20 februarie 2009

Pentru voi !

Pentru micii mei scriitori, pe care ii iubesc foarte mult, am a da urmatoarele sfaturi: 1. Cititi, cititi, cititi... Trebuie neaparat sa cititi carti reale, zilnic sa zic 100 de pagini sau cat considerati voi 2.Stati cu pixul aproape si notati tot ce vi se pare interesant, citate, pagini... Este bine sa aveti un jurnal exclusiv al cartilor citite unde sa aveti toate datele, mai tarziu o sa aveti nevoie de citate si in felul asta le aveti la indemana. 3.Este bine sa faceti si un mic rezumat al cartii sau macar un mic comentariu o sa va ajute f mult. 4.Sper ca toti credeti in Dumnezeu, El este sursa, este bine sa va rugati cat mai des sa va inspire, si , atunci cand scrieti, sa va urmati inima... 5. Exista doua feluri de scrieri care merita citite si... scrise: prima este mesajul spiritual direct, imbracat sau nu intr-o forma literara care ia forma revelatiei; a doua(unde putem include tot ce nu intra in prima categorie) este aceea care trezeste trairi deosebite, care inalta, care incanta, care uimeste, care te face sa razi, care te face sa uiti... 6.Orice scriere trebuie insotita de traire intensa in asa fel incat macar jumatate din traire sa razbata pana la cititor 7. Curaj, este posibil ca Eminescu sa fie cel mai mare poet universal. Universal am spus nu national. Nichita, la un pas de premiul Nobel ii calca pe urme... Curaj, ai o perspectiva fabuloasa, dar trebuie sa-i asimilezi, sa-ti iei rolul in serios... Nu va faceti probleme in legatura cu parintii, asa a fost mereu, Nichita Stanescu spre exemplu a plecat la Bucuresti si toata lumea stia ca merge sa dea examen la Politehnica, cand s-a intors i-a anuntat ca a luat la... Romana. Apropo, cititi-l pe Nichita, studiati-l, este cel mai mare poet dupa Eminescu, este genial, si, si i se spunea... Ingerul blond... :)

4 comentarii:

  1. In ziua de azi cititul reprezinta o actiune tot mai abstracta pe principiul "ai citit cartea - nu dar am vazut filmul"

    Cat despre poeti,...dintre Eminescu si Nichita il prefer pe Blaga :))

    Frumos mesajul..Imi place ca esti pozitiv/a...Eu nu prea pot fi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm de ce sa nu poti sa fii, trebuie. Cautam resursele de lumina si iubire interioare si apoi punem la cale o explozie a lor, astfel impregnand tot universul nostru exterior.
    Da, Blaga cel mut ca o lebada... :)
    Si eu mai sunt trist uneori, dar, doar atat...

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine acele resurse de lumina reusesc doar sa faca din negru gri...Alb nu le prea iese :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) apelezi la muzici, suni un prieten... :)

    RăspundețiȘtergere