8 martie 2017

Pro si contra Sexualitate



Pro si contra Sexualitate
Dumnezeu l-a creat pe Adam cu intentia de a salva ingerul cazut si de a creea o noua rasa de ingeri care sa nu coboare in sexualitate.
Ingerul cazut l-a refuzat si corupt pe Adam si l-a aruncat in sexualitate.
Prin al doilea Adam, Hristos, Dumnezeu a vrut sa arate cum trebuia sa fie primul.
Trebuia sa ne inmultim prin putere spirituala si nu prin sexualitate.
Iisus a fost conceput asa cum trebuia sa fi fost toti conceputi. Se pare ca tot prin miracol divin a fost conceputa si Fecioara Maria.
Sfintii si calugarii crestini ce i-au urmat nu au putut sa ii imite decat in Abstinenta pt ca nu stim alt copil conceput prin putere spirituala in afara de Iisus.
Insa sunt civilizatii in Infinit care se inmultesc in acest mod spiritual si copiii sunt conceputi prin punerea mainilor pe abdomenul femeii si prin rugaciune.
Dumnezeu a trebuit sa ingaduie sexualitatea noii umanitati adamice, la inceput numai pt inmultire.
Insa Cain, primul copil al lui Adam si Eva a fost conceput fara binecuvantarea lui Dumnezeu si a fost rodul neascultarii si caderii lui Adam si Eva in Sexualitate.
Cain l-a ucis pe Abel apoi si urmasii lui au adus Potopul peste lume.
Asta ca sa pricepem putin ce inseamna sa iesim din ascultare fata de Dumnezeu...
Asadar Abstinenta ramane calea spirituala cea mai inalta urmata de sexualitate numai pentru conceperea copiilor.
Desigur ca Dumnezeu ii ingaduie omului sa faca dragoste in cadrul cuplului casatorit si pentru propria placere si Pavel confirma asta, acesta fiind al treilea nivel.
Insa omul nu trebuie sa faca excese si nu este recomandat sa se faca dragoste in acest mod lumesc, necontrolat, prea des. 
Acestea sunt cele trei nivele binecuvantate si acceptate de Dumnezeu. 
Dumnezeu poate ingadui si mai mult insa nu ca regula ci ca exceptie in anumite cazuri. Adica poate da dezlegari in anumite cazuri.
Insa tot ce depaseste limitele acestei reglementari divine trebuie sa se considere pacat si trebuie cerut iertare lui Dumnezeu pt depasirea acestui cadru legiuit al Sexualitatii.
Insa Dumnezeu este bun si nu se va supara prea tare daca vom incalca legea tocmai pt a realiza cat de buna e aceasta lege si cat de indicat este sa o respectam, daca nu il credem pe cuvant de la inceput. 
Desigur ca Sexualitatea e creata tot de Dumnezeu si tot ce a creat Dumnezeu este divin si perfect si extatic insa trebuie tinut seama de ce si-a dorit Dumnezeu de la noi.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu