24 ianuarie 2012

Ave Maria, rugaciunea Fecioarei !

Aceasta este continuarea discutiei si initierii noastre in Rozariu,Rugaciunea Fecioarei.
Aceasta rugaciune pe care o repetam in Rozariu se cheama Ave Maria si este celebra desigur, si in lumea clerica si in cea laica. Nu exista cantaret credincios si faimos care sa nu fi cantat Ave Maria.
Aceasta rugaciune este divina si minunata, cuvintele ei nu sunt cuvinte de om ci sunt cuvinte ce vin din gura marelui arhanghel prin care Dumnezeu vine la Fecioara!
Domnul Insusi I se adreseaza astfel Fecioarei.
Prima parte a rugaciunii sunt doua versete biblice, mai mult sunt cuvinte ce vin din cer, sunt cuvintele Ingerului… 
De aceea am sa va rog pe toti in numele Fecioarei si al lui Iisus sa invatati Rozariul si aceasta rugaciune…
Acum sa repetam impreuna cu ingerul:
28. Si intrand ingerul la ea, a zis: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei. Luca 1, 28


A doua parte este tot un verset biblic, este salutarea pe  care Elisabeta, cea care l-a nascut pe Ioan Botezatorul I-o adreseaza Mariei. Desigur ingerul o insotea pe Maria si a vorbit si prin Elisebeta, observam ca intampinarea Elisabetei repeta cuvintele ingerului:
42. Si cu glas mare a strigat si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Luca1, 42

Dupa mai multe repetari, inspirat si calauzit eu am ajuns la aceasta forma a rugaciunii, desosebit de armonioasa si sublima

Bucura-te Fecioara, cea plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Iisus. Sfanta Fecioara, mama divina, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul cel din urma.


Ultima parte  a rugaciunii este creata de calugari de-a lungul timpului de aceea , eu insumi, un slujitor nu mai putin important de-a lungul timpului si vietilor al lui Dumnezeu am gasit o forma potrivita de a incheia aceasta rugaciune.
Desigur tu poti sa o inchei si in alte feluri daca doresti asa cum vei gasi si pe net :”acum si in ora mortii noastre” sau “acum si in ceasul mortii naostre” sau chiar “acum si in vecii vecilor” .
Pentru ca cei mai multi dintre voi nu veti mai muri niciodata, mai ales aceia care veti incepe chiar de acum sa repetati aceatsa rugaciune consider ca forma mea este cea mai potrivita, ceasul cel din urma fiind mereu ceasul in care avem cea mai mare nevoie de rugaciune si incluzand si ceasul cand vom parasi trupul fizic…
Deci daca folosesti Rozariul, dupa cum am mai spus pe boabele mari spui Tatal nostru iar pe cele mici spui Bucura-te Fecioara!

Pe cruciulita Rozariului, daca doresti, poti sa spui acest minunat crez pe care il avem in forma lui de inceput inca din anul 325 de la Niceea: 
Credem întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul tuturor celor văzute și nevăzute;
Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, născut din Tatăl, Unul Născut, adică, din ființa Tatălui, Dumnezeu din Dumnezeu, lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut (iar) nu făcut, deoființă cu Tatăl, prin Carele toate s-au făcut, cele din cer și cele de pe pământ, Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire s-a pogorât și s-a întrupat, om făcându-se, și a suferit și iarăși S-a ridicat a treia zi, S-a înălțat la Ceruri și iarăși va să vie să judece viii și morții;
Și întru Duhul Sfânt. 
Ingerii nu vin decat chemati sau trimisi de Dumnezeu.
De aceea prin aceasta rugaciune noi o chemam pe Fecioara si ea va veni negresit.
Experimenteaza tu insuti prin repetarea zilnica a rozariului si prin diferitele cereri adresate Fecioarei venirea si binecuvantarea ei. 
De acum va trebui sa te obisnuiesti cu prezenta ingerilor cu prezenta fecioarei, cu prezenta lui Hristos si a Tatalui.
Desigur ca la prima intalnire ne vom prabusi in tarana la picioarele Lor…
Cine suntem noi, acesti viermi ca am primit gratia de vorbi cu Domnul si de a fi primiti in cortul Sau divin?
Dar El doreste sa fim prieteni si sa vorbim asa cum prietenii vorbesc , sa ne simtim bine si in largul nostru in prezenta Lui…
Sa vorbim chiar cate in luna si in stele cu El, daca este posibil si timpul ingaduie…
De aceea sa primim aceasta binecuvantare de a fi mereu in compania Lor, de a ne pierde printre ingeri…
De a numai stii care sunt oameni si care ingeri…
Mergi la cea mai apropiata manastire si cauta un astfel de rozariu, cel mai probabil ca vei gasi la fel ca acesta cu 100 de bobite mici, ceea ce este foarte bine, o repetare completa a lui va fi deci o rugaciune consistenta…
Repeta-l zilnic apoi.
Fecioara negresit iti va raspunde…
Iata nici pe mine nu ma lasa si imi arata si reveleaza tot mai multe…
Acestia sunt o mare familie divina…
Si pe noi Dumnezeu ne ridica si ne desavarseste prin ei…
Sa ne bucuram de ei…
Acum sa spunem cu totii Ave Maria, adica bucura-te Maria sau Glorie sau salutare Fecioara Maria!
Si buni si rai si sfinti si pacatosi, si din biserici si din afara lor si din cer si de pe Pamant sa cantam impreuna Ave Maria! 
Iar tu de astazi repeta aceste doua rugaciuni Ave Maria si Tatal nostru zilnic, mergi si cumparati un rozariu, matanii i se mai spune pe la noi, si foloseste-l zilnic.
Amin!
Iata tot pamantul canta Ave Maria, impreuna cu minunatii Aaron Neville si Frank Sinatra!
Canta si tu, pe toti ne iubeste atat de mult, ce bine sa fim cu totii uniti de iubirea ei, iata ce lucruri minunate avem in comun.... aceasta Iubire divina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu