21 februarie 2014

Din intelepciunea marelui sfant Ramakrishna



Spre surprinderea mea abia acum am realizat ca Ramakrishna este un fel de sfant ispasitor… Prelua din karma adica din pacatele celor din jurul sau si suferea in locul lor…
Ce coincidente uluitoare…
Am sa redau altadata din biografia sa, acum am scos doar cateva citate…

*Omul este nascut in aceasta lume pentru a realiza comuniunea cu Divinul; este bine sa nu uite aceasta si sa nu-si indrepte mintea catre lucruri inutile.
*Voi cautati ESENTA SUPREMA? Ei bine, atunci cautati-o in om! ESENTA SUPREMA este manifestata in om mai mult decat orice altceva.
*Nu acceptati nimic pentru ca v-am spus eu. Incercati si verificati totul prin voi insiva. Caci cine a atins cunoasterea este pretutindeni liber.
*Foarte putini oameni inteleg ca finalitatea vietii umane este fuziunea cu Dumnezeu.
*Daca realizati cunoasterea Unicului, puteti cunoaste totul. Zerourile pe care le-am adaugat cifrei 1 au devenit sute de mii. Dardaca veti inlatura cifra 1, nu va mai ramane nimic. Multitudinea nu are valoare decat prin acest Unic. Intai este Unicul si apoi multiplicitatea. Mai intai este Dumnezeu si apoi urmeaza lumea si celelalte fiinte.
*Tot astfel cum o lampa nu poate arde fara ulei, nici omul nu poate exista fara Dumnezeu.
*Asa cum sarpele este distinct de pielea sa si poate chiar sa o abandoneze, tot asa sufletul este distinct de corp.
*Omul este asemanator unei feţe de perna. O faţă poate fi rosie, alta neagra si asa mai departe, dar toate contin acelasi bumbac. Acelasi lucru este valabil si pt oameni. Unul este frumos, altul este urat, un al treilea este pios, al patrulea rau, adr aceeasi esenta divina exista in toti.
*Trebuie sa stiti ca aveti sansa de a nu fi niciodata singuri. Dumnezeu vine El-insusi in ajutorul celor care nu au pe nimeni in aceasta lume si care il cauta.
*Oamenii care doresc sa il realizeze pe Dumnezeu si sa evolueze spiritual trebuie sa se mentina departe de atractia bogatiei, onorurilor, de atractia senzualitatii desfranate. Aceia care nu vor fi permanent atenti si lucizi nu vor ajunge niciodata la perfectiune.
*Castigati bani prin mijloace oneste. Scopul nu este bogatia, ci servirea lui Dumnezeu. Argintul folosit in serviciul sau este bine folosit.
*Libertatea absoluta va apare atunci cand egoul vostru va dispare si va veti cufunda deplin in Divinitate.
*Omul isi risipeste inutil existenta cat timp este atras de iluziile acestei lumi – singurul remediu pentru acest lucru este renuntarea la tot si daruirea totala fata de Dumnezeu.
*Refugiati-va in Dumnezeu si indepartati din inima voastra prejudecatile si frica. Nu va intrebati ce se va spune daca veti incepe sa cantati si sa dansati pentru a slavi Numele lui Dumnezeu.
*Iubeste toate fiintele! Nimeni nu este altceva decat un alt aspect al tau. Dumnezeu este in noi toti si nimic nu exista fara Dumnezeu.
*Toate femeile sunt o particica din Mama Divina, si toate trebuie sa fie considerate in consecinta mame.
*Toate femeile, fie ca ele au o natura buna sau rea, casta sau desfranata, trebuie sa fie considerate intotdeauna ca imagini ale Preafericitei si Divinei Mame.
*Cel care se va supune vointei Atotputernicului cu o inima plina de o pura credinta si de o dragoste sincera, Il va gasi cu usurinta pe Dumnezeu.
*Pasul aceluia care si-a gasit refugiul in Dumnezeu niciodata nu va gresi.
*Nu exista Cale mai usoara decat a te oferi pe tine insuti. Ofranda de sine presupune renuntarea la ego si conduce la disparitia egoismului.
*Fiti liberi, incredintati-va lui Dumnezeu sis erviti-L cu credinta si dragoste.
*Pentru a-l cunaoste pe Dumnezeu, trebuie sa-I oferiti corpul vostru, sufletul vostru si bogatiile voastre.
*Invat atat timp cat traiesc. Pe tot parcursul vietii, invatati in fiecare zi misterele iubirii si devotiunii. Aceasta va va ajuta intotdeauna.
*Setea de divin sa fie atat de arzatoare in inima voastra ca setea de aur in inima avarului!
*Dumnezeu este in toti. Intreaga lume are dreptul de a-L chema pe Dumnezeu; cel care Il invoca obtine binecuvantarea realizarii. Daca Il veti invoca cu tot sufletul, Il veti cunoaste si voi.
*Cu cat te apropii de Fiinta Divina, cu atat ma mult ti se reveleaza Natura Sa infinita, ajungand in final sa te topesti in Ea, obtinand suprema intelepciune.
*Ceea ce voi oferiti lui Dumnezeu El va va innapoia inmiit.
*Fiti convinsi ca aceasta lume este a lui Dumnezeu si nu a voastra. Voi nu sunteti decat servitorii lui Dumnezeu, si veniti aici pe Pamant tocmai pentru a indeplini vointa Sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu