19 octombrie 2013

Incetarea imediata a consumului de carne


Daca doriti sa mancati carne sau inca sunteti la inceputul acestui demers de renuntare la consumul de carne puteti sa continuati sa mancati carne de peste sau cel mult de pui.
Puteti sa mancati fructe de mare sau orice animal care este mic si care nu are o constiinta si un trup prea dezvoltate.
Este mai mult decat necesar sa se inceteze imediat uciderea si consumul animalelor mari cum ar fi vaci, cai, porci, oi si altele asemenea . Nici pestii pe care ii mancati sa nu fie prea mari.
Nu consumati niciodata balena sau delfin sau rechin.
Dar in primul rand nu trebuie sa consumati animale pe care nu puteti sa le sacrificati cu propria mana.
Intr-adevar oricine poate prinde un peste cu o undita de aceea Domnul insusi a mancat peste…
Dar foarte putini sunt cei care pot sa ia un ciocan mare sau un baros si sa dea in cap vitelului pentru a-l omori…
Daca vreti sa va lasati de carne mergeti intr-un abator de vaci…
Va garantez ca daca aveti o minima sensibilitate nu veti mai pune in gura nici o bucata de carne.
Adica, consumul de carne este un semn al inconstientei.
La fel ca si fumatul.
Omul nu are nici o scuza sa fumeze mai ales daca a devenit cat de cat constient si stie ca isi face rau pe mai multe planuri, distrugandu-si sanatatea si chletuind banii pe ceva car e ii dauneaza in loc sa isi procure ceva care ii face bine. 
Sunt unii care spun ca exista anumite beneficii de pe urma consumului de carne.
Adevarat, daca exista aceste beneficii atunci ele pot fi obtinute pe o cale mai buna consumand cereale sau ciuperci sau soia.
O ”friptura” de soia poate fi la fel de gustoasa ca una de carne. 
Acestea sunt sfaturile mele.   

Repet. Nu macati acele animale pe care nu le puteti sacrifica cu propria mana...
De bine de rau un pui poate fi sacrificat chiar si de un copil.
Dar a te folosi de o industrie de ucis pentru a-ti procura hrana asta e un pacat care va avea urmari negative. 

4 comentarii:

  1. De ce in Biblie e scris sa mancam din ape doar ce are solzi si inotatoare?! Fructele de mare nu sunt de mancare dupa cum Domnul spune in Legea data lui Moise.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti cumva evreica? :)
    Cei care il cunosc pe Hristos nu mai trebuie sa se circumscrie si nici sa tina seama de toate maruntisurile si amanuntele legii lui Moise. Nu te leaga ceea ce mananci, dupa cum spune Iisus, nu te leaga ceea ce vine spre tine ci ceea ce pleaca de la tine.
    Orice ar veni la tine, daca stii cum sa le primesti, adica in asa fel incat sa dai inapoi Iubire si armonie, dupa cum ne invata Iisus sa ne iubim chiar si dusmanii si pe cei care fac rau, asadar orice ar veni la tine, nu te leaga, ci numai ce pleaca de la tine...
    Omul poate manca orice dar este necesar sa renunte la uciderea animalelor mari.
    Decat sa omoare vaci pentru a le manca, mai bine pt om sa manance scoici sau creveti sau crabi, daca ii plac desigur. :)
    Dar iti spun ca omul poate sa experimentteze singur ce e rau si ce e bine, Moise a dat niste reguli nu pt a fi condamnati cei care nu le respecta sau pt a fi respectate fara a fi intelese ci pentru a sugera oamenilor ce sa faca pt a le fi cat mai bine.
    Dar e mai bine pt oricine sa experimenteze singur si sa vada ce e rau si ce e bine.
    Oamenii mananca pana si caini sau viermi, iata ca scoicile sau crevetii sunt cu mult mai indicati decat viermii sau cainiii... :)
    Legile nu trebuiesc intelese in litera lor ci in spiritul lor. Dar legile nu au fost intelese decat de foarte putini in spiritul lor. Vom analiza in curand cele zece porunci si alte texte in spiritul lor si vei vedea ca sunt uneori destul de diferite de intelesul lor literal.
    Mananca deci orice dar nu omori animale mari pt a le manca decat daca existenta ta depinde de asta, atunci da, e mai bine ca un animal mare sa fie sacrificat pt ca oamenii sa aiba ce manca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca sa intelegi mai bine. Regula sabatului spre exemplu care a fost dramatic schimbata, nici macar ziua nu mai este aceiasi. Evreii o intelegeau literal, habotnic, nu salvau nici macar un om sau un animal de teama sa nu o incalce… Erau scandalizati ca Iisus vindeca de sabat… Asa ca s-a ales praful si de sabatul lor si de tempul lor… Evident ca regulile de bun simt raman iar crestinul adevarat respecta in mod natural toate poruncile.
    Este adevarat ca femeile, fiind un pic mai usuratice si avand minte mai putina au trebuit sa beneficieze de porunci in plus si de specificari mai multe. Dar femeile trebuiesc sa fie mai mai usuratice altfel barbatii nu ar mai avea acces la ele si oamenii nu s-ar mai inmulti…

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu..nu sunt evreica. Nu tin legea, doar ca sunt convinsa ca Domnul a avut in vedere binele nostru dand-o! Ca noi, oamenii am interpretat-o gresit..si asa cum bine spui exeplul sabatului care a fost "dramatic schimbat"..asta e alta poveste. Eu CRED insa ca legea sanitara este pt binele omului atat la nivel spiritual, cat si material. E bine ca omul sa nu manance carne de loc, cred eu..dar daca o face sa manance ce a spus Domnul lui Moise.

    RăspundețiȘtergere