25 ianuarie 2009

Despre teste si Judecata

Dupa cum ai observat au loc ultimele teste, atat in plan personal cat si la scara globala. Inainte de orice vreau sa subliniez ca nu Dumnezeu il judeca pe Om , ci el este judecat de propriile lui actiuni. De altfel Dumnezeu il tine departe chiar de propriile lui actiuni, adica de propria judecata, pana cand, daca el, omul, greseste in continuare, paharul lui se umple, si abia atunci, dupa sute de incercari din partea divinitatii de a-l salva pe om, el este lasat pe mana efectelor propriilor lui actiuni. Acum am sa dau exemplu de un altfel de test spiritual. Sa invatam din greselile altora ! Sa zicem ca ai un vecin mai impulsiv , care din diverse motive , intr-o zi, iti arunca o grenada in curte. N-a murit nimeni, gainile au zburat speriate pierzand cativa fulgi, cainele latra speriat, pisica s-a urcat in varful copacului. Acum urmeaza raspunsul tau. Ce vei face, cum vei raspunde unei asemenea provocari? Putem spune ca existe foarte multe variante, cea mai dura ar fi sa-l omori pe acel vecin. Oare asta este cea mai dura? Nu, am uitat, mai dur decat atat este sa ii omori si copilul. Poate fi si mai rau? Ai putea sa ii omori toata familia si chiar si rudele. Intelegi ce vreau sa spun? Sunt unii care in fata lumii se dau civilizati , dar in realitate legea lor nu mai este nici macar dinte pentru dinte si moarte pentru moarte; nu, tributul cerut de ei este cu mult mai mare, 100 de morti pentru o moarte si asta nu e nimic, cu atat mai multumiti sunt daca acei 100 nu au posibilitatea sa riposteze, nu-i mai asteapta sa creasca, i-ar omora chiar inante de a se naste... Acuma spune-mi, ce sa faca Dumnezeu cu asemenea fiinte, ce lectie sa le dea? El este foarte aproape, sa urmarim dar ce are sa ne invete, sa urmarim Judecata pe mainile careia vor fi lasate aceste fiinte si pe care si-au pregatit-o singure cu atata minutiozitate si sa intelegem ca Dumnezeu este infinit de bun, drept si plin de iubire.

8 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scopul creatorului este mantuirea creatiei fara indoiala...
    Probabil ca unul din marile teste este sa ne iubim dusmanii, aceasta fiind si opusul omorarii lor. Desigur intre cele doua exista o infinitate de nuante pozitive si negative. Punctul zero fiind neutralitatea, indiferenta; cred ca trebuie sa luptam mereu sa fim deasupra acestui nivel...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca astai raspunsul: Cu care as fi prea indoit ca sa va dau un raspuns mai cu paralela, Daca as fi scris ceva cu care nu are legatura va rog sa sergeti, comentariu, Ca sunt multe raspunsuri de adaugat, in acest articol, in alte puncte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde este blogul tau, l-ai sters? Sau este o problema cu netul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Hm, ceva paranormal se intampla aici :) Nu inteleg unde a disparut primul comentariu, cum poate sa il stearga altcineva in afara de mine, si unde a disparut blogul celui care a postat comentariul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am gasit blogul :)
    Isi schimbase adresa.
    Totusi, cum a putut fi sters comentariul de mai sus?

    RăspundețiȘtergere
  7. E aici blogul sora, draga, da e schimbat pe Adresa :
    www.cazacugheorghghe.blogspot.com

    Multumesc Sora Draga.

    RăspundețiȘtergere