Omul are nevoie de pauze in activitatea
lui, oricare ar fi aceea.
Dupa 6 zile de munca trebuie o zi de
odihna.
Dupa zi vine noaptea, dupa iarna vara
si tot asa...
Toate aceste pauze ajuta omul sa devina
constient de contraste si sunt o experienta necesara.
In aceasta categorie a pauzelor intra
si postul.
Pauze, stopari sau infranari.
Aceste infranari in general amplifica
tocmai energia care este stopata.
Daca tinem post alimentar, foamea
naostra si capacitatea de a savura mancarea vor creste.
Niciodata mancarea nu este mai gustoasa
decat dupa un post alimentar.
De aceea posturile se tin inaintea
sarbatorilor pentru ca simturile noastre sa se purifice si sa se ascuta si in
timpul sarbatorii bucuria noastra sa fie amplificata.
Asa cu orice altfel de post.
Pauzele sunt absolut necesare altfel omul
intra intr-o rutina care il aplatizeaza.
Marii gurmanzi tin intotdeauna post.
Gustul si mirosul celui care tine post
alimentar sunt intotdeauna mai intense de obicei decat ale celor care nu tin.
Asa este cu orice fel de post.
Chiar si de persoana iubita este
necesar sa ne departim constant tocmai pentru a ne putea regasi mereu si mereu.
Energia stoparii, energia ascezei sunt
energii fundamentale.
Asceza sau infranarea amplifica opsul
acestei energii care este energia binecuvantarii si a abundentei.
Prin asceza noi producem binecuvantare.
Aceste energii sunt legate si asceza si
stoparea au legatura una cu cealalta.
Cu cat asceza e mai mare cu atat
binecuvantarea ce ii urmeaza e mai mare.
Orice post, orice asceza, intotdeauna
sunt urmate de o binecuvantare.
Exersati
postul alimentar cu alimente yang.
Postul
cu alimente yang este cu mult superior postului obisnuit care astazi nici nu
mai este post deoarece sunt atatia inlocuitori alimentari incat omul se poate
ghiftui in zi de post cu alimente asa zis de post cu mult mai mult decat intr-o
zi obisnuita.
Alegeti
cateva alimente in ziua de post si consumati-le numai pe acelea.
Aveti
aici lista de alimente yang, va rog sa o scoateti la imprimanta si sa o
studiati pana ce o asimilati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu