3 februarie 2009

Legea karmei

Legea karmei este una dintre cele mai importante legi ale creatiei. Ea este foarte simpla si suna asa : tot ce pleaca de la mine se intoarce la mine. Ca sa intelegi mai bine putem sa o comparam cu legea gravitatiei iar omul nu numai ca poate fi comparat cu o planeta , dar el este un intreg univers in miniatura. Asadar absolut orice lucru ce pleaca de la noi, se intoarce la noi : ganduri, sentimente, actiuni. Este foarte important sa intelegi asta, de altfel orice fiinta ce se afla pe o cale spirituala intelege si tine cont de aceasta lege foarte importanta mai devreme sau mai tarziu. Toate religiile mentioneaza aceasta lege intr-un fel sau altul. E mai greu sa-l convingi pe om sa fie bun si spiritual de dragul lui Dumnezeu, dar de dragul lui o sa devina mai repede si apoi o sa se apropie si de Dumnezeu. Spune-mi daca ai sti ca palma sau gelozia sau mania, ura si dispretul se vor intoarce, nu-i asa ca nu te vei mai grabi sa le manifesti? Nu mai vorbim de crime si alte nenorociri. Asadar in aceasta lumina poti mult mai usor sa intelegi ca binele genereaza bine si raul genereaza rau. De ce a spus Iisus sa intorci si obrazul celalat? Este un mare indemn, dar evident ca tu nu poti intoarce si celalat obraz decat daca iubesti persoana in cauza, pentru ca altfel te vei abtine cel mult sa nu raspunzi cu rau la rau, dar El ne-a indemnat sa ne iubim chiar si dusmanii: "Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc, Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru? Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru? Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este. "

Matei 5, 44-48

3 comentarii:

  1. -Este Important, Materialul , Dar Aveti Dreptate Sa fim Iertatori Ca Vom Fi Ertati,
    / Si Sa nu Judecam Ca Vom Fi Judecati.
    Apoi Noi Sa Mergem Spre Chemarea Celui De Sus.Ca Fiecare Are DEstinul Lui.Logic Sa Gandim Sora, Nu pot Obliga Pe nimeni Sa Mearga Spre, Aceasta Cale , Tu Te Lupti Sa Aduci Pe Cineva , La Adevar Nu? Dar Daca Nu Te Intelege !!!! Trebuie Sa VA retrageti , Si sa Continuati, Cararea Cea Care Ati, Este Promisa Prin Har. Tot Odata Sa Iubim Si Pe Cei Care Nu Vor Sa mearga , Pe Aceasta Cale A Adevarului Ca Cu Timpul el Va Intelege Si Lucrarea Ta Cu Care o Ai De La Cel , De sus. Apoi Sa mai Stiti Un Lucru Ca cine va Striga Numele Lui IIsus In Ultimul Ceas Va FI Mantuit. Admin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va Dau o Alta adresa de Sit:

    www.parintelediacongh.blogspot.com

    Ceva important pentru Suflet.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da dragul meu frate esti pe drumul cel bun, am vazut ca vorbesti despre isihasm acolo si inca foarte inspirat, desi titlul articolului probabil nu ii va ajuta pe cei care nu sunt ortodocsi, pentru ca intr-un fel sau altul toti isi iubesc religia in care s-au nascut si trebuie sa-i intelegem. Pe de alta parte recomand tuturor crestinilor sa se apropie de isihasm, aceasta cale de aur a crestinismului. N-am timp acum sa citesc tot ce ai scris acolo dar o sa revin.
    Ma bucur ca asimilezi limba romana tot mai mult pentru ca mi-am dat seama ca limba rusa este cea materna, nu-i asa? :)

    RăspundețiȘtergere