9 februarie 2014

Biserici mai noi vs biserici mai vechi



Daca am pus doua blog-roluri nu inseamna neaparat ca cei de deasupra sunt superiori. Vreau doar sa atrag atentia ca aceia de deasupra ii accepta si ii inteleg pe cei de jos in timp cei acestia nu sunt prea dispusi sa accepte ca exista si o alta cale decat a lor.
Chiar daca au aparut biserici noi si acestea au adoptat aceeasi atitudine ca si cele vechi.
Pun anatema pe bisericile inca si mai noi decat ele.
Iar Domnul vrea sa stiti ca sunteti frati nu numai cu crestinii din celelalte biserici dar cu toti credinciosii din toate religiile.
Domnul ridica mereu slujitori noi din afara oricarei biserici tocmai pt a arata bisericilor ca nu de la ele ci de la El vine mantuirea si Lumina si Duhul.
Cei din bisericile mai noi ati avea mari satisfactii daca ati citi Swedenborg sau Lorber...
Credeti ca studiul Bibliei este singura cale?
Cati sfinti nu a trezit Dumnezeu si acestia nu citisera nici un rand inainte?
Nu este si Sundar Singh printre ei?
Chiar daca biserica catolica a devenit cateodata o adevarata sinagoga a satanei asta nu l-a oprit pe Dumnezeu sa ridice in continuare sfinti din interiorul ei…
Atunci va rog sa nu puneti anatema asupra niciunei biserici deoarece niciuna nu se afla la o departare prea mare de celalalte.
Si deoarece bisericile mai vechi sunt mai bogate in sfinti decat cele noi le datoram respectul nostru nu pentru ele insele ci pentru ca Hristos le tine si pe ele la pieptul Lui.
Si chiar daca vreuna ar fi sa dispara asta nu inseamna ca nu si-a juca rolul ei pozitiv in istorie.
Oare daca Hristos ar aparea si ar vorbi oricarui om din orice biserica sau religie asa cum a aparut lui Sundar Singh, ce importanta ar mai avea daca acela ar fi hindus sau ortodox sau catolic sau baptist?
Sa fim umili.
Oare poate vreo biserica sa existe prin ea insasi si nu o sustine Dumnezeu atata timp cat doreste?
Eu vad ca Dumnezeu incearca sa ne modeleze si sa ne lumineze tocmai prin existenta mai multor biserici si religii si inca prin ridicarea de noi slujitori care sa vorbeasca in numele Lui din afara oricarei bsierici.
Deci, fiti asemenea ingerilor care nu sunt nici ortodocsi si nici catolici si nici baptisti.
A purtat Iisus vreo uniforma alta decat aceea a Iubirii si a Duhului lui Dumnezeu si a Adevarului?
Atunci nici voi sa nu aveti alta biserica decat pe El insusi si sa va remarcati tocmai prin prezenta Lui in interiorul vostru.
Amin!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu