14 octombrie 2024

MIRCEA cel BATRAN a avut timp de 3 ani Moastele Sfintei Paraschiva

 

MIRCEA cel BATRAN a avut timp de 3 ani Moastele Sfintei Paraschiva

Asta se intampla inainte ca acestea sa fie duse la BELGRAD. Se pare ca din TARNOVO au fost mutate in 1393 la VIDIN  si de aici au ajuns in TARA ROMANEASCA, la Belgrad fiind trimise abia in 1396.

Asta este foarte important deoarece probabil MOASTELE SFINTEI au fost tinute la RAMNICU-VALCEA, mai exact la Manastirea COZIA, ctitoria lui MIRCEA, sfintita inca din 1388 …  Iata o noua Revelatie…

Moastele nu ar mai fi parasit niciodata ROMANIA insa aflam ca sultanul BAIAZID I,  dupa Bulgaria cucerind si Tara Romaneasca ,   daruieste  Serbiei  moastele deoarece la acel moment Serbia inca nu intrase in razboi cu Turcii.

Deci, intre 1393-1396 moastele Sfintei deja erau in ROMANIA, cu 248 de ani inainte de A DOUA VENIRE din 1641...  

Deasemenea trebuie discutat si modul cum a plecat Sfanta Paraschiva de acasa.

Pe Ortodoxwiki ni se spune ca a fugit de acasa insa asta e in contradictie cu celelalte marturii, cum ca si-a impartit averea impreuna cu fratele ei saracilor dupa ce au ramas orfani.

https://ro.orthodoxwiki.org/Parascheva_de_la_Iași

Apoi, ea fiind copilul cel mic si ramasa doar cu mama e putin probabil ca si-ar fi parasit mama la 14-15 ani ca sa plece la Constantinopol.

Nu este imposibil sa fi fugit de acasa si fratele ei sa fi stiut unde este si sa o fi chemat dupa moartea mamei, insa e putin probabil, mama fiind bolnava, ca fiica de 14 ani sa plece in lume, chiar si la manastire.

Deci eu cred ca lucrurile s-au intamplat exact asa: dupa moartea mamei, fratele mai mare impreuna cu ea au impartit averea saracilor si au plecat la Constantinopol sa caute calauzire spirituala la diferite manastiri.

Probabil fratele a devenit diacon si apoi preot, ajutandu-si sora si mergand tot impreuna la Heracleea Pontica in momentul cand sfantul Eftimie a primit acolo post de diacon sau preot.

Abia aici se despart , ea dorind mult sa vada pe unde a pasit HRISTOS si plecand la Ierusalim, ajugand apoi intr-o manastire de maici din Pustiul Iordanului…

E posibil ca sfantul Eftimie sa isi fi inceput deja studiile pentru a deveni diacon si preot cat inca mama lor traia si astfel sa isi fi putut calauzi sora intai la Constantinopol si apoi in Heracleea…

Putem spune fara sa gresim ca sfanta e regele tuturor ortodocsilor, iata traversand 4 natiuni ortodoxe si locuind timp de secole in fiecare.

Apoi trebuie sa mentionam ca VASILE LUPU a platit enorm de multi bani atat Patriarhiei din Constantinopol cat si la Poarta Otomana, inca pe atat, pentru a putea muta aceste moaste.

Trebuie mentionat ca chiar daca in viziunea celebra de la Kallikratia era Fecioara Maria, totusi Sfanta Paraschiva devine ea insasi regina si imparateasa… 

In multe icoane este zugravita exact asa cum traditia a pastrat viziunea: pe un tron si cu ingeri in jurul ei. 

Icoana din imaginea 2 se pare ca este  dintr-o biserica din ROMAN. 

Sa laudam pe Dumnezeu si sa multumim pentru aceste mari revelatii!

https://ziarullumina.ro/opinii/repere-si-idei/sfanta-cuvioasa-parascheva-stralucit-chip-al-smereniei-ii-148800.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu