17 decembrie 2013

Osho inspirat (II)


OSHO, AI SPUS CA IUBIREA ESTE MAI IMPORTANTA DECAT PERSOANA. CUM ESTE CU TINE? TE IUBESC!
Eu nu sunt o persoana. Ma poti iubi. Eu sunt iubire. Daca te gandesti la mine ca la o persoana, inca nu m-ai vazut; pierzi. Nu este nimeni aici! Sau, doar nimeni este aici. Priveste-ma ca iubire, nu ca o persoana.
Daca ma privesti ca o persoana, vei deveni atasat, si atasamentul aduce mizerie. Daca ma privesti ca iubire, nu poti fi atasat si daca ma privesti ca iubire te poti dizolva cu mine. Nu te poti dizolva cu o persoana; te poti dizolva doar cu o energie, nu cu o persoana. Persoanele se ciocnesc: aceasta este mizeria tuturor indragostitilor din lume. Persoanele se ciocnesc pentru ca sunt doua ego-uri. Cand doua ego-uri se apropie, mai devreme sau mai tarziu apare ciocnirea, conflictul, pentru ca fiecare doreste sa-l posede pe celalalt si celuilalt nu-i poate place aceasta. Nimeni nu vrea sa fie posedat. Deci, calamitatea naturala a iubirii apare pentru ca nu ai inteles iubirea ca energie. Nu te gandi la mine ca la o persoana, altminteri vei incepe sa ma posezi si va exista un conflict interior. Gandeste-te la mine ca iubire, ca energie, ca spatiu; atunci te poti dizolva in mine si imi poti permite sa ma dizolv in tine. Atunci nu va mai exista nici o ciocnire.
Aceasta este adevarata relatie dintre un discipol si un maestru – o relatie non-ciocnire. Nu exista conflict, exista doar armonie, acordare. Ei se misca pe aceeasi lungime de unda. Eu nu sunt o persoana.
Daca ma iubesti cu adevarat, vei deveni o non-persoana. Si cand ai devenit de asemenea o non-persoana va exista o intalnire, nu inainte de aceasta. 

"Eu insa va zic voua... invataturile din Noul Testament comentate de Osho" 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu