6 ianuarie 2009

Despre ecumenism

Nu vreau sa ma intelegi gresit. Ecumenismul nu este nici bun, nici rau. Ecumenismul este inutil. La fel ca orice altceva care nu trezeste iubirea in inima omului.

  Daca sfarsitul lumii vine acum iar Iisus se intoarce pentru a te salva la ce iti va ajuta eticheta pe care o porti atat de mandru si in functie de care ii judeci pe ceilalti si care se cheama religie? Poti sa fi baptist, martor al lui Iehova, catolic sau ortodox, te asigur ca daca inima ta este suficient de curata si plina de iubire incat sa-ti asigure salvarea, dupa ce te vei intalni cu El vei uita complet de religia ta si nu vei mai pomeni de ea in veci. Religia este asemenea unei coji de nuca, cui ii mai trebuie dupa ce a gasit miezul?

  Iti spun ca nu te va salva religia ci iubirea. In inima Domnului nu este absolut nici o diferenta daca te inchini de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga. Oh dar daca vei marturisi ca Dumnezeu in iubirea si compasiunea Lui a coborat in creatie si chiar s-a lasat rastignit, daca iti vei creste copiii aratandu-le ce minunat si plin de iubire este Dumnezeu si ii vei invata sa-L recunoasca in tot ce e frumos si minunat in jurul lor dar mai ales in fratii lor si in iubirea din interiorul lor, daca ii vei invata sa il iubeasca pe El mai presus de orice, iti spun ca atunci nu numai binecuvantarea Lui va cobora asupra ta ci El insusi va veni la tine...

  "Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el. " Ioan 14,23

  Aceste cuvinte sunt uluitor de profunde...

Da, te sustin si te sfatuiesc sa te rogi atat de mult, sa plangi atat de mult in iubirea pentru Tatal, pana cand vei deschide o punte de legatura intre tine si El. Iubirea este acea punte.

  Si mai apoi trebuie sa le spunem tuturor ca nu au unde sa se mai ascunda, ca nu va mai fi nici buncar, nici lume care sa-i mai poata ascunde.

Nu-ti fa probleme, cand vor intelege acest lucru, cand vor intelege ca nu mai e scapare, te vor intreba: cine ne mai poate salva pe noi pacatosii? Si tu atunci spune-le: numai Domnul !

  Iar daca nu le pasa, lasa-i, tu deschide ochii bine, pentru ca intr-un timp foarte scurt vei invata cat altii in mii de ani.

Despre religii nu iti mai pun decat o singura intrebare: ce religie a avut Adam? Pentru ca aceeasi religie te va mantui si pe tine. Este cea care le inglobeaza pe toate, nu exterior ci interior, fiind samburele lor. Este iubirea de Dumnezeu, iubire care este chiar El. Tatal nu a fost niciodata departe de copiii sai. Care dintre voi ar indrazni sa spuna: l-am strigat cu iubire si El nu mi-a raspuns?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu