10 mai 2009

Initierea - Rugaciunea - parte din Calea spre Dumnezeu

Ave iti spun. Iata astazi este atat pentru mine cat si pentru tine un nou mare inceput.

Intoarcerea lui Iisus in timpul vietii noastre este o certitudine. Ceea ce inseamna ca vom face totul pentru a fi pregatiti pentru marea Intalnire, adica ne vom stradui sa fim una cu El chiar inante de marele eveniment.

Ave, cerurile se vor deschide iar Soarele eternitatii va straluci in fata noastra, Marele vis se va implini iar sufletele noastre vor fi conectate la izvorul nemuririi.

Dar pana atunci inimile noastre trebuie sa incerce zilnic sa se conecteze la acest izvor al nemuririi care este Iisus Hristos.

Nu exista cale mai usoara, pentru ca El insusi a venit in lume si pentru a inlesni apropierea omului de Dumnezeu, decat rugaciunea.

Asculta-ma ceea ce te rog sa faci zilnic nu este rugaciunea de care ai auzit ci alta noua si miraculoasa care te va purta inspre implinire asa cum nu visezi. Asculta-ma si fa intocmai cum iti spun pentru ca a venit vremea ca sa te numesti initiat, a venit vremea ca sa treci pragul dintre profan si sacru si fiinta ta sa ingane numele Domnului.

Te vei ruga intotdeauna cu mainile la piept dar asculta-ma rugaciunea ta nu va fi in van si nici de dragul rugaciunii ci va avea un scop foarte precis, comuniunea si comunicarea cu Iisus Hristos..

Te vei ruga zilnic macar o ora pe zi, jumatate dimineata cand te trezesti si jumatate seara inainte de culcare. Nu conteaza cati ani ai si nici unde si cine esti, important este ca la ora pe care ti-ai stabilit-o(este important sa te rogi la aceeasi ora) sa te asezi in pozitia pe care ti-ai ales-o(in genunchi si cu mainile la piept) si sa intri in rugaciune si jumatate de ora sa stai in aceasta rugaciune. Daca te vei ruga de trei ori pe zi cu atat mai bine. Daca te vei ruga patru ore zilnic, in mai putin de un an te asigur ca vei cunoaste stari deosebit de spirituale si mari semne si schimbari vor avea loc in viata ta.

Poti sa iti aprinzi si o lumanare , poti sa pui in fata ta si o icoana care ti se pare ca este mai apropiata de Iisus asa cum ti-l imaginezi. Dar la fel de bine poti sa inchizi ochii fara nimic altceva si sa te rogi in felul urmator :

1. Rugaciunea inimii: " Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!"

2. Repetarea numelui divin: Iisus Hristos, Iisus Hristos...

3. Repetarea oricarei altei rugaciuni care este aproape de sufletul tau sau a numelor ingerilor sau fiintelor cu care ti-ai propus sa intri in comuniune.

4. Fara a repeta nimic iti focalizezi mintea si inima asupra lui Iisus Hristos; poti sa incepi cu o scena care iti este mai draga si mai aproape de suflet si apoi sa-ti lasi sufletul sa pluteasca in jurul fiintei nemaivazute care este Iisus Hristos.

Exerseaza si experimenteaza toate cele patru variante de mai sus si ramai la cea care ti se potriveste cel mai mult. Totusi repetarea linisteste mintea si fiinta si o pregateste pentru a doua varianta de rugaciune.

Deoarece aceasta initiere este cat se poate de spirituala si sustinuta spiritual, vei fi sustinut in aceasta ora zilnica atat de ingerii tai pazitori cat si chiar de Iisus Hristos.

Fa cum iti spun. Iar daca deja te rogi, te asigur ca de azi inainte vei fi mult mai eficient, iar acest scop pe care ti l-am propus, comunicarea constienta cu Iisus , iti va implini viata intr-un mod cum nici nu poti sa-ti imaginezi.

Daca ai deja un duhovnic, cel mai bine ar fi sa fie calugar, o calugarita poate la fel de bine sa te sustina in rugaciune, intreaba-i la ce ora mediteaza, se roaga si fa la aceasi ora cu ei rugaciunea. Dar daca nu ai asa ceva te asigur ca daca vei face ceea ce iti spun ii vei intrece intr-un timp foarte scurt pe toti care au duhovnici si pe multii altii care de o viata se roaga. Tu numai roaga-te zilnic cum ti-am spus. Stiu ce spun si stiu si cine te asteapta. Nu intarzia!

Te asigur ca ai primit un instrument spiritual foarte eficient care te va ajuta foarte precis si la obiect atat in comunicarea si comuniunea cu fiintele spirituale cu care iti propui cat si in elevarea si dinamizarea intregii tale fiinte, luminandu-te, energizandu-te, rafinandu-te ...

Nu trebuie decat sa practici zilnic, orice obstacole sau probleme ai avea, ora ta de rugaciune trebuie sa fie sfanta si de neclintit.

Daca vei reusi vei putea spune ca ai o Cale si ca esti pe cale.

Mult succes in numele lui Iisus Hristos iti doresc.

PS: Te voi invata si iti voi spune multe alte lucruri, important este sa le pui in practica. Iar daca deja faci acest lucru atunci impreuna vom perfectiona aceasta cumunicare si comuniune cu divinitatea si ne vom numi frati, in eternitate.

PS: aceasta este poza care reda cel mai fidel postura pe care ti-o recomand, dar totusi cea mai buna pentru inceput este cea in care te simti cel mai confortabil, important este ca mainile sa fie lipite intre ele si de piept; poti sa stai chiar picior peste picior pe marginea patului sau pe un scaun cu mainile impreunate pe genunchi sau una peste alta, stanga peste dreapta, palmele in sus, important este sa faci acest lucru zilnic pana vei gasi ceea ce este mai potrivit pentru tine. Ochii inchisi intotdeauna... :)

PS: Nu subestima puterea a ceea ce ai aflat sau deja stiai. Te asigur ca esti la fel de aproape de nemurire ca si cei mai mari sfinti ai tuturor timpurilor. Iar in timpul acesta de minim o ora fiinta ta va fi invaluita in cea mai sfanta dintre toate energiile Creatiei...

Iar aceasta initiere este desavarsita prin extraordinarul cuvant al Lui Iisus Hristos despre rugaciune transmis prin cel mai mare profet al tuturor timpurilor, Jacob Lorber, in marea povestire (Marea Evanghelie a lui Ioan) a ultimilor 3 ani ai vietii Sale pe acest Pamant :

- este vorba de o scena care urmeaza unui "mers pe ape" in care Iisus ii cheama pe toti discipolii sa participe (la mersul pe ape)...

" Ajunsi la mal, capitanul a spus: "Doamne acum am atat de multe dovezi ca Tu esti ori cel mai mare zeu, ori fiul lui, pentru ca asa ceva nu poate face nici un muritor!"

Atunci au cazut cu totii in genunchi in fata Mea vrand sa inceapa sa se roage Mie.

Eu le-am spus sa se ridice continuand: "Ascultati-ma, nici Dumnezeu si nici Eu nu vrem asa ceva. Adevarata rugaciune consta in iubirea adevarata pentru Dumnezeu, Tatal din Ceruri, si pentru semenii vostri. Orice alta rugaciune nu are nici o valoare in fata Lui si nici in fata Mea.

Dumnezeu nu i-a invatat niciodata pe oameni sa-L venereze cu buzele, pastrandu-si inimile reci. Dar pentru ca un Samuil s-a rugat in fata poporului cu voce tare, la fel ca si alti profeti, si pentru ca David I-a cantat Domnului Dumnezeu psalmii si Solomon cantecul de slava, poporul si-a inceput rugaciunea goala a buzelor si jertfa fara miez.

Astfel de jertfe si rugaciuni goale sunt o adevarata oroare in fata lui Dumnezeu! Cel care nu se poate ruga in inima, acela mai bine sa nu se roage deloc! Dumnezeu nu i-a dat omului picioare, maini, ochi, urechi si buze ca sa se roage cu ele plin de ingamfare si fara simtire, ci i-a dat singura inima pentru aceasta!

Totusi omul se poate ruga si cu picioarele, mainile, ochii, urechile si buzele; si anume: cu picioarele, atunci cand merge sa le aduca celkor saraci alinare si ajutor; cu mainile, atunci cand ii sprijina pe cei suferinzi; cu ochii, atunci cand ii priveste cu drag pe cei sarmani; cu urechile, cand asculta cuvantul lui Dumnezeu, fiind dornic sa urmeze ceea ce aude, si cand nu si le astupa la rugamintile celor saraci; iar, in cele din urma, cu buzele, atunci cand rosteste cuvinte de mangaiere pentru sarmanele vaduve parasite si pentru orfani si cand pune o vorba buna, dupa puterea sa, pentru saracii intemnitati, la aceia care-i tin adesea fara vina, ca sa-i elibereze.

De asemenea omul se roaga cu buzele cand ii invata pe cei nestiutori si le trezeste adevarata credinta in Dumnezeu si in viata traita in virtute. Aceasta este tot o rugaciune placuta lui Dumnezeu.

Acum ca stiti aceste lucruri, urmati-le, si nu veti duce niciodata lipsa de binecuvantarile Domnului! Pentru ca asta inseamna a te ruga lui Dumnezeu in spirit si in deplinul adevar.

Intr-adevar, sta scris ca omul trebuie sa se roage fara incetare daca nu vrea sa cada in ispita. Cat de lipsit de rost si prostesc ar fi daca Dumnezeu ar cere oamenilor o rugaciune necontenita a buzelor! Pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, oamenii ar trebui sa stea atunci zi si noapte in genunchi rostind neincetat rugaciuni goale, asemenea pasarilor care ciripesc in vazduhuri! Cand ar mai putea atunci sa munceasca? Dar voi puteti lucra in acelasi timp cu mainile, picioarele, ochii, urechile si buzele si totodata sa-L iubiti necontenit pe Dumnezeu si pe aproapele vostru in inima; in acest fel va puteti ruga cu adevarat neincetat Lui, iar Dumnezeu va va binecuvanta mereu si va va da in schimb, in lumea de apoi, cea mai fericita viata vesnica! Ati inteles tot ce v-am spus?"

Fragment din Marea Evanghelie a Lui Ioan(vol II), opera glorioasa care in numai putin de 11 volume descrie cu lux de amanunte ultimii 3 ani ai lui Iisus inainte de Inaltare. Cuvant sacru care ne va insoti in eternitate, gratie nemaivazuta ce ni s-a daruit pentru a ne sustine in demersul de a fi pregatiti pentru Marea si Glorioasa Intoarcere a lui Iisus Hristos.

Ramai aproape pentru ca urmeaza alt fragment fabulos in care Iisus ii invata Introspectia sau Meditatia.

10 comentarii:

  1. nici nu stiu cui ar trebui sa-i multumesc pentru toate cuvintele pe care tocmai le-am citit...tie,sau lui Dumnezeu?va multumesc amandorura...sunt perfect de acord cu ceea ce ai scris...am experimentat,am gustat si am trait rugaciunea,rugaciunea inimii,si toate Harurile pe care ea le-a revarsat asupra sufletului meu...am trai si inca traiesc in bratele rugaciunii si trebuie sa marturisesc ca intotdeauna rugaciunile venite din inima sunt ascultate,implinite,iar sufletele din care au pornit sunt coplesite de haruri si binecuvantari...Dumnezeu sa te Binecuvanteze cu toate harurile Sale...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvintele tale sunt la fel de frumoase ca si o rugaciune si daca seamana un pic cu ale mele este poate pentru ca sufletele noastre se hranesc din nectarul aceluiasi izvor...
    Cu siguranta spiritul tau poarta binecuvantarea acelor Mary care au ramas in istoria spirituala a Pamantului...
    Sa ne binecuvanteze pe toti si sa fie dupa voia Lui sfanta... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar aveam nevoie sa citesc randurile tale! Ce contin ele!
    Am nevoie de iubirea lui iisus si stiu ca ea este acolo undeva in permanenta! Trebuie doar sa invat sa ajung la ea. ( mai degraba sa devin constienta de ea )
    Multumesc tie si Cerului pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  4. El, Marele Cuceritor de inimi este aici langa noi, dornic de imbratisarea si iubirea noastra. Cat de mult de iubeste, cat de mult ne-a asteptat, iata copii lui sfinti intind mainile spre Cer pentru a-si imbratisa Tatal.
    O Doamne, prin ce miracol ne-ai nascut, cu cata grija si rabdare ne-ai crescut, acum a venit timpul sa-ti primesti rasplata care este iubirea noastra fara margini si abandonul fiintei noastre in fata Fiintei si Vointei Tale, pentru ca a venit timpul sa fim una cu Tine, acum si in eternitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, multumim foarte mult pentru sfaturi! Iata o raza de lumina tasnind dintr-un intuneric dens, pe care il numim, in mod generic, "lume", iata ca Domnul nu ne-a parasit in nicio clipa a existentei si ne trimite cate un ajutor pe drumul nostru spre mantuire, asa cum este acest blog! Fie ca Domnul nostru Iisus Hristos sa va lumineze in continuare Calea si sa va ajute sa indreptati cat mai multe suflete ratacite!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anca sunt tulburator de frumoase cuvintele si gandurile tale. Am sa te rog sa vorbesti la persoana a doua next time, varsta noastra adevarata nu are nici o legatura cu rotatia Pamantului in jurul Soarelui...
    Si, pentru ca tu scrii poezie am sa adaug la acea lista inca un nume : Nichita Stanescu. Pe langa poezii, Albumul memorial, din pacate nereeditat din 1984, este indicat pentru o apropiere reala de sufletul angelic al marelui poet, si nici volumele de eseuri nu trebuiesc uitate dar Albumul memorial este cel mai recomandat pentru inceput.
    Si pentru ca ai primit la penultima postare o sugestie negativa am sa te rog sa ramai exclusiv printre ingeri, lasa-i pe morti sa-si ingroape mortii si pe epigoni sa cante nimicul, tu chiar cuprinde-te "de acel farmec sfant, Si noaptea candela s-aprinzi Iubirii pe Pamant", Iubirii de Dumnezeu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare chiar interesant Immortal Technique...Ce pot spune? Sunt intr-o permanenta cautare de muzica buna, cu un mesaj pozitiv si cu un anume impact asupra fiintei umane... Ah, si propunerea cu melodiile, desigur ca o accept; uite, acum, ma gandeam ca ai putea sa asculti Vama - Dumnezeu nu apare la stiri :)
    http://www.youtube.com/watch?v=yXSp4g_9SjI

    RăspundețiȘtergere
  8. :) reusita melodia, mi-au placut versurile de la sfarsit, acel oftat "Isus nu mai vine..." si apoi intrebarea finala :
    "Dumnezeu se mai uita o data spre lume, nu e nimeni sa vada ca-ntinde o mana nu e nimeni s-auda ca soapta iubirii El ïnca ne-o spune?"
    Vorbind de Dumnezeu, o melodie care imi place foarte mult si al carei mesaj va face in curand inconjurul planetei, strigat de toti cei care cred in El: Jesus is coming!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Se pare ca Dumnezeu ne-a inspirat pe toti in aceste zile sa spunem cuvinte deosebite, spirituale.
    Fie ca El sa ne ajute sa ramanem cat mai mult timp in rugaciunea cea adevarata si astfel in binecuvantarea Sa.

    RăspundețiȘtergere