4 ianuarie 2012

Saracia cu Duhul a celor mai multi dintre credinciosi


Nu a fost pana acum momentul ca masele sa fie invatate si initiate in aceste taine si secrete ale fiintei noastre.
Asa perduti si departati de Dumnezeu au fost oamenii in aceste mii de ani ca nu ar fi inteles nimic iar Dumnezeu trebuie intotdeauna sa fie foarte limpede in mesajul Sau catre oameni pentru ca acestia sa inteleaga foarte bine ce doreste de la ei.
Dar acum timpurile s-au schimbat acum inteligenta oamenilor a crescut foarte mult si cu atat mai mult a celor alesi care sunt fiinte intelepte, cultivate, cu multe cunostinte, asa dupa cum Dumnezeu doreste pentru intreaga umanitate.
Dumnezeu ne modeleaza foarte eficient prin intermediul artei, culturii in general si stiintei..
Asadar, acum sunt in lume burdufuri noi in care El poate sa toarne un vin si mai nou.
Alesii lui Dumnezeu sunt intodeauna finite sensibile, profunde, bogate interior.
Desigur mai sunt si exceptii dar pana la urma si acestia devin exact asa si abia atunci se pot cu adevarat numi alesi.
Deoarece Dumnezeu a indemnat si indeamna la Desavarsire.
Desigur ca nimeni nu-si imagineaza ca Dumnezeu ar fi strain de ceva din fiinta umana.
El a cunsocut dinainte de a fi creat totul si pe Om il cunoaste asa cum se cunoaste pe Sine.
In mod normal, oricine cunoaste Iubirea si din Iubire se indragosteste, se casatoreste si desigur face dragoste este calauzit de aceasta Iubire in toate.
Dar pentru ca omul este rupt de cele sfinte, el, omul, incepe sa-si imagineze singur tot felul de lucruri despre sfintenie.
Oamenii erau atat de prosti si simpli ca nu ar fi inteles in ruptul capului si nici acum nu inteleg cum un lucru in lumina si duhul lui Dumnezeu poate fi bun si exact acelasi lucru fara aceasta lumina si binecuvanatre si initiere poate sa fie rau.
Este exact asa cum in parabola cu cele doua femei care macina.
Ele fac exact acelasi lucru… macina…
Totusi numai una se va lua, cealalta se va lasa…
Asa este si cu dragostea, numai aceea care este urmare a iubirii este binecuvantata si acceptata si primita ca ofranda de Dumnezeu…
Dar incet incet omul se trezeste si isi cultiva interiorul.
Deoarece intr-adevar excesul amoros a avut mereu efecte nefaste asupra omului si lipsa luminii si iubirii interioare si mai nefaste, Dumnezeu i-a avertizat pe oameni sa se pazeasca si sa traiasca pe cat posibil in puritate si castitate.
Ceea ce este foarte bine mai ales daca fuziunea cu Dumnezeu este anemica si comunicarea cu El nu prea exista.
Numai ca evident oamenii au dus si acest sfat si indemn la extrema opusa.
Asa cum unii sunt obsedati de sexualitate ceilalti au facut o obsesia impotriva sexualitatii.
Nebunia aceasta a fost dusa atat de depoarte incat au fost barbati calugari, poate unii chiar au ajuns prin calendare, care refuzau sa priveasca femei.
Ba inca sunt manastiri si biserici unde femeile nu sunt ingaduite.
Aceasta este cu adevarat o sminteala si arata pana unde a mers neghiobia unora din biserici.
Bineinteles nu are rost sa mai amintim de inchizitie, vanatoarea vrajitoarelor si altele care numai in cartile sau filmele horror mai pot fi gasite…
Ei bine acesta este efectul necunoasterii al saraciei spirituale, al inculturii si desigur al prezentei raului prin biserici…
Femeia este in interiorul tau, ea este jumatatea ta, unde sa fugi de ea?
Ce nebunie, ce sminteala!
Oare credeti ca astazi El nu ar striga si la crestini, precum la evrei, Nebunilor, Orbilor?
Aceasta saracie cu duhul o vei gasi inca foarte prezenta mai ales in biserica noastra ortodoxa.
Bineinteles ca la varf sunt fiinte luminate cu studii si intelegere dar mai jos, pe tarabele bisericilor vei gasi tot felul de carti pline cu asa sminteli sau prostii ca te va lua durerea nu de cap ci de suflet, de cata minte au cei care le scriu.
Dar eu iti spun ca daca Paisie si-a dat acordul pe o carte plina pe jumatate cu mari prostii, daca Cleopa spunea numai nebunii despre cei neortodocsi si despre alte lucruri, desi am vazut ca a spus ca la un moment dat unirea va fi posibila daca Dumnezeu va hotari, deci daca iata si cei mai luminati si care nu sunt straini de Hristos spun si fac asemenea prostii ce sa mai spui despre sarmanii preoti sau slujitori care se simt si ei chemati sa spuna cate ceva  ba despre satana, ba despre antichrist, ba despre celelalte biserici.
Dar eu va spun si v-am si spus ca acum atat Cleopa cat si Paisie cu totul alte lucruri ar spune, dar din pacate voi nu puteti sa ii mai auziti sau sa ii vedeti si ramaneti pe langa cele bune si cu greselile lor... 
Dupa cum am povestit, Domnul Iisus a intermediat o intalnire a mea cu Cleopa in spirit, si aceasta si-a recunoscut greselile si cu glasu-i caracteristic a spus asemenea altora, Iertare! Nu mie ci propriilor greselile care pot sa simteasca, si o si fac, pe multi.
Iata cine se mantuieste are aceasta umilinta si se rusineaza pe data de propriile greseli. Asa va fi si cu voi... daca veti recunoaste lumina si va veti abandona ei.
Dar iata ca Domnul ma trimite din urma sa fac lumina si curatenie...
Iata cum bisericile sunt pline de intuneric si de saracie cu duhul, saracie duhovniceasca, ca asa le place acest cuvant care a devenit un cuvant ce de fapt exprima de acum pentru ei chiar opusul…
Cand vei auzi pe cineva spunand “duhovnicesc” priveste cu atentie si vei observa ca ori vorbeste asa sa faca pe plac celorlalti, ori chiar e sarac cu duhul desi isi imagienaza altceva.
Datorita libertatii si liberului arbitru pe acestia nimic nu-I poate salva.
Viziunea acestora despre Dumnezeu, Viata, Om, celelalate biserici si religii, este atat de stramba incat abia peste cateva vieti se va mai ameliora…
Dar iata Domnul ne-a trimis cu multa lumina si Iubire si vom lucra la acestia chiar si dupa moarte ca sa ii luminam, iata vino sa facem tot ce ne sta in putinta si astfel magia divina a numelui Hristos sa lucreze si pentru ei din plin.
Nu incape nici o indoiala si daca as intra in mijlocul unora ca acestia ati putea sa observati usor ce duhuri ii bantuie…
Si voi intra si voi schimba duhul lor cu duhul cel bun...
In prezent bisericile, mai ales biserica noastra a devenit o atractie pentru cei mai saraci cu duhul dintre oameni.
Desigur ca exista o cale si pentru ei, dar eu iti spun ca oricat s-ar inchina ei pe la icoane si moaste, in ei domneste un mare intuneric.
Mila imi este dar daca te vei ridica impotriva acestora ca si impotriva altora care stapanesc inca asupra lumii te vei ridica impotriva satanei insusi si Domnul nu vrea sa faci asta.
Iata lumina este langa ei, straluceste, daca ei doresc sa ramana in intuneric lasa-i in treaba lor.
Domnul nu obliga pe nimeni si ne sfatuieste sa lasam viesparele in pace.
Cine cauta va gasi, iar cine crede ca deja a gasit ceva sa se bucure de ceea ce a gasit. 
Intr-adevar trebuie sa fim gata sa urcam pe orice cruce, dar mai presus de asta trebuie sa ascultam de Dumnezeu.
Domnul nu intra si nu merge sa predice la nebuni.
El merge acolo unde vede ca exista un strop de lumina si e gata sa o amplifice prin cuvantul Sau.
El bate acolo unde stie ca cineva poate sa raspunda.
El Domnul nu va intra niciodata intr-un spital de nebuni sa predice Evanghelia si ne sfatuieste ca nici noi sa nu o facem deoarece nu vom mai iesi vii de acolo. 
Dar tu esti intelgent si aproape de lumina, tie iti vorbeste Dumnezeu, da da, numai un pic va sufla Dumnezeu si praful va fi spulberat si vei putea creste minunat in lumina si iubirea Lui.

Doamne multumim pentru toate sfaturile, gandurile si indemnurile, pentru luimna si binecuvantarea cu care ne insotesti zi de zi, prezenta Ta fiind aceasta binecuvantare! 

Desi uneori arta poate fi foarte contradictorie chiar si pentru cei mai avansati dintre noi...
Eu insumi am ramas cu gura cascata, socat, in fata acestei opere de arta din canada : Up-Down Church - Canada. 
Dar orice astfel de soc este pozitiv deoarece creeaza un gol, stopeaza orice miscare a mintii noastre si atunci ceva se poate intampla in interiorul nostru... 

De aceea daruiesc acest soc pozitiv mai departe tuturor bisericosilor... Cercetati si contemplati si desigur... socati-va 
15. Caci asa mi-a vorbit Domnul Dumnezeul lui Israel: "Ia din mana Mea acest potir plin cu vinul maniei Mele si da-l sa-l bea toate neamurile la care te voi trimite.

16. Vor bea si se vor ameti, si vor fi ca niste nebuni la vederea sabiei pe care o voi trimite in mijlocul lor!"

17. Eu am luat potirul din mana Domnului si l-am dat sa-l bea toate neamurile la care ma trimitea Domnul:

31. Vuietul ajunge pana la marginea pamantului; caci Domnul Se cearta cu neamurile, intra la judecata impotriva oricarei fapturi si da pe cei rai prada sabiei, zice Domnul."

32. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Iata, nenorocirea merge din popor in popor si o mare furtuna se ridica de la marginile pamantului.

33. Cei pe care-i va ucide Domnul in ziua aceea vor fi intinsi de la un capat al pamantului pana la celalalt; nu vor fi nici jeliti, nici adunati, nici ingropati, ci vor fi un gunoi de pamant.

34. Gemeti, pastori, si strigati! Tavaliti-va in cenusa, povatuitori ai turmelor! Caci au venit zilele injunghierii voastre. Va voi zdrobi, si veti cadea la pamant ca un vas de pret.

35. Nu mai este niciun loc de adapost pentru pastori! Nu mai este nicio scapare pentru povatuitorii turmelor!

36. Se aud strigatele pastorilor si gemetele povatuitorilor turmelor, caci Domnul le pustieste locul de pasune,

37. si colibele cele linistite sunt nimicite de mania aprinsa a Domnului.

38. El Si-a parasit locuinta ca un pui de leu, vizuina; asa ca tara le este prefacuta in pustiu de urgia nimicitorului si de mania Lui aprinsa."

Ieremia 25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu