31 ianuarie 2014

De ce Dumnezeu nu se considera pe Sine Judecator



Pentru ca omul nu este judecat de Dumnezeu ci de propriile sale fapte.
Dumnezeu dimpotriva este Cel care tine in frau judecata omului si o lasa sa se intoarca la om numai in caz de necesitate ca o lectie pe care omul si-a pregatit-o cu mana lui.
Nu numai ca Dumnezeu nu se considera Judecator dar dimpotriva El se considera pe Sine a fi la extrema opusa a acestui rol, si anume se considera si este un Parinte plin de iubire, rabdare si bunatate si mai ales iertare.
Asadar omul se judeca singur prin propriile actiuni uitand de Acela care poate sa il ierte si sa ii stearga pacatele.
Si chiar cand Dumnezeu este nevoit sa devina un Judecator datorita inmultirii pacatelor oamenilor atunci El judeca nefacand altceva decat lasand ca actiunile oamenilor sa se intoarca la ei intr-un fel sau altul.
Asadar cred ca este evident pt oricine ca Dumnezeu nu are nici o placere nici macar sa vada ce isi fac oamenii singuri, cu atat mai mult sa le mai faca El ceva rau in plus.
Si pt a intelege deplin asta ne va fi usor daca ne vom raporta la rolul de Parinte pe care Dumnezeu si-l asuma.
Si stim ca un parinte bun nu pedepseste niciodata decat de nevoie pt a-si educa copilul si chiar si atunci incearca sa fie bland si intelept.
Cu atat mai mult Dumnezeu.  
Asa cum oamenii nu acceptau candva ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui , la fel nu conteaza absolut deloc daca oamenii cunosc sau nu legile dupa care functioneaza Creatia, acestea se manifesta oricum si numai Dumnezeu le poate tine in frau daca omul ii cere  asta si se pocaieste.  
Asadar nu numai ca Dumnezeu nu este un Judecator dar El a coborat ca sa sufere si sa moara in locul nostru , ca sa preia El incostienta si pacatele noastre...
Iata, asa ni se reveleaza Domnul...
3. Luaţi aminte la voi înşivă. De-ţi va greşi fratele tău, dojeneşte-l şi dacă se va pocăi, iartă-l.
4. Şi chiar dacă îţi va greşi de şapte ori într-o zi şi de şapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l.
Luca 17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu