17 decembrie 2010

Dispar bisericile odata cu sfarsitul lumii?

                  

 Hristos este dirijorul unei orchestre foarte mari in aceasta lume, orchestra  care se numeste crestinism.El dirijeaza orchestre si in alte lumi… Sunt un fel de gradinite bisericile. Cu copii mai buni si mai rai, mai luminati sau mai rataciti.

Imi place sa le descopar, sa le inteleg, sa privesc in sufletele celor care le frecventeaza.

Imi amintesc ca, deoarece imi place foarte mult muzica bizantina si incerc sa descopar ce este vechi si authentic in cele doua biserici stravechi, imi amintesc ca am spus ca muzica bizantina este incomparabila din punct devedere spiritual si ca Hristos nu a incarcat nici o alta muzica religioasa atat de intens cu Duhul Sau cel sfant.

Si El mi-a arata o melodie catolica ce era la fel de divina si de impregnata de El….

Cu cat slujitorul este mai luminat si mai cultivat cu atat este mai eficient si un purtator de cuvant si lumina mai binecuvantat.

Aceasta este o concluzie ca o revelatie. Oamenii , chiar si cei care tot vorbesc de Iisus nu au scapat de propriile limitari , ei aduc cu ei si propriile lipsuri si nestiinta si golurile interioare.

Dar Tatal ii daruieste lui Iisus tot mai multe. In fapt Iisus este una cu Tatal si nici n-ar trebui sa ii diferentiem. Iisus este punctul in care noi ne intalnim cu Tatal. Iisus este portavocea Tatalui, manifestarea Lui. Aceasta este suprema binecuvantare care ne vine prin Iisus. Tatal ni se daruieste prin Iisus. El l-a urcat pe Iisus pe cruce ca sa usureze salvarea noastra deoarece aici pe Pamant datorita ingerului cazut lucrurile ar fi devenit de necontrolat si foarte dificile fara un trimis atat de puternic al tatalui care sa stapaneasca lucrurile si sa ne ajute pe cale. Tatal ii daruieste lui Iisus fiinte tot mai inalte. Si Intoarcerea este insotita de o nebanuita recolta pentru hambarele lui Hristos.

In fapt hambarele Lui sunt scoala ingerilor si spiritelor care locuiesc aceste lumi. 

Tatal lucreaza in tacere si mister la iluminarea acestei lumi.

Cei mai mari crestini care I-am intalnit nu sunt sfintii. Nu, prea multe tare are biserica pentru ca sfintii sa fie aceia. Cei mai mari crestini sunt oamenii de cultura care au lasat in urma lor mai multa lumina decat majoritatea sfintilor. Au si sfintii rostul lor. Am ajuns la concluzia ca bisericile sunt niste scoli care trebuiesc absolvite. Daca ramai prea mult in ele, daca in loc ca biserica sa lucreze pentru atine ajungi sa lucrezi tu pentru ea, nu este bine. De aceea spun lucrati direct pentru Hristos si pentru Tatal.

Tatal este cu noi. Tatal este bun si salveaza si o gramada de spirite limitate la ora actuala.  

Oamenii nu gandesc prea mult si prea profund. Ati vazut, sunt unii care cred ca pe Iisus l-ar deranja ca ei sa citeasca carti ce nu au binecuvantarea superiorilor bisericii lor. Mai mult, papii au tinut sute de ani revelatii, profetii si documente scrise de sfinti in beciurile Vaticanului.

Pentru ei nu lumina, nu Duhul, nu Iisus cel viu sunt adevaratii reprezentanti ai lui Dumnezeu ci ei cred ca biserica careia i-au impus propriile lor limite si propria necunoastere il reprezinta pe Iisus.

Dar Dumnezeu in intelepciunea si rabdarea Lui a ridicat alte biserici care nici nu fac nici  liturghie , nici nu impartasesc, nici nu spovedesc si iata Duhul coboara si la ele…

Si va ridica mereu slujitori noi si din ce in ce mai luminati…

Sunt si eu subiectiv, cum as putea sa nu fiu? Daca un crestin imi spune, Nu imi place muzica bizantina, nu pot sa nu ma intreb, prietene cum sa nu iti placa o muzica atat de veche ,o muzica ce a alintat copilaria propriului tau neam, o muzica plina de Hristos, o muzica ce te aduce in imediata apropiere a lui Iisus? 

Dar cel mai dezamagit am fost am fost atunci cand oameni intelegenti si chiar studenti mi-au spus ca ei nu pot sa citeasca o carte care nu apartine bisericii lor, o carte religioasa scrisa de o alta comunitate crestina sau revelata direct de Dumnezeu. In afara bisericii lor.

Ce ati patit dragilor? Iisus v-a indemnat sa fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii. Mat 10, 16

 

Deci pentru mine aceasta este de neinteles si este echivalenta cu imbecilitatea. Oare nu intelegi spre ce te cheama Dumnezeu? Cum sa crezi ca numai biserica ta e buna? Cum sa fii atat de primitiv si atat de inapoiat incat sa nu ai puterea sa citesti o carte pretinzand ca Dumnezeu iti impune asta?

Un intelectual care nu e capabil sa citeasca o carte, care nu vrea sa citeasca o carte spirituala, este pentru mine o monstruozitate, este pentru mine motivul si demonstratia necesitatii disparitiei bisericilor. Domnul in bunatatea Lui mi-a revelat ca oamenii au proiectat asupra bisericii sale, in fapt asupra bisericii exterioare, toate limitarile si mizeria din interiorul lor. Astfel a fost posibila aparitia Inchizitiei si a altor nenorociri. In fapt revelarea limitelor celor din fata noastra este o necessitate deoarece trebuie sa stim unde au nevoie sa fie ajutati.   

Aceasta duritate este necesara pentru trezirea celor in cauza. Iubitilor nu de asemenea slujitori are nevoie Hristos ci de oamenii vii, geniali, care sa arunce numai dintr-o privire la cosul istoriei toate prejudecatile si superstiiile.

Este timpul sa intelegeti cum functioneaza universul sa intelegeti cum poate fi invocat  Iisus clipa de clipa. Nu exista biserici in Imparatie si ortodocsii , catolicii si protestantii care se mantuiesc sunt egali si frati. 

 

Se naste o noua lume si Dumnezeu, intr-un fel sau altul va matura aceasta lume cu tot cu bisericile voastre. Se pare ca aceasta trebuie sa intample brusc altfel lucrurile ar trena sute de ani, Nu ne vom mai plimba prin desert prea multa vreme… Nu-i asa? Pamantul cel nou si cerul cel nou promise sunt aproape… 

 

Oamenii nu iau in calcul ca Iisus a comparat sfarsitul lumii cu Potopul. Si la Potop a ramas o singura familie de pe intreg continentul plus alte grupuri dincolo de Himalaya, in Africa si in Americi.

Deci Dumnezeu are aceasta experinta a purificarii Pamantului sau pamanturilor mai bine zis, atatea sfarsituri vor fi fost in eternitate…

Este foarte posibil ca nici la primul Potop sa nu fii supravietuit mai mult de 144 de mii pe intreg Pamantul.

Iisus spune ca va fi ceva similar. Sa ne amintim ca Noe i-a avertizat cu peste 100 de ani inainte. Desigur raportat la durata vietii atunci, astazi ar insemna ca anuntul sa vina cu aproximativ 10 ani inante. 

 

Oamenii sunt total nepregatiti atat pentru intalnirea cu Iisus cat si pentru acest al doilea potop. Aproape ca toti trebuie sa moara pentru ca este posibil ca atat incercarile cat si salvarea sa depaseasca putrea lor de intelegere.

 

Asadar luminarea maselor sta in mainile conducatorilor lor. Din fericire papii nu mai sunt in pericol de a fi omorati deoarece s-au decis sa sarute zidul plangerii… 

Unul din cele mai fascinante lucruri pe care le-am vazut vreodata este modul cum obliga Dumnezeu pe cei rai sa lucreze tot pentru El. 

 

O prietene Fiara trage vartos la evolutia si judecarea acestei lumi sub biciul lui Dumnezeu. Toti demonii si infernul sunt obligati sa lucreze si ei tot pentru desavarsirea Creatiei.

Prietene, Iluminati, Oculta, masonii, si cine mai crezi tu ca lupta impotriva lui Hristos, sunt instrumente deosebit de eficiente in mainile lui Dumnezeu, spre disperarea lor cel mai adesea. 

Sunt in infern asemenea demoni care atunci cand inteleg ca Dumnezeu se foloseste si de cel mai inimaginabil de rau lucru pe care l-au facut incearca sa nu mai faca absolut nimic… In zadar, cat poti sa stai fara sa actionezi?

Cel mai adesea demonii sunt trimisi sa actioneze atunci cand Dumnezeu judeca. Sunt destule exemple in Biblie cand Dumnezeu ii cheama la datorie sau lasa fiinte pe mana lor…

 

Toti acestia care nu sunt capabili sa-si imbratiseze fratii din alte biserici ar fi mai bine sa stea ascunsi, nici sa nu spuna din ce biserica fac parte, nici gura sa nu o deschida pentru ca fac mari deservicii bisericii lor. Ce sa mai spunem de cei care ii imbratiseaza de ochii lumii. Probabil este un pas inainte dar este mai mult ipocrizie asta pentru ca in spiritul lor nu ii imbratiseaza.  

Problema este ca ii gasesti in toate bisericile. Toti se uita stramb unii la altii si isi imagineaza ca ceilalti nu vor ajunge in cer pentru ca au sau pentru ca nu au icoane pentru ca se inchina intr-un fel sau altul pentru ca au sau nu au taine , pentru ca … 

Iar faptul ca Iisus coboara si este nevoit sa le dea semne ii face nu numai sa ramana pe cale dar si in limitarile impuse. 

Un om care a primit un semn de la Iisus va fi convins ca biserica Lui e desavarsita si ca nimic nu poate fi rau in ea. 

Dar este mai bine ca Iisus sa le dea semne pentru ca oricum semnele nu vin decat acolo unde exista ceva suficient de bun care sa puna in umbra  defectele. 

Intr-adevar comparabil cu ceea ce ar trebui sa fie, crestinii stau foarte prost, dar comparabil cu celealte religii stau binisor, nu datorita lor ci datorita rabdarii fara sfarsit a lui Iisus. Cine nu intra in cer nici macar cu Iisus chiar nu merita sa intre. 

Pe de alta parte toate spiritele mari s-au desavarsit prin multe intrupari si misiuni. 

Asa ca uneori este bine sa ne intrupam. Si iata noi tocmai am facut-o, nu-i asa…? 

Un om care nu citeste carti din afara bisericii sale este asemenea unuia care nu stie o limba straina si nici nu citeste carti traduse ci doar pe cele scrise in limba lui… 

Ori miracolul unei culturi este mai ales acesta de a oferi acces la cultura universala.

Cel mai greu sa-i convingi ca sunt morti este pe cei care cred ca s-au nascut a doua oara… 

Pentru ca oamenii vorbesc despre Dumnezeu dar sunt la fel de departe de El ca si cei care nu vorbesc, unii chiar mai departe…

Dar ce sa facem,  cum bine a spus Pavel,  Ce ne pasa? Oricum, fie de ochii lumii, fie din toata inima, Hristos este propovaduit. Eu ma bucur de lucrul acesta si ma voi bucura. (Filip.1:18)

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu