10 mai 2011

Darul Lui

Importanta spirituala a Bhagavad Gitei este covarsitoare. Bhagavan este Domnul iar gita cantec sau poem, bhagavad mai inseamna si sfant. Deci Cuvantul Domnului.

Cele mai valoaroase comori ale umanitati sunt mesajele directe de la Dumnezeu. Si nu sunt atat de multe.

In jurul acestor mesaje se nasc religiile.

Evident ca veti putea patrunde intelesul acestor mesaje direct proportional cu prezenta Duhului lui Dumnezeu in voi. Desi mai corect spus este cu prezenta lui Dumnezeu in voi. Dumnezeu nu se divide, oricate fiinte ar crea El ramane tot Unul si intreg...

Domnul ne daruieste astazi urmatoarele cuvinte.

Sa ne bucuram de ele, multumim Tata divin si etern, prezenta si Cuvantul Tau sunt cea mai pura si mai intensa Viata, recunostinta nesfarsita si adorare fara margini pentru Tine, preasfant si iubit Parinte.

Aur pur, comori eterne, pentru ca nu-i asa, Cuvantul Lui este etern si o permanenta revelatie...

El, Acelasi, il recunoasteti... El Cel Etern, Cel Cautat, Cel Iubit, Cel Sfant....

Bucurati-va, Cel Etern ne-a preluat si ne vorbeste si ne calauzeste, Tatal Cel fara de inceput si fara de sfarsit, Dumnezeul eternitatii dupa care nu mai este nici un Dumnezeu...

Iata sarbatoarea prezentei Lui !

Pheeeww cata bogatie si cata splendoare... :)

16. De patru feluri sunt facatorii de bine care mi se daruiesc, o Arjuna, tu [cel puternic ca un] taur [printre] Bharata: napastuitul, cel care nazuieste la Cunoaştere, cel care nazuieste la binele lumesc şi cel care poseda Cunoaşterea.

17. Dintre aceştia, cel care poseda Cunoaşterea, în veci unit, se deosebeste [de ceilalţi] printr-o dăruire unica; cel care poseda Cunoaşterea mă iubeste la nesfirsire, şi eu îl iubesc pe el.

18. Aceştia sunt de pret cu totii, însă pe cel care poseda Cunoaşterea îl socotesc ca pe mine insumi; cu Sinele unit, el îmi este devotat mie [care îi sunt] condiţia supremă.

19. La capătul multor renaşteri, cel care poseda Cunoaşterea ajunge la mine, spunându-şi: „Vasudeva este Totul”. Acest suflet mare (mahatman) este greu de gasit.

20. Cei a caror Cunoaştere este smulsa de diverse pasiuni merg spre alte divinitati; urmind felurite rinduieli, îşi urmeaza natura lor proprie.

21. Oricare ar fi forma [divinitatilor] pe care fiecare adorator doreste să o venereze cu credinţa, eu sunt cel care pune în fiecine acea credinţa neclintita.

22. Unit prin acea credinţa, el urmăreşte imbunare a acestei [divinitati] şi-şi atinge dorinţele; cel care i le implineşte [însa], eu sunt.

23. Rasplata celor putini la minte nu este eterna; cei care sacrifică zeilor merg la zei, însă cei care mi se daruiesc mie, la mine vin.

Bhagavad-Gita VII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu