31 iulie 2011

Iisus a vorbit amanuntit despre Reincarnare

Unul dintre cele mai greu de inteles aspecte ale evolutiei si in acelasi timp unul dintre cele mai exotice este subiectul reincarnarii.

Cea mai fascinanta marturie aici ii apartine, surpriza pentru toti crestinii, lui Hristos, care in repetate randuri le-a vorbit ucenicilor si chiar unor grupuri mai mari despre calatoria spre desavarsire a sufletului care desi este o judecata, duce pana la urma la mantuire si eliberare. Mai mult, le-a deschis vederea interioara si le-a aratat cum sufletele inferioare se unesc pentru a obtine vehicule superioare, pana ce obtin un trup de Om. O data ce sufletul format obtine primul trup de Om, urmatoarele intrupari sunt individuale nemaifiind nevoie de unirea mai multor suflete pentru a accede la un vehicul superior. Asa cum este in cazul regnurilor inferioare pana la om.

Desigur ca nu vom intelege cat de pretioasa este revelatia ce vine prin J Lorber decat atunci cand Duhul lui Hristos ne va fi trezit la un inalt grad de intelegere si cand Domnul nu va mai fi un strain pentru noi, un personaj din carti , ci una spect viu al naturii noastre launtrice, un Inger care ne vorbeste aproape zilnic si care ne mangaie cu binecuvantarile Sale sau cu mustrarile atunci cand este cazul.

Atrag atentia ca acesta esta adevaratul scop al vietii si de aceea fiecare ar trebui sa depuneti efort constant pentru a ajunge la aceasta fuziune cu El si cu Tatal mai apoi.

Toti prietenii mei intimi si de suflet vor cunoaste inca din aceasta viata fuziunea deplina si constienta cu Dumnezeu, iar moartea, asa dupa cum El a promis, le va fi o trecere in lumina pe care nu o vor simti decat ca o divina adiere, un fior inspre extazul cunoasterii unor noi lumi, Amin!

Priveste, Lorber este adevarata carte de vizita a lui Hristos. Nu e de mirare ca celelalte religii considera crestinimul o religie inferioara lor.

Adevarat daca vor citi ce a facut si ce revelat Hristos prin Lorber vor amuti si va incepe sa se intrezareasca in ei gandul ca nimeni mai mare ca El nu a pasit vreodata pe Pamant.

Iar misiunea voastra de la El personal este sa cunoasteti aceasta revelatie noua pentru a putea marturisi despre ea.

Treziti-va deci pentru ca aceasta trezire va va aduce viata vesnica si desavarsire, altfel va veti irosi aceasta viata fara sa obtineti mantuirea asa cum si-au irosit-o milioane de nepasatori dinaintea voastra.

Adevarat, Domnul sa vorbeasca langa voi si voi sa nu il simtiti si sa nu il auziti, cum sa fiti catalogati pentru aceasta contraperformanta spirituala?

Domnul este intrebat de un hangiu care adesea medita asupra rostului diferitelor animale si fiinte din creatie si ii raspunde acestuia.

5. Atunci Eu am spus: “Ah, dragul Meu prieten, este destul de greu sa rezolvi asa ceva; caci ar trebui sa-ti vorbesc indelung, pentru a-ti putea explica adevaratul scop al existentei fiecareia dintre nenumaratele specii ale Creatiei. Pot doar sa-ti spun, in linii generale, ca toate lucrurile create, vizibile si palpabile pentru om sunt de fapt elemente spirituale judecate, a caror menire este ca, rtecand printr-un lung sir de forme diferite, sa acceada in final la o viata libera si independenta.

6. Aceste forme, care incep inca din faza pietrei, traverseaza intregul regn mineral, inainte de a trece la regnul vegetal, pentru a ajunge la regnul animal, si, parcurgandu-l si pe acesta, ajung la stadiul de om si devin astfel recepatacule ale vietii divine.

7. Fiecarei forme ii corespunde o anumita inteligenta. Cu cat forma este mai simpla, cu atat mai simpla si mai redusa este si inteligenta intrinseca ei, si, invers: cu cat o forma este mai elaborata si mai complexa, cu atat mai multa inteligenta vei descoperi in ea.

8. Ia de pilda o rama, si, modul ei de a actiona, vei deduce inteligenta sa extrem de redusa, intr-o deplina concordanta cu forma sa. Priveste in schimb forma deja mult mai complexa a unei furnici, si vei descoperi in acest micut animal o inteligenta net superioara! Si toate merg astfel, pe o scara mereu ascendenta, pana la om.

9. Cum insa aceste forme sunt doar receptaculele si purtatoarele temporare ale unei vieti, care devine din ce in ce mai puternica si mai inteligenta, si cum viata aceasta in permanenta crestere calitativa va parasi formele ei anterioare, pe masura ce inteligentele de viata initiale, mai simple, se reunesc intre ele, nici nu mai reprezinta vreo importanta ce se va petrece dupa aceea cu forma golita de viata, care n-a reprezentat pentru inteligenta vie care a locuit in ea decat un invelis organic si mecanic bine adaptat scopului urmarit. Astfel, daca pestii acestia sunt mancati de noi, oamenii, sau de alte animale, aceasta nu impieteaza cu nimic intentia mareata a Creatorului, iar scopul final al vietii va fi atins in mod negresit.

10. Caci se stie ca aceste invelisuri lipsite de viata contin substante nutritive si ca, atunci cand ele sunt devorate, elementele nobile din ele trec la randul lor intr-o alta viata, si astfel, in amrele circuit al creaturilor de pe acest pamant exista o lupta si un schimb permanent, si aceasta, pana sus, la om.

11. Dar nici chair forma exterioara a omului care este trupul, nu are valoare atat timp cat este locuita de suflet, singurul care este viu. Ajuns la maturitate, sufletul paraseste pentru totdeauna trupul, care va fi devorat – nu conteaza de cine sau in ce mod. Ceea ce a ramas in el de natura sufleteasca ii va fi redat sufletului, iar celelalte vor fi assimilate ca hrana de catre mii si mii de alte forme de viata. Iata deci, foarte pe scurt, explicatia profunda a problemei care te framanta atat de tare pe tine. Ai inteles deci cum stau lucrurile?”

Marea Evanghelie a lui Ioan, vol VI, cap 53

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu