9 aprilie 2010

Criteriile Mantuirii

               V-am vazut, multi dintre voi sunteti plini de mandrie si umblati cu nasul pe sus… “Noi suntem crestini, noi suntem teologi si experti in textele sfinte…” 

               Ca si cand ar scrie undeva ca teologii se mantuiesc….

               Intreaga lume pulseaza in fiinta eterna a lui Dumnezeu. N-ati auzit ca si numarul firelor de par va sunt cunoscute… 

               Oare sa fie ceva necunoscut Lui?

               Va amintesc ca Iuda a fost martor al celor mai mari minuni, ca a fost purtat prin vazduh alaturi de ceilalti apostoli, a vazut pe cei morti inviind, a vazut pe cei orbi primind vederea si pe schilozi mergand… 

               In zadar au fost toate acestea, in zadar, Iuda nu s-a mantuit si nici o iuda nu se va mantui niciodata…

              In schimb un talhar se mantuieste… O prostituata se mantuieste…

               Pentru ca Dumnezeu e Om iar inima Lui poate fi cucerita, nu fiind batosi si orgoliosi si dandu-le dreptate pacatosilor si nedreptatindu-I pe cei drepti, ci prin iubire, prin umilinta, prin suferinta si lacrimi… 

               Priveste, cand vine la tine un om infumurat, poate ca esti binevoitor cu el si corect dar inima ta nu-si mai aminteste de el a doua zi. Dar daca vine un om umil, inima ta se umple de dragoste si nu stii cum sa-l mai binecuvantezi si sa-l ajuti. 

             La fel acolo unde este umilinta si suferinta si saracie , Hristos merge si sta la masa cu aceia si le alina suferintele… 

               Atunci cand am inteles in ce consta Intoarcerea lui Iisus si cum va fi…. Simultan am simtit bucurie imensa ca in fata unei revelatii, dar in acelasi timp inima mi s-a strans pentru ca m-am gandit la cei multi…

             Cine nu reuseste sa comunice in sufletul lui cu Iisus nu-I va intelege intoarcerea si nu se va putea bucura de ea… 

               Iata El este dispus sa vorbeasca cu oricine in sufletul si inima acestuia… Cine il va auzi, cine il va asculta, cine il va urma? El este Dumnezeul din interiorul fiecaruia. Dar oamenii nu l-au recunoscut ca Dumnezeu nici macar in exterior, cum il vor recunoaste acum?

              O daca ati plange voi crestinii si daca v-ati vaita ca sunteti cei din urma si cei mai pacatosi, atunci ar fi loc pentru El si El ar cobora la voi. Dar pentru ca sunteti mandri ca nimic nu mai intra in sufletul vostru de cat de plin este de voi insiva, nici El nu va va raspunde la rugaciuni si exact asa cum ii tratati pe pagani, va va trata si El pe voi. 

                 Dumnezeu se sfarma de suferinta pe cruce ca un vierme strivit de calcaiul omului si voi umblati cu nasul pe sus si nici lacrimi nu aveti in ochi si credeti ca vi se cuvine ceva si credeti ca meritati sa va numiti copiii Lui?

                 Nu-l vedeti ca este bun si incearca zilnic sa va ridice la El? Dar voi sunteti inrobiti de carti si dogme si prejudecati si sufletul vostru nu mai poate sa auda si sa simta divina lui prezenta. 

               Umiliti-va, umiliti-va, sa va planga de mila toti care va cunosc, sa va considere rataciti si pierduti pentru lume dar in felul acesta sa miscati inima cerului.

              Iar daca ar spune cineva , voi ortodocsii sunteti cei mai spirituali si cei alesi, voi sa cadeti in praf si sa spuneti Doamne fereste , noi suntem cei mai pacatosi pentru ca toate pacatele noastre sunt de 1000 de ori mai mari deoarece noi pacatuim de fata cu Domnul in timp ce toti ceilalti pacatuiesc necunoscandu-l… 

               Nimic nu este mai de dispretuit de cer decat orgoliul interior…

              O, daca un cersetor primeste o palma, va spune cel mult “De ce dai sefule? Nu ti-e mila?” Dar daca voi primiti o palma , nu-l veti ierta pe acela in veci si il veti chema prin tribunale si ii veti lua si pielea de pe el daca ati putea…

                Faceti ceva in ultima clipa, cenusa turnata pe crestet, haine sfasiate, lacrimi amare, nimic nu este prea mult ca sa cuceriti inima Celui Etern. Faceti ceva !

              Daca ramaneti in orgoliul vostru si ii promovati si apreciati pe ceilalti nu dupa voia Lui ci dupa dorintele si poftele voastre, daca ii faceti mereu parca in ciuda lui Dumnezeu facand exact pe dos decat ar trebui, cat ar trebui sa va mai rabde El? 

               Daca nu-l aveti pe El nu aveti nimic, Speranta cel mult. Teologia si cunoasterea voastra este nimic in ochii Celui care sustine creatia din infinit.

                Trebuie sa il aveti pe Dumnezeu. Daca nu il aveti acum in aceasta clipa, este vai! Schimbati-va viata chiar acum. Daca au trecut zeci de ani de cand va rugati si postiti si El nu v-a adresat nici macar un cuvant este Vai! Ceva nu este bine. Opriti-va acum si cautati-l aici si acum. E putin probabil ca il veti recunoaste si gasi dincolo daca aici nu puteti.

                  Eu va spun ca veti tine slujbe si dincolo si El va veni la voi sau va trimite un apostol sau un inger la voi, si o sa va apara la fel ca si pe Pamant, in aparenta asemenea voua. Iar voi veti spune Iata un nebun care se crede Hristos…

                 Oricine nu-l cunoaste personal pe Dumnezeu este in pericol de moarte. Religiile nu mantuiesc. Spovedaniile, Impartasania, si botezul nu mantuiesc. Templele de piatra hainele si uniformele religioase nu mantuiesc. Numai Dumnezeu mantuieste.

                Zbateti-va acum, zvarcoliti-va acum in disperare si suferinta ca nu cunoasteti Adevarul, convingeti-l acum ca meritati sa traiti vesnic. Strigati-I ceva acum orice, certati-l acum, e mai bine decat sa nu-I spuneti nimic. Multi antichristi se pravalesc la picioarele Lui cand isi dau seama pe cine prigoneau. Nu fiti calduti, zbuciumati-va pana la disperare, plangeti, sfasiati-va si stoarceti-va sufletele, doar doar o lacrima va iesi…

                Fiti bolnavi dupa Dumnezeu... Fiti bolnavi fara El...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu