5 octombrie 2024

Botswana

 

Botswana

70% din suprafata acestei tari este ocupata de Desertul KALAHARI.

Vecina cu Namibia la Vest si Africa de Sud la sud.

Aceeasi populatie foarte mica, ca si Namibia,  de doar 2,5 milioane locuitori, Botswana nu e locuita decat in Nord, Sud si Est, in vest este Desertul.

Capitala este chiar la granita cu Africa de Sud.

Aceasta analiza este foarte importanta deoarece practic al doilea loc ce poate fi recomandat dupa Nordul fluviului ORANGE este la nordul Desertului Kalahari, Nordul Namibiei, Botswanei si Sudul Angolei si Vestul  Zimbabwe, adica FLUVIUL ZAMBEZI(nu in Zimbabwe) si celelalte rauri din zona.

Capitala GABORONE este mai mica decat  WINDHOEK a Namibiei. Are in jur de 350 000 locuitori cu tot cu suburbiile . Este cam cat  CLUJUL daca vrei sa iti faci o idee.

Al doilea oras ca marime, FRANCISTOWN se afla in Est si are putin peste 100 000 de locuitori.  

Al treilea oras este MAUN si are 85 000 locuitori . Tinand cont si de harta seismica si de Desert, cam de la Maun in sus pot fi luate in considerare zonele de ales. La Maun avem cutremur de 6,7 grade in 1952 

Si Botswana este platou montan cu inaltime intre 800 si 1000 de metri.

Asadar, nu prea avem ce recomanda decat Nordul cu acele rauri, observam cutremurul destul de mare de 6,5 grade in centru –Est . Altul de 6,7 a avut loc chiar la Maun in 1952

Observam ca linia de granita dintre Namibia si Angola, respectic Botswana trece exact prin HARARE din Zimbabwe, unde au aparut Extraterestrii.

Trebuie sa tinem cont ca pe Zambezi este o linie de ruptura care vine de sus din Etiopia, dar  se pare ca totusi continentul se va rupe prin Lacul MALAWI si Mozambique.

Deci ramanem cu partea de Nord unde pe langa fluviul  ZAMBEZI mai avem inca doua rauri , Kwando si Cubango.

Este adevarat ca pe Zambezi, Lacul Kariba, avem tendinta de ruptura si cutremure, dar mai la Vest e mai liniste.

Ruptura ce vine din Etiopia aici se imparte in doua in jurul Zimbabwe. Odata desprinsa bucata estica a Africii, presiunea va inceta definitiv prin nordul Zimbabwe, pe fluviul Zambezi.

Extraterestrii stiu mai bine, deci Zimbabwe ramane o optiune si apoi ANGOLA mai este lipsita de cutremure  deoarece mai exista o tendinta de ruptura prin nordul Zambiei, harta cutremurelor confirma . Exista si in Zambia un platou linistit.

Dar ANGOLA e total lipsita de cutremure si trebuie analizata separat

Ca sa nu ne incurcam in state si denumiri vom atribui zona de Est a Botswanei, respectiv cea de nord , Zimbabwe respectiv Angolei.

Si ramanem cu trei locatii in Africa sudica: AFRICA DE Sud, ZIMBABWE si ANGOLA.  Si nordul Namibiei il vom atribui tot Angolei ca si zona selectata in lista recomandarilor.

Harta de mai jos este foarte importanta pentru a intelege tendinta de ruptura din sud a faliei ce vine din Etiopia si defapt se datoreaza presiunii ARABIEI asupra ANATOLIEI.

In Cataclism, odata ruptura produsa, restul tendintelor din sudul Africii se vor anula.

Dar acum avem presiune , dovada cutremurele mari din zona, iata in 2017 Botswana 6,5 grade, in 1952: 6,7 grade.

Mergem spre Angola si Tanzania... 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu