26 ianuarie 2009

Despre sexualitate

Deoarece aproape ca m-ai rugat sa abordez acest subiect am sa-ti ofer punctul de vedere divin in legatura cu sexualitatea. Acest punct de vedere reprezinta starea spirituala la care mai devreme sau mai tarziu trebuie sa ajungem cu totii. Daca cineva spune ca altfel stau lucrurile, acela minte, iar daca el este ferm convins ca stau altfel , atunci este ratacit. Asadar, singurul scop, rost spiritual al sexualitatii este procreatia. Mai mult decat atat, daca Adam nu ar fi cazut la testul la care Dumnezeu a ingaduit sa fie supus, oamenii nu ar fi procreat in acest mod grosier ci, la fel ca in toata infinitatea spirituala, prin puterea vointei. In mod normal, asa cum se intampla pe vremea patriarhilor si apoi din ce in ce mai rar, omul nu ar trebui sa faca dragoste decat exclusiv pentru a procrea si chiar si atunci numai cu binecuvantarea lui Dumnezeu deoarece orice copil conceput fara aceasta binecuvantare nu poate sa intrupeze un spirit divin. Desigur toti ne aflam mai aproape sau mai departe de aceasta stare spirituala, si , evident ar fi foarte greu sa avem acces spontan si direct la ea; asadar Dumnezeu ne conduce prin pasi si etape intermediare. Astfel se explica indemnul lui Pavel, "Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă." 1 Cor. 7,9 Totusi (vezi sfintii casatoriti) Dumnezeu recomanda exclusiv castitatea chiar si in cazul casatoriei. Acest lucru iti va fi imposibil sa-l intelegi pana cand inima ta nu va suficient de trezita incat sa poate percepe ca o imbratisare sau un sarut pot sa-ti ofere mult mai mare extaz sau iubire decat ore bune de sex. Te-am vazut preocupat de situatii cu totul infernale. In general acestea sunt mai mult o capcana ce nu fac decat sa te apropie de infern decat sa schimbe vreun pic infernul. Nu se coboara in infern decat insotit de mai multi ingeri si numai dupa obtinerea binecuvantarii Tatalui, pentru ca altfel este greu sa mai iesim vii de acolo si cu atat mai putin curati. Daca Dumnezeu a spus "Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. " Ap 22,11 , asta inseamna ca nu este datoria noastra sa-i tragem de mana pe demoni ci mai degraba sa-i ajutam pe cei care ne cer acest lucru, pentru ca de fapt nu prea mai este timp de nimic altceva decat sa anuntam tuturor : DUMNEZEU SE INTOARCE !

6 comentarii:

  1. Eu am impresia ca esti stapanit de un orgoliu spiritual imens cand spui ca punctul tau de vedere reprezinta nici mai mult nici mai putin decat...adevarul divin. Cine esti sau cine te crezi, omule? Trezeste-te la adevarata smerenie si da-ti seama ca simplele tale cugetari, fie ele sustinute de oarecare interpretari ale revelatiilor lui Dumnezeu, nu pot avea valoare de adevar absolut. Este adevarul tau, adevarul altor persoane care rezoneaza cu ceea ce spui tu, dar in nici un caz adevarul absolut pe care numai Dumnezeu il detine. Inteleg ca vrei sa ajuti oamenii in hatisul spiritual cu care se confrunta, dar s-ar putea sa le servesti pe tava perceptiile tale actuale care sunt pe masura nivelului de intelegere la care tu ai ajuns momentan pe post de revelatii autentice. Mai bine indica sursa, respectiv cartile sau filmele din care te-ai inspirat si lasa-i pe fiecare sa isi formuleze concluziile.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Uite,aceste idei nu sunt deloc doar simplele mele cugetari. Acest punct de vedere il vei gasi la cei mai mari doi profeti crestini de dupa Iisus: Sfanta Brigitta si Jacob Lorber. Dar si la multi alti sfinti autentici.
    Prin amandoi Iisus vorbeste mai clar ca prin nimeni altcineva.
    Si daca te pricepi sa meditezi si sa te identifici cu Iisus, te asigur ca dupa circa o luna sa zic daca meditezi zilnic o ora vei putea sa observi prin propria experienta ca aceste idei sunt sustinute de El din eternitate si pentru eternitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te felicit pentru preocuparile tale spirituale. Dar a spune ca dupa o luna de meditatii cu Iisus ai acces la adevarurile cele mai profunde, mi se pare exagerat. Am citit si eu Noul Testament, profetiile Sf. Brigitta si Jakob Lorber.Am citit si scrierile unor sfinti si parinti ai Bisericii si am inteles ca atunci cand pornesti pe o cale spirituala autentica, vei fi incercat de tot felul de vedenii, vei avea stari deosebite care totusi te pot induce in eroare facandu-te sa te crezi special. Sfintii aveau indrumatori experimentati, duhovnici care stiau sa deosebeasca duhurile. Marii maestri faceau acelasi lucru pentru discipolii lor. De unul singur s-ar putea sa cazi in inselare. Eu cred ca toate sunt date spre a-ti forma un discernamant spiritual puternic si a nu cadea in capcana ego-ului care capata forme foarte subtile. Daca la inceput te ispiteste cu cele rele, cand castigi lupta cu acestea te incearca prin cele bune, adica te face sa crezi ca esti plin de virtuti, ceea ce reprezinta pierderea smereniei. In acest sens mi-a placut foarte mult sf. Serafim Rose-un convertit la ortodoxie. Nu te supara, este doar punctul meu de vedere, as vrea sa te ajute, nu sa te raneasca. As vrea sa nu am dreptate, dar fii foarte sincer cu tine. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca stapanesti aceasta metoda de a comunica si de a intra in comuniune cu orice fiinta o luna poate fi chiar mult. Nici nu e nevoie de atat. Dar fiind vorba de Iisus, o ora zilnic dedicata Lui nu e mult de loc e chiar potrivit.
    Nu am de ce sa ma supar, deocamdata tu se pare ca esti acela care nu ai o relatie personala si directa cu Iisus.
    Asa ca iti urez mult succes pe cale.
    Desi nu e vorba numai de o luna ci de o viata intreaga, totusi ce am spus e limpede si adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai grija cu cine intri in comuniune, diavolul poate lua chip de inger de lumina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acesta este un sablon. Atata vreme cat tu nu il cunosti pe Iisus si esti un apologet al sexualitatii, in timp ce eu ma situez pe o pozitie opusa.... de cine ar putea sa sa fie mai aproape falsul inger de lumina?

    RăspundețiȘtergere