4 ianuarie 2009

Marturia

O Doamne, Tata etern, ne-ai creat din iubirea si compasiunea Ta care nu au margini. Tot ce ai facut tu Doamne este perfect si fara cusur. Ne-ai daruit apoi libertatea care se manifesta in noi prin liberul nostru arbitru. Ne-ai aratat apoi si ne-ai invatat in continuu in compasiunea ta infinita.

Ne-ai aratat prin Adam ce insemna neascultarea cuvantului Tau si ne-ai aratat ca avem nevoie de experiente, de viata, de incercari, de frati si surori pentru a putea sa Te intelegem mai bine , pentru a putea intelege rostul vietii.

O Doamne nimic nu este nefolositor in creatia Ta si in genialitatea si perfectiunea Ta Tu te folosesti chiar si de ultimii demoni pentru a ne invata , pentru a ne desavarsi pe noi si intreaga Ta creatie.

Dar Doamne ne-ai invatat inante de orice si mai presus de toate sa te iubim pe Tine ca Tata al nostru pentru a putea deveni copiii tai sfinti, pentru a putea deveni ceea ce tu ai prevazut din eternitate. Aceasta este unica, primordiala si eterna lectie. Ne-ai aratat ca nu exista alta cale de a ajunge la Tine decat iubirea pentru Tine. Sa te iubim mai presus de orice, acesta este sfatul Tau divin si sa-i iubim pe ceilalti mai mult decat pe noi insine.

Mai apoi ne-ai aratat miracolele umilintei, smereniei si rabdarii. Si iarasi mai apoi ai coborat Tu insuti in creatie si Te-ai facut Om si ne-ai eliberat de lucruri pe care nu le putem nici macar intelege pe deplin, atat suntem de mici si de nesemnificativi fata de gloria si bunatatea Ta.

Doamne ai trimis zvon cu mult inante de a ne naste noi ca intoarcerea Ta este aproape, ai trimis vestea prin ingerii Tai sfinti si ne-ai permis Doamne sa venim aici pentru a fi si noi martorii dumnezeirii Tale, a iubirii Tale fara margini a gratiei Tale tamaduitoare.

Doamne tu poti intr-o secunda sa faci din vierme inger si din inger vid,Tu poti sa spulberi sorii si lumile cu o singura privire dar Tu Doamne sustii totul numai din dragoste si compasiune. Iarta-ne Doamne pe noi nevredncii ca indraznim sa ne adresam Tie care esti Absolut si Perfect. Iarta-ne si trezeste in noi iubirea pentru tine pentru a ne putea apropia de Tine si pentru a ne integra in Vointa Ta Sfanta si perfecta.

Marturisesc Domane ca toate religiile au fost urmele si semnele Tale sfinte pentru a te regasi si a ne salva. Dar noi , receptivi la vointa si rautatea sarpelui le-am murdarit si le-am pervertit transformandu-le pe unele chiar in biserica lui malefica.

Marturisesc in numele Tau sfant ca nu exista alta religie care poate sa ne mantuiasca decat iubirea fara margini fata de Tine,Tatal bun si sfant care nu pregeti sa ne ocrotesti si sa ne iubesti secunda de secunda.

O Doamne cum am putea sa-ti multumim ca ne acorzi gratie sublima de a ne numi copiii tai sfinti, cum sa-ti multumim ca putem deveni copiii tai? Iubindu-te mai presus de orice ne-ai raspuns .

Nimeni nu s-a mantuit cautandu-l cu mintea pe Dumnezeu. Nimeni nu la gasit cu intelectul sau pe Acela.

Doamne Tu te intorci pentru toti: budisti, hindusi, musulmani, crestini. Reveleaza-le Domane tuturor ca acela care crede ca religia lui e cea mai mica si mai neimportanta in ochii tai si in urma tuturor celorlalte, si asmenea si el fata de semenii lui, dar care te iubeste pe Tine mai presus de orice si nu are nimic al lui , tot ce are fiind al tuturor, reveleaza-le Doamne ca pe acela il vei mantui si il vei tine aproape de inima Ta si vei merge alaturi de el aratandu-i maretia Ta.

Binecuvanteza-ne Doamne si tine-ne mereu aproape de Tine! Amin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu