19 noiembrie 2016

Diferenta dintre regula si exceptie; despre Adulter


Diferenta dintre regula si exceptie; despre Adulter
Regula cu sensul de porunca a lui Dumnezeu.
Oricare are fi regula exista desigur si exceptii de la ea pe care Dumnezeu le ingaduie si uneori chiar recomanda.
Mai mult, daca Dumnezeu ar fi dorit atunci exceptia ar fi fost regula si regula exceptie.
Si vom vorbi despre Adulter.
Dumnezeu doreste sa fim initiati in taina cuplului divin primordial si sa devenim noi insine astfel de cupluri divine.
Poligamia si Adulterul sunt exceptii.
Iisus explica foarte bine cum acestea si Divortul sunt posibile: inimile oamenilor s-au ‘invartosat’, ele sunt lipsite de iubire.
 Casatoria a devenit un contract lumesc nebinecuvantat de Dumnezeu decat partial. Si Omul cauta in continuare Iubirea si implinirea desi s-a casatorit.
In cadrul acestui contract omul isi asuma anumite libertati din care obtine anumite satisfactii.
Acestea incalca porunca lui Dumnezeu si se vor intoarce asupra lui destramandu-i contractul de cele mai multe ori pt ca 99% din oameni nu vor accepta asa numitele casatorii deschise in care fiecare e liber sa aiba alte relatii.
Dumnezeu nu e de acord cu asa ceva oricum deoarece Binecuvantarea Lui si initierea in aceasta taina a Casatoriei nu pot veni decat daca le cerem si respectam regula.
Desigur ca Dumnezeu poate ingadui ca exceptie, sau poate da dezlegare in anumite conditii.
Dar asta e o exceptie si regula vine defapt sa intareasca revelatia divina sau situatia in care Dumnezeu se manifesta. Cuplul fiind un vehicul divin esential ce exprima Realitatea.  
Tu nu poti sa te iubesti si cu Geta si cu Ionica si ele sa stie asta decat intr-un caz exceptional. Altfel ori Geta ori Ionica te va parasi si nu va accepta.
Si de altfel nici nu ai mai putea sa experimentezi taina cuplului divin daca ai face asta.
Desigur ai putea sa experimentezi alte lucruri.
De aceea Dumnezeu a spus Apostolilor ca pot sa lege si dezlege lucruri…
Stim care e regula dar putem sa legam sau dezlegam…
Putem sa dam dezlegare daca dorim si consideram ca asa e mai bine.
Sunt si cazuri cand Divortul e necesar si Dumnezeu nu il condamna.
Desigur nu putem spune ca Adulterul e necesar in vreun caz decat poate ca o experienta care sa ne ajute sa intelegem de ce Cuplul e taina in care Dumnezeu doreste sa ne initieze.
Si ajungem unde trebuie: Omul trebuie sa il cunoasca pe Dumnezeu si sa judece in acord cu Vointa si Iubirea Lui si nu dupa litera moarta de lege…
Insa litera chiar si asa moarta trebuie respectata ca lege pt ca Lumea ar fi cu totul altfel daca Dumnezeu ar fi zis Poligamie si Adulter si nu Cuplu si Fidelitate.
Deci legea ramane regula si exceptia exceptie.
PS: Insa Omul trebuie sa isi urmeze Iubirea. Adica Inima pt ca Dumnezeu ii vorbeste prin aceasta Inima si daca nu o va urma va deveni el insusi mort pt ca Inima e centrul vietii, adica Iubirea… 

Si abia aici incepe adevarata provocare: daca Inima ta spune altceva decat regula? :) 
In astfel de cazuri recomand urmarea sfatului duhovnicului sau calauzei sau maestrului si el personal isi va asuma raspunderea in fata lui Dumnezeu pt dezlegarea sau ne-dezlegarea data... 
Eu in general dezleg pt ca un om care isi inchide inima moare defapt si e mai bine sa ramana viu in pacat decat mort in respectarea poruncii.  
Insa asta nu e o regula ci trebuie vazut de la caz la caz care e solutia cea mai buna pt ca sufletul in cauza sa isi gaseasca aripile spre Cer si nu sa ramana tocmai fara acea iubire care ar fi insemnat poate chiar avantul spre cucerirea Imparatiei. 
Pt ca atunci cand il va cunoaste pe Dumnezeu va sti singur ce sa faca dar pana atunci eu trebuie sa il invat sa zboare... 
Lumea se schimba aproape in totalitate si Dumnezeu va ingadui fiecaruia sa experimenteze singur diferenta dintre regula si exceptie... 
Si apoi sa il laude pe El si pt regula si pt exceptie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu