10 februarie 2010

Schimbarea

                 Incepand de astazi blogul se va numi A doua venire a lui Iisus, atat pentru ca este fara indoiala cel mai important eveniment al vietii noastre si al ultimilor doua mii de ani, la fel de important ca si prima venire, cat si pentru ca apropierea , comuniunea si comunicarea cu Domnul Iisus Hristos ma obliga la aceasta formula si la orice alta care sa slujeasca mai bine acestui glorios fenomen spiritual care ne cuprinde existentele luminandu-le tot mai mult cu fiecare zi. Orice eveniment exterior nu poate sa fie mai important decat acest miracol spiritual interior. 

                Despre misterioasa planeta care se pare ca face tot mai multe semne la marginea sistemului solar vom mai vorbi. Nu stiu daca se poate dovedi ca ajunge in apropierea Pamantului la 3600 de ani, dar se stie ca atunci cand se apropie apare pe cer asemenea unui al doilea Soare. Am gasit un asemenea fenomen in anumite scrieri raportat a se fi intamplat in urma cu aproximativ 6000 de ani… 

                 Va fi in continuare un blog de cultura spirituala. Restul, literatura , poezia, nu intereseaza decat in masura in care servesc scopului spiritual care este acela ca omul sa-l cunoasca pe Dumnezeu.

               Criticilor mei am a le spune atat: vorbiti in numele Domnului sau in numele vostru? Multi isi dau cu parerea despre religii, sfinti, extraterestrii… Trebuie constant sa ne intrebam: este acesta punctul de vedere divin? Vine aceasta informatie de la Iisus Hristos? Iar modul in care ii puteti recunoaste pe fratii vostri este revelat de marele Ioan in prima epistola, cap 4. Si am sa va rog sa tineti cont de aceasta invatatura pentru ca am vazut ca va pupati si va plecati in fata antichristilor, punand mai presus diferite aparente calitati ale acelor oameni decat ingrozitorul fapt ca in interiorul lor aceia nu numai ca nu recunosc divinitatea lui Hristos dar va considera si pe voi niste naivi usor de pacalit si manipulat.

                  Daca voi va pupati cu antichristii si nu le intoarceti spatele ca unora de care va este rusine, ei vor crede ca totul este in regula cu ei, daca nu le spuneti ca sunt morti si nu au nici o sansa la viata pana nu se vor impaca si nu il vor iubi pe cel impotriva carora au luptat, mai mult rau le faceti pentru ca nu le atrageti atentia ca sunt pe marginea prapastiei si vor cadea in curand. 

                 S-a facut apologia metaforei de curand aici. Dar va intreb Nero nu iubea si el metafora? Cu ce sunteti voi mai presus de el daca ciocniti pahare cu cei care slujesc infernului? Eu va spun ca judecata Domnului deja a inceput si voi insiva ati fost testati chiar de El si nu l-ati recunoscut si ramaneti in greselile voastre si nu va intereseaza ce vrea El de la voi. 

                Eu va spun ca ati primit sfaturi chiar de la El si nu le luati in seama? Spuneti-I chiar acum cum ati vrea sa va vorbeasca? Cum ati vrea sa va atraga atentia? Daca v-ar aparea direct si v-ar atrage atentia, ar insemna judecata sufletului vostru si conditionare, pentru ca trebuie sa luptati pentru adevar si sa il integrati in viata voastra recunoascnadu-l la cel mai mic freamat, la cea mai mica soapta. Dar inimile voastre nu vor sa se deschida si nu vor sa asculte Adevarul.

                Domnul se va intoarce si eu va spun ca El este deja aici cu noi. Intoarcerea este un eveniment spiritual la fel de important si universal ca si prima venire pe Pamant. Amintiti-va cum a fost atunci pentru ca asa va fi si acum. Nu va fi recunoscut decat de cei putini si alesi. Nu va fi ascultat decat de cei umili si cu inimile si mintea deschise. Amintiti-va ca cel mai mult l-au urat si haituit atunci preotii. Nu va diferit nici acum prea mult pentru ca Domnul va ridica noi preoti care vor sluji in duh si adevar, pentru ca Intoarcerea inseamna disparitia tuturor cultelor si religiilor…

                 Nu intelegeti ca in prezenta Lui nu se vor mai face nici liturghii si nici impartasanii? Nu intelegeti ca nu exista alta liturghie si alta impartasanie mai mare decat iubirea pentru Dumnezeu? Iubire care face ca gratia Lui sa se reverse in inimile noastre? Cine nu il are pe El acum nu are nimic indiferent ce functie are, indiferent cati oameni il considera spiritual… 

                Trebuie sa il simtiti pe Iisus in interiorul vostru , daca nu-l simtiti acolo, daca nu comunicati cu El in inima voastra nu il veti recunoaste. Eu va spun ca e imposibil sa nu il iubiti pe cel mai mare si mai grandios si mai fabulos om care a pasit vreodata pe Pamant, si, de fapt, marturia iubirii voastre este o judecata pentru toti care nu il cunosc si si nu il iubesc. 

                Nu va trebuie uniforma si nici ritual ca sa il dobanditi pe Dumnezeu. Adevaratul ritual este mangaierea celor sarmani, hranirea saracilor si abandonarea plina de iubire si umilinta la picioarele lui Dumnezeu in rugaciune.

                 Cine nu are o relatie directa si personala cu Iisus Hristos nu are nimic de spus. Cine nu lucreaza pentru Iisus Hristos sau pentru aproapele sau si lupta numai pentru propriul orgoliu, pentru propria imagine si satisfactie, lupta pentru infern si va va face probleme. Nu ati auzit ca fecioarele care aveau untedelemn nu au dat celor care nu aveau de teama sa nu fie prinse nepregatite de sosirea Mirelui? Daca Domnul se intoarce si va gaseste facand apologia metaforelor si promovand bloguri cu femei goale sau diferiti antichristi oare ce va spune El? Asa ma astepti? Nu marturisesti fratilor tai Adevarul? Oare in templul meu sfant este loc de asa ceva? Oare nu stiti voi de ce a cazut Adam din cer? Priviti in inimile oamenilor si spuneti-le ca daca Dumnezeu nu este acolo vor muri. Spuneti-le ca daca au strans numai pentru ei si familia lor si nu le-a pasat nici de cersetor si nici de vecinul aflat in nevoi nu se va gasi loc pentru ei in Imparatia lui Dumnezeu si vor muri. Cum nu atrageti atentia celor de langa voi si pasiti in infernul lor ca si cand nimic nu ar fi in neregula? Nimeni nu s-a mantuit pentru ca a avut perocupari literare sau artistice. Ba dimpotriva sunt pline infernurile cu astfel de artisti. 

                 Domnul nu vorbeste decat spiritului, numai spiritului ii spune Frate, iar majoritatea oamenilor din jurul nostru sunt dusmanii propriului spirit. Multi vor mai cunoaste multe vieti pana sa ajunga sa devina una cu spiritul lor. Dar Domnul poate sa spuna frate oricarui spirit…

                Nu trebuie sa dusmaniti prea aprig pe nimeni si nici sa luptati cu prea multa ravna impotriva nimanui. Ati auzit ca sfintii binecuvanteaza chiar infernul si se roaga pentru demoni. Dar nu considerandu-i altceva decat sunt. Oare daca pe peretii unui bordel vor fi puse tablouri celebre sau citate si maxime spirituale sau chiar o intreaga biblioteca, va trebui sa intram acolo si sa laudam stapanul pentru preocuparile spirituale si dragostea pentru metafore? Mai bine aveti grija ca mustrarile acestea sa nu vina de la altcineva si nu de la mine si voi sa nu le luati in seama…

                  V-am mai spus, nu-i mai promovati pe rataciti pentru ca o sa-i duceti si pe altii in eroare si greseala. Domnul v-a aratat si sutinut aceste cuvinte cu destule semne si dovezi si va spun ca oricat de bun si bland este El, daca intoarceti spatele Lui si Cuvantului Sau va trebui sa treaca nu zeci de ani ci uneori chiar vieti ca sa il auziti din nou. 

                   N-a spus El : Lasati-i pe morti sa-si ingroape mortii? Mai bine spuneti oamenilor care sunt criteriile, cum se intra in Imparatia lui Dumnezeu decat sa va faceti griji de ce vor spune ceilalti despre voi daca ii criticati si ii mustrati in numele Domnului. Voi lucrati pentru Dumnezeu sau pentru orgoliul aproapelui vostru?

                   Dupa cum a spus, El va veni ca un fur, si va va judeca sau binecuvanta inainte sa va dati seama de asta, asa ca vegheati si intrebati-va in tot ce faceti daca este voia Lui sa faceti sau sa spuneti!

                   Dar ridicati in interiorul vostru adevarata scara a valorilor spirituale si manifestati-va raportandu-va la ea. Altfel artistii si metaforele va vor aduce multa suferinta … 

                   De cate ori sa va mai avertizez? Un spirit in care Domnul nu se poate oglindi si manifesta este asemenea lupului in mijlocul oilor, pentru ca prin el se va manifesta altceva decat Cerul. Si ati vazut asta cu ochii vostri.

                 Dumnezeu a trimis deja judecatori inaintea Sa si va judeca prin acestia. Domnul judeca cu martori intotdeauna… Iar voi veti fi martorii Lui sau avocatul altcuiva?

               Luati aminte la pilda cu fecioarele care il asteapta pe Mire. Untdelemnul este exact iubirea pentru Dumnezeu, atentia fata de El. Eu va spun ca a doua porunca este doar o extensie a primei, pentru ca nu voi va iubiti aproapele ci El face asta prin voi. Dumnezeu ne atrage uneori atentia sau intareste anumite lucruri prin porunci astfel prima porunca a iubirii fata de Dumnezeu are aceste doua extensii: Iubiti-va aproapele si iubiti-va unii pe altii asa cum Eu v-am iubit. Dumnezeu ne atrage atentia sa il lasam sa toarne in inimile noastre iubire nelimitata fata de aproape si fata de fratii nostrii, pentru ca odata cu iubirea se duce inspre ceilalti si Duhul Sau sfant si binecuvantarea Sa. Pentru ca El este aceasta iubire... 

                Asadar intelesul acestei pilde este acela ca nu trebuie sa impartim iubirea si atentia datorate lui Dumnezeu cu cei care nu au ei insisi iubire si atentie fata de Dumnezeu. Aceasta este o invatura expresa pentru Intoarcerea Mirelui. Se spune in Apocalipsa Cine pacatuieste sa o faca in continuare... Ce va spune Domnul daca tu bei la masa cu un pacatos si nu-i atragi atentia si nici nu il mustri pentru ca, vezi Doamne, se ocupa cu metaforele iar tu esti un fan al metaforelor? Ai grija pentru ca deja sunteti pe doua punti diferite si vapoarele incep deja sa se departeze unul de celalalt, sa nu cumva sa nu mai poti ajunge inapoi, asemenea fecioarelor care atunci cand s-au intors au gasit usa inchisa si sa auziti Mirele: “Nu va cunosc pe voi care imi ignorati Cuvantul si nu ma ascultati…” "Nu va cunosc pe voi care spuneti Doamne, Doamne dar faceti voia voastra si nu va pasa de voia Mea…” “Nu va cunosc pe voi care pretinzand ca lucrati pentru Mine ati strans pentru voi…” “ Nu va cunosc pe voi care apreciati mai mult la aproapele vostru preocuparea pentru arta si metafore decat aceea pentru a Ma cunoaste pe Mine care sunt Sursa tuturor Artelor si tuturor Cuvintelor si Ideilor…” “Plecati de la Mine in Imparatia artististilor si a scriitorilor si a poetilor, pentru ca in Imparatia Mea nu intra decat acela in inima caruia si pe fruntea caruia stralucesc Adevarul, Iubirea si Intelepciunea, adica Eu Insumi!”      

                  Duhul sfant este cel mai pretios dar divin si el nu este impartit decat celor binecuvantati si alesi. Nu dati din untdelemnul vostru cui nu trebuie pentru ca nu veti primi altul. Aminti-va de Iuda care a fost in preajma celui mai mare izvor de duh sfant, care a asistat la toate minunile care a fost purtat chiar prin vazduh alaturi de ceilalti apostoli. Totusi nu s-a mantuit, nu s-a dezlegat de iubirea de bani , de iubirea acestei lumi si l-a tradat pe Dumnezeu. Nu dati untdelemnul iudelor.. 

              Intoarcerea si Judecata, separarea graului de neghina... 

                 Multi sunt asemenea politicienilor si intra in biserici pentru a fi vazuti acolo. Va spun ca Dumnezeu nu da doi bani pe politetea voastra daca ea nu izvoraste din iubire sincera fata de aproape. Mai usor va fi la judecata de cel care lupta pe fata impotriva lui Dumenzeu decat de cel care se ascunde sau a devenit din rece  neutru, “caldut”. Pentru ca fie ca il iubiti fie ca il urati si va luptati cu El veti avea parte de El… Atat iubirea cat si ura va vor situa in imediata Lui apropiere si dupa ce veti auzi Adevarul, dupa ce va atrage atentia prin martorii Sai, veti primi fie judecata, fie binecuvantarea in functie de atitudinea pe care veti continua sa o aveti fata de El.

                  Cineva a incetat aceasta lupta doar pentru ca si-a dat seama ca imaginea personala ii va fi afectata. Vai, ce vor spune domnisoarele sau cei care il apreciaza cand vor afla ca acesta este un antichrist si lupta impotriva Bibliei si a lui Iisus? Vedeti, nu are nici un farmec sa lupti in anonimat impotriva unor lucruri asa de mari. Pentru ca aceasta lupta este dusa de cel mai mare dusman al omului si al ingerilor : orgoliul. Orgoliul tine infernurile pline. Cum sa isi calce mandria ingerii cazuti si dupa atat timp sa ceara mila si iertarea lui Dumnezeu? Intelegeti? Domnul spune sa fim alchimisti si sa raspundem raului cu bine si sa anulam astfel raul. Veti vedea ca infernul raspunde raului cu un rau si mai mare cautand intodeauna sa mute lupta pe un plan mai grosier. Spune-i unei gorile de pe strada ”Mai animalule” si vei vedea ca nu iti va raspunde tot cu un cuvant…  

               Adevarul este usturator, pe Hristos au incercat sa-l omoare de zeci de ori in cei numai trei ani. Imaginati-va un om care nu numai sa vada in sufletele celorlalti totul si trecutul si prezentul dar sa mai si spuna ce vede… Dar El ne-a spus “Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.” 

               Cine sunteti voi care sunteti laudati de cei care nu il iubesc pe Iisus si care promovati pe dusmanii Domnului ? Pentru cine lucrati? Puteti voi sa puneti iubire pentru Hristos in inimile lor? Va spun ca nici macar nu aveti voie sa faceti asta, pentru ca acest lucru trebuie dobandit prin efort personal, fiind in fapt o mare comoara. Asa ca aveti grija sa nu ramaneti fara untdelemn in ultima clipa…  

                   Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va lumineze astfel inima si mintea! 

PS: Daca vreti sa salvati pe cineva care are acest mare pacat numit anticristianism, nu exista alta solutie decat sa ajunga sa il cunoasca pe Cel impotriva caruia a luptat, sa-I fie prieten, sa-l iubeasca si apoi sa actioneze in sens invers pacatelor pentru a fi compensate. Acest lucru trebuie sa se intample in aceasta lume, pentru ca acestia nu vor avea o a doua sansa in lumea de dincolo. Mai bine sa ma dusmaneasca si pe mine dar sa aiba o sansa in plus sa se salveze cunoascand ca acesta este  singurul mod prin care poate sa o faca. Si spun asta ca sa nu ma acuzati ca nu mi-am facut datoria fata de cei pe care i-am mustrat s-au chiar certat. Mi-am facut-o intru totul, dar pana nu vor lupta ei insisi sa afle Adevarul si apoi sa-i fie prieten acestuia si sa-l slujeasca nu e nimic de facut. Si va rog, voi care pretindeti ca lucrati pentru Hristos nu mai comentati pe bloguri unde apar femei goale  si care amintesc de nenorociri si mai mari decat pentru a atrage atentia asupra acestora sau pe acelea unde Domnul este mai degraba dispretuit si ignorat, pentru ca altfel veti imparti judecata divina cu aceia… Si nu-i mai promovati. Si multumiti-i lui Dumnezeu daca sunteti certati si mustrati in numele Lui in loc sa-i amenintati, atacati si jigniti pe cei care fac asta. Pentru ca cearta si mustrarea de la El sunt o mare gratie care vi se acorda si ele va pot salva chiar de la a doua moarte in lumea de dincolo, care este in fapt "moartea eterna", iar pe cei care va veti mantui totusi va va scuti de la foarte mult timp pierdut departe de Dumnezeu atat in lumea aceasta cat mai ales in cealalta, dupa ce veti parasi trupul fizic. Dar despre drumul pe care il are de parcurs sufletul in lumea de dincolo pana sa ajunga in Imparatia divina vom vorbi altadata.

"12. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu rămâne întru noi şi dragostea Lui în noi este desăvârşită.   13. Din aceasta cunoaştem că rămânem în El şi El întru noi, fiindcă ne-a dat din Duhul Său.   14. Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul, Mântuitor al lumii.   15. Cine mărturiseşte că Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne întru el şi el în Dumnezeu.   16. Şi noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el.   17. Întru aceasta a fost desăvârşită iubirea Lui faţă de noi, ca să avem îndrăznire în ziua judecăţii, fiindcă precum este Acela, aşa suntem şi noi, în lumea aceasta."   

                                                                                                                            I Ioan cap 4  

6 comentarii:

  1. despre ce fel de schimbare vorbesti? de cea a lupului...ha ha ha ha ha....
    cred ca esti dus .esti ofticat ca nu te citeste nimeni? pai nici nu meriti citit, caci blogul tau nu merita interes.scuze , am spus adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te rog sterge-ma din blogg-roll.Nu cred ca avem vreo legatura de prietenie. Daca te respecti si stii sa respecti, te rog sa tii seama de ce te-am rugat.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu iti spun ca voi stati la masa cu lupii dar sunteti orbi, iar Pastorul va trece si voi nu-l veti recunoaste, si veti muri... Iar daca intr-adevar il iubiti pe Dumnezeu, in lumea de dincolo va veni iarasi cineva care va spune aproape aceleasi lucruri, vi se va mai da o sansa...

    RăspundețiȘtergere
  4. D-na Elena, de ce nu il rugati direct pe Dumnezeu, asa spune Domnul daca avem o problema sa apelam direct la El si nu la oameni. Ma bucur ca ii cititi mesajele, are multe sa va spuna... Dar este o boala a intregii lumi, aceea de nu-l cunoaste direct pe Dumnezeu. Cel iubit trebuie cunoscut, pentru ca El vine sa ia ceea ce iubirea ii ofera.
    Eu va spun ca dumneavostra sunteti cea care ati scos blogul gresit din blog-rollul dumneavoastra, altele ar vrea Domnul sa nu mai fie acolo si atunci cum puteti sa-mi cereti mie sa fac ceva cand dumneavostra nu cunoasteti si nu faceti ceea ce El vrea sa faceti?

    RăspundețiȘtergere
  5. D-na Elena, tocmai ce mi-a fost daruita revelatia adevaratului inteles al cuvintelor : "Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea". Vedeti Pilat s-a spalat pe maini, Iisus a fost omorat de biserica, de oamenii religiosi, la fel si marii sai sfinti, vezi Ioana D'Arc.
    Pe de alta parte, tot ce misca in creatie direct sau indirect lucreaza pentru Dumnezeu. La fel si infernurile si demonii. Numai ca, asa cum amintea unul dintre ei, acestia au parte de "oftica". Pentru ca isi dau seama ca orice ar face , Dumnezeu se va folosi in mod divin de rezultatul actiunilor lor.
    Cat de confortabil este sa spunem Doamne, Doamne, dar sa nu avem de-a face cu Dumnezeu. Orgoliul religios este o oroare in fata lui Dumnezeu. Pentru ca Domnul va veni la acestia mai devreme sau mai tarziu si poate deja a venit si ii va intreba, Unde este Dumnezeul vostru? Sa va ia apararea in fata judecatii Mele!
    Nu puteti sa ma rugati in numele Lui. Dupa cum am spus nu sunteti in masura sa luati decizii in privinta a ceea ce apare pe blogul meu. Mai ales ca nu v-am oprit nici un comentariu asa cum dumneavostra ati facut cu unul foarte frumos in care va binecuvantam si va uram lucruri frumoase. Puteti sa il rugati pe El totusi, pentru ca este atotputernic si daca rugamintea este justa, El o va indeplini.
    Va doresc sa aveti parte de rugaciuni profunde in care sa reusiti sa comunicati cu Iisus!

    RăspundețiȘtergere