2 octombrie 2011

Ce insemna Buddha?

Buddha inseamna Iluminat.

Buddhi in sanskrita inseamna Intelect.

Buddha este fara indoiala unul din cei mai cunoscuti sfinti si maestrii spirituali ai tuturor timpurilor.

Dumnezeu nu intamplator l-a pus sa fie intemeietor de religie.

In fapt Buddha nu era decat fiul unui rege al unui tinut din regiunea Nepalului.

Adevarat iti spun, nu stiu cine esti, dar Tatal te-a indreptat spre unul din cele mai mari izvoare spirituale ale tuturor timpurilor…

Aici stam de vorba cu Tatal si Fiul si cu cei mai mari zei si ingeri despre soarta Pamantului, despre istoria religiilor, vietile sfintilor…

Aici intrebam si ni se raspunde.

Dumnezeu insusi in gratia Lui a deschis cortul sau asupra noastra si aici prin gratia Luise afla am intalnit o oaza a noului pamant si cer ce va sa vina asupra acestei lumi.

Nu exista cuvinte pentru a descrie Gloria spirituala de care s-a bucurat Buddha in acesti doua mii si jumatate de ani aici pe pamant.

L-a ajuns din urma chiar si pe marele Krishna, ba chiar a ajuns sa fie considerat avatar divin...

Este un mare mister aceasta glorie spirituala. Numele lui a ajuns sa desemneze insasi iluminarea.

Starea de Buddha este ceea ce doresc sa obtina toti cei care cauta Adevarul.

Desigur ca Domnul stie foarte bine de ce a dorit sa infiinteze o asa zisa noua religie care sa flancheze hinduismul...

In fapt rolul budhismului pe langa Hinduism este exact acelasi ca si al islamului pe langa crestinism.

Cine poata sa inteleaga, sa priceapa…

Buddha este intr-adevar un model pentru intreaga omenire.

Cum sa nu inconjoare Dumnezeu cu glorie pe un om care isi paraseste palatul pentru a deveni cersetor in numele cautarii Adevarului?

Pe un print care se deda practicilor ascetice in loc sa isi petreaca viata in cel mai placut loc al timpului, palatul?

Acum, esenta e alta…

Buddha a socat enorm.

In mijlocul Hinduismului, dupa mii de ani de Vede, dupa Mahabharata si Bhagavad-Gita, Buddha vine si spune ca nu exista Atman…

Buddha refuza sa vorbeasca despre orice depaseste boddhi, Intelectul.

La miile de intrebari despre Sine si Brahman, Buddha refuza sa raspunda.

Asa s-a nascut Zenul…

In schimb Buddha ofera o Cale pe care sa o urmeze toti cei care doresc sa obtina Iluminarea, starea de Buddha adica si Nirvana.

Buddha nu a scris nimic.

Dupa moartea sa, cei mai mari discipoli ai sai s-au strans si au inceput sa scrie Doctrina, Cuvintele si invataturile lui Buddha.

Din ce am citit din cuvintele sale nu am descoperit nici o inadvertenta cu Adevarul.

Sfaturile sale sunt spirituale, divine si, uluitor, Iisus insusi va repeta, uneori aproape identic, multe din sutrele lui Buddha... Avem si noi mai jos cateva exemple.

Revelatiile si invataturile sunt autentice si ele in timp au nascut multe flori si fructe spirituale.

Desi Buddha era considerat a fi calmul insasi, pace deplina, totusi prin el apare in universul spiritual tehnica trezirii prin soc…

Socul spiritual este un eveniment care face sa iti stea mintea in loc…

Buddha a socat intreaga lume spirituala.

Buddha vorbeste despre Nirvana si Iluminare, de nimic altceva de “dincolo”...

In fapt buddhismul de astazi a asimilat in intregime hinduismul si astfel ofera acces deplin spre desavarsire si Dumnezeu.

Ingerii care au avut misiunea de a pastra vie flacara spirituala a Indiei s-au ocupat ca buddhismul sa se desavarseasca.

Acum evident ca s-a desavarsit prin marii sai sfinti care au obtinut iluminarea si samadhi altfel restul oamenilor sunt pe cale sau in intuneric indiferent de religia lor.

Cine a obtinut iluminarea, eliberarea pe o cale o poate obtine pe oricare.

Hinduismul si marii sai sfinti au vegheat la desavarsirea budhismului.

Toate marile genii ale Occidentului si chiar Eminescu, la intalnirea cu Vedele si spiritualitatea orientala au fost coplesiti de complexitatea si profunzimea filozofica si spirituala a acestora.

Papa insusi a spus, negru pe alb, ca Umanitatea de buna voie trebuie sa cunaosca si sa inteleaga hinduismul…

Toti oamenii de spirit reactioneaza in acelasi fel, descopera o mare comoara…

Aceasta mare comoara care este un fel de motor spiritual, cartea tehnica a omului cum am numit-o eu, desavarseste tot ceea ce atinge si influenteaza.

Astfel nu numai budhismul dar si crestinismul dar si islamul vor fi modelate de Adevar si Cunoastere… De comoara de la poalele Himalayei binecuvantata chiar de Iisus… In mainile Lui aceste instrumente uluitoare vor deveni minuni ce vor ajuta umanitatea inrteaga sa se apropie de Cel Etern.

Observi cum cu cat mai noi sunt religiile cu atat mai nedesavarsite…

Desigur ca Iisus era desavarsit dar crestinismul de astazi departe de fi ceea ce El doreste sa fie; este mai mult un amestec de vointa, ingaduinta si judecata divina…

Dar iata sub pamantul si cerul cel nou, toate vor fi asa cum doreste Dumnezeu sa fie…

Amin, Amin, Amin!

Desigur mai sunt atat de multe de spus despre acest uluitor fenomen spiritual care iata a cucerit a patra parte din lume stand la masa marilor religii si impartind binecuvantari...

Iata cateva din cuvintele lui Buddha, un sfant autentic, intemeietorul celei mai mari comunitati monastice a acestei lumi... :

Ce fericire pentru noi sa traim fara ura in mijlocul celor care urasc, sa nu cunoastem ura printre oamenii macinati de ura.

Ce fericire pentru noi sa traim sanatosi in mijlocul bolnavilor, sa nu cunoastem boala printre oamenii macinati de boala.

Ce fericire pentru noi sa traim numarandu-ne printre cei care nu poseda nimic; hranindu-ne cu bucurie, vom fi precum zeii...

Sanatatea este cel mai mare castig; multumirea este cea mai mare bogatie; increderea este cea mai buna relatie de rudenie; Nirvana este fericirea suprema.

Dhammapada, cap XV, Fericirea

Mania invinge-o prin blandete, raul invinge-l prin bine, pe zgarcit invinge-l prin darnicie, iar pe mincinos prin adevar.

Rosteste adevarul; nu te lasa prada maniei, daruieste celui care-ti cere, chiar de ai putin: acesti trei pasi te vor aduce cu siguranta aproape de zei.

Inteleptii care nu fac rau nimanui, care-si controleaza intotdeauna corpul, intra in starea fara de moarte, unde nu mai cunosc intristarea.

Cei mereu vigilenti, dedicati zi si noapte studiului, care nazuiesc spre Nirvana: coruperile lor mentale dispar.

...

Dhammapada cap XVII, Mania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu