7 decembrie 2008

Copila sfanta!

       Astazi scriu pentru prieteni(voiam sa iau o pauza dar iubirea mi-a aratat ca trebuie sa continui si aici). Astazi "intamplator" am ajuns la Manastirea Curtea de Arges, da, chiar astazi a fost ziua sfintei Filofteia. Doamne, am trecut de zeci de ori prin acea manastire, m-am inchinat, am meditat,si,culmea, cu multi ani in urma chiar m-am spovedit si impartasit acolo, dar spre rusinea si umilinta mea abia astazi am aflat ca marea sfanta avea numai 12 ani atunci cand ai luat-o in Imparatia Ta Doamne. Dar ce minune, ce traire, ce revelatie! Un copil care devine sfant, un copil chinuit si omorat de chiar cei care ar fi trebuit sa-l iubeasca si sa-l sustina si chiar pentru ca facea voia Ta sfanta. N-am stiut pana acum cata frumusete ascunzi tu "pe arges in gios"!N-am stiu ca chiar acolo era cel mai "frumos mal"! Ai vrut Tu ca "sfantulita" - ah ce ignorant si orb am fost! - ai vrut tu ca micuta sfanta sa vegheze si sa se contopeasca cu legenda si manastirea noastra de suflet. Ai vrut tu ca strigatul din zid sa aiba ecou sfant! Ce maretie , mii de oameni Doamne stransi, ingramadindu-se sa sarute manuta micei tale sfinte. Ce sublim! Tu esti Doamne izvorul culturii si al spiritualitatii !  Iti multumesc Doamne si ajuta-ne sa descifram in continuare tainele tale sfinte, ajuta-ne sa intelegem rabdarea , iubirea dar si judecata Ta!    

            Acum nu ma judecati ca n-am stiut viata micutei sfinte, mai degraba intrebati-va cat de buni crestini sunteti si cum il marturisiti voi pe Dumnezeu si cat de eficienta este "biserica" in raspandirea mesajului spiritual, pentru ca m-am nascut langa biserica si am copilarit in si in jurul bisericii si abia acum mi s-a dezvaluit comoara ascunsa "pe un mal frumos". Numai eu vad minunea? O copila sfanta la un pas de Ana , sfanta si ea, la un pas de izvorul marelui mester? Ce loc sacru, ce incarcatura spirituala si culturala, cata poezie, iubire, lumina si sacrificiu, si toate astea ale noastre si pentru noi. Sa ne trezim dar, sa-L regasim pe Dumnezeu si sa pornim la drum! Este un drum etern! Infinitul este masura vietii noastre viitoare, infinitul si iubirea...

            Dar o sa vina in curand timpul si a si venit, in care ne vom putea spala pacatele si ignoranta strigand "Vine Domnul!Vine Cel asteptat!"

2 comentarii:

  1. DUMNEZEU SA FIE BINECUVANTAT IN VECII amin.
    ___________________________________
    Minunate sunt lucrarile Tale Doamne. Slavit sa fie Domnul.
    _______________+++________________

    D. Gheorghe Cazacu

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos nu am gasit in nici o parte cantec de Jale si suspin al trupului. lui Iisus.

    RăspundețiȘtergere