1 decembrie 2010

Egalitatea dintre preoti si pastori

                     

 Am privit aseara pe blogul unor credinciosi ai unor biserici mai tinere cum acestia in prostia si infumurarea lor aratau cu degetul nu numai niste preoti ci preotii in general nestiind ca in fata lui Dumnezeu intre preoti si pastori nu este nici o diferenta. Va spun eu ca sa stiti. 

Sa stiti iarasi ca intre credinciosii tuturor bisericilor iarasi nu este nici o diferenta , cu totii fiind binecuvantati , diferenta venind dupa intensitatea credintei, iubirii si actiunilor facute dupa vointa lui Dumnezeu.

 

Da, este adevarat, in aparenta bisericile protestante ar putea parea in avantaj deoarece s-ar putea spune ca oamenii nu se mai inchina in exterior ci in interior, ceea ce ar fi un lucru bun.

Dar, daca Dumnezeu vrea, El poate sa transforme si chiar o face, inchinarea in exterior la icoane si statui in prilej de inchinare interioara si astfel sa situeze in avantaj bisericile mai vechi deoarece orice icoana si statuie iata se transforma astfel in prilej de inchinare interioara. 

 

Deci fiti umili pentru ca a spune ca acupunctura este demonica este o imbecilitate la fel de mare cu a spune ca vinderea  Vaticanului ar eradica saracia. Iar tu prietene le-ai spus pe amandoua. Dar voi sunteti amicii lui Caragiale si va amintiti replica plina de profunzime pe care marele dramaturg le-a adresat-o si atat de valabila si pentru voi : Esti idiot, amice! 

Evident ca asta e valabil si pentru toti ceilalti care se intrec, asemenea ortodocsilor primitivi, sa sara la gatul celor din alte biserici si sa se considere superiori. Vai, sunteti toti o apa si un pamant si numai mila lui Dumnezeu va tine si va da o sansa. 

Sunteti asemenea generatiei evreilor plimbata de Moise prin desert.

 

Norocul este ca printre voi exista intr-adevar si fiinte binecuvantate care au inteles ca Dumnezeu iubeste si binecuvanteaza pe toti si ca indiferent de biserica orice om se poate ridica spre mantuire si spre Dumnezeu. 

 

Deci nu sunt deloc partinitor si vad ca prosti si rataciti sunt in toate bisericile. Dar vedeti ca ii iubesc si ii binecuvantez in continuare deoarece sunt si ei chemati de Hristos si nu eu ii judec si decid daca isi vor pierde locul in Imparatie ci mustrarile mele dimpotriva ii ajuta sa se trezeasca fiind o binecuvantare.  

 

Iata o predica pe gustul meu care arata ca nu exista nici o diferenta interioara intre modul in care coboara Dumnezeu la un preot si la un pastor. Sunt sigur ca il veti vedea si voi pe Hristos in interiorul acestui pastor binecuvantat asa cum sunt sigur ca il puteti urmari si in interiorul preotilor ortodocsi pe care zilnic ii puteti vedea pe Trinitas. 

Exista numai diferente exterioare. Evident aceia care cred ca la Hristos ar conta aceste diferentiere exterioare sunt rataciti, indifferent daca sunt considerati sau nu mari duhovnici si pastori. 

Mi-a placut foarte mult acest pastor si datorita respectului pe care il acorda inaintasilor. Evident nu l-am testat personal, dar banuiesc ca Iisus nu l-ar lasa sa greseasca prea mult chiar si la incercari mai grele. Dar exista deja dovezi si marturii care ne arata ca multi pastori respecta si pretuiesc cele doua biserici vechi nedorind sa fure pe nimeni de acolo ci dimpotriva subliniind in ce consta avantajele unei traditii milenare. 

Deci toti aceia care ati crezut ca sunteti superiori pentru ca nu va inchinati la icoane si statui si pentru ca nu pupati cruci sau mana vreunui preot ganditi-va ca icoanele pot fi un preilej de inchinare in spirit iar sarutarea mainii uni preot poate fi un gest de umilinta apreciat de cer.

Iar superiotatea voastra nu poate fi decat in marimea inimi voastre in care sa incapa toti indifferent de biserica lor.

Eu privesc cu lacrimi in ochi la Hristos cel viu din interiorul preotilor si pastorilor si ii spun acestuia, Doamne eu sunt un pacatos si un nemernic, cum sa ma ridici pe mine deasupra acestora toti?

Deci inca o data va atrag atentia, Duhul Sfant coboara in acelasi mod si la preoti si la pastori, si asupra cedinicosilor din fata preotilor si asupra credinciosilor din fata pastorilor. Diferentele sunt numai exterioare, numai gesturile si actiunile lor exterioare difera, dar in interior Hristos binecuvinteaza in acelasi mod. 

Asa cum ne iubim propria bisercia asa trebuie sa iubim toate bisericile, asa cum ne iubim fratii asa trebuie sa iubim si pe ceilalti oameni, asa cum ne iubim propria tara asa trebuie sa iubim si celelalte tari... 

Fiti deci binecuvantati cu Duhul Sfant de catre chiar Tatal Ceresc care arata fata de voi multa rabdare si iubire si invatati de la cei mici care la varste fragede arata cunoastere cu mult mai mare decat a celor mai batrani dintre voi si sunt rasfatati de Dumnezeu cu mari binecuvantari. 

De aceea curaj, Hristos a ridicat sfanta o copila de numai 12 ani, minunata Filofteia, cu atat mai mult pe voi frumoaselor de 14, 16 sau 20 de ani, cu atat mai mult voi puteti sa fiti instrumente ale mantuirii in mainile Tatalui sau Fiului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu