28 ianuarie 2013

Este Omul un Robot?


Este Omul un robot?
Eu spun ca cel mai perfect robot, pe care nici un om nu va reusi niciodata sa il imite in dorinta de a crea roboti, nici macar infinitezimal, este creat de Dumnezeu, si acesta este vehiculul numit Om.
Scopurile  acestei creatii sunt multiple.
In primul rand Dumnezeu a creat Omul pentru a se putea reflecta pe Sine.
Creatia este oglinda Spiritului. 
Creatia este Jurnalul Spiritului, dar si al spiritelor create de Dumnezeu, care la randul lor creaza in universul virtual al Vietii sau Creatiei. 
In fapt nimeni nu poate sa existe decat daca Dumnezeu ii daruieste o picatura din Spiritul Lui.
Miracolul vehicului uman este si acesta ca are in stare latenta in sine aceasta picatura de spirit, sau mai bine spus poate sa reflecte Spiritul si sa activeze scanteia latenta care vine la pachet odata cu vehiculul uman. 
In mod evident Spiritul este mult mai mult decat ceea ce se reflecta in Creatie, decat urmele pe care le lasa in Creatie. 
Creatia, si mai ales Viata, reprezinta maiestria Spiritului.
Ea este reala in masura in care Spiritul doreste.  Daca Spiritul doreste sa o sfinteasca si sa o considere Iubita, Sotie sau Mireasa atunci Creatia devine suprema manifestare a Spiritului.
Creatia atunci devine coasta pe care Spiritul o scoate din El Insusi pentru a o crea pe Eva(Creatia). Dar Spiritul se considera pe Sine Sfant, Sfant, Sfant iar in Creatie este posibila si mizeria, si pacatul. In Creatie este posibil sa existe si opusul desavarsirii.
ATUNCI CAND Creatia nu mai reflecta Spiritul, devine opusul desavarsirii, fericirii, armoniei. 
Dar Dumnezeu, Spiritul, trebuie sa comunice cu creatura sa care il cunoaste numai din auzite. Trebuie sa ii comunce Adevarul.
Creatura este asemenea unui copil care nu stie nimic despre lumea in care se afla.
Maiestria lui Dumnezeu este nemarginita. Dumnezeu a creat Mama.
Astfel daca cineva intreaba cum este Dumnezeu, ce a facut El si cum putem sa il recunoastem, nimic mai potrivit decat sa il contemplam ca si creator al Mamei.
Cu cat crestem, cu atat aflam mai multe lucruri despre Dumnezeu.
Am aflat ca El a creat Mama.
El a creat Familia.
El l-a creat pe Iisus…
El a creat Iubirea.
Ce minunat trebuie sa fie Dumnezeu daca a creat toate acestea!

4 comentarii:

  1. Imi plac postarile tale ...
    :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Ma bucur. De cateva zile tot aud de o Cristina in mintea mea... Si nu stiam despre cine este vorba... iata ca tu erai :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori si eu ma mir de ceea ce spun. Eu insumi sunt un simplu receptor al mesajului. Pentru ca blogul este un exercitiu al inspiratiei, tot ceea ce este bun frumos, inspirat se datoreaza prietenilor nostri din cer printre care Iisus ocupa primul loc.
    Se datoreaza adica lui Dumnezeu.
    E minunat ca Dumnezeu sa ne inspire sa facem ceva bun, frumos, util.
    De aceea este bine ca in fiecare dimineata sa ne daruim lui Dumnezeu pentru a ne folosi ca instrumente.
    E minunat sa putem spune Doamne fiinta mea iti apartine. Stiu ca in mainile tale ea va merge pe cea mai buna cale din toate posibile.

    RăspundețiȘtergere