26 mai 2012

Denominatiunile Hinduismului

Denominatiunile hinduse au luat nastere prin adorarea diferitelor aspecte ale panteonului hindus, care sunt forme ale lui Dumnezeu.
In crestinism asta s-ar traduce in grupari spirituale care s-ar dedica lui Trinitatii, lui Iisus, Mariei, ingerilor sau reprezentantilor vechilor Testament, Moise, Avraam, etc… 
Cea mai mare dintre ele, care ar putea sa corespunda celei mai mari din crestinism spre exemplu (ati retinut care este cea mai mare biserica a crestinismului?), este Vishnuismul. Cea mai mare biserica crestina este cea care are si papa, cea catolica. Pentru ca orice grup trebuie sa aiba un lider, un conducator, de aceea exista Papa care trebuie sa insemne Tata, vezi Abba, Avva, apoi Baba in sanscrita.  Toate acestea vin de la Tata iubit, Parinte sfant, Abba! 
Cea mai mare dintre denominatiunile, dintre bisericile daca vrei hinduse, este Vishnuismul, cea care se dezvolta in jurul Bhagavad-gitei!
Retine asta, adoratorii lui Krishna sunt vishnuiti!
Aceasta este ceva deosebit de frumos!
Asa cum Iisus se spune ca este intruparea Fiului primordial, care este Iubriea, la fel Krishna este intruparea unui personaj primordial al trinitatii hinduse, marele Vishnu, cel prin care Dumnezeu se ingrijeste de intreaga Creatie.
Putem sa facem o legatura intre Vishnu si Iubire? 
Asadar cei mai multi dintre hindusi sunt vaishnava, adica tin de Vishnu!
Pentru mine personal Vishnu este unul dintre cele mai frumoase nume si cuvinte ce le-am auzit in toate vietile posibile.
Cat de divin de frumos suna, nu-i asa? 
Asadar cea mai mare parte a hindusilor se strang in jurul templelor dedicate lui Vishnu, personajul trinitatii, Trimurti, si a intruparilor sale. 
Se spune ca Vishnu are 10 avatari, 10 intrupari de-a lungul unei anumite perioade de timp. Zic eu ca 24 de mii de ani atat cat dureaza o rotatie completa a sistemului solar in jurul soarelui spiritual ce determina anotimpurile umanitatii, asa numitele Yugas: kali, dwapara, tetra, si satya yuga... 
Cele mai cunoscute intrupari sunt cele revelate de marile epopei ale umanitatii Ramayana respective Mahabharata din care face parte si Bhagavad-gita.: RAMA SI KRISHNA.  
Rama si Krishna sunt cei mai popualri sfinti ai Hinduismului sunt cele mai sfinte simboluri poate, asa cum in crestinism sunt Iisus si Maria. 
A doua mare denominatiune hindusa, si ea dezvoltata in jurul unui personaj al trinitatii hinduse, Trimurti, este Shivaismul.
Probabil ca ai auzit de Shivaism. O ramura importanta a shivaismului s-a dezvoltat in zona disputata a Kashmirului de unde si denumirea de shivaismul din Kashmir. 

Iata si procentele religiilor din India, intelegand totusi ca la granita cu Pakistanul s-a facut schimb de populatie, musulmanii au primit pamant in Pakistan, Pakistanul este pamant Indian dar pentru ca oamenii au minte scurta si se omorau intre ei, guvernul Indiei a daruit musulmanilor aceasta regiune, a ingaduit proclamarea independentei… De remarcat puterea cu care Dumnezeu a sustinut miracolul al Indiei mai ales in plan spiritual, cum nici o religie nu a putut sa patrunda...  
Iar acum procentele distributiei religiilor in India sunt urmatoarele:
Hinduism - 80,5 %
Musulmani – 13, 43%
Crestini – 2,34 %
Sikh – 1,87%
Buddhism – 0,77
Altele 0,72%
Jainism 0,41%

Acum ne intereseaza, in afara de procentul Hinduismului altele doua, cel al crestinismului si cel al buddhismului.
Dece nu prinde crestinismul in India?
Atentie, retineti asta, pentru ca este de bine. Nu ca nu patrunde crestinismul acolo ci motivul pentru care nu patrunde.
Pentru ca nu adduce nimic nou. Nici o minune noua.
Hindusii sunt obisnuiti cu toate minunile posibile, cu vindecari, cu invieri, cu materializari a orice, inclusiv ale trupurilor fiintelor ce au plecat din lumea asta.
Nu exista nici un motiv care sa convinga pe cei de acolo sa treaca la adorarea lui Iisus.
Singurul care exista il detinem noi aici si este singurul care poate sa convinga orice hindus sa ia in considerare pe Iisus.
Si anume ca Iisus este unul din marii avatari ai lui Dumnezeu, asemenea lui Krishna sau lui Rama…
Retineti si asta…
Va rog sa observati si procentul umilitor al Budhismului.
De ce se intampla asta?
Pentru ca toti hindusii stiu ca Buddha a fost hindus si ca nu a adus nimic nou…
Ba chiar il privesc cu un anumit dispret gen, Bine prietene, ai ajuns mare prin Hinduism si tradezi? Ii smintesti pe ceilalti acum?
Pentru ca Buddha a practicat aceleasi tehnici Yoga, a repetat aceleasi mantre, a fost calauzit de aceiasi sadhu sau sfinti asceti hindusi… 

Vishnuismul si Shivaismul sunt cele doua mari denominatiuni.
Vishnuismul cuprinde peste 60% dintre hindusi iar Shivaismul mai putin de jumatate, sub30%.
Restul grupurilor spirituale au doar cateva procente, enumeram Shaktism si Smartism.
Asadar retii aceste patru mari nume cand vorbesti despre denominatiunile hinduismului: Vishnuism majoritar, Shivasim, Shaktism si Smartism.
Toate sunt importante si iubite…
Este normal ca Vishnu sa fie cel mai iubit dintre toti deoarece are si cei mai multi aderenti.
Vishnu este o mare legenda, Vishnu este Dumnezeu, asa cum personajele trinitatii crestine sunt Dumnezeu…
Este atat de iubit pentru ca el corespunde intruparilor sale, marilor avatari. El este cel care are grija de lume, de noi...
Cand spui Krishna spui Vishnu , spui si Brahman adica Dumnezeu.
Din punctul de vedere al perceptiei intre hindusi, Krishna este asimilat si adorat exact ca si Iisus. 
Iisus abia prin marea revelatie transmisa prin Jacob Lorber compenseaza marile revelatii si initieri ale Hinduismului.
De aceea Revelatia transmisa prin intermediul lui Jacob Lorber este cruciala in dezvoltarea viitoare a crestinismului.
Iisus stie asta.
Jacob Lorber este marea carte de vizita a lui Iisus pe care doreste sa o prezinte celorlalte religii.
Daca crestinii ar stii asta ar citi Liturghia din Lorber…
Spuneti-le voi...
De aceea va amintesc inca o data cat de pretioasa este pentru Iisus aceasta revelatie.
Orice veti face in raspandirea acestei Revelatii, pentru Iisus veti face, si veti primi mare rasplata si in cer dar si pe pamant. 
Sfarsitul bisericilor este aproape, lucrati pentru raspandirea marii revelatii transmisa de Iisus prin Lorber...
Astfel de slujitori luminati doreste Iisus, care sa fie in legatura cu El permanent si sa cunoasca totul daca este posibil... 
Lorber este Biblia si Evanghelia viitorului, a lumii unite, singura care poate face fata Hinduismului...
Stiu ce spun, cititi, cititi si dati mai departe... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu