21 decembrie 2019

Iubirea si credinta sunt mai importante decat intelegerea


Iubirea si credinta sunt mai importante decat intelegerea
Da, sunt crestini care au o intelegere gresita asupra unor fapte istorice deoarece in timp s-au pierdut informatiile si ei se bazeaza pe ce pot pricepe din litera scripturii.
Fecioria Fecioarei Maria probabil este cel mai bun exemplu alaturi de fenomenul atat de dezbatut in istoria crestinismul al icoanelor ca obiect de cult.
Avem crestini ce au intrat in istorie care au o intelegere gresita, precum si Cornilescu.
Drumul spre desavarsire este lung si anevoios.
Daca tu vezi scris in Evanghelie ca Iisus avea frati si surori, ti se pare ca Maria trebuie sa ii fi nascut…
Nici macar nu stii cu cine deoarece Iosif avea déjà 70 de ani cand Iisus s-a nascut.
Dar pt ca nu te apleci asupra subiectului si nu faci un studiu, ramai cu aceasta impresie.
Evident daca esti un crestin plin de iubire si credinta, nu merita sa iti pierzi mantuirea din cauza unei necunoasteri ce poate fi justificata.
 Asa s-a gandit si Dumnezeu si apoi este foarte usor ca in lumea de dincolo sa te lamuresti asupra acestor erori istorice.
Dupa cum putem vedea chiar din propriile marturisiri, Cornilescu nu era deloc aplecat spre vreun fel de intelegere mai profunda.
Da, dunt destule biserici mai noi care au o necunoastere a adevarului istoric insa pentru asta nu trebuie sa pierdem atatea suflete, nu-i asa?
Greu este sa iti intorci viata spre Hristos si usor este sa pricepi cand va veni timpul ca Fecioara  a redevenit Fecioara dupa Nastere pentru ca Dumnezeu avea de transmis un mesaj al puritatii si abstinentei la care suntem chemati cu totii.
Dupa cum am mai spus este de-a dreptul hilar sa credem ca dupa toate minunile petrecute, unui Iosif de 70 de ani ii mai ardea sa se culce cu Fecioara de 16 care nascuse… pe cine nascuse?
Dar oamenii evident nu gandesc la aceste lucuri si daca scrie in scriptura ca “e” idoli… idoli “e”…
Asa este si aceasta intelegere gresita, ca o vorba incorecta gramatical.
Insa noi ne iubim bunicii si pe toti taranii chiar daca folosesc singularul si la plural.
Asa si cu crestinii nostri care sunt convinsi ca au intelesul cel bun desi nu au studiat subiectul nici macar cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu