7 octombrie 2024

GABON

 

GABON are numai  2,4 milioane de locuitori, la o suprafata destul de mare , asemenea Namibiei sau Botswanei.

Capitala Librevile are 700 000 locuitori si se afla pe tarm la fel ca si al doilea oras, Port-Gentil ce are aproape 140 000 locuitori.

Al treilea oras numit FRANCEVILLE are peste 100 000 locuitori si este chiar in estul tarii , si devine astfel locul ideal de unde sa pleci in explorare .

Limba oficiala este Franceza. 80% Crestini, 10 % Islam.

Cutremurele sunt in Vest, iar celelalte orase interioare in afara de acest Franceville sunt prea mici, astfel ca Franceville ramane singura optiune.

Granita cu Congo se afla la 60-90 kilometri.

Avem o harta 3d cu relieful Gabonului care ne ajuta sa intelegem prezenta cutremurelor langa zona muntoasa din Vest si sa detectam spatiile de platou mai linistite din Est si Nord-Est .

Gabon are una din cele mai mari suprafete impadurite din lume: 90%, aflandu-se pe locul 9 in lume, ceea ce este o mare performanta.

Este tara Cimpanzeilor si Gorilelor avand in jur de 30 000 de Gorile. Detine si jumatate din Elefantii de padure din Africa.

Rinoceri, gazele,bivoli,  balene si broaste testoate.

Dar simbolul si mandria tarii o reprezinta PANTERA NEAGRA.

Franceville si cele doua orase de coasta  sunt tinta destinatiei  initiale. Franceville este in curs de dezvoltare, strazi se asfalteaza, scoli se construiesc, statul va face si alte investitii deoarece este al 3-lea oras ca marime si singurul din interior.

Este traversat de Ecuator si pe aceasta linie se afla zonele cele mai naturale din lume: Gabon-Congo-Uganda... 

Nu exista variatii de temperatura in Gabon, 25-27 de grade tot anul, chiar si noaptea.  

Urmeaza Republica Congo si am epuizat toata coasta de Vest a a Africii sudice .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu