5 decembrie 2011

Un Iacov contemporan !

IACOV DE BRAILA SI LIA SI RAHELA DE PITESTI
In ziua de astazi cand oamenii se sinucid si se omoara din gelozie iata ca Dumnezeu vine cu inca un contraexemplu pozitiv, o alterrnativa a cuplului traditional , amintindu-ne ca in vremurile de demult barbatii puternici aveau mai mutle sotii care erau fericite sa fie sotii ale acelor barbati minunati. 
Acest Iacov modern care isi ara mosia cu tractorul, care desi este bogat traieste ca un sarac, care crede in Iisus si pe care il considera medicul sau de familie vine sa ne uimeasca cu umilinta si simplitatea si paradoxul existentei sale.
Iisus il iubeste si il binecuvanteaza, in timpul vietii sale Iisus a binecuvantat si astfel de familii cu barbati care aveau mai multe sotii. 
Domnul spune ca acolo unde Iubirea este stapana si este ascultata, Dumnezeu nu intervine deoarece nu exista nimic superior Iubirii care sa fie daruit oamenilor. 
Este desigur atat de rar sa gasesti astfel de, cum sa le spunem, tot cupluri? 


Totusi sunt multe femei si fete care se iubesc suficient de mult ca sa isi dorerasca sa imparta si sa aiba un acelasi barbat, ba chiar sa viseze la asta.
Desigur ca multe taine ascunde o astfel de convietuire daca este binecuvantata de Dumnezeu.
Iata il recunosti pe Dumnezeul tau care vrea sa te bulverseze, care vrea sa iti aminteasca de vremurile biblice, care vrea sa te desavarseasca?
Multumim Doamne pentru acest minunat exemplu, pentru aceasta familie uluitoare care te iubeste si te urmeaza intr-unn mod cu totul uluitor si neobisnuit pentru noi cei multi…
Puteti crede ca Iisus ii binecuvanteaza si ii iubeste?
Asa si este, Doamne glorie puterii si minunilor tale, glorie gratie Tale fara sfarsit!
Ca o femeie sa isi imparta sotul cu o alta femeie pe care sa o si iubeasca cere multa umilinta , multa iubire si alte calitati divine de aceea Dumnezeu vine cu astfel de exemple astazi cand femeile sunt tot mai orgolioase si mai puternice, tot mai posesive, mai geloase si mai dictatoriale.
Intr-adevar suntem in timpul cand mai degraba tot mai multe femei tin mai multi barbati decat invers.
Binecuvanteaza de aceea Doamne in continuare pe barbatul tau ales, si familia lui atat de numeroasa.
Viata este uluitoare, bulversanta, nu-I asa? Pentru ca Dumenzeul tau e uluitor, bulversant, fabulos ! 
Multumim Doamne pentru ca ne uimesti zi de zi, si pentru ca ne arati puterea si splendoarea Fiintei Tale, pentru ca ne calauzesti , pentru ca ne-ai infiat si ne consideri copii ai Tai!

12. Si a visat ca era o scara, sprijinita pe pamant, iar cu varful atingea cerul; iar ingerii lui Dumnezeu se suiau si se pogorau pe ea.

13. Apoi S-a aratat Domnul in capul scarii si i-a zis: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul lui Avraam, tatal tau, si Dumnezeul lui Isaac. Nu te teme! Pamantul pe care dormi ti-l voi da tie si urmasilor tai.

14. Urmasii tai vor fi multi ca pulberea pamantului si tu te vei intinde la apus si la rasarit, la miazanoapte si la miazazi, si se vor binecuvanta intru tine si intru urmasii tai toate neamurile pamantului.

15. Iata, Eu sunt cu tine si te voi pazi in orice cale vei merge; te voi intoarce in pamantul acesta si nu te voi lasa pana nu voi implini toate cate ti-am spus". Geneza 28 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu