16 mai 2020

De ce masca este inutila


De ce masca este inutila
In primul rand pentru ca numai niste masti profesionale care sa aiba sub 2 microni ne-ar putea proteja de virus. Asemenea masti nu se pot purta DECAT IN CONDITII DE LABORATOR si nu sunt indicate decat medicilor sau celor care stiu ca trebuie sa aibe contact cu cei infectati.
Chiar am vazut un articol in care o persoana credea ca a luat virusul prin ochi deoarece calatorise cu avionul si purtase masca.
Nu. Daca stai cateva ore intr-un mediu infectat se pare ca te infectezi si tu iar masca de panza nu te protejeaza decat sa nu-ti scuipe cineva in fata sau tu lui.
Virusul se propaga oricum pentru ca este mult mai mic decat panza mastii.
Apoi, medicii specialisti spun ca masca nu stimuleaza sau ajuta sistemul imunitar.
Adica nu este recomandat sa o purtam prea mult.  Dimpotriva, trebuie sa mergem cu nasul liber in aer…
Concluzie: daca vorbim de persoane care trebuie sa stea intr-un anumit mediu sau loc pentru mai mult de doua trei ore, acele personae se vor infecta negresit daca Virusul este acolo indiferent daca vor purta sau nu masca.
Vorbim aici iata de avioane, calatorii lungi cu mijloace de transport in comun, deasemenea vorbim despre scoli si inca despre locurile de munca.
Eu personal recomand scoaterea obligativitatii mastii mai ales in aceste locuri unde trebuie sa stam ore bune: este inutila. Daca virusul e acolo il vom lua si cu masca.
Cu exceptia spitalelor unde ar trebui sa existe masti profesionale, de laborator.
Sa punem accent pe purificarea locului de munca sau a scolii si nu pe masca.
Sa se renunte la masca imediat cu incetarea starii de alerta pentru ca altfel societatea nu se poate recupera.
Deasemenea sa nu fie nimeni obligat sa stea cu masca 8 ore cat tine serviciul, ar fi cu adevarat daunator si acele persoane s-a imbolnavi sigur de alte boli; si nici elevii in clase sa nu fie obligati sa o poarte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu