16 noiembrie 2012

Sa ne iubim si sa ne luminam unii pe altii


Este mai corect sa dai vina pe un anumit grup, pe organizatii decat pe nationalitati intregi.
Ce vina au rusii ca noi si atatia altii, sute de milioane, au suferit de pe urma Comunismului?
Ei insisi au suferit la fel de mult.
Desi poate sa existe si o vina colectiva nu este corect in intregime sa dam vina pe comunittati sau natiuni intregi pentru ce se intampla rau in lume. 
La fel si cu evreii sau chinezii sau americanii.
Pana la urma oricine, oriunde s-ar naste, in orice educatie sau cultura, in orice religie, are posibilitatea sa isi depaseasca propria nationalitate cultura si religie, sa iasa in afara granitelor ei, sa devina universal. 
Sigur ca exista si o vinovatie de grup si Dumnezeu lasa natiuni intregi sa ispaseasca atunci cand se departeaza de El.
Extremistii, fie ei si religiosi, sunt la fel peste tot, fie ca sunt evrei, musulmani, crestini sau hindusi.
Sunt gata sa dea in cap celorlalti...
De aceea spun ca Dumnezeu ne cheama pe toti sa iesim din granitele natiunilor, religiilor si culturilor noastre si sa devenim universali.
Asta nu inseamna ca trebuie sa parasim Adevarul.
In fapt, in realitate, nici nu poti deveni universal decat in Adevar.
Altfel ramai izolat intr-o credinta, cel mai adesea falsa, sau partial adevarata, daca nu poti sa gasesti corespondenta credintei tale in Universal.
Asadar trebuie sa ne iubim, sa ne intelegem si sa ne luminam reciproc. 
In Adevar nu exista cotradictie si dezbinare ci doar Unire si Unitate. 
Totusi urma raului se poate descoperi si daca mergi pe firul ei vei gasi la capat pe cei care nu cunsoc Adevarul, care sunt extremisti, care doresc sa se impuna si sa dicteze.
Gasesti adica Orgoliul in manifestare, in opozitie cu umilinta si ascultarea de Dumnezeu, a carei intrupare perfecta si desavarsita este Iisus Hristos.

2 comentarii:

  1. Stii, mandria te face sa crezi ca religia, credinta ta este cea mai buna, din pacate nu suntem constienti ca DUMNEZEU, asa cum spui, este iubire, EL ne iubeste pe toti , ce frumos ar fi daca noi , toti , am intelege asta . Daca EL ne iubeste ata de mult si ne iarta toate, oare noi de ce nu putem ierta nimic ?
    DUMNEZEU sa ne dea intelepciune !!
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. Religia este o scara spre Dumnezeu.
    Cine l-a gasit pe Dumnezeu arata ca toate aceste scari sunt variante ale unei unice, divine si perfecte scari primordiale, care este Iubirea lui Dumnezeu.
    Religiile se vor contopi intr-una singura care a fost din eternitate si care exista in eternitate si care poate fi numita si Adevar.

    RăspundețiȘtergere