30 noiembrie 2010

Lupta pentru mantuire

                 

 Pohta ce-am pohtit… Sa-l cunoastem pe Dumnezeu. Sa vorbim cu El. Sa aflam adevarul…

Imi amintesc de primul om despre care am aflat ca se va mantui… Un profesor deosebit care la cursurile sale adesea povestea lucruri cu totul speciale cum ar fi spre exemplu care sunt beneficiile rugaciunii. Atunci cand un om cu autoritate si prestigiu iti explica de la catedra in ce consta beneficiile si darurile rugaciunii, intuind apoi ca el insusi practica zilnic rugaciunea si de acolo vine bunatatea si iubirea si candoarea… iata un semn divin, o urma a lui Hristos. Da, Iisus mi-a aratat ca acel om pe care il iubeam foarte mult fiind unul din marii mei profesori se va mantui… Minunea a continuat, Hristos este viu, Hristos vorbeste, Hristos binecuvanteaza, Hristos mantuieste, Hristos iubeste si imbratiseaza, Hristos isi saruta divinele Mirese... 

Acesta a fost inceputul. Au trecut cativa ani de atunci. Aceste experiente deosebite au continuat desigur direct proportional cu efortul spiritual zilnic. 

De atunci mi-am regasit multi frati eterni dar si mirese divine ale lui Hristos de care cerul se va bucura foarte mult in eternitate.

Eu n-am avut niciodata un frate de aceea m-am bucurat foarte mult de toti prietenii mei dar mai ales de acesti frati in care Hristos insusi coboara din cand in cand. E adevarat ca exista mai multe mirese decat miri in universul nostru, la fel ca pe toata planeta si la fel ca in toata  Creatia, dar probabil Dumnezeu le va darui iubire si lor... 

Binecuvantarea creste in noi si odata cu noi. Suntem asemenea cozonacului care se umfla , creste duhul in noi si noi odata cu el.

Exista deci acestia care sunt deja mantuiti, adica Hristos le-a acordat acest bonus al prezentei in Imparatie, indiferent de ce vor face in continuare. Evident ca ei vor continua sa se roage si sa se straduiasca sa traiasca in Hristos.

A doua categorie este a acelora despre care s-a hotarat ca nu se vor mantui. Theoretic ei mai au sanse dar Dumnezeu vede ca ei nu se vor folosi de aceste sanse. Sunt cei condamnati care ajung direct in infern.

Dar cei mai multi sunt cei care se afla in categoria de mijloc. Nu s-a hotarat inca ce va fi cu ei. Sunt cei care pot fi ajutati. Cei pentru care rugaciunile voastre conteaza. Se vede in ei cum se duce aceasta lupta intre viata si moarte intre bine si rau. Puncteaza zilnic si de o parte si de alta. Faptele bune sunt insotite de scapari de orgoliu. Acestia trebuiesc invatati sa se roage daca inca nu o fac zilnic.

Desigur sunt semnalmente dupa care poti sa recunosti cine s-a mantuit , cine are sanse si cine este deja judecat dar cel mai bine este sa-l auzi pe Dumnezeu in tine spunand asta.  

Marea majoritate a oamenilor merg la reintrupare. Ai vazut si tu ca sunt milioane de animale cu trup de oameni. Nu se poate face nimic cu ei, dar ei sunt deja in castig pentru ca experimenteaza viata in trup de om si Dumnezeu este bucuros ca le-a acordat aceasta sansa de a obtine un trup de om, iata ca se numesc deja oameni.  

Viata pe Pamant este asa de complexa si contradictorie, cu extreme atat de mari tocmai pentru ca Dumnezeu foloseste Pamantul ca pe o scoala de formare a sufletelor.

Deci cei rai si rataciti, animalele cu trup de oameni trebuiesc priviti cu compasiune si ingaduiti si chiar binecuvantati. Desigur ca daca Dumnezeu s-ar revela brusc ca un Soare stralucitor toti ar fi condamnati la mantuire. Suntem aici tocmai pentru a invata sa-l pretuim pe Dumnezeu, pentru a gasi comorile ascunse. Cu cat se ascunde mai mult Dumnezeu cu atat ne arata cat de pretios este si cat de sfinte sunt toate darurile Lui. Aceasta este scoala ingerilor. 

Sa stiti ca sunt lumi acolo in infinit care va asteapta. Li s-a prezis, au fost anuntati, ca Dumnezeu le va trimite mesageri si ca acesti mesageri sunt acum inscrisi la Scoala Ingerilor pe Pamant, unde preda marele Domn, marea Intrupare... 

Evident ca foarte putini isi dau seama de faptul cand sunt binecuvantati. 

Daca am sti ca o stare a noastra de fericire sau de iubire sau o revelatie se datoreaza cuiva special care ne iubeste, sau invers, ca necazul nostru se datoreaza unei neascultari fata de o fiinta prin care a vorbit Dumnezeu, cu totul altfel am privi pe acestia nu-i asa? 

Dumnezeu vrea sa va povestesc aici o intamplare cu totul speciala care confirma faptul ca cei care fac prostii de fata cu Dumnezeu risca sa fie judecati aspru. 

Era candva demult si eu si prietenii mei cu care ma aflam pe cale atunci ne-am strans intr-un weekend in casa unuia dintre ei, avand printre noi un musafir foarte pretios, un om care era una cu Dumnezeu care avea pretioase puteri spirituale, samadhi si altele. Bineinteles eu nu stiam toate astea atunci dar il pretuiam foarte mult. 

Nu stiu ce s-a intamplat ca spre sfarsitul intalnirii gazda, un baiat mai pretentios, s-a revoltat un pic si a dat de inteles ca l-am fi deranjat... Am simtit asa o dezamagire chiar undeva in ceruri si am mai simtit ca parca un spirit rau intrase in acea fiinta. La nu multa vreme omul si-a pierdut si casa si mai apoi si banii de pe casa deoarece o vanduse si apoi a depus bani la fni...

Aceasta intamplare este similara cu cea a lui Safira si Anania.

Fiti vigilenti, am mai atras atentia, acum sunteti chiar in fata lui Dumnezeu, acum aveti o sansa enorma sa va ridicati foarte sus sau sa fiti judecati de Dumnezeu.  

 

Oamenii nu sunt atenti. Oamenii nu stiu ce este viata si care e diferenta dintre viata vesnica si moarte. O, daca ar sti cum s-ar schimba viata in aceasta lume.

Noi suntem aici pentru ca exista o necesitate a cerului care trebuie satisfacuta. Foarte posibil ca locurile ingerilor cazuti trebuiesc reocupate. Pe noi nu asta ne intereseaza ci cum sa ne folosim si sa nu scapam sansa care ni se ofera. 

Prietene, numarul de locuri in cer este limitat. Desigur Dumnezeu ar putea sa deschida oricui ar bate, chiar de aici, in poarta cerului… 

Asa cum noi trebuie sa ne hranim cu Dumnezeu, da, Dumnezeu este hrana, trebuie sa ne saturam cu Dumnezeu, tot asa si Dumnezeu se hraneste cu noi.

Asa cum Dumnezeu ne alina si ne magaie pe noi asa si noi suntem mangaiere si alinare pentru Dumnezeu.

Desigur ca ai simtit ce bine este sa te iubeasca cineva si te-ai bucurat mult de acel lucru. Asa se bucura si Dumnezeu de iubirea ta. Deci investeste in viitorul tau si in destinul tau daruindu-I iubire lui Dumnezeu.

Daca nu poti sa ii daruiesti iubire direct lui Dumnezeu daruieste-i cuiva mai apropiat si care il cunoaste pe Dumnezeu. Cum ar fi Iisus sau un sfant. 

Oricine il cunoaste pe Dumnezeu si care va primi iubirea ta se va ruga lui Dumnezeu ca sa te binecuvanteze si sa se faca cunoscut tie.

Aici este valoarea sfintilor si a ingerilor. Toti acestia lucreaza pentru El, sunt daca vreti, ambasade ale Lui. Este firesc sa fie asa. Foloseste-te de aceste ambasade. 

Iti spun ca pomenirea ta in Imparatie are loc ori de cate ori tu iti amintesti de Dumnezeu sau de Iisus sau de oricine face parte din Imparatie.

Iti spun ca oricine face parte din Imparatie are putere, prin trecerea pe care o are la Dumnezeu sa aduca pe oricine in imparatie. In fapt nu e nimic intamplator deoarece Dumnezeu creaza aceste situatii si pune iubire si in cel care cauta si in cel trimis de El. 

Deci retine asta ca tu te ridici ori de cate ori trimiti iubire fata de Dumnezeu sau fata de cei trimisi de Dumnezeu si care il cunosc pe Dumnezeu: Iisus, ingeri sfinti si chiar fiinte intrupate care au reluat legatura cu Iisus si cu Dumnezeu. 

Daca tu uiti de toti acestia si cerul va uita de tine. Desi uneori este suficient un minut de iubire, o zi, pentru ca tu sa iti castigi mantuirea. Daca ai intalnit pe cel trimis de Dumnezeu si i-ai daruit inima ta, chiar si numai pentru putin timp, acesta nu te va uita si te va pomeni in Imparatie. Desigur Dumnezeu face asta. Talharul s-a mantuit astfel... 

Cine ar fi putut spune ca un om, un astfel de om va primi mantuirea in ultima clipa a vietii si in acel loc. 

Acesta este intelesul faptului de a fi pescar de oameni.  Dumnezeu sa te binecuvanteze sa gasesti un astfel de pescar care sa te pomeneasca si pe tine in Imparatie!

Dar pana atunci pomeneste-te zilnic prin rugaciune si iubire in Imparatia lui Dumnezeu. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu