6 iunie 2012

Vineri tinem post!

In urma unor serii de evenimente, cateva notabile care arata ca Dumnezeu ne sustine sa facem pasi importanti inainte, care arata ca dragostea Lui pentru noi a ajuns sa inmugureasca si sa dea rod,  am ajuns sa simt dragostea intensa si fierbinte a lui Dumnezeu.
Atat de mare este aceasta dragoste incat nu poti sa nu spui, Da Doamne voi suferi cat se poate pentru iertarea greselilor celorlalti asa cum Tu ne-ai invatat. Da Doamne ma voi stradui sa avansez pe calea ofrandei si ascezei asa dupa cum Tu ne-ai aratat….
Atat de fierbinte este aceasta iubire a lui Dumnezeu ca nimic nu i se poate refuza. Nici o suferinta, nici o rastignire…
De aceea vom incepe ca vinerea sa tinem diferite feluri de post aduse ca ofranda lui Iisus pentru iertarea greselilor celor din minunatul grup spiritual pe care ei, cei din cer, iata ca doresc sa il formeze si care se contureaza tot mai mult cu fiecare zi. 
Asadar dedicam ziua de vineri lui Iisus si aducem ofrande pentru ca obstacolele sa fie indepartate si noi sa devenim instrumente eficiente in mainile Lui.
Pentru ca este prima zi de post si inceput de asceza pe care o tinem impreuna este important ca fiecare sa isi impuna limite rezonabile pe care sa le poata respecta cu usurinta.
Ne raportam mereu la ceea ce Iisus ne-a invatat, la formele de asceza pe care El le-a tinut.
Una dintre ele este postul negru.
Pana ce fiecare va reusi sa tina o zi de post negru vom incepe cu o ajunare pana la ora 15.
Asadar oricine doreste, Vineri sa posteasca pana la ora 15, adica sa nu manance nimic si nici apa sa nu bea, sa consacre deja de astazi sau de maine acest post ca ofranda adusa lui Iisus. 
Ziua de Vineri ramane de acum si pentru totdeauna daruita lui Iisus, ofranda adusa pentru a beneficia de initiere in tainele Sacrificiului si ale Iubirii.
Astazi cineva dintre noi I-a facut lui Iisus un dar deosebit si de aceea si aceasta iubire intensa si fierbinte cu care ne imbratiseaza…
Doamne Iisuse iti multumim cu iubire si fericire pentru gratia de a cobori si de a ne primi ofrandele pe care ti le vom adduce in fiecare Vineri.
Poate ca si melodia este de vina pentru starea intensa de iubire, multe inca mai sunt sfinte pe pamant...  Sa intram in templul iubirii lui Dumnezeu, sa intram in templul sacru al prezentei lui Dumnezeu! 
Vineri, Iisus va va primi ofrandele si cererile...
Dumnezeule, cata sfintenie, cata sacralitate, cata iubire emana aceasta melodie...
Pana si lui Iisus ii place foarte mult si o considera un suport bun pentru a-si manifesta Compasiunea si Mila, Iubirea fara margini.
26. Atunci toţi fiii lui Israel şi tot poporul au plecat şi au venit la casa Domnului şi au postit în ziua aceea până seara şi au adus arderi de tot şi jertfe de împăcare înaintea Domnului. Jud 20 


13 comentarii:

  1. Inger drag, Vinerea de obicei si eu aduc ofrandele asa cum tu ne-ai invatat aici, citind postarea ta un lucru nu-l inteleg, si anume daca Vinerea tinem post pana la 15 cum mancam dupa aceea ora, de post sau de dulce? Iar alimentele aduse ca ofrandda cum sa fie, de post sau de dulce Vinerea?

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Deci, ceea ce aduci ofranda nu trebuie neaparat sa consumi in aceeasi zi, deci poti sa aduci ofranda si de dulce chiar daca o sa consumi a doua zi.
    Acum depinde, cine tine vinerea post, poate sa manance de post, pentru prima noastra vinere de post negru pana la ora 15 nu impunem altceva, mai apoi vom mai vedea si vom experimenta si alte forme de post.
    Felicitari… :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru raspuns inger drag, eram tare nedumerita :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu a dorit sa fii nedumerita si iti exprimi nedumerirea, felicitarile sunt pentru faptul ca esti foarte receptiva, in mod natural, la ce doreste El...
    Ma bucur ca faci parte din aceia carora El le vorbeste si prin mine, multe are sa va spuna si sa va invete si ca orice mare Invatator se bucura daca cei pe care ii invata sunt ascultatori si pun in practica constatand importanta si eficienta invataturilor...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah, atunci tot raul spre bine... mai am insa o nedumerire inger drag, uite, eu am ales sa aduc ofranda in ziua de vineri, si in zilele de sarbatoare, si pentru ca nu am putut alege intre Iisus si Fecioara Maria, am asezat in acel spatiu cate o fotografie atat cu Mama cat si cu Fiul, si cand aduc ofranda aprind 2 lumanari, una pentru Fecioara Maria, alta pentru Iisus...si betisorul parfumat impreuna cu alimentele, fructe, legume si florile din gradina... acum intrebarea mea este, eu cum fac, vinerea o dedic lui Iisus si imi aleg o alta zi din saptamana pentru Fecioara Maria? Miercurea ca sa fie tot zi de post? Pentru ca eu as vrea sa aduc ofranda atat Mamei cat si Fiului...si nu stiu daca e bine sa aduc ofrandele in aceeasi zi sau separat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu Adriana esti un copil al cerului.
      Cel mai bine este sa faci asa cum iti spune inima.
      Hai sa ne imaginam o familie, da?
      Sa zicem ca tu vrei sa multumesti si pe mama si pe tata.
      Daca tu vei face cadouri numai unui oare celelalt se va supara? Nici vorba, pentru ca ei doi sunt in fapt una.
      Dar daca este posibil, pentru a experimenta diferentele , pentru a simti atingerea fiecaruia, pentru a sesiza ca Iisus este mai mult decat Maria dar a vedea ca fiecare in cer are locul si rostul lui, asa cum un copil mic petrece mai mult cu mama intai si abia apoi cu tatal, al fel si noi la inceput mergem alaturi de ingeri mai mici pentru a invata alfabetul si apoi cand crestem mai mari mergem alaturi de cei mari din Trinitati si de Dumnezeu insusi.
      Si da, e foarte bine sa dedicam miercurea Fecioare Maria si Vinerea lui iisus.
      Eu insumi aveam de gand sa spun aceste lucruri, iata ca si noi doi suntem in acelasi duh…
      E foarte bine si in timp ii vei simti pe amandoi si daca tii jurnal vei observa cum se amplifica manifestarea fiecaruia si ca este distincta aceasta manifestare.
      Iata ca deja esti inspirata direct si te folosesti de mine numai pt confirmare, ceea ce este un mare pas inainte care iti da posibilitatea sa ai incredere in intuitia ta. Deja in acest duh al lui dumnezeu esti calauzita sa faci ce trebuie...
      Vezi, Dumnezeu ti-a facut o mare surpriza si te-a invatat cum sa aduci biserica la tine, ba chiar cum sa creezi propria ta mica biserica in care tii liturghii pretioase.
      Iata, esti o floare frumoasa ce a crescut corect intelegand lucruri mari si profunde...
      Fericiti cei care se pot raporta direct la Dumnezeu!
      Ca aceia vor fi ei insisi preoti pe pamant? :)
      Bravo, Adriana, iata ai devenit tu insati o lectie vie, acesta este viitorul, aceasta este Revelatia, inteleasa si pusa in aplicare...
      Iata aici s-a explicat Adevarul mai bine decat in orice facultate de Teologie.
      Toti , fiecare biserica au pretentia ca traiesc asemenea primilor crestini si ca fac ce faceau aceia.
      Dar iti spun ca aceia faceau ce faci tu, si inca tu esti din cei care trebuie sa invete pe ceilalti ce si cum trebuie sa faca.
      Iata Dumnezeu vorbeste si arata, dar cine intelege este un mister al Lui...
      Fratii nostri s-au pierdut fie in ceremonii prea lungi si prea fastuoase si prea simbolice, fie in lipsa oricarei ceremonii.
      Dar adevarul e simplu si etern...
      Incepe cu Cain si Abel si Adam si iata continua cu Adriana... :)
      Si incepe cu marile personaje ale trinitatii, cu cei care au iesit primii din Dumnezeu si care au fost invatati de Dumnezeu secretul ofrandei.
      Vezi tu Adriana, toate aceste lumi sunt aduse ofranda, miliardele de galaxii si numarul infinit de fiinte...
      E greu sa stii cine cucereste inima lui Dumnezeu...

      Ștergere
    2. :) Inger drag, cum as putea eu sa-i invat pe ceilalti ce si cum trebuie sa faca daca sunt o catastrofa...eu ma incurc la rugaciuni si de multe ori uit cate ceva si la ofranda, de ex. ieri am uitat sa aduc florile din gradina, le-am adus desigur, dupa ce am aprins lumanarile si betisorul...vezi deci ca eu sunt o uituca...
      Iti multumesc din inima pentru ca esti mereu prezent, inotdeauna pregatit sa ne ajuti! :)

      Ștergere
    3. Oare daca Dumnezeu are o iubita sau un copil ii va pasa ca e uituca sau ii va pasa de iubirea si clipele minunate pe care le traiesc impreuna?
      Uneori daca uitam ceva e semn ca nu e neaparat nevoie de acel obiect la ofranda…
      De aceea trebuie sa fim flexiblil si sa ne lasam purtati…
      Pentru Dumnezeu esti o floare minunata si pretioasa si eu trebuie sa multumesc lui Dumnezeu ca am parte de fiinte atat de pline de iubire si de dorinta de a se apropia de Dumnezeu, de la care pot sa invat eu insumi…:)

      Ștergere
    4. Floarea esti chiar tu... Nu mai e nevoie de alte flori, parfumul si prospetimea ta sunt deajuns lui Dumnezeu... :)

      Ștergere
    5. :) eu trebuie sa multumesc lui Dumnezeu ca am parte de fiinte ca tine care sa ma indrume catre El...:)

      Ștergere
    6. El ne indruma pe toti impreuna, chiar daca prin unii vorbeste mai mult...
      Suntem egali si fiecare avem ceva de adus, fiecare suntem o bogatie, un izvor de iubire si fericire, o bucurie pentru Dumnezeu...
      Suntem cu totii o mare familie cu cei de pe pamant , cu cei din cer...:)

      Ștergere
  6. Se incheie o zi in care Iisus ne-a primit rugaciunile, ofrandele, sacrificiul dedicat Lui si cerului.
    Ii multumim pentru ca ni le-a primit, pentru ca este si va ramane alaturi de noi, si pentru ca ni te-a daruit pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest "mine" nu prea exista in aceasta ecuatie tocmai pentru ca ofranda consta in aceasta renunatare la noi insine pentru ca cei din cer sa se poata manifesta prin noi...
    Asa ca este exclusiv jocul cerului...
    Iar voi dua ati reusit sa aduceti cerul in voi prin aceste sacrificii si iata ca acest cer se manifesta prin voi...
    Iata, mari si multe felicitari, ofranda voastra s-a ridicat la cer si cei acrora le-ati adus ofranda au coborat la voi sa isi faca lăcaş, sa locuaisca cu voi, sa se manifeste prin voi...
    Sunteti un model.
    Dumnezeu vrea sa intre si sa coboare in toti, dar nu poate pentru ca numai cei foarte umili pot sa beneficieze de aceasta locuire, ceilalti pot cel mult sa vorbeasca de la distanta...
    Intr-adevar Iisus ne-a incurajat foarte mult...
    Iata felicitari inca o data , a vorbit prin fiecare dintre noi...
    Iata cel Viu, Hristos insusi ridica preoti femei...

    RăspundețiȘtergere