunteti gata sa renuntati la aceasta lume pentru a cunoaste Adevarul, daca aveti alte dorinte si vise iar cunoasterea Adevarului este doar un moft si un orgoliu, nici nu il veti cunoaste si nu il veti intalni.

               Iar daca nu cunoasteti Vointa Lui nu il cunoasteti nici pe El... 

              Este momentul ca toti cei care il cauta pe El sa simta puterea binecuvantarii dar si a judecatii Lui aceia care doar cu buzele zic ca fac voia Lui dar in realitate fac exact pe dos ca si cand vointa lui Dumnezeu nu ar insemna suprema perfectiune si desavarsire ci doar un moft pe care il putem accepta sau nu.

              Sa ne amintim suprema lectie din gradina Ghetsimani : 

32. Şi au venit la un loc al cărui nume este Ghetsimani, şi acolo a zis către ucenicii Săi: Şedeţi aici până ce Mă voi ruga. 33. Şi a luat cu El pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan şi a început a Se tulbura şi a Se mâhni. 34. Şi le-a zis lor: Întristat este sufletul Meu până la moarte. Rămâneţi aici şi privegheaţi. 35. Şi mergând puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ şi Se ruga, ca, de este cu putinţă, să treacă de la El ceasul (acesta). 36. Şi zicea: Avva Părinte, toate sunt Ţie cu putinţă. Depărtează paharul acesta de la Mine. Dar nu ce voiesc Eu, ci ceea ce voieşti Tu.

                                                                                                                                           Marcu 14

29 martie 2010

Despre Impartasanie (II)

                Impartasania este simultan si simbolica dar si o experienta real spirituala. Este simbolica pentru ca este evident ca impartasabil este numai trupul de lumina al lui Hristos si reala pentru ca iubirea si credinta noastra fac in asa fel incat sa beneficiem de sangele lui adevarat care este duh sfant si iata astfel impacam vechea perceptie a unora cu cea reala. 

               Este evident ca nimeni nu cere prea multe unui copil, decat sa ne iubeasca si sa-i iubeasca si pe ceilalti copii. Lumea traieste inca in aceasta copilarie spirituala. Am putea spune ca traieste intr-un primitivism spiritual dar, nu-i asa, primavara este atat de luminoasa iar prezenta divina tot mai intensa incat explicatia copilariei spirituale este cea mai potrivita.

               Oamenii, chiar si cei cu preocupari spirituale sunt orgoliosi, vor sa descopere ei insisi. Imi amintesc de o ruda mai in varsta care nu lua niciodata in seama ce-i spuneam. Totusi, dupa un anumit timp, cand uita ceea ce-i spusesem, venea si ne spunea lucruri asemanatoare…

            Primitivismul spiritual vine de la faptul ca omul incult spiritual, limitat si care nu cunoaste si recunoaste decat ce vede el cu ochii lui a ajuns sa aplice intelegerea lui materiala marilor taine spirituale.  Ritualul trebuie acceptat ca o taina. Mai bine nu il explicati deloc decat sa ajungeti la o atat de incredibila explicatie si de negandit…

             Este o taina, fiinta voastra se hranesteste din izvorul spiritual care este Iisus. Asadar din trupul lui sfant de lumina.  

            Incet incet oamenii incep sa patrunda misterul tainelor…

            De fapt persistenta si perpetuarea acetui primitivism spiritual al crestinismului arata ca Dumnezeu nu pune accentul pe cunoastere ci pe iubire, umilinta si ascultare. Desigur ca atunci cand crestinul de acest tip devine orgolios si are pretentia ca detine adevarul absolut devine caraghios.

           Dar Dumnezeu este bun si rabdator si a trimis o ceata mare de ingeri la intrupare si El insusi se apropie pentru a schimba definitiv destinul acestei lumi. Un om nou se naste si deci o lume noua.

           Uneori, daca visul este spiritual, poti sa-l lasi pe om sa viseze in continuare. Dar mai devreme sau mai tarziu, el se va trezi, in lumea de dincolo cel mai adesea si atunci va intelege cum sta treaba cu ritualul si cu Impartasania…

            Sunt oameni care nu s-au impartasit niciodat si s-au mantuit. Spre exemplu toti aceia care lupta pentru binele celorlalti , mai ales cand in aceasta lupta isi dau chiar si viata... 

             Dar daca il iubiti cu adevarat sunt sigur ca El zambeste de ideile traznite pe care le aveti cateodata despre viata si chiar despre El. Asa cum si voi zambiti cand copiii vostri spun lucruri traznite… 

               "Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viaţă veşnică. "

                                                                                                                                             Iisus - Ioan 4,14

26 martie 2010

Despre Impartasanie

               Atata lumina si fericire… Bucurati-va se spune adesea prin cartile sfinte si cred ca acesta este unul din sensurile vietii… Sa ne bucuram    
               Imi amintesc ca Tutea a fost intrebat odata, Domnule Tutea, de ce ati vrut sa deveniti legiuitor( a lucrat in guvernul Romaniei)? Iar acesta a raspuns: “Ca sa nu mai poata oamenii de atat bine…”  
               Oare de ce s-a intrupat Dumnezeu? Ca sa nu mai poata oamenii de atata fericire… Si desigur ca sa fie o lectie vie pentru toti ingerii de prin ceruri sau de prin alte parti si pentru toate creaturile sale.
               Oamenii se ataseaza foarte mult de de locurile fiintele obiceiurile traditiile si tot ce tine de spatiul si timpul in care s-au nascut. Iar daca acestea mai sunt si in conexiune cu Dumnezeu si credinta lor atunci cu greu poti sa le schimbi parerea.  
              Stim cu totii ca Iisus a vorbit aproape exclusiv in parabole, ca tot ce spunea avea o semnificatie profound spirituala si nu putea fi luat literal.
              Iata ca oamenii nu au intrat inapoi in pantecele mamelor ca sa se nasca din nou, iata ca Intoarcerea Lui se va vedea de la un capat la altul pe cerul interior al fiecarei fiinte si nu pe cerul exterior, iata ca Imparatia Lui este o lume eterna din universul cauzal dar la care avem acces oricand prin trairea nostra interioara. Si totusi unii cred ca atunci cand El I-a indemnat sa bea vinul in amintirea Lui, gest din start simbolic, i-ar fi indemnat la un fel de canibalism, idée desigur ingrozitoare la care numai omul limitat si lipsit de orice cunostere si intelegere a lucrurilor spirituale putea sa ajunga.
              Nu este de ajuns ca ati schimbat cina si intalnirea in care trebuia sa va intalniti si sa il celebrati pe El si sa va rugati impreuna, intr-un ritual in care numai unul da celorlalti painea si vinul si in care numai unul citeste grabit din Evanghelie in timp ce restul asteapta cu nerabdare sa se termine mai repede “slujba”? Nu intelegeti ca aceasta “intalnire” in numele Lui a fost adevaratul ritual? “Unde se aduna doi in numele Meu…” Ce promisiune incredibil de frumoasa este aceasta! Nu va trebuie uniforme si slujbe pompoase in care sa cantati lucruri pe care nu le intelegeti. Trebuie doar sa va intalniti in numele Lui. Sa frangeti painea la cina voastra in numele Lui. Sa beti vinul in numele Lui. Sa traiti in numele Lui…    
              Hristos I-a indemnat sa se intalneasca in numele Lui si sa se “hraneasca” cu El. Hristos era si este un munte de energie. Cea mai pura si cea mai sfanta. I se spune acestei energii si duh sfant pentru ca reprezinta energia lui Dumnezeu, sufletul , vointa si iubirea Lui. Toti avem un duh, o energie, dar Duhul Sfant este chiar energia, sufletul Lui Dumnezeu.  
               Hristos ne-a indemnat deci sa il cunoastem, sa devenim una cu El, nicidecum la canibalism. Desigur ritualul si impartasania tin loc de alta explicatie si intelegere. Dar sa duci asta la extrema si sa apari cu cheaguri de sange si alte explicatii de-a dreptul infioratoare, adica sa ridici prostia omului la nivel de intelegere spirituala , mi se pare deja cu mult prea mult.
               Eu insumi, cel mai nevrednic dintre toti de o asemenea gratie, stau la umbra sau mai bine zis la lumina acestui munte de energie sfanta care este Iisus.
               Eu insumi ma impartasesc zilnic in rugaciune cu si din aceasta prezenta divina.                  Impartasania este simbolica dar ea duce la impartasirea cu adevaratul sange care este duhul sfant si care coboara in noi atunci cand il iubim intens pe Iisus.
                Acesta este adevarul.
                Iar norocul tuturor este ca pe Iisus nu il intereseaza atat de mult intelegerea ci mai ales iubirea. Asa ca El prefera de o mie de ori prosti care sa creada ca se hranesc cu trupul lui fizic dar care sa-l urmeze si sa-l iubeasca mai presus de orice decat intelepti care sa inteleaga procesul dar care sa nu fie la fel de umili si iubitori ca primii.
                  Dar nu ne-a spus tot El, Fiti intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii? Deci a venit vremea pentru toti sa abandonati prejudecatile si sa intelegeti tainele si misterele spiritului.
                 Iubirea pentru El atrage prezenta Lui. Asa cum iubirea reciproca ne atrage unul spre celalalt si ne face sa ne intalnim la nivelul sufletului. Iar intalnirea sufletului este cu mult mai importanta decat intalnirea trupului. Cu atat mai mult daca este binecuvantata chiar de El.
                 Eu va urez impartasanii, adica intalniri cu El, cat mai dese.

19 martie 2010

Importanta Adevarului si falsa religiozitate

            Nu e greu de observat ca oamenii, ma refer evident la cei credinciosi, religiosi, sau la cei care cauta sa descopere Adevarul, ceilalti sunt oameni in devenire, s-au obisnuit atat de mult in credinta lor ca Dumnezeu sa nu le raspunda, s-au obisnuti atat de mult sa fie singuri incat nici nu mai concep posibilitatea unui raspuns din partea lui Dumnezeu.             Se complac in aceasta stare confortabila de asa zisa religiozitate dar care nu are nici o legatura cu Dumnezeu.             Traditie , obiceiuri si chiar marturisire. Nu ca Dumnezeu nu ar fi un obsrevator desavarsit si drept al fiecaruia, dar faptul ca omul nu-si sprijina afirmatiile, optiunile si actiunile pe Dumnezeu cel viu, ca nu se afla in comuniune constienta cu acesta il trimite inapoi la starea de egalitate cu cel nereligios si ateu.               Oamenii in ratacirea lor au ajuns la situatia in care sa declare cu de la sine putere ce poate si ce nu poate Dumnezeu. Fiecare si-l imagineaza dupa mintea lui dar nimeni nu e interesat de un Dumnezeu care sa fie cu adevarat Dumnezeu.               Viata asta are o logica, ea poate fi inteleasa. Ea are si un sens.                Daca nu vrei sa devii stapanul vietii si sa o traiesti ca pe un dar, atunci vei fi o victima a uriasului mecanism al ei si vei fi trait, vei fi exploatat de viata.                Viata este aventura spiritului iar acestuia nu ii pasa prea mult de furnicutele ratacite si care nu numai ca nu cauta adevarul dar nici nu le pasa de existenta acestuia.                 Asa se explica potopul si toate marile dezastre individuale sau planetare.                  Omule , Dumnezeu exista si El este viu si este cauza a totul. Vrei sa il cunosti, sa cunosti legile universului si sa fii invatat de El ce este Viata si cum se traieste ea? Sau vrei sa traiesti ca un fluture de noapte ce se avanta spre prima lumina?                 Vrei sa devii ceea ce ai fost creat sa devii sau vrei sa ramai in filozofiile tale sau poate intr-o existenta tampa ce nici macar nu se ridica la nivelul gandirii?                  Pentru ca nu mai este timp si sunt miliarde pe planeta si Dumnezeu nu va astepta pe fiecare in parte sa se trezeasca.                  Si eu am crezut ca planeta e plina de oameni... Dar apoi am vazut ca pana si poetii spun ca nu e nici o diferenta intre noi si firul de iarba...                  Dumnezeu nu are timp de mofturile si tampeniile unei furnici. Asta daca nu cumva furnica a devenit om prin iubire si ii daruieste Cretorului ceea ce Acesta cere de la ea... iubire.                  Chiar si de ar fi numai cateva sute de mii de oameni si tot mi s-ar parea mult... Dar nu este treaba mea asta. Treaba mea este sa inteleg ce este viata si de unde vine ea pentru ca in acest fel sa stiu ce am de facut.                  Curioasa creatura omul liber si lipsit de Dumnezeu. S-a demonstrat ca acesta il uraste de moarte pe cel care l-a creat pentru ca existenta Acestuia ii rapeste omului posibilitatea de a fi el insusi un Dumnezeu. Omul poate fi Dumnezeu numai in masura in care accepta sa devina una cu Dumnezeul adevarat.                   Am vazut ca omul isi omoara creatorul si aproapele fara regret si nu doreste in nici un fel sa fie deranjat de Acesta. Astfel omul ramane singur intr-un univers pe care nu vrea sa-l inteleaga...                    Am fost martor in aceasta lume a bunatatii si blandetii Creatorului. Am vazut ca cine cauta gaseste, am vazut ca Dumnezeu este drept si foarte rabdator, un tata ideal pentru oricine il descopera si il iubeste.                    Am vazut cum el atentioneaza personal sau prin ingerii lui pe fiecare om in parte. Am vazut ca orice judecata este precedata de avertismentele Sale. Am vazut ca inainte de marile razboaie, inainte de marile catastrofe palnetare dar si individuale, El vine cu blandete si avertizeaza asupra dezastrului. Evident ca oamenii nu au timp sa-l asculte, ei au teorii mult mai bune, cine mai are timp sa-l asculte pe Dumnezeu?                    Doamne totul este bun si perfect si desavarsit. Ce nebun ar putea sa isi acuze Creatorul ca l-a creat cand oricare dintre noi am fi facut in locul Tau acelasi lucru. Adica am fi creat lumea si viata daca am fi avut aceasta putere.                Eu nu sunt nimic decat ceea ce iubirea si gratia Ta vor sa fiu.               Nu ti se poate reprosa nimic. Eu adesea m-am revoltat impotriva Ta , dar mi-ai aratat cu rabdare cum stau lucrurile si m-ai facut sa te inteleg.               Oricum ai fi fost din moment ce existi nu ar fi fost alta solutie decat sa lucram pentru Tine si nu impotriva ta. Nu inteleg nebunia de a lupta impotriva Adevarului.                 Dar dincolo de aceasta realitate Tu ai aratat ca esti o fiinta cu totul speciala, ne-ai zdrobit inimile cu bunatatea si dreptatea Ta si ne-ai aratat ca esti dispus sa suferi si sa mori in locul nostru. Cat de impresionant este acest lucru.                   Am vazut si vad in jurul meu oameni care se avanta in teorii si se lasa prada dorintelor personale justificand ca aceasta e voia Lui... Mi se pare chiar o lipsa de bun simt fata de El sa proiectam asupra Lui mizeriile si toate nimicniciile noastre.                   Cat de mult s-a ferit El de sexualitate si cat de mult i-a pazit si pe sfintii lui de aceasta, sfinti chiar din toate religiile si totusi mai sunt unii care fac apologia sexualitatii , fie ea chiar si dupa casatorie. Nu mai zic de altii care fac dragoste ca sa se mantuiasca sau, ma rog, ca sa se elibereze.                  Cata nebunie. Mai spun inca o data. Nu va interzice nimeni sa faceti dragoste. Dar asta face parte din ingaduintele lui Dumnezeu, nicidecum din lucrurile recomandate de El.                  Iar daca ar fi fost altfel, El insusi ar fi facut acest lucru. 

14 martie 2010

Hinduism si Iudaism

                    Hinduismul si Iudaismul sunt cele mai vechi religii ale acestei civilizatii. Amandoua sunt deosebit de pretioase si au o radacina comuna predeluviana. Cele doua comunitati s-au diferentiat in timp mai mult datorita atitudinii lui Dumnezeu fata de ele decat din cauza unor disponibilitati sau caracteristici interioare. Dumnezeu avea planul sau in legatura cu poporul ales care trebuia sa fie comunitatea in care El Insusi urma sa se intrupeze. Dezavantajul acestui plan a fost acela ca oamenii acelui popor nu au stiut sa aprecieze suficient privilegiul incredibil de mare si totul a fost la un pas de a se intoarce intr-o situatie in care Dumnezeu incalca liberul arbitru fortandu-i pe oameni sa accepte prezenta Sa. Acest lucru este remediat odata cu aparitia lui Iisus. Lumea de acum va fi perfect libera, planul Domnului ajunsese la sfarsit si Domnul nu va mai stresa pe nimeni prin profetii sai, lumea si-a dobandit deplina libertate. Exista o exceptie, este vorba de Intoarcere si Judecata. Este foarte interesant ce devine iudaismul fara Dumnezeu, ultimul mare profet trimis evreilor fiind… Mohamed , vezi si cum in mod uluitor pe locul vechiului templu Dumnezeu ridica o moschee, parca vrand sa spuna “Mai degraba va veti mantui daca veti intra in moschei sa va rugati decat daca veti continua sa luptati impotriva Mea…”                     In partea cealalta, in Hinduism, departarea tot mai mare de epoca luminoasa si indreptarea spre Kali yuga a fortat evident toate spiritele constiente sa se agate de cer si sa gaseasca metode tot mai eficiente de a ramane ancorati in epoca de aur, epoca adamica in cazul de fata, desi este vorba numai de Tetra Yuga, unde oamenii traiesc mai multe sute de ani, pana la o mie chiar. In Satya yuga oamenii traiesc nelimitat. Sa amintim ca doua epoci satya se intind pe perioada a 8 mii de ani plus cele doua perioade de tranzitie care preced si urmeaza fiecare epoca si care reprezinta 10% din perioada respectiva, adica plus inca 1600 de ani = 9600 ani(2xSatya Yuga) - am mai trimis la acest text unde sunt cateva explicatii despre existenta acestor perioade numite yugas                   Odata cu aparitia lui Iisus raporturile dintre om si Dumnezeu devin perfect normale , de fapt ideale, perfecte deoarece omul nu mai este la dispozitia legii ci depinde de gratia si iubirea lui Dumnezeu care pot oricand sa-i daruiasca desavarsirea si mantuirea. Dumnezeu nu-l mai deranjeaza pe om care este liber sa faca absolut tot ce isi doreste in creatie cu viata lui. Iar efortul omului de a se apropia de Dumnezeu este incununat cu binecuvantarea Acestuia si iata cu stergerea pacatelor si posibilitatea unei vieti vesnice.                         Mai jos un text scris acum cateva luni urmat de o concluzie:                    Aceste descoperiri si aceasta intelegere nu ar fi fost posibile fara atat de pretioasele revelatii ale lui Jacob Lorber, in mod special Casa Domnului care pur si simplu dezvaluie evenimente fascinante  din perioada dintre crearea lui Adam si Potop.              Astfel stim ca de potop au scapat inaltimile Himalayei si ceea ce se afla dincolo de ele , adica China, de asemenea partea de sud a Africii si cele doua Americi.              Cea mai veche religie a lumii, avand sustinerea lui Dumenzeu pentru pregatirea maretei Sale intrupari este… judaismul iar continuarea fireasca , spirituala a acesteia… crestinismul… Astfel avem aceasta legatura directa, chiar de la Adam, Biblia fiind o marturie spirituala extrem de importanta.               A doua mare si glorioasa religie a lumii este… hinduismul.                 Radacinile hinduismului sunt Vedele, literal cuvantul insemnand a vedea, a intelege… Se stie ca aceasta au aparut imediat dupa invazia ariana, adica in jur de 1500 ien. Ori, intelegere a intelegerii, arienii au invadat intreaga Europa pana in sud inclusiv Grecia. De ce oare numai in India s-a pastrat aceasta traditie spirituala unica in aparenta?                 Simplu, pentru ca aceste mari revelatii, aceasta fabuloasa religie nu isi are originea sau aparitia in invazia ariana. Civilizatia Hharappa si Mohenjodaro existau inca inainte de 2000-2500 ien. Aceasta civilazatie s-a dezvoltat la poalele Himalayei in regiunea Pakistanului… Dupa diferite aproximari, potopul a avut loc in jurul anului 3000, exact cu cateva sute de ani inaintea datarii aparitiei acestor civilazatii din apropierea Himalayei.                   Astfel, dupa cum am spus intr-o postare anterioara, afirmatie ce a fost privita cu suspiciune… adevaratii Rishi, adica patriarhii hinduismului, cei care au revelat Vedele nu au trait in jur de anul 1500 ien ci sunt chiar marii patriarhi ai acestei lumi de dinainte de Potop. Astfel aceasta stiinta uluitoare, care pur si simplu este asemenea unei minuni incomprehesibile, vine de dinainte de potop, asa cum si tablitele sumeriene care de fapt sunt primele dovezi, marturii scrise ale civilatiei spirituale Adamice. Ingerii lui Dumnezeu sunt cei care I-au invatat pe oameni scrierea si le-au revelat secretele universului. A se vedea aceasta revelatie nepretuita numita Casa Domnului care pur si simplu ofera informatiile extraordinare care lipseau si care fac legatura intre toate celelalte informatii oferind imaginea mult dorita a adevarului.                   O alta dovada uluitoare o gasim in aspectele mistice si secrete ale Judaismului, Kabbala, Tora si Talmudul care confirma intr-un mod cu totul uluitor misticismul si cunoasterea hindusa. Vezi aici si desenul de pe steagul evreu care nu reprezinta altceva decat continua expansiune in spatiu sau a spatiului… Vom mai vorbi despre asta.                  Aceste doua stravechi religii, cele mai vechi si veritabile izvoare ale cunoasterii sunt surori ele au aceeasi radacina care este chiar revelatia lui Dumnezeu.                   Voi arata  in alte postari ca toti sfintii marilor religii se apropie de Dumnezeu exact in acelasi mod si prin tehnici aproape identice, cea mai importanta fiind repetarea numelui lui Dumnezeu insotita de asceza, milostenie… Ca toti ajung sa experimenteze aceleasi uluitoare trairi spirituale, ca toti ajung la starea de constiinta cosmica, unii numind-o Nirvana, altii Samadhi, altii Imparatia lui Dumnezeu, nu stiu cum o numesc sfinti mistici musulmani…                   Fie ca ignoranta si incultura spirituala sa dispara definitv din aceasta lume si sa fie inlocuita cu profunda intelegere spirituala, cu iubirea nesfarsita si cu prezenta divina perceputa si traita interior…                      Binecuvantati fie toti cei care il adora si il cauta pe Dumnezeu . Iar daca voi spuneti ca este superioara aceasta adorare a Dumnezeului intrupat aveti datoria sa demonstrati aceasta umanitatii…                   Dar aceasta nu o poate face nimeni ci numai Dumnezeu insusi, asa ca dublati-va eforturile pentru a deveni vehicule, instrumente ale gratiei si iubirii Sale fara sfarsit…                     Oh Doamne daca as trai o mie de vieti nu as putea sa-ti multumesc pentru comoara vie care este Adevarul divin. Fa Doamne din mine intrumentul tau umil si eficient pentru a aduce intelegere iubire si lumina acolo unde este nevoie de ele. Fa Doamne izvor de Intelepciune, Iubire si Adevar din fiinta mea si daruieste-le Doamne tuturor celor care ma iubesc si pe care ii iubesc daruri cel putin la fel de mari. Fa-i Doamne sa straluceasca in iubirea Ta, fa-i frumosi si stralucitori ca stelele, daruieste-le viata vesnica si implineste-i cu atingerea Ta divina. Fie ca ei sa cunoasca preafericirea si desavarsirea divina…                                   Cunoasterea hindusa si sistemul yoga apar aproape tuturor celor care le abordeaza in dorinta de a cunoaste adevarul ca o veritabila stiinta spirituala. Acolo este explicata structura subtila a omului dar si adevaruri despre macrocosmos care nu s-au mai conservat atat de bine in nici o alta religie, dar pe care le gasim in parte si in traditia secreta iudaica. Asa se explica de ce mare parte din cei care se apropie de orient afirma ca Iisus trebuie a fi fost in India, deoarece aceasta cunostere explica si chiar arata cum pot fi obtinute puterile paranormale si spirituale. Numai ca tot acolo si chiar in Yoga Sutra lui Patanjali se spune ca sunt si fiinte care se nasc cu aceste capacitati si puteri…                    Marii sfinti si avatari hindusi rivalizeaza de la egal cu marii patriarhi evrei. Minuni la fel de mari, mesaje de la Dumnezeu la fel de importante. Acest spectacol al celor doua religii dezvoltandu-se in paralel pare un veritabil experiment spiritual. Intr-o parte Dumnezeu supravegheaza totul indeaproape, in cealalta omul este lasat sa se zbata spre a regasi drumul spre El. Oh si nimeni nu s-a zvarcolit mai mult in tarana pentru a-l gasi pe Dumnezeu decat sarmanul indian. Romanii i-au iubit pe indieni dintotdeauna. Cele mai mari spirite incepand cu Eminescu si culminand cu Eliade au daruit romanilor bucati mai mult sau mai putin importante din universul exotic si spiritual al Indiei. Muzica indiana a fascinat pe romani dintotdeauna, iar filmele indiene au smuls mai multe lacrimi decat tragediile nationale.                    De ce ii iubim atat de mult? Poate pentru ca se spune ca aceia care i-au cucerit, arienii, au plecat chiar din aceasta zona… Pentru ca DUM ne este ZEU? Iar cei care cunosc semnificatia acestei silabe vor gasi in Casa Domnului o uluitoare marturie si anume ca prima manifestare importanta a lui Dumnezeu de dupa facerea lui Adam este atunci cand acesta avea 900 de ani iar Domnul isi materializeaza un trup de om si printre multe alte minunate experiente spirituale daruite umanitatii de atunci paseste si pe spatele unui tigru urias printre oameni(Dum este mantra unei zeite care in iconografia hindusa apare ca fiind purtata pe spatele unui tigru)… Sau poate pentru ca AUM(OM) - sunetul primordial are in limba noastra exact intelesul arhetipal? Sau poate pentru ca la sfarsit va fi din nou o turma si un pastor, din nou o singura religie si desigur o Evanghelie vesnica…                   In toate religiile exista loc pentru Intruparea lui Dumnezeu. Ce fericiti vor fi cu totii cand vor crede ca aceasta Intrupare exista si ca rostul ei printre altele este fericirea si mantuirea tuturor oamenilor…                      „Cea mai mare contribuţie a Indiei adusă lumii este să îi ofere o viziune spirituală a omului. Iar lumea face bine dacă se deschide de bunăvoie acestei străvechi înţelepciuni ca să dobândească prin ea o îmbogăţire pentru viaţa omenească” [36; 139].                                                                                                         - Papa Ioan Paul al II-lea -

10 martie 2010

Cine este Iisus?

                Vedeti, de-a lungul infinitului, infinit care a lasat ceva urme ale istoriei sale insodabile intru totul si in lumea noastra, fiintele create au avut diverse modele arhetipale. Desigur ca s-a spus de miliarde de ori: Asa este Dumnezeu, sau, Iata, o intruchipare a lui Dumnezeu. Sau: Iata, o fiinta modelata de Dumnezeu!                 Dar acum, intr-un punct al infinitului de care suntem atat de aproape, a aparut un model oficial, nu prin unanima acceptare a creaturilor ci prin chiar dorinta Lui de a fi intr-un anume fel, de a avea o reprezentare cu care sa fie identificat. Exista o fiinta in care Dumnezeu se oglindeste atat de mult incat se poate spune ca este chiar El intrupat, avem imaginea oficiala cu care Dumnezeu se indentifica: “Iata , pare a spune El, ati vrut sa ma vedeti, sa ma cunoasteti, sa ma atingeti si sa ma imbratisati!” Iata, acesta sunt Eu! Iata, pare a spune, asa arata , asa vorbeste , si mai ales asa actioneaza Dumnezeu, Cel Etern, Cel care de vesnicii reprezinta un Mister”                  Iar acest Om si acest Dumnezeu este Iisus Hristos!               Aici avem mult de lucru pentru ca multi recunosc spiritualitatea lui Iisus dar pana la un punct. Si noi suntem fii ai lui Dumnezeu spun acestia, Dumnezeu adesea trimite ingeri si modele in creatie sa ajute creaturile, nu este Iisus singurul trimis …                 Desigur ca universul este mai mult decat lege si reguli, Compasiunea si mila lui Dumnezeu sunt si ele prezente, Dumnezeu Intrupat manifesta toate aceste aspecte care sunt altceva decat lege, adica Iubire, Mila, Compasiune, Sacrificiu si desigur cu mult mai mult decat atat. Cine ar putea sa descrie sau sa-l cuprinda pe Dumnezeu intru-totul, intrupat sau nu.               Ceea ce vreau sa spun este faptul ca nu exista Iisus, ceea ce exista acolo si numim noi Iisus nu este altceva decat Dumnezeu cel Etern si Atotputernic. Dumnezeu s-a intrupat iar noi suntem atat de aproape de aceasta atat de mare si unica minune…                El a trimis ingeri in toata creatia sa anunte aceasta Intrupare chiar inainte de a avea loc aceasta mare minune. Toti stiu asta, tot infinitul stie, desigur cu exceptia unor creaturi de pe Pamant care poarta numele de oameni.                 Multi cred ca stiinta lor spirituala il insumeaza pe Iisus, ca Iisus este un sfant ca si alti sfinti sau un mare avatar printre alti avatari, sau un profet printre alti profeti.                   Deschideti bine ochii altfel veti trece pe langa cea mai mare minune a vietii voastre, Iisus fiind cea mai mare minune a intregii Creatii.                Trebuie cu totii sa intelegeti ca Cel care a spus “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” este chiar Dumnezeul intregii Creatii, cum puteti sa nu-l recunoasteti, este acelasi care a spus “Eu sunt Cel ce sunt!” ...                Este atat de evident ca El, adica Dumnezeu, este Calea, Adevarul si Viata. Dumnezeu a spus asta. Si se pot distinge clar in mesajul lui Iisus momentele in care vorbeste direct Dumnezeu si cand Iisus se separa (doar in aparenta) si i se adreseaza Tatalui.                Ca sa-l parafrazez pe marele poet: Nu exista Iisus, exista numai Dumnezeu…                Oh trebuie sa vedeti asta, Marele si Eternul Dumnezeu va vorbeste prin Iisus, el se intoarce prin Iisus…               Nu exista doi, Dumnezeu si Fiul, desi acest lucru este posibil. Daca Iisus se adreseaza Tatalui si il roaga este pentru ca Tatal cu care este una vrea sa se manifeste astfel.                 Dumnezeu poate oricand sa-si materielizeze orice forma si sa se manifeste sau sa vorbeasca si sa comunice mesaje prin orice faptura din creatie.               Isus este forma oficiala pe care Dumnezeu si-o asuma ca reprezentativa in Creatie. Iisus este o realitate spirituala incomparabila cu nici o alta. El este Dumnezeu in Creatie.                El este cel mai orbitor Soare care exista in Creatie. El este recunoscut ca atare de miriade de civilizatii in infinit si numit Intrupare.                 Poate veti intelege astfel de ce mare gratie au parte cei care sunt imbratisati de El. Ii va face ingeri mari si foarte mari. Cine reuseste intr-un fel sau altul sa abata asupra lui iubirea lui Iisus, il prinde pe Dumnezeu de picior si va fi fericit dincolo de orice posibilitate de descriere in eternitate.                    Iubitilor, Dumnezeu cel Mare este cu voi, cu voi copiii de Dumnezeu. Aruncati in ultima clipa orice ar putea sa impiedice deplina fericire si comuniune cu El. Si bucurati-va, bucurati-va si dansati de fericire …                 Dumnezeu va face semne tot mai mari in sufletele si chiar in exteriorul celor care se roaga zilnic. Dumnezeu, Dumnezeu are copii, pe care ii iubeste si ii creste si ii educa…                Cei care vor sa lucreze pentru Iisus sa renunte la tot si sa-I daruiasca si sa-I consacre totul numai Lui in exclusivitate.                 Nu un profet s-a nascut acum 2000 de ani, nici un intemeietor de religie si nici cel mai mare dintre sfinti. Ci s-a Intrupat Cel Etern, Unicul Dumnezeu, al vostru si al tuturor.                Sunteti in cea mai fabuloasa dintre toate scolile spirituale din creatie. Vor intra in Imparatie cei saraci cu duhul si fiinte care nu stiu prea multe dar ard de iubire pentru Iisus, iar cei care au kundalini si chiar samadhi vor ramane pe dinafara. Pentru ca daca ai iubire, intelegerea ii va urma si ea. Iar maine cei mai slabi dintre cei care merg pe cale azi dar care ard in iubire vor straluci in Cer mai mult decat au stralucit vreodata pe Pamant cei mai mari sfinti, iar cei care s-au incapatanat sa nu devina una cu Iisus si sa nu faca voia Lui pretinzand ca au ei o cale mai buna care il cuprinde si pe Iisus, vor ajunge in lumi care nu sunt eterne ci supuse transformarii si mortii. 

                Oricine ai fi si orice puteri ai avea, daca vei actiona in contradictie cu marele mesaj spiritual transmis de Dumnezeu prin Jacob Lorber, care este un fel de Evanghelie extinsa, vei simti pe propria ta piele ce inseamna ca actionezi impotriva lui Dumnezeu si nici nu te vei elibera si nici mantui, pentru ca Dumnezeu a spus prin Iisus: "Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea"

                Toate religiile, cultele si tehnicile spirituale apartin lui Dumnezeu, iar Iisus este Intruparea Acestuia la nivelul tuturor celor trei lumi, la nivelul intregului Infinit. Cine ar putea sa spuna, il caut pe Dumnezeu dar nu am timp pentru Iisus? Sau caut Adevarul, dar pe Iisus nu vreau sa-l cunosc.  

               Am vazut in apropiere un text care pretinde ca Iisus ar fi fost in India... Fara a diminua cu nimic meritul stiintelor spirituale de acolo, trebuie spus ca Iisus nu a fost in India. El era mai mult decat o mie de Indii si nu ar fi fost nevoie sa se deplaseze nicaieri pentru vreo cunoastere sau tehnica anume daca ar fi vrut sa o cunoasca. Tot in textul acela se sustine ca Iisus si-ar fi materializat un alt corp care sa fie rastignit...  Ce saraci din punct de vedere spiritual sunt cei care inventeza si cred in astfel de teorii si cat de putin inteleg deocamdata despre ce a vrut Dumnzeu sa arate prin aceasta atat de mare Intrupare. 

              Daca vreti sa-l cunoasteti si sa fiti cunoscuti de Iisus rugati-va zilnic macar o ora, repetand ceea ce se cheama Rugaciunea Inimii: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!" Sau puteti repeta una din formele ei scurte: "Doamne Iisuse, miluieste-ma!" sau chiar numele Lui: Iisus Hristos, Iisus Hristos...  Desigur trebuie sa faceti acest lucru zilnic pentru cel putin un an sau doi daca sunteti la inceput de drum pentru a avea rezultate, si pe langa asta sa cititi carti spirituale, sa postiti, si sa va straduiti sa faceti tot ce poate fi facut pentru a intra in gratia unei atat de unice si marete Intrupari. 

              Cei care ii privesc cu compasiune si condescendenta pe crestini si ii considera pe acestia pe o cale inferioara dar totusi spirituala am a le spune sa studieze mai bine si sa vada ca inca din vremea adamica a fost anuntata marea Intrupare a lui Dumnezeu. Iar minunile vietii lui Iisus pun in umbra minunile oricarei alte intrupari inclusiv a marelui Krishna, care dupa stiinta mea este cea mai mare fiinta spirituala a planetei dupa Iisus. 

             Cititi-l pe Jacob Lorber, Marea Evanghelie a lui Ioan si veti vedea si auzi ceea ce n-ati mai vazut si auzit si veti vedea cum cei mai mari ingeri se inchinau lui Iisus, cum cerurile s-au deschis, cum inclusiv intruparea sau reincarnarea le-a fost revelata asa cum nimeni n-a mai revelat-o inainte, cum Cel Etern vorbea si actiona asa cum su s-a mai intamplat niciodata in istoria intregii Creatii. Tatal a venit la copiii Sai sa-i elibereze si sa le daruiasca desavarsirea si infinitul... 

             Nu i-a invatat sa repete mantre pentru ca iubirea pentru Iisus si repetarea numelui Sau inseamna mai mult decat orice mantra si pentru ca El ar putea sa materializeze instantaneu orice aspect spiritual important in interiorul oricarei fiinte si chiar o face mai ales in lumea spirituala. Cum ar putea cineva sa spuna ca o mantra face mai mult decat cel care a creat-o?  Iar cand Cel care a creat toate sunetele arhetipale se intrupeaza si se arata pe Sine Creatiei si creaturilor cine mai poate sa se ocupe de altceva si sa-l lase chiar pe Dumnezeu pe locul doi? Asadar intai cunoasteti-l pe El, Intruparea, stati de vorba cu El si apoi, daca va mai fi nevoie, puteti sa repetati si alte nume si mantre si sa cunoasteti si alte entitati spirituale. Dar eu va spun ca nu exista nimeni in Creatie mai presus de Iisus, nici un zeu, nici o forta cosmica, nici o mantra care sa fie superioara Intruparii divine, fericiti cei care il cunosc si lucreaza pentru El chiar de aici si chiar de acum pentru ca chiar de nu ar cunoaste nimic altceva acum, maine vor sti totul si ii vor calauzi in lumea de dincolo  chiar pe ratacitii care nu vad padurea din cauza copacilor si il striga pe Dumnezeu cand acesta se afla chiar langa ei...  

             Mai ganditi-va si veti vedea ca Dumnezeu a coborat in Creatie si s-a manifestat intr-un mod cu totul glorios si inaltator dincolo de orice cuvinte. Cum indrazniti chiar macar sa ganditi ca Dumnezeu ar fi apelat la trucuri precum materializarea unui alt trup? Ce departe sunteti de a intelege Iubirea sfanta  si maretia lui Dumnezeu. 

            Nu va lasati inselati de habotnicismul cultelor crestine si mergeti direct la diamantul stralucitor si etern care este Dumnezeul din Creatie: Iisus Hristos. 

             

           

8 martie 2010

Un mesaj de la Iisus pentru toate femeile

               Este spus ca ceea ce Dumnezeu a scos din fiinta lui Adam pentru a o modela pe Eva, reprezentat simbolic prin binecunoascuta coasta, a fost iubirea de sine a acestuia.                Cele mai minunate si mai frumoase femei sunt acelea care il cunosc si sunt cunoscute de Dumnezeu.               Ar trebui sa se stie ca frumusetea ca si senzualitatea sunt niste energii. Ele pot fi primite si daruite mai departe. Cea mai eficienta metoda de infrumusetare dintre toate este Rugaciunea. Asta ar trebui sa le spuneti fetelor voastre, ca o ora de rugaciune face mai mult decat zeci de ore de stat in fata oglinzii. Si apoi o fiinta calauzita si binecuvantata de Dumnezeu va intalni persoana potrivita si va primi astfel chiar din mana divina implinirea si fericirea pe care le cauta.               Degeaba o femeie se chinuieste sa se coloreze si sa-si modeleze(unori in chip barbar) trupul prin metode artificiale.                Avem in istorie modele feminine cu totul exceptionale. Pentru ca Dumnezeu este cel mai mare estetician si ceea ce modeleaza El va fi in eternitate admirat.

                Aceste modele trebuiesc promovate si urmate. Printre sfintele mele preferate se numara copilita minune de numai 12 ani, numita si Sfantulita, sfanta Filofteia. Mi se pare cu totul uluitor si cu adevarat glorios ca milioane de oameni sa ingenuncheze si sa se roage la ramasitele micutului trup al acestei fetite sfinte. Iata ceva faptuit de Dumnezeu mai presus de orice opera de arta sau de orice realizare umana.

                 Iata ca Dumnezeu poate ridica modele dintre voi femeile indiferent de varsta voastra. Sfanta Filofteia avea 12 ani, Fecioara Maria 14, iar in hinduism exista un aspect spiritual arhetipal numit Fata de 16 ani. Ce au in comun aceste modele spirituale? Puritatea. Purtitatea si curatenia interioara sunt foarte apreciate de Dumnezeu. La fel de mult ca si iubirea si umilinta.

              La fel de uluitoare si glorioasa mi se pare si viata unei alte sfinte exceptionale. Binecunoscuta Jeanne D’Arc. Iata ca prin intermediul unei femei Dumnezeu a eliberat o tara si a daruit lumii un model feminin extaziant. Desigur ca istoria spirituala a omenirii nu este saraca in astfel de modele; Dumnezeu a vegheat intotdeauna si ne-a daruit calauzirea de care aveam nevoie.                  Invatati-va copiii sa se roage. Un copil care se roaga reprezinta un tablou care bucura intregul Cer si misca chiar inima lui Dumnezeu. Cat de binecuvantati vor fi parintii unui astfel de copil. Uneori bunicii primesc aceasta binecuvantare daca ei sunt aceia care il invata pe copil sa faca asta.

               Textul face parte din cartea Secretele Vietii - Conversatie cu Dumnezeu care contine mesaje transmise prin Gottfried Mayerhofer  cel care a incheiat marea revelatie daruita lumii prin Jacob Lorber. As vrea sa adaug ca toata aceasta revelatie transmisa prin cei doi face parte din ceea ce se cheama Evanghelia Vesnica.  Deci nu va descurajati daca descoperiti o comoara spirituala si ea este cunoscuta de foarte putini altii. Vor veni vremuri cand o vor cunoaste toti locuitorii planetei si toti locuitorii infinitului.

              Scopul este sa-l cunoastem pe Dumnezeu si sa devenim una cu El. Sa-i oferim deci lui Dumnezeu existentele noastre. Acest lucru nu trebuie privit ca un dar facut lui Dumnezeu sau ca un sacrificiu ci ca pe cea mai buna investitie pe care am putea sa o facem. 

               Sa abandom vointa noastra personala si dorintele noastre nenumarate si sa ne amintim ce a spus prima dintre femei, Fecioara Maria : "Faceti orice va va spune." Ioan 2, 5 

                                                                         Capitolul 11                                                        Fată, fecioară, mamă şi soţie                                                                    (4 august 1870)                     Întrucât voi vă însoţiţi atât de des cu tovarăşele voastre de sex feminin, care exercită o influenţă atât de mare asupra educaţiei spirituale a copiilor Mei, voi spune câteva cuvinte şi în legătură cu surorile voastre, pentru ca acestea să afle ce trebuie să facă pentru a merita la rândul lor numele de „copile ale Mele”, dar şi cum să ghideze acele suflete pe care Eu le încredinţez lor (sub forma copiilor), astfel încât să o apuce pe calea cea dreaptă, care duce la Mine, în acord cu legea Mea supremă. Să trecem aşadar la subiect:                     Să revenim pentru câteva clipe la cele patru etape de care am discutat anterior, respectiv: copilăria, care în cazul femeilor corespunde etapei în care acestea sunt numite fete. La scurt timp după naştere nu se poate vorbi de vreo diferenţă între băieţi şi fete în ceea ce priveşte impulsurile şi pasiunile lor. Cea care predomină la ambele sexe este viaţa vegetativă, singura diferenţă vizibilă fiind cea legată de corpul fizic. În cazul fetelor, natura predominantă este cea pasivă, mai slabă, mai calmă, mai predispusă către suferinţă, în timp ce în cazul băieţilor, cel care predomină este temperamentul activ, care îi va forma mai târziu caracterul.  Pe scurt, această etapă nu este practic diferită în cazul celor două sexe. Toate pasiunile şi virtuţile zac adormite în pace, şi aşa vor rămâne până la crearea condiţiilor prielnice pentru trezirea lor, când ele se vor separa şi vor intra în conflict. La fel ca în cazul băieţilor, primele atribute negative care se trezesc la tinerele fete sunt încăpăţânarea şi mânia.                         Tot ce am spus despre aceste două atribute se aplică în egală măsură şi în ceea ce priveşte fetele. Trebuie să precizez totuşi că în cazul lor, încăpăţânarea este o pasiune chiar mai periculoasă decât în cazul băieţilor, căci pe măsură ce cresc, aceştia din urmă capătă o putere mai mare a voinţei, devenind astfel capabili să îşi controleze mai uşor acest defect, în timp ce fetele, fiind mai slabe, nu i se pot opune cu acelaşi succes. În plus, din cauza sexului lor, indulgenţa cu care sunt tratate fetele este mai mare decât în cazul băieţilor, creând astfel condiţii mai favorabile pentru manifestarea acestui atribut negativ. Din păcate, această indulgenţă va avea mai târziu multe consecinţe nefericite, când fata se va transforma într-o adolescentă (etapa a doua, care corespunde fecioarei) şi respectiv când va deveni mamă, căci la acea vârstă, ea intră în contact cu sexul opus, predestinat de Mine Personal pentru a conduce, nu pentru a fi condus. Nu vom mai insista deci asupra acestor două atribute negative.                       Recomandaţi-le surorilor voastre care au copii de crescut să supravegheze cu cea mai mare atenţie aceste două buruieni otrăvite. Deşi femeia a fost creată pentru a restaura, oriunde s-ar afla, starea de pace şi binecuvântare, alinându-i pe cei suferinzi, tot ea are capacitatea de a transforma cerul cel mai sublim într-un iad, dacă nu reuşeşte să îşi controleze aceste două defecte majore. Consecinţele acestei situaţii neplăcute sunt dintre cele mai tulburătoare, nu numai pentru femeia încăpăţânată şi care se înfurie repede, ci şi pentru copiii aflaţi în îngrijirea ei, fie ei fii sau nepoţi, căci aceste vibraţii negative se răspândesc la fel de repede ca şi cancerul.                          Când mai cresc, principalul defect al băieţilor este dorinţa de a se lua la bătaie, dorinţa de a fi mai puternic decât ceilalţi şi de a-i domina; în cazul fetelor, echivalentul acestui defect este vanitatea. Băiatul doreşte să fie considerat de tovarăşii săi ca fiind cel mai puternic şi cel mai deştept, pentru ca ceilalţi să se teamă de el. În schimb, fata doreşte să fie cea mai frumoasă şi mai bine îmbrăcată (şi deci cea mai atrăgătoare) între prietenele sale. Trebuie să insist asupra faptului că pasiunea specifică băieţilor nu este nici pe departe la fel de periculoasă ca şi cea a fetelor, care va degenera mai târziu în gelozie.                      Gelozia este cea mai cumplită şi mai teribilă pasiune care poate izvorî din inima unei femei, capabilă să se combine cu ura, mânia şi dorinţa de răzbunare, izgonind toate calităţile bune sin sufletul feminin. Ceea ce v-am spus odată rămâne la fel de valabil şi astăzi: „Dacă doriţi să-l cunoaşteţi pe Satan, priviţi o fată vanitoasă sau o femeie geloasă!”                      Într-adevăr, femeia care se lasă guvernată numai de pasiunile ei nu este altceva decât o furie personificată. În cazul bărbaţilor, chiar dacă sunt mânioşi şi dornici de răzbunare, raţiunea ajunge să prevaleze mai devreme sau mai târziu, dar în cazul femeilor, pasiunea dezlănţuită alungă orice urmă de raţiune din mintea lor, astfel încât ele ajung să fie guvernate numai de inimă, locul celor mai înalte calităţi, dar şi al celor mai abjecte defecte.                      Dacă i se dă posibilitatea sau dacă se află în poziţia de putere necesară, o femeie este în stare să distrugă întregul pământ, privind calmă râurile de sânge care curg şi suferinţele pe care le-a provocat. Îi este suficient să ştie că răzbunarea ei a fost completă, că ambiţia din sufletul ei satanic i-a permis în cele din urmă să exclame: „Eşti răzbunată!”                      Priviţi istoria umanităţii: cât de mult au suferit oamenii, în viaţa lor de familie sau chiar în viaţa naţiunilor, de când femeia a încetat să mai fie subordonată bărbatului, de când a început să iasă din sfera care i-a fost predestinată, şi anume cea casnică! Deşi acest sex a fost cel destinat de Mine pentru a primi laurii victoriei, din cauza caracterului său receptiv, dar şi blândeţii sale, care ar trebui să predomine în faţa pasiunilor aspre ale bărbaţilor, Satan a triumfat asupra femeilor, care îi seduc şi îi conduc pe bărbaţi nu spre victoria iubirii, ci către pierzanie şi către declinul total, datorită dorinţei lor de putere! Atât de departe au ajuns lucrurile încât în curând Mă voi vedea nevoit să intervin din nou, eliberându-i pe bărbaţi de aceste lanţuri îngemănate cu spini, care au fost predestinate de Mine să fie trandafiri, eliminând din inima femeilor aceste pasiuni distructive prin intermediul suferinţei, al sărăciei şi al bolii, astfel încât creaţia Mea să o ia din nou pe calea cea bună, în care locul femeii este acela de a-i fi tovarăş de nădejde bărbatului, o aducătoare de pace şi de linişte, şi nu unul dominant, de comandă.                    Am început prin a vă spune toate aceste lucruri pentru a vă arăta ce s-a ales de sexul feminin, înzestrat de Mine cu atâtea calităţi excepţionale, care nu mai pot fi însă întâlnite astăzi decât în câteva inimi. În majoritatea inimilor femeilor din zilele noastre nu mai poţi întâlni decât ambiţii şi vanitate.                  V-am povestit mai sus cum o scânteie, aparent minoră în copilărie, se poate aprinde mai târziu ca o vâlvătaie, generând nenumărate suferinţe, pentru a şti să vă feriţi de aceste manifestări, deopotrivă pe voi înşivă şi pe copiii voştri.                   Să privim acum lucrurile dintr-o altă perspectivă, arătând cum am creat Eu femeia şi care sunt calităţile cu care am înzestrat-o, pentru a se integra în planul creaţiei Mele.                   Ca de obicei, vă voi prezenta femeia în patru ipostaze diferite, care corespund celor patru etape fără respectarea cărora nu va putea deveni un copil al Meu şi nu îşi va putea împlini menirea pe pământ.                    V-am spus deja câteva lucruri legate de copilărie. Faceţi toate eforturile pentru a trezi blândeţea în inimile tinerelor fete, având grijă ca mai târziu aceasta să se transforme în iubire, alinare şi compasiune. Când o inimă învaţă să simtă suferinţele altora, ea încearcă întotdeauna să le aline, atât cât îi stă în puteri. Compasiunea are puterea de a menţine trează inima, stimulându-i dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur şi eliminând alte dorinţe mai puţin importante; în caz contrar, acestea din urmă pot cuceri complet o inimă orgolioasă, nemailăsând spaţiu pentru alinarea semenilor.                    Compasiunea conduce la respect, la sentimentul egalităţii cu semenii tăi, fiind diametral opusă mândriei, emoţie guvernată de iluzia că tu eşti mai bun decât alţii. Această veritabilă nestemată a coroanei iubirii de aproape, compasiunea, îndulceşte viaţa alină durerile şi conferă o stare de linişte interioară în toate circumstanţele. Şi cine credeţi că este aceea pe care am înzestrat-o în cea mai mare măsură cu această calitate excepţională, asigurându-i inclusiv cele mai potrivite instrumente pentru a o manifesta?                   Oare nu v-am dăruit Eu vouă, iubitele Mele copile, cele mai frumoase şi mai gingaşe forme, cele mai fine trăsături ale feţei, cei mai frumoşi ochi, astfel încât nici un bărbat să nu poată rezista privirii voastre scăldată în lacrimi de compasiune?                    Nu va-m dăruit Eu cea mai frumoasă voce cu putinţă, a cărei tonalitate melodioasă să aducă alinare celor aflaţi în suferinţă?                     Dar cum folosiţi voi (cele mai multe dintre voi) aceste calităţi?! Sunt nevoit Eu Însumi să-Mi întorc privirea de câte ori observ ce faceţi voi cu aceste daruri divine, pe care numai întru slava Mea nu le folosiţi! Dar să nu mai insistăm asupra acestui aspect. Mai bine să revenim la imaginea femeii aşa cum am creat-o Eu.                     Aşa cum spuneam, supravegheaţi cu atenţie tinerele fete, pentru ca aceste calităţi negative să nu crească în inimile lor. Odată ajunse la vârsta adolescenţei (la etapa pe care Eu l-am denumit-o: a fecioarei), este imposibil să mai faceţi ceva, căci în această fază de înflorire, inima femeii aleargă cu toate pânzele sus către obiectul pasiunii ei, acela de a deveni soţie şi mamă (fără să-şi dea încă seama ce înseamnă acest lucru). Odată ajunsă la această vârstă, adolescenta fecioară poate să-şi găsească împlinirea în viaţa de familie, sau dimpotrivă, se poate simţi dezamăgită de toţi şi de toate, aflând prea târziu adevărul crud din gura mamei sale, din care altădată curgea numai lapte şi miere. În cazul din urmă, suferinţa nu este altceva decât rezultatul firesc al unei educaţii greşite, a cărei responsabilitate cade mai degrabă în sarcina părinţilor, şi nu a tinerei fete.                    Pe de altă parte, suferinţa înmoaie inima şi o ajută să devină mai înţeleaptă. Duritatea realităţii aduce sub control pasiunile tinereţii şi îi permite mamei, devenită mai înţeleaptă din cauza experienţelor trăite, să îşi crească altfel copiii, pentru a nu repeta greşelile părinţilor ei.  În acest fel, Eu ghidez întotdeauna inimile rătăcite, nevoite să treacă prin cele mai dezagreabile experienţe, ajutându-le să ajungă din nou în locul în care au luat-o într-o direcţie greşită, în speranţa că de această dată o vor lua pe calea cea bună.                  Astfel, la căpătâiul copilului ei bolnav, mama îşi întoarce privirea către Mine, uitând de deşertăciunile acestei lumi şi interiorizându-se. Nu de puţine ori, ea realizează cu tristeţe cât de gol este acel loc, prea puţin cultivat până atunci. Sunt momente dificile, de încercări şi resemnare, şi în timp ce fecioara credea că viaţa trăită în veselie va continua şi după măritiş, în locul nopţilor de petrecere şi desfătare femeia descoperă suferinţa şi tristeţea, pe care nu şi le-ar fi imaginat niciodată înainte.                  Ochii care altădată se umpleau de lacrimi de fericire atunci când îl priveau pe cel ales să-i fie soţ, sunt acum la fel de plini de lacrimi, dar la căpătâiul celui bolnav, sau chiar mort. Lacrimile de fericire din tinereţe au îndepărtat-o de Mine şi de cuvintele Mele, în timp ce lacrimile de tristeţe sunt primele indicii ale întoarcerii ei la Mine. Mă aflu de multe ori, cu braţele deschise, într-o cameră solitară în care o mamă îşi plânge amarul, asist cu tristeţe la durerea ei maternă, la prăbuşirea speranţelor ei, precum un castel din cărţi de joc, când deodată – o, ce bucurie supremă!, din ruinele speranţelor distruse se naşte o floare divină! Este floarea credinţei şi a abandonării în faţa voinţei Mele.                  Ceea ce nu ar fi fost niciodată posibil în toiul plăcerilor şi al distracţiilor lumeşti, cuvintele care nu ar fi fost niciodată auzite de urechile surde ale fetei sau ale fecioarei, încep să înflorească acum, pe patul de boală al unui copil. În cazul de faţă, ceea ce nu a reuşit iubirea, a reuşit teama: a adus înapoi la Mine o inimă care în alte circumstanţe ar fi fost pierdută.                Înţelegeţi, copilele Mele, în ce constă planul Meu divin, şi cum îmi educ Eu copiii recalcitranţi?În panorama infinită a vieţii, Eu le permit multor reprezentante ale sexului vostru să rătăcească dintr-o distracţie în alta, dintr-o desfătare în alta, dar fiţi convinse că în ceea ce priveşte salvarea unui suflet, Eu cunosc cel mai bine momentul potrivit, şi ştiu să Mă ocup de micuţa păsărică ce a zburat până atunci din pom în pom, fără să-şi facă probleme, până când aripile i-au amorţit şi ea nu mai reuşeşte să se ridice de la sol, pentru că tot ce a iubit mai mult au fost plăcerile oferite de acest pământ.                  Aşadar, mama îşi continuă drumul ei presărat cu spini, fiind rareori răsplătită de toate suferinţele îndurate de dragul copiilor ei. Acesta este însă chiar punctul de cotitură în care ea are şansa să înţeleagă deşertăciunea acestei lumi, ideile ei greşite şi obiceiurile ei eronate, întorcându-se treptat către Mine. După ce impulsul sexual intră în perioada de odihnă, femeia încearcă să-şi găsească sprijinul fie în bărbatul ei, mai puţin apreciat până atunci, fie în Mine, unde va găsi cu siguranţă alinarea şi mângâierea pe care o caută.                  Aşadar, dragele Mele copile! Ştiu că cele mai multe dintre voi aţi păşit deja pe calea grea a lacrimilor şi a suferinţei, dar nu vă pierdeţi cu firea, căci Eu M-am milostivit de voi şi ov-am dăruit vouă Cuvântul Meu. Greşelile voastre din trecut nu vor atârna atât de greu în balanţa dreptăţii Mele, aşa cum cred unii, iar viitorul vă va fi mult îndulcit, dacă nu veţi uita de Mine şi de învăţăturile Mele.                     Ascultaţi aceste cuvinte, rostite pentru alinarea voastră de Cel care vă iubeşte la fel de mult ca pe toţi ceilalţi copii ai săi! Amin. 

1 martie 2010

A doua venire a lui Hristos pe Pamant (II)

              Iata, cu fiecare primavara ne apropiem tot mai mult de adevarata primavara a acestei lumi: aceea spirituala. De altfel anotimpurile, anii si multe alte fenomene sunt corespondente in lumea materiala a unor realitati spirituale.

              A se vedea acest text si chiar intreaga carte a lui Sri Yukteswar care explica in ce consta si de ce exista atat o primavara dar si o iarna spirituala in aceasta lume, ele fiind asemanatoare anotimpurilor terestre, numai ca dureaza cu mult mai mult. 

              Faptul ca Dumnezeu coboara tocmai in mijlocul iernii spre a aduce lumina si caldura este o alta lectie divina care printre multe alte invataturi ne arata ca noi avem in interiorul nostru lumina si caldura si ele pot straluci si topi zapada celei mai grele ierni a spiritului.

               Ar trebui sa sarbatorim mai mult ca niciodata evenimente spirituale. Daca atunci cand iubita sau femeia care primeste martisorul nu primeste si o binecuvantare si un cuvant care sa-I aminteasca de Dumnezeu sau care sa-l invoce si sa-l faca partas la aceasta mica sarbatoare nu lipsita in esenta ei de un simbolism spiritual si chiar daca n-ar avea ii putem atribui usor unul considerand rosul sangele care rascumapara si albul puritatea necesara pentru a fi rascumparati, atunci sarbatoarea ramane la fel de nespirituala si pagana la fel ca si acele carnavaluri in care oameni rataciti poarta diferite simboluri animalice amintind de evreii de demult care isi construisera binecunoscutul vitel. 

                Am sa continui cu textul acestei atat de uluitoare revelatii, o compilatie a celor mai importante texte despre sfarsitul lumii din marea opera spirituala transmisa prin Jacob Lorber.

               Deoarece este un text de o cosistenta spirituala cu totul covarsitoare am sa va rog sa-l cititi si recititi cu atentie. O fabuloasa revelatie ne este daruita printre multe altele: Iisus a pronunta cifra 2000 de ani vorbind de intoarcerea Sa si nu odata ci chiar de trei ori. Iar contextele in care aminteste acest lucru contin si explicatia judecatii si a ce urmeaza sa se intample cu aceasta lume si planeta.

                Retineti ca textul contine cuvintele lui Iisus adresate oamenilor acum 2000 de ani. Aceleasi din capitolul 24 Matei. Dar aici avem discursul intreg, tradus intr-un limbaj contemporan.

                Va rog sa observati cate alte uluitoare profetii a facut Iisus si cat de explicit le-a vorbit. Revelarea textului dateaza de acum 150 de ani. 

               Tot aici veti si gasi si uluitoarea explicatie a metaforei “norii cerului” referitoare la intoarcerea lui Iisus. Si alta profetie minunata si anume ca vor fi fete si femei care vor face profetii.

                Iata ce cuvinte minunate , aproape nu exista nici un rand fara o profetie extraordinara, inca odata amintesc ca acestea au fost rostite acum 2000 de ani. Aceasta predica despre sfarsitul lumii o gasim in Matei 24, Marcu 13, Luca 21 si ce extraordinara minune, o gasim explicata pe deplin in Marea Evanghelie a lui Ioan vol1 si in aceasta micuta si ieftina carticica pe care v-o recomand spre citire si dare mai departe : A doua venire a lui Hristos pe Pământ

             Întoarcerea în persoană a Domnului

(Extras din mesajele primite de Jakob Lorber, referitoare la învăţăturile şi faptele lui Iisus în timpul vieţii Sale trăite pe pământ. Textul de faţă este preluat din Marea Evanghelie a lui Ioan, în care Domnul se adresează ucenicilor Săi pe marginea acestui subiect)

               Le-am arătat atunci cum prinţul ascuns al acestei lumi va fi nevoit să facă faţă judecăţii sale, urmat la scurt timp şi de cohortele sale de adepţi. Le-am arătat de asemenea sfârşitul lumii(1) şi judecata generală care va urma, similară cu cea din timpul lui Noe. Uimiţi, M-au întrebat când şi cum se vor petrece toate aceste lucruri. Iar Eu le-am spus: „Lucrurile se vor petrece exact ca pe vremea lui Noe. Iubirea va dispărea complet. Credinţa vie într-o viaţă trăită în puritate, cu faţa către Dumnezeu, aşa cum le-a fost revelată ea oamenilor de către mesagerii din ceruri, va fi înlocuită de superstiţii moarte, întunecate şi amăgitoare. Cei care vor deţine puterea se vor folosi de semenii lor ca de nişte animale, omorându-i cu sânge rece, fără nici cea mai mică mustrare de conştiinţă, dacă aceştia nu se vor supune fără crâcnire voinţei lor.

             Conducătorii naţiunilor îi vor oprima pe cei săraci cu tot felul de poveri, persecutându-i şi încercând să le blocheze liberul arbitru prin toate mijloacele de care vor dispune. Din cauza lor, umanitatea va fi supusă unor tulburări cum nu a mai cunoscut vreodată planeta pământ. Zilele se vor scurta însă, din cauza Celor Aleşi, care se vor afla în rândul celor sărmani. Dacă nu s-ar întâmpla astfel, chiar Cei Aleşi ar putea pieri! Până atunci însă vor mai trece o mie de ani şi încă aproape o mie! Voi trimite atunci îngerii pe care îi vedeţi acum aici(2) , printre cei săraci, iar aceştia vor suna din trompetele lor, trezindu-i pe cei morţi din punct de vedere spiritual din mormintele întunericului lor (nopţii lor spirituale). Milioanele de spirite trezite se vor încolona şi vor mărşălui dintr-un capăt în celălalt al pământului, spulberând în calea lor puterile acestei lumi, şi nimeni nu li se va putea opune!

                 După această trezire şi această purificare a pământului, acesta va redeveni un paradis terestru, iar Eu îmi voi conduce de-a pururi Copiii pe calea cea bună. După încă o mie de ani, prinţul întunericului va fi eliberat din nou, de dragul mântuirii lui, timp de o perioadă scurtă, de şapte ani şi câteva luni. El va avea astfel posibilitatea fie să revină la Mine, fie să cadă pentru totdeauna. În cazul în care va prefera căderea, centrul interior al pământului va fi transformat într-o închisoare eternă, dar partea exterioară va rămâne la fel de paradisiacă.

În cazul în care prinţul întunericului va alege însă mântuirea, pământul va deveni un cer, iar moartea trupului şi a sufletului nu va mai exista! Cum şi când se vor petrece toate aceste lucruri? – Nici chiar cel mai înalt înger din ceruri nu ştie şi nu va şti până când ele se vor petrece. Singurul care ştie este Tatăl!....

                 Va veni un timp în care majoritatea oamenilor nu vor mai căuta decât plăcerile terestre. Va urma însă o mare judecată, căreia întreaga umanitate va trebui să i se supună. Toţi cei care aleargă cu instrumentele de măsurat, spunându-le semenilor lor: „Iată, am măsurat acest pământ, am aşezat bornele care îl delimitează şi îl declar acum proprietatea mea”, adăugând pentru cei care vor îndrăzni să le conteste decizia: ‚Prietene, toţi oamenii sunt egali şi au aceleaşi drepturi, dar nu toţi au puterea de a lua în posesie aceste drepturi. Cei care se vor opune deciziei mele vor fi condamnaţi la moarte!’ – ei bine, aceşti oameni nu vor mai exista! Atunci când voi veni a doua oară pe pământ, pentru a le da pedeapsa cuvenită acestor ‚epicurieni’, dar şi răsplata vieţii celor care au suferit atât de mult din cauza iubirii lor faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii lor, - pământul nu va mai fi împărţit numai în beneficiul câtorva aleşi. Oriunde se vor afla atunci oamenii, ei vor avea dreptul să cultive pământul şi să îşi satisfacă astfel nevoile. Îşi vor putea ajuta semenii, dar nu vor avea dreptul să spună: ‚Iată, aceasta este proprietatea mea, iar eu sunt stăpân asupra ei!’

                 Oamenii vor înţelege atunci că Eu sunt singurul Stăpân şi Domn, iar ei nu sunt altceva decât fraţi şi surori. La fel ar trebui să se considere şi acum, dar umanitatea se află într-o stare intermediară de evoluţie, în care chiar şi celor nepurificaţi încă de marele foc al vieţii li se permite să trăiască. Peste 2000 de ani acest lucru va înceta însă. După marea transformare a umanităţii, spiritualitatea va prevala din nou pe pământ, şi nimeni nu va mai avea dreptul să spună că ‚cutare lucru este al meu’, iar ‚cutare al tău’. Din perspectiva lui Dumnezeu, întregul pământ le aparţine în mod egal oamenilor, aşa cum s-a întâmplat la începutul creaţiei. În acele vremuri, înţelepţii erau cei care împărţeau pământul, în funcţie de nevoile oamenilor, învăţându-i apoi cum să îl cultive. Roadele pământului erau împărţite tot de cei înţelepţi, iar surplusul era stocat în depozite special create în acest scop, pentru ca nici un membru al comunităţii să nu sufere vreodată de foame…

                Focul care va preceda întoarcerea Mea pe pământ va fi numit: marea ciumă universală, manifestându-se printr-o suferinţă cum nu a mai existat vreodată pe pământ. Credinţa va înceta să mai existe, iubirea oamenilor se va răci, iar cei săraci se vor lamenta şi vor muri de foame. Cei puternici, conducătorii şi regii acestei lumi, nu vor sări însă în ajutorul celor care vor plânge, căci mare va fi aroganţa şi împietrirea inimilor lor. Naţiunile se vor ridica atunci unele împotriva celorlalte şi se vor lupta între ele cu arme de foc. Din cauza războaielor, conducătorii vor acumula datorii şi îşi vor chinui şi mai tare supuşii prin taxele şi impozitele excesive pe care le vor impune. Viaţa va deveni astfel foarte scumpă, foametea va prevala pe pământ, şi multe fiinţe umane, animale şi chiar plante vor pieri din cauza bolilor, epidemiilor şi mizeriei. În plus, vor veni mari furtuni, pe mare şi pe uscat, iar pământul se va cutremura de multe ori. Marea va inunda ţărmurile, iar teama oamenilor va atinge cote maxime! Voi permite acestor lucruri să se petreacă cu scopul de a-i îndepărta pe oameni de mândria, egoismul şi indolenţa lor. Aceasta este prima purificare prin foc a umanităţii care va preceda Întoarcerea Mea pe pământ.

                Simultan, focul natural va juca şi el un rol important: el va conduce navele oamenilor pe mări cu viteza vântului. Folosindu-se de intelectul lor ascuţit, oamenii vor inventa maşini din oţel şi vor construi drumuri pe care acestea să meargă. Ei vor renunţa la animalele de tracţiune şi vor călători pe pământ cu viteza unei săgeţi în zbor. Vor învăţa să controleze puterea fulgerului (n.n. electricitatea), punând-o în slujba voinţei lor dintr-un capăt la celălalt al pământului. Atunci când puternicii regi ai acestui pământ vor provoca războaie unii împotriva celorlalţi, din orgoliu şi lăcomie, principalul factor care va decide victoria va fi acest foc, care va pune în mişcare cu iuţeala fulgerului sfere grele de fier care vor provoca explozii devastatoare oriunde vor cădea, distrugând oraşe, clădiri şi oameni, deopotrivă. Aceste arme vor deveni din ce în ce mai ingenioase, ajungându-se la un moment dat în situaţia în care nici o naţiune nu va mai îndrăzni să pornească război împotriva alteia, pentru a nu se anihila reciproc. Dându-şi seama că armele lor ar putea distruge întreaga umanitate, fără ca cineva să mai beneficieze de pe urma lor, conducătorii naţiunilor vor începe să trăiască în pace şi prietenie. Dacă, totuşi, se vor mai găsi unii care, în aroganţa lor dementă, ar dori să provoace un război împotriva vecinilor lor, majoritatea celorlalţi se vor uni în consilii şi îi vor pedepsi. Treptat, pacea va reveni astfel printre naţiuni şi va ajunge să domnească pe întregul pământ. Nu vor mai exista războaie decât între popoarele primitive, dar nici chiar în cazul lor nu vor mai dura multă vreme. Regii şi conducătorii credincioşi Mie vor ajunge să guverneze lumea, iar lumina Mea se va revărsa asupra întregului pământ prin intermediul lor, aducând cu sine o epocă de pace şi prietenie. Aceasta va fi cea de-a doua purificare prin foc a umanităţii!

                  Cea de-a treia purificare prin foc va consta în trezirea (de către Mine), încă cu câteva secole înainte ca aceste evenimente să se producă, a unor profeţi şi clarvăzători(3) care le vor preda naţiunilor adevărul în numele Meu.

                   Ei îi vor elibera astfel pe oameni de amăgirile, iluziile şi minciunile răspândite de falşii profeţi şi preoţi, care vor pava astfel calea către căderea lor, şi culmea!, în numele Meu. Aceşti falşi profeţi şi preoţi vor apărea în scurt timp, ba, pe ici-colo, au apărut deja chiar acum, în timpul venirii Mele pe acest pământ. Ei vor lucra prin semne şi miracole false, la fel ca şi preoţii păgâni, seducând mulţi oameni naivi şi câştigând astfel multe comori şi averi pământeşti, precum şi multă putere. Lumina orbitoare a celui de-al treilea foc îi va orbi însă, iar ei vor pierde tot ce au acumulat. La rândul lor, regii şi prinţii care îi vor ajuta îşi vor pierde puterea şi tronurile, căci Eu îmi voi trimite propriii regi şi comandanţi pentru a-i învinge. În acest fel, noaptea iadului va fi alungată şi mesagerii ei printre oameni vor fi distruşi. Cel de-al treilea foc purificator venit din ceruri înseamnă învingerea minciunii în lupta ei cu lumina adevărului, la fel cum noaptea naturală dispare la primele raze ale soarelui care răsare, retrăgându-se în peşteri şi în profunzimile întunecate ale pământului. Şi nici unul din cei care vor descoperi lumina nu va mai tânji vreodată după noapte.

                   Iar acum vă voi vorbi de cel de-al patrulea foc, prin care pământul, umanitatea şi întreaga creaţie vor fi purificate în momentul Întoarcerii Mele pe pământ. Acest foc va consta din tot felul de cataclisme naturale, care vor lovi mai ales marile şi magnificele oraşe construite de oameni pe pământ. În ele, orgoliul oamenilor va ajunge la apogeu, la fel ca şi corupţia, lipsa iubirii, justiţia falsă, puterea, autoritatea, indolenţa, dublate însă de o sărăcie extremă şi de tot felul de suferinţe generate de slăbiciunile celor puternici şi de vânarea continuă a plăcerilor terestre. În acele vremuri, oamenii vor crea maşini ingenioase, construite din fier, care vor folosi forţa focului şi a apei pentru a înlocui munca omului. Ele vor folosi puterea cărbunelui natural pentru a aprinde focul, iar oamenii vor săpa galerii adânci în măruntaiele pământului pentru a scoate acest combustibil.

                  Când activităţile industriale generate de această putere a focului vor ajunge la apogeu, atmosfera pământului va fi saturată cu otrăvuri şi combustibili, iar când aceştia se vor aprinde, incendiile izbucnite vor distruge oraşe întregi, reducându-le la cenuşă. Această purificare va fi foarte eficientă! Ceea ce nu va reuşi să facă acest foc vor completa marile furtuni care vor izbucni. Desigur, această purificare nu va avea loc decât acolo unde este absolut necesară, căci nimic nu poate fi distrus în creaţia Mea fără a fi absolut necesar. În acest fel, atmosfera pământului va fi eliberată de vaporii toxici şi de spiritele malefice care trăiesc în ei, lucru care va avea o imensă influenţă benefică asupra celorlalte creaturi care vor trăi pe pământ. Starea de sănătate fizică a umanităţii se va îmbunătăţi dramatic, majoritatea bolilor vor dispărea, iar oamenii vor putea din nou să se bucure de o bătrâneţe liniştită şi senină.

                  Când oamenii, astfel purificaţi, se vor scălda în lumina Mea, respectând în permanenţă Poruncile Iubirii, întreaga proprietate a pământului va fi distribuită în mod echitabil, astfel încât toţi să se poată împărtăşi în mod egal din ea şi nimeni să nu mai sufere vreodată de foame. Liderii comunităţilor îmi vor înţelege perfect Voinţa Divină şi vor veghea ca în ţinuturile lor să nu mai existe oameni nevoiaşi. Eu Însumi îi voi vizita din când în când pe oameni, întărindu-i şi alinându-i, ori de câte ori voi descoperi în ei o iubire sinceră şi profundă faţă de Mine. Desigur, această profeţie nu se va îndeplini decât într-un viitor destul de îndepărtat, dar este cert faptul că va fi împlinită, căci totul va trece, chiar şi acest pământ şi întregul univers vor dispărea cândva, dar cuvintele şi promisiunile Mele nu vor dispărea niciodată înainte de a fi împlinite până la ultima!

                  În acea epocă îndepărtată vor exista numeroase pământuri, ţări şi naţiuni noi, care la ora actuală nu există sau nu au un nume. Un lucru este însă sigur: Eu nu voi reveni decât în mijlocul acelor oameni care vor cultiva credinţa cea mai vie şi o iubire deplină faţă de Dumnezeu şi de semenii lor. Iar atunci când voi veni, nu voi veni singur, ci îi voi aduce cu Mine pe toţi ai Mei, pe toţi cei care au fost împreună cu Mine în ceruri. Aceştia vor coborî în număr mare alături de Mine şi îi vor întări pe fraţii lor aflaţi încă în trup de carne pe pământ. Se va produce astfel o mare comuniune între spiritele binecuvântate ale cerului şi oamenii care trăiesc pe acest pământ, lucru care va părea un adevărat miracol pentru oamenii acelor timpuri. Aţi aflat astfel tot ce trebuia să ştiţi. Acţionaţi în consecinţă, şi veţi dobândi astfel Viaţa Eternă, iar Eu vă voi trezi din nou în Ziua Marii Judecăţi!...

                  Nu vă pot spune anul, ziua şi ora Întoarcerii Mele pe pământ, căci totul depinde de liberul arbitru al umanităţii. De aceea, nici un înger din ceruri nu cunoaşte acest ceas, ci numai Tatăl, care îl va revela la momentul potrivit celor aleşi de El. De altfel, cunoaşterea vizionară nu serveşte neapărat mântuirii sufletului. Ea nu le serveşte cu adevărat decât celor născuţi a doua oară, întru spirit. Cât despre ceilalţi, care se numără cu milioanele, ea nu ar face decât să îi arunce într-un haos şi mai mare! De aceea, este mai bine ca umanitatea să nu ştie tot ce va urma. Adevăr vă spun: va veni o vreme când descendenţii voştri vor întreba, la fel ca şi voi acum, când se va întoarce Fiul Omului. Ei vor dori să îl vadă, dar dorinţa nu li se va îndeplini. Mulţi se vor ridica în acele vremuri şi le vor spune oamenilor: ‚Ascultaţi, aceasta este ziua în care se va întoarce El!’ Nimeni nu ar trebui însă să-i urmeze, căci ziua Întoarcerii Mele va fi la fel ca un fulger, luminând cerul de la est la vest şi tot ce se află sub el.

                  Înainte însă ca acest lucru să devină posibil, Fiul Omului va trebui să sufere intens. El va fi respins de actuala generaţie, îndeosebi de evrei şi de farisei. În viitor va continua să fie respins de mulţi oameni, care vor fi numiţi, pe bună dreptate, ‚noii evrei şi noii farisei’. Iar atunci când Fiul Omului se va întoarce, situaţia pe pământ va fi similară celei din timpul lui Noe. În acea vreme, oamenii se bucurau de mâncare şi de băutură, se căsătoreau şi făceau copii, dar totul a durat numai până când Noe şi-a construit arca şi când apele au invadat pământul, înecând totul în cale. La fel s-au petrecut lucrurile şi în vremea lui Lot. Oamenii care trăiau în Sodoma mâncau şi beau liniştiţi, îşi cultivau pământurile şi îşi vedeau de treabă, dar când Lot a părăsit oraşul, din cer a coborât un foc mare, care i-a ucis pe toţi.

                     La fel se vor petrece lucrurile şi în vremea când Fiul Omului se va revela din nou. Cel care va fi surprins pe acoperişul casei, gândindu-se la posesiunile sale, nu trebuie să mai coboare pentru a le lua în primire. Iată cum trebuie înţeleasă această metaforă: cel care are o înţelegere autentică, superioară, trebuie să rămână la nivelul ei şi să nu coboare sub ea, de teamă că va pierde anumite avantaje lumeşti din cauza ei! Căci cele fizice vor fi distruse. Şi iată o altă metaforă: cel care va fi surprins pe câmp (pe câmpul libertăţii de cunoaştere) nu trebuie să se întoarcă la cele lăsate în spate (doctrinele şi dogmele false din trecut), ci trebuie să-şi amintească de soţia lui Lot şi să facă toate eforturile pentru a progresa către adevăr.

                      Şi vă mai spun un lucru: în acele vremuri, chiar dacă doi oameni vor fi surprinşi făcând acelaşi lucru, unul dintre ei va fi acceptat (lucrătorul corect), iar celălalt (care acţionează incorect şi egoist) va fi părăsit. Toţi cei care vor încerca să-şi păstreze sufletul de dragul lumii exterioare şi-l vor pierde. În schimb, cei care vor urmări să scape de sufletul lor din cauza lumii exterioare şi-l vor păstra viu şi îl vor ajuta astfel să avanseze către Viaţa Eternă.

                    Şi încă ceva: în marea noapte a sufletului, dacă doi oameni vor fi surprinşi în acelaşi pat, unul va fi acceptat, iar celălalt părăsit. Iată cum trebuie înţeleasă această metaforă: la prima vedere (din perspectiva exterioară), cei doi împărtăşesc aceeaşi credinţă. Unul dintre ei va fi însă activ, iar credinţa sa va fi vie, motiv pentru care va fi acceptat în Împărăţia lui Dumnezeu, a Luminii şi a Vieţii, în timp ce celălalt nu va practica decât ritualurile exterioare ale cultului său, care nu au nici o valoare interioară pentru suflet şi pentru spirit. Credinţa sa va fi moartă şi nu îl va îndemna să facă fapte de iubire pentru semenii săi, motiv pentru care nu va fi acceptat în Împărăţia iluminată a lui Dumnezeu. Dacă doi oameni vor fi surprinşi lucrând acelaşi câmp, dar unul îl va lucra fără egoism, din pură iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii săi, în timp ce celălalt va lucra câmpul numai pentru a-şi satisface interesele, fără nici o credinţă interioară, la fel ca fariseii, nu trebuie să vă mire faptul că primul va fi acceptat în Împărăţia lui Dumnezeu, iar cel de-al doilea nu. Aşa se vor petrece lucrurile atunci când Fiul Omului se va întoarce pe pământ! Dacă, în urma acestei Întoarceri, Spiritul Meu va pătrunde mai adânc în voi, gradul vostru de iluminare va spori şi veţi înţelege mai bine ce vă spun acum. La ora actuală, nu am cum să vă explic cu mai multă claritate aceste afirmaţii.

                         Dacă doriţi să ştiţi mai multe despre momentul şi locul în care se vor întâmpla toate aceste lucruri, luaţi aminte la ce vă spun acum: oriunde există un cadavru se adună vulturii! Dacă veţi privi cu atenţie fariseismul indolent şi lipsit de credinţă, veţi constata că aveţi de-a face cu un cadavru. Eu şi toţi cei care cred în Mine, evrei şi păgâni deopotrivă, simbolizăm vulturii care se adună pentru a consuma cadavrul. Privind lucrurile dintr-o altă perspectivă, noaptea sufletului şi păcatul care derivă din ea reprezintă un cadavru în jurul căruia se adună lumina vieţii, distrugându-l pe măsură ce lumina zilei alungă noaptea cu amăgirile şi iluziile ei. Toate aceste lucruri se petrec chiar acum, sub ochii noştri(4) , cu iudaismul indolent şi lipsit de credinţă, care s-a transformat într-un cadavru şi care va fi consumat complet în circa 50 de ani de acum înainte. La fel se vor petrece lucrurile şi în timpurile care vor urma cu biserica şi cu învăţătura creştină. Aceasta va deveni un cadavru chiar mai descompus decât este iudaismul astăzi, motiv pentru care va fi atacată din toate părţile de vulturii liberi ai luminii şi vieţii, care îl vor consuma prin focul iubirii şi prin lumina adevărului. Toate aceste lucruri se vor petrece peste mai puţin de 2000 de ani de la prima Mea venire pe acest pământ, aşa cum v-am repetat deja în mai multe rânduri.

                  Deşi sunt încă în trup, păşind printre voi şi învăţându-vă, s-au găsit deja unii care au început să predice în numele Meu, urmărind beneficii materiale personale şi amestecând învăţătura Mea cu seminţele lor impure, din care vor ieşi în curând nenumărate buruiene care se vor amesteca cu grâul cel bun. Nu-i de mirare că în acele vremuri din urmă numărul falşilor profeţi şi învăţători care vor predica „în numele Meu” va creşte alarmant. Ei le vor spune oamenilor prin cuvinte convingătoare: ‚Iată, aici este Christos’! Dacă veţi auzi aceste cuvinte (la fel, descendenţii voştri de mai târziu), să nu le credeţi! Căci lucrările acestor falşi profeţi pot fi recunoscute cu uşurinţă, la fel cum pot fi recunoscuţi pomii după fructele lor. Un pom bun produce fructe bune, dar strugurii nu pot creşte în mărăcini, iar o buruiană nu va produce niciodată smochine.

                   V-am explicat deja în ce constă Împărăţia lui Dumnezeu şi cum se dezvoltă ea în interiorul omului. De aceea, vă va fi uşor să înţelegeţi că orice om care va striga în gura mare: ‚Priviţi! Acolo este Christos’, nu poate fi crezut. Aşa cum spiritul se află în interiorul omului şi al vieţii, din el născându-se gândirea, sentimentele, cunoaşterea şi voinţa, la fel, Împărăţia lui Dumnezeu, adevărata împărăţie a vieţii spiritului nu poate fi găsită decât în interiorul omului, şi nicidecum în afara lui. Nici un om care va înţelege plenar acest lucru, experimentându-l direct, nu va mai putea fi amăgit vreodată de falşii profeţi. În schimb, cei care oscilează tot timpul, la fel ca o giruetă în bătaia vântului, nu vor putea găsi niciodată cerul păcii şi lumina adevărului! De aceea, voi şi toţi cei ca voi veţi fi precum nişte stânci ale vieţii, care nu vor putea fi clintite din loc de marile furtuni sau de valurile trecătoare.

                  Prin Mine, Împărăţia lui Dumnezeu a venit la voi şi se află acum în mijlocul vostru, dar acest lucru nu este suficient pentru a păstra de-a pururi viaţa eternă a sufletului. Deşi, prin prezenţa Mea, Împărăţia lui Dumnezeu se află în mijlocul vostru, ea nu a pătruns încă adânc în fiinţa voastră lăuntrică. Acest lucru nu va deveni posibil decât atunci când, lăsând la o parte orice interes faţă de lumea exterioară, veţi asimila în totalitate învăţăturile Mele prin voinţa voastră, punându-le în practică şi devenind una cu ele. Când se va petrece acest lucru, nu veţi mai spune: ‚Christos a venit printre noi şi locuieşte în mijlocul nostru, şi odată cu El Împărăţia lui Dumnezeu’, ci veţi spune: ‚Christos trăieşte în mine!’ Abia atunci veţi înţelege plenar că Împărăţia lui Dumnezeu nu vine cu surle şi trâmbiţe, revărsându-se asupra omului de undeva din exterior, ci se dezvoltă în interiorul lui, atrăgând sufletul său către viaţa eternă.

Revenind la cuvintele Mele referitoare la credinţa umanităţii în acele timpuri îndepărtate, când Fiul Omului se va întoarce pe pământ, vă pot spune că El va găsi o credinţă chiar mai mică decât cea de astăzi. Căci în acele vremuri oamenii vor face mari progrese în domeniul ştiinţelor şi artelor, studiind şi făcând calcule complicate la umbra arborelui cunoaşterii. Ei vor descoperi forţe ale pământului care la ora actuală nu sunt cunoscute şi vor realiza mari miracole cu ajutorul lor, motiv pentru care vor ajunge să spună: ‚Iată, acesta este Dumnezeu şi altul nu există!’ Practic, acelor oameni le va lipsi complet credinţa, iar atunci când Mă voi întoarce pe pământ, nu voi găsi pe nimeni pregătit printre ei.

                     Un alt mare număr de oameni din acele timpuri vor trăi într-o superstiţie mai cumplită şi mai întunecată decât toţi păgânii din zilele noastre la un loc. Aceştia vor avea maeştri, reprezentanţi şi protectori printre mai-marii acelei lumi. Ei vor fi puşi însă la grea încercare tocmai de către copiii lumii exterioare, care vor deprinde tot mai multe din secretele ştiinţelor şi artelor, spulberând astfel superstiţiile obscure. Graţie cunoaşterii, aceşti oameni vor înţelege în sfârşit că au fost ţinuţi în sclavia ignoranţei numai pentru a-i sluji pe cei puternici, lipsiţi în realitate de orice credinţă. Când va veni timpul să Mă întorc, nu voi găsi nici printre aceştia pe cineva pregătit! Când cei orbi vor începe să vadă lumina cu ajutorul ştiinţei, ei vor deveni adepţii celor care i-au eliberat de servitutea dură în slujba celor puternici. Ce credeţi că Mi-ar spune ei dacă aş apărea din nou în mijlocul lor şi le-aş striga: ‚Adunaţi-vă, naţiuni ale pământului! Am venit din nou la voi şi vă voi arăta iarăşi calea cea dreaptă care conduce către trezirea Vieţii Eterne a sufletelor voastre’? Ei Mi-ar spune: ‚Prietene! Oricine ai fi, să terminăm odată cu această doctrină străveche şi stupidă, din cauza căreia mult sânge nevinovat a fost vărsat pe pământ. Noi am descoperit astăzi ştiinţa şi artele, care ne ajută să trăim în pace şi linişte. Preferăm de o mie de ori o existenţă temporală trăită în pace unui paradis binecuvântat care nu poate fi cucerit decât printr-o suferinţă continuă pe acest pământ şi a cărui existenţă este, oricum, îndoielnică!’

                      Voi spuneţi: ‚Doamne, nu lăsa falşii profeţi să se ridice în numele Tău! Dar dacă asta este voia Ta, înseamnă că nu Te deranjează că la a doua Ta venire pe pământ nu vei găsi nici un pic de credinţă printre oameni!’ Iată care este răspunsul Meu: raţiunea umană este aproape oarbă şi nu poate vedea mai departe de lungul nasului. De aceea, este greu să o contrazici. Dar Dumnezeu, Creatorul şi Păstrătorul etern al creaţiei, gândeşte diferit, iar planul Său nu corespunde cu cel al raţiunii umane. De aceea, El ştie mai bine de ce permite acestor lucruri să se întâmple. Abia la sfârşit vor dispărea complet superstiţiile de pe acest pământ, spulberate de armele ştiinţei şi artelor, astfel încât oamenii nu vor mai putea fi amăgiţi şi vor putea să-şi folosească plenar liberul arbitru. În mod paradoxal, rezultatul va fi o lipsă totală de credinţă, dar care nu va dura decât o perioadă scurtă de timp. În acele timpuri, voi binecuvânta străvechiul copac al cunoaşterii, iar arborele vieţii dinlăuntrul omului îşi va recăpăta vigoarea primordială. Nu va mai exista atunci decât un singur păstor şi o singură turmă! În acele vremuri nu voi mai găsi pe pământ o credinţă comparabilă cu cea care există la ora actuală printre voi, dar voi găsi în schimb o credinţă de un tip diferit! Este imposibil acum să vă imaginaţi în ce va consta acel tip de credinţă! Aşa se vor petrece lucrurile.

                  Învăţăturile pe care vi le dau acum reprezintă Cuvântul lui Dumnezeu şi aşa vor rămâne de-a pururi. De aceea, oamenii din acele vremuri viitoare vor primi aceleaşi învăţături ca şi cele primite de voi acum de la Mine. Diferenţa va consta în faptul că ele nu le vor mai fi revelate sub formă de parabole, ci plenar, conform semnificaţiei lor reale, cereşti şi spirituale. Acela va fi noul Ierusalim care va coborî din ceruri pe pământ. Numai în lumina lui vor putea înţelege oamenii în ce măsură au fost amăgiţi predecesorii lor de falşii profeţi, la fel cum evreii de astăzi sunt amăgiţi de farisei! În acest fel, ei nu Mă vor mai învinovăţi pe Mine şi învăţăturile Mele de suferinţa care există pe pământ, ci doar pe acei falşi profeţi şi învăţători, profund egoişti şi tiranici, pe care îi vor recunoaşte în sfârşit ca atare. Când lumina noului Ierusalim va străluci asupra întregului pământ, mincinoşii vor fi complet demascaţi şi îşi vor primi răsplata pe acţiunile lor. Şi cu cât se considerau mai presus de semenii lor, cu atât mai jos vor cădea ei! Mai am multe lucruri să vă dezvălui, dar nu sunteţi încă pregătiţi să le aflaţi. Când spiritul adevărului născut din Mine va coborî asupra voastră, vă voi dezvălui toate lucrurile şi veţi cunoaşte astfel lumina noului Ierusalim. Este greu însă de spus în ce măsură veţi putea transmite această lumină discipolilor voştri. Voi nu vă puteţi imagina deocamdată cât de departe va ajunge ştiinţa viitorului şi în ce măsură va reuşi ea să spulbere superstiţiile oamenilor. La ora actuală nu se poate vorbi de o ştiinţă pură, bazată pe principiile adevărului şi pe calculele derivate din acestea. Voi nu aveţi nici o idee în ceea ce priveşte realizările fabuloase pe care le va putea construi omul cu ajutorul acestei ştiinţe. Până la revelarea ei, oamenii de ştiinţă vor deţine o cunoaştere parţială, care îi va arunca, pe ei şi pe adepţii lor, în cea mai oarbă superstiţie.

Nici un adevăr celest nu poate avea la bază fructul stricat născut din copacul nebinecuvântat al cunoaşterii. Aceste fructe nu sunt comestibile pentru oameni, ci numai pentru dragonii din iad. Înşişi falşii profeţi îşi vor baza doctrinele lor mincinoase şi miracolele lor amăgitoare pe aceste fructe stricate, atrăgând în capcana amăgirii lor mai mult de trei sferturi din umanitate! Ei vor face efortul să combine învăţătura Mea pură cu rezultatele lor ştiinţifice (cu concluziile greşite derivate din cunoaşterea lor parţială), convinşi că le vor face astfel mai accesibile umanităţii. În acest fel, ei nu vor face însă decât să contamineze şi mai puternic învăţăturile Mele, iar ştiinţele şi artele bazate pe superstiţii se vor scufunda într-un întuneric şi mai puternic decât au făcut-o vreodată, de la începuturile umanităţii şi până astăzi. În final, pentru o scurtă perioadă de timp, ele vor deveni apanajul falşilor profeţi, care se vor folosi de ele pentru a-i subjuga şi mai puternic pe oamenii pe care i-au ţinut până atunci în ignoranţă.

                 Nu vor avea însă prea mult timp la dispoziţie, căci la momentul potrivit, voi trezi Eu Însumi adevăraţii oameni de ştiinţă, care vor proclama principiile ştiinţei şi artelor pure, strigând de pe acoperişurile caselor cum şi-au realizat miracolele slujitorii lui Balaal! Aceste ştiinţe şi arte pure vor prevesti venirea Mea, spulberând în calea lor vechile superstiţii. După ce ele vor curăţa terenul, Întoarcerea Mea pe pământ va deveni uşoară şi rapidă, căci Învăţăturile Mele, care exprimă cunoaşterea pură a principiilor vieţii, se vor suprapune perfect peste ştiinţa pură a oamenilor, dăruindu-le acestora lumina desăvârşită a vieţii. O lumină pură nu poate contamina niciodată o altă lumină pură!

                  Purificarea ştiinţelor şi artelor derivate din ele nu va deveni însă posibilă decât prin propovăduirea învăţăturilor Mele şi prin distrugerea numeroşilor idoli, împreună cu preoţii şi cu templele lor. Numai după ce Evanghelia Mea va fi predicată întregii umanităţi, chiar dacă la acest lucru vor contribui şi mulţi profeţi falşi, vor putea fi purificate ştiinţele şi artele. La rândul lor, acestea vor deveni apoi o rază de lumină care va ilumina pământul de sus în jos (sau, altfel spus, perspectiva spirituală va ilumina perspectiva naturală).

                    Nimeni nu poate înţelege adevărurile transcendente profunde în semnificaţia lor plenară până când nu realizează pe ce sol păşeşte în calitatea sa de om natural. De aceea, v-am explicat Eu Însumi multe din fenomenele naturii. V-am arătat luna, soarele, planetele şi întregul cer înstelat. V-am repetat de multe ori că omul nu îl poate iubi cu adevărat pe Dumnezeu până când nu ajunge să îl recunoască în opera Sa. Dar principalul criteriu rămâne acela al aspiraţiei continue către renaşterea plenară a spiritului în interiorul sufletului. Numai în acest fel poate accede omul la întregul adevăr şi la înţelepciune. Numai în acest fel poate dobândi el lumina care să-l proiecteze din planul terestru în cerul pur al spiritului, şi deci viaţa eternă. Această realizare înseamnă infinit mai mult decât tot ce îi pot oferi ştiinţele naturii! Ce beneficii îi poate oferi omului recunoaşterea detaliată a fenomenelor naturii, de la cel mai mare la cel mai mic dintre ele, dacă el se află la fel de departe de renaşterea spiritului său cum este cerul de pământ? Cum i-ar putea oferi toate ştiinţele la un loc accesul la viaţa eternă?

                   Străvechea ştiinţă a corespondenţelor interioare nu le este accesibilă decât celor care nu s-au clintit niciodată în credinţa lor în Dumnezeu cel unic, care L-au iubit întotdeauna mai presus de orice, ca pe un adevărat Părinte ceresc, şi care şi-au iubit semenii la fel de mult ca pe ei înşişi. Această ştiinţă reprezintă limbajul interior al sufletului şi al spiritului care locuieşte în acesta. Cei care au uitat limbajul nu mai pot descifra semnele sale, pe care le consideră nişte simple prostii sau coincidenţe, din cauza luminii palide în care trăieşte sufletul lor. Trebuie să ştiţi că spiritul şi sufletul au nevoie de alte condiţii de viaţă faţă de corpul fizic. În mod similar, văzul, auzul, simţirea, gândirea, vorbirea şi scrisul spiritual sunt complet diferite de echivalentele lor din lumea naturală. De aceea, acţiunile şi cuvintele unei entităţi spirituale nu pot fi înţelese de omul natural decât prin intermediul ştiinţei corespondenţelor. Din păcate, umanitatea a uitat această ştiinţă, şi asta din cauza propriilor sale greşeli. De aceea, ea nu mai poate comunica cu spiritele pământului şi ale cerului, şi nu mai recunoaşte semnele spirituale. Oamenii citesc literele şi aud sunetele, dar nu mai pătrund conţinutul cuvintelor, motiv pentru care nu reuşesc să se trezească la viaţă. Trezirea nu poate fi obţinută decât prin pătrunderea sensului interior al cuvintelor.

                    Dacă aţi înţeles mesajul meu, aspiraţi din toate puterile voastre către renaşterea spiritului, pentru ca Împărăţia lui Dumnezeu să devină vie şi plenar activă în interiorul vostru. Numai în acest fel vă va fi revelată din nou ştiinţa corespondenţelor între materie şi spirit. Fără ajutorul acestei ştiinţe nu veţi putea înţelege niciodată pe deplin mesajul lui Moise şi al profeţilor, ci vă veţi scufunda în necredinţă, îndoială şi păcat.

                V-am explicat astfel cât am putut de clar în ce va consta întoarcerea Mea printre oamenii de pe acest pământ.

                La cea de-a doua venire a Mea pe pământ, nu Mă voi mai naşte ca un copil dintr-un trup de femeie, căci trupul Meu va rămâne de-a pururi transfigurat. Eu sunt Spiritul etern şi nu voi mai avea niciodată nevoie de un corp la fel ca cel pe care l-am îmbrăcat atunci când m-am întrupat pe pământ. Mai întâi, voi veni într-o formă invizibilă, îmbrăcat în ‚norii cerului’. Altfel spus, la început Mă voi apropia de umanitate prin intermediul clarvăzătorilor, al înţelepţilor şi al noilor profeţi. În acele vremuri viitoare, fetele vor face şi ele profeţii, iar tinerii vor avea vise premonitorii care vor anunţa Întoarcerea Mea. Mulţi oameni îi vor asculta şi o vor apuca pe calea cea dreaptă, dar majoritatea îi va numi nebuni şi nu îi va crede, la fel cum s-au întâmplat lucrurile şi în cazul profeţilor din vechime.

                 Din când în când, voi trezi anumiţi oameni, cărora le voi dicta – prin cuvinte pe care ei le vor auzi în inima lor – tot ce s-a petrecut în timpul prezenţei Mele active pe pământ, în mijlocul vostru. În acele vremuri viitoare, marea majoritate a oamenilor vor şti să scrie şi să citească, aşa că vor avea acces la aceste cuvinte divine. În această manieră, învăţătura Mea se va putea răspândi pe pământ mult mai rapid decât este posibil la ora actuală, prin mesageri trimişi în numele Meu.

                 În acest fel, circa o treime din umanitate, alcătuită din oameni de bună credinţă şi cu inima pură, va avea acces la adevărata Mea învăţătură. Începând din acel moment, voi veni personal la unii dintre ei, devenind vizibil chiar trupeşte în faţa celor care Mă iubesc mai presus de orice şi care aspiră din toată inima la Întoarcerea Mea prin credinţa lor vie. Pe aceştia îi voi ajuta personal să alcătuiască biserici pe care nici o putere de pe pământ nu le va mai putea desface vreodată, căci Eu Însumi voi fi Liderul lor, Eroul lor suprem, judecându-i pe cei orbi şi pe cei morţi. În acest fel, voi purifica pământul de murdăria care l-a sufocat atâta vreme.

                  În acele vremuri, în care voi trezi personal noi profeţi şi clarvăzători, pe pământ vor exista mari tulburări şi suferinţe, aşa cum nu au mai existat vreodată până atunci. De dragul Celor Aleşi, nu voi îngădui însă ca aceste tulburări să dureze prea mult, pentru a nu fi afectaţi ei înşişi pe calea lor către mântuire. Oricum, la început nu voi apărea personal în această regiune (care în acele vremuri va fi locuită doar de păgânii cei mai ignoranţi), în care acum sunt prigonit de acolo-acolo de către evrei şi de către Templu, mai rău ca un criminal sau ca un păgân. În schimb, în ţările de pe celălalt continent, locuite la ora actuală a păgâni, voi crea o nouă Împărăţie, a Păcii, Armoniei, Iubirii şi Credinţei Veşnice. Cei care vor păşi în Lumina Mea nu se vor mai teme niciodată de moartea trupului lor, aflându-se într-un contact permanent cu îngerii cerului.

                 Pământul îmi aparţine în totalitate Mie, şi Eu ştiu cel mai bine care vor fi regiunile în care Întoarcerea Mea va fi cu adevărat benefică. În acele vremuri, oamenii vor putea comunica unii cu ceilalţi cu viteza fulgerului, dintr-un capăt la celălalt al pământului, folosindu-se de spiritele focului şi ale apei. La fel, vor putea călători dintr-un punct în altul mai rapid decât vânturile mânate de furtună. Puse în mişcare de aceleaşi forţe, vasele lor se vor deplasa pe oceane la fel de rapid. De aceea, veştile despre Întoarcerea Mea se vor răspândi pe pământ cu iuţeala fulgerului, ajungând chiar şi în Asia.

                 Se pune însă întrebarea: vor fi crezute oare aceste veşti de păgânii orbi şi surzi care vor trăi pe acest continent? Răspunsul Meu e simplu: nu vor fi crezute până când nu îl voi purifica printr-o Mare Judecată Universală!

                   Există în vestul îndepărtat un continent uriaş, înconjurat din toate părţile de oceane şi care nu se află în legătură (terestră) cu vechiul continent(5) . Locuitorii acestui continent vor fi primii care vor auzi marile schimbări, la fel ca şi cei din vestul Europei. Razele strălucitoare ale cerului se vor întâlni astfel peste ocean, recunoscându-se şi susţinându-se reciproc. Din ele se va naşte apoi Soarele Vieţii, care va fi Noul Ierusalim, iar în interiorul acestui Soare Mă voi întoarce Eu pe pământ. Într-o epocă foarte îndepărtată, acest cer vizibil şi acest pământ vor dispărea, dar cuvintele rostite de Mine în faţa voastră nu vor dispărea niciodată!”

   N. Ed. (1)În cazul de faţă, prin “sfârşitul lumii” nu se înţelege distrugerea întregului pământ, ci doar a materialismului care domneşte pe acesta, precum şi a consecinţelor sale: egoismul şi dorinţa de putere. Implicit, prin această expresie trebuie înţeles un nou început, al unei lumi spirituale în care principala filozofie de viaţă va fi una pozitivă, respectând întru totul cuvintele şi faptele lui Iisus. 

  (2)În momentul respectiv, îngerii Domnului erau prezenţi în formă vizibilă, umană, ei nefiind altceva decât spirite superioare perfecte, materializate. Din rândul lor făceau parte: Gabriel, Rafael, Zuriel şi alţii (vezi Ioan 1:51: „Adevăr vă spun, veţi vedea cerurile deschizându-se şi îngerii lui Dumnezeu coborând asupra Fiului Omului”. 

  (3)Referire la Boehme, Swedenborg, etc., apoi la Lorber şi Mayerhofer, dar, indirect, şi la lumina ştiinţei.

  (4)Este vorba de perioada în care a trăit Iisus.

  (5)Este în mod evident vorba de America.