26 martie 2010

Despre Impartasanie

               Atata lumina si fericire… Bucurati-va se spune adesea prin cartile sfinte si cred ca acesta este unul din sensurile vietii… Sa ne bucuram    
               Imi amintesc ca Tutea a fost intrebat odata, Domnule Tutea, de ce ati vrut sa deveniti legiuitor( a lucrat in guvernul Romaniei)? Iar acesta a raspuns: “Ca sa nu mai poata oamenii de atat bine…”  
               Oare de ce s-a intrupat Dumnezeu? Ca sa nu mai poata oamenii de atata fericire… Si desigur ca sa fie o lectie vie pentru toti ingerii de prin ceruri sau de prin alte parti si pentru toate creaturile sale.
               Oamenii se ataseaza foarte mult de de locurile fiintele obiceiurile traditiile si tot ce tine de spatiul si timpul in care s-au nascut. Iar daca acestea mai sunt si in conexiune cu Dumnezeu si credinta lor atunci cu greu poti sa le schimbi parerea.  
              Stim cu totii ca Iisus a vorbit aproape exclusiv in parabole, ca tot ce spunea avea o semnificatie profound spirituala si nu putea fi luat literal.
              Iata ca oamenii nu au intrat inapoi in pantecele mamelor ca sa se nasca din nou, iata ca Intoarcerea Lui se va vedea de la un capat la altul pe cerul interior al fiecarei fiinte si nu pe cerul exterior, iata ca Imparatia Lui este o lume eterna din universul cauzal dar la care avem acces oricand prin trairea nostra interioara. Si totusi unii cred ca atunci cand El I-a indemnat sa bea vinul in amintirea Lui, gest din start simbolic, i-ar fi indemnat la un fel de canibalism, idée desigur ingrozitoare la care numai omul limitat si lipsit de orice cunostere si intelegere a lucrurilor spirituale putea sa ajunga.
              Nu este de ajuns ca ati schimbat cina si intalnirea in care trebuia sa va intalniti si sa il celebrati pe El si sa va rugati impreuna, intr-un ritual in care numai unul da celorlalti painea si vinul si in care numai unul citeste grabit din Evanghelie in timp ce restul asteapta cu nerabdare sa se termine mai repede “slujba”? Nu intelegeti ca aceasta “intalnire” in numele Lui a fost adevaratul ritual? “Unde se aduna doi in numele Meu…” Ce promisiune incredibil de frumoasa este aceasta! Nu va trebuie uniforme si slujbe pompoase in care sa cantati lucruri pe care nu le intelegeti. Trebuie doar sa va intalniti in numele Lui. Sa frangeti painea la cina voastra in numele Lui. Sa beti vinul in numele Lui. Sa traiti in numele Lui…    
              Hristos I-a indemnat sa se intalneasca in numele Lui si sa se “hraneasca” cu El. Hristos era si este un munte de energie. Cea mai pura si cea mai sfanta. I se spune acestei energii si duh sfant pentru ca reprezinta energia lui Dumnezeu, sufletul , vointa si iubirea Lui. Toti avem un duh, o energie, dar Duhul Sfant este chiar energia, sufletul Lui Dumnezeu.  
               Hristos ne-a indemnat deci sa il cunoastem, sa devenim una cu El, nicidecum la canibalism. Desigur ritualul si impartasania tin loc de alta explicatie si intelegere. Dar sa duci asta la extrema si sa apari cu cheaguri de sange si alte explicatii de-a dreptul infioratoare, adica sa ridici prostia omului la nivel de intelegere spirituala , mi se pare deja cu mult prea mult.
               Eu insumi, cel mai nevrednic dintre toti de o asemenea gratie, stau la umbra sau mai bine zis la lumina acestui munte de energie sfanta care este Iisus.
               Eu insumi ma impartasesc zilnic in rugaciune cu si din aceasta prezenta divina.                  Impartasania este simbolica dar ea duce la impartasirea cu adevaratul sange care este duhul sfant si care coboara in noi atunci cand il iubim intens pe Iisus.
                Acesta este adevarul.
                Iar norocul tuturor este ca pe Iisus nu il intereseaza atat de mult intelegerea ci mai ales iubirea. Asa ca El prefera de o mie de ori prosti care sa creada ca se hranesc cu trupul lui fizic dar care sa-l urmeze si sa-l iubeasca mai presus de orice decat intelepti care sa inteleaga procesul dar care sa nu fie la fel de umili si iubitori ca primii.
                  Dar nu ne-a spus tot El, Fiti intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii? Deci a venit vremea pentru toti sa abandonati prejudecatile si sa intelegeti tainele si misterele spiritului.
                 Iubirea pentru El atrage prezenta Lui. Asa cum iubirea reciproca ne atrage unul spre celalalt si ne face sa ne intalnim la nivelul sufletului. Iar intalnirea sufletului este cu mult mai importanta decat intalnirea trupului. Cu atat mai mult daca este binecuvantata chiar de El.
                 Eu va urez impartasanii, adica intalniri cu El, cat mai dese.

2 comentarii:

  1. Cum sa-ti mananci zeul in care crezi?! E ceva mult mai odios decat canibalismul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-ti explic.
    Ce mancam noi de fapt ? Este soare si apa si pamant.
    la fel Duhul lui Dumnezeu impregneaza ceea ce i se ofera si ceea ce i se consacra asa incat nu mai mancam soare si apa ci Duhul Lui, adica energia lui.
    Acum pricepi?
    Este vorba de Duhul Lui, adica de energia lui.
    Iar orice prost stie ca ceea ce manaca este energie...
    Dumnezeu ni se daruieste noua ca hrana...
    Ne hranim cu energia Lui cu Duhul Lui adica.
    Acum ai priceput?

    RăspundețiȘtergere