4 august 2011

Despre Mantre! O mare taina!

Mantrele sunt de trei feluri. Masculine, feminine si neutre.

Dupa realitatile pe care le dezvolta.

Domnul Hristos daruieste in Imparatia lui Dumnezeu astfel de sunete sau cuvinte secrete.

Dar voi veti fi initiati, adica invatati in secretele accestor energii inca de aici.

Mantrele mai sunt denumite si Numele lui Dumnezeu.

Toate caile autentice se bazeaza pe repetarea Numelui lui Dumnezeu.

Tot ce are crestinismul tehnica spirituala este evident preluat din hinduism, mai precis din uluitorul dar al lui Dumnezeu care se cheama sistemul Yoga.

Yoga poti sa spui ca este un sport in care iti exersezi muschii spirituali si energetici, este o fantastica stiinta, stiinta care te intareste si ti-l reveleaza pe Dumnezeu.

Noi, ca yoghini de mai mult vieti cunoastem ce inseamna acest dar si intelegm de ce Domnul ne-a trimis, ne-a chemat sa ne intrupam in Romania.

Sa stiti ca aceasta uriasa comoara este intr-adevar pentru cei alesi desi evident oricine poate sa o practice, dar evident ca pana sa-I revelze omului care se afla la primele incarnari ca om ce inseamna aceasta mare minune, Domnul ar trebui sa depuna un mare efort, mai ales ca nu doreste sa incalce nimanui liberul arbitru.

Domnul a hotarat ca daca incalaca liberul arbitru chiar si a celor care merg spre moarte ar insemna sa-si transforme copiii, din finite libere si potentiali dumnezei in masini…

Rugaciunea Inimii este evident o mantra. Tot ce repeti este o mantra.

Asculta marele secret si marea taina.

Tu esti energie. Iar energia care esti vibreaza pe o anumita frecventa de vibratie.

Cand tu repeti mantra, orice mantra, obligi fiinta ta sa vibreze pe frecventa mantrei.

Mai mult, orice mantra dezvolta o forma spirituala primordiala, fiinta ta va lua acea forma si astfel atat in interior cat si in exterior tu esti in fuziune cu acel aspect.

Iata cum si in cel fel aceste mantre sunt sunetele samanta ale unor haine dumnezeiesti uluitoare, hainele fiintelor create de Dumnezeu la inceputuri.

De aceea nu exista binecuvantare mai mare decat sa repeti numele lui Dumnezeu.

Iata prietene, o mantra deosebita, foarte placuta inimii tale pe care ti-o recomand si ti-am recomandat-o de la inceput: Doamne Iisuse miluieste!

Desigur ca poti sa repeti si forma lunga a rugaciunii inimii.

Poti sa reptei orice mantra, mai ales pe cele pe care ti le recomand; in mod simplu si continuu.

Te asezi intr-o pozitie confortabila si repeti silaba sau fraza pe care ti-ai ales-o.

Vom face un set de mantre deosebit de benefice pentru noi si fiecare poate sa isi aleaga ce considera mai ptrivit pentru el.

Nu uita ca inainte de a incepe orice astfel de meditatie sa consacri, sa oferi lui Dumnezeu acea meditatie.

Daca doresti poti sa il iei pe Hristos martor la aceasta ofranda.

Asta desigur daca esti suficient de aproape de El si deja comunici cu El.

Prietene ce binecuvantare si ce fericire si cata armonie!

Mantrele feminine sunt spre exemplu mantrele marilor puteri cosmice: Krim, Hrim, Shrim… etc

Mantre masculine sunt mantrele lui Ganapati, ale lui Shiva, Vishnu sau Indra sau ale altor aspecte masculine cum ar fi : GAM, HUM, HAUM … etc.

Mantre neutre sunt considerate bijamantrele centrilor energetici: LAM, VAM, RAM, YAM, HAM, AUM … etc

Noi, prin gratia lui Dumnezeu vom repeta cel putin o mantra masculina si una feminina pentru inceput.

Dar inainte de toate, noi am inceput cu rugaciunea inimii care este prima noastra si initiere si prima noastra mantra: Doamne Iisuse miluieste!

Celelalte mantre, poti sa incepi sa le repeti si mai inainte sau sa astepti momentul in care eu voi vorbi mai pe larg despre fiecare aspect in parte.

Dincolo de aceasta sa stii ca tu repeti orice mantra in bratele Celui etern care ne-a imbratsiat si care a deschis cortul Lui cel sfant peste noi. Amin!

Ce fericire prietene tu iti primesti pietricelele inca de aici ! Ce bucurie! :)

17. Cine are urechi sa auda ceea ce Duhul zice Bisericilor: Biruitorului ii voi da din mana cea ascunsa si-i voi da lui o pietricica alba si pe pietricica scris un nume nou, pe care nimeni nu-l stie, decat primitorul. Ap 2, 17

4 comentarii:

  1. Salut. Poti sa imi spui te rog frumos daca pentru mantrele HAUM SI HUM este necesar sa primesti initiere ca sa poti lucra cu ele si sa ai rezultate. Eu am primit initierea in mantra HAUM cand eram la yoga(MISA) si nu stiu daca a fost initiere cu adevarat. In mantra HUM nu am primit. Totusi sunt foarte legat de ambele petnru ca am meditat cu fiecare in parte o vreme, HAUM ma face mai transcndent, HUM foarte activ. Crezi ca ar fi bine sa fac cu amandoua in acelasi timp ? Multumesc mult Geany

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, ce inseamna defapt Initierea intr-o mantra? Cand primesti mantra primesti si o a anumita cantitate din acea energie, esti pus in rezonanta cu acea energie si forma divina.
    Dar evident ca poti sa iti creezi si singur acea rezonanta si energie, desigur muncind un pic mai mult.
    Deci poti sa lucrezi cu ele linistit in continuare, dar eu iti recomand sa le insotesti de numele unei mari entitati care sa te calauzeasca si mai indeaproape .
    Repeta spre exemplu HUM Iisus Hristos sau HUM Babaji…
    O sa experimentezi foarte repede ca eficienta realmente se dubleaza, desigur dupa un anumit timp de lucru, daca lucrezi zilnic cate o ora sa zic, dupa cateva saptamani, in functie si de cat timp ai lucrat pana acum.
    Sau poti sa repeti : OM HUM BABAJI :)
    Ai citit desigur Autobiografia unui yoghin…
    Succes Dumnezeu sa ti se reveleze !
    Sau daca le vrei pe amandoua poti sa spui : OM HUM HAUM IISUS HRISTOS! sau BABAJI :)
    In Hum sta ascunsa puterea revelatiei fulgeratoare, a Celui care este dincolo de dincolo, a lui ParaBrahman!
    Totusi aceasta mantra este insotita si de mari incercari, fiind realmente o cale a eroului spiritual, asa numitul Vira... E posibil sa starnesti adeseori mania unora deci stapaneste foarte bine Ahimsa si Yama si Niyama in general !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult pentru raspuns.Fac in jur de 3h/zi si am vazut ca daca repet doar HUM Babaji merge foarte bine,scopul urmarit in meditatie este in primul rand desavarsirea spirituala dar in acelasi timp as vrea sa imi aduca si armonie in viata pe toate planurile. Consacrarea o fac catre Babaji dar nu sunt sigur daca formularea este buna. Poti te rog sa imi dai o formulare corecta care sa incuda si ceea ce urmaresc sa obtin ? Mutumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti f tare, mai ales daca reusesti sa stai cat mai mult nemiscat in aceeasi pozitie in meditatie. Trebuie sa ajungem sa stam 3 ore intr-o singura pozitie in continuu. Straduieste-te sa stai in padmasana...
    Babaji este minunat te va calauzi direct daca repeti atat de mult chiar spre samadhi…
    Vei observa ca il vei regasi pe net si vei cunoaste si alti yoghini contemporani care se afla in fuziune si comuniune cu El si vei afla si alte lucruri, revelatii.
    Probabil stii ca a aparut si celor din misa si le-a spus ca maestrul lor nu e eliberat… ;)
    Nu e nevoie de cuvinte, consacrarea este un dar, il daruiesti fara cuvinte…
    Eu consacru totul Tatalui ceresc dar experimenteaza si vezi ce ti se potriveste. Consacra o luna direct catre Babaji, o luna catre Dumnezeu Tatal etc…
    Babaji este una din cele mai mari calauze pe care Pamantul le-a avut vreodata…
    In timp daca te apropii suficient o sa iti reveleze ce alti mari yoghini a mai calauzit de-a lungul acestor 2000 de ani, ce planuri are dumnezeu pentru umanitate, te va calauzi spre scripturi importante si spre intelesul lor spiritual etc…
    Succes !
    Poti sa tii tapas in felul urmator, dedici zilnic o ora sau doua lui babaji sau cui consacri cerandu-i ceva anume, concret, o stare, o tehnica, o revelatie, o realizare,...
    Studiaza Bhagavad gita constant, de asemenea Yoga Sutra si reciteste Autobigrafia unui Yoghin!

    RăspundețiȘtergere