3 mai 2009

O carte si un conflict

        Iata, o minunata prezentare a unei carti in care aflam despre fabuloasele dialoguri ale lui Crainic cu Tutea de la Aiud. O veritabila comoara care te va ajuta sa intelegi care a fost adevarata crima a comunistilor. Daca tatarii sau turcii treceau prin sabie si pustiau satele, acesti demoni rosii au atentat la adevarata si cea mai pretioasa avere a oricarei natiuni: elitele vii si pline de har.              In afara de asta se pare ca a aparut si un conflict intre anumiti ortodocsi si Puric. Ma simt dator sa iti explix ce se intampla. Iata Dumnezeu spune ca asemenea conflicte vor mai avea loc si rostul lor  este acela de a trezi discernamantul spiritual, ele fiind chiar teste spirituale. Oare daca Puric a gresit fata de Iustin, Justin nu il va imbratisa cu iubire si nu ii va arata greseala? In afara de asta Dumnezeu vrea sa desprinda de voi tot ce e fals si exterior, El insusi va va pregati pentru Marea Intalnire.            Asculta-ma exista falsa impresie ca tara asta se sprijina pe zidurile bisericilor, pe odajdiile preotilor si pe icoanele nu din suflet ci de pe ziduri. Nimic mai fals , insusi Dumnezeu cel viu sprijina acest neam iar El vrea sa fiti asemenea lui numai spirit si plini de iubire.          Oare daca veti manca numai prescuri si anafura si veti bea numai aghiazma va veti mantui? Nu. Pentru ca faptele voastre bune, rugaciunile si iubirea pentru Dumnezeu si aproape va mantuiesc.           Amintesc inca odata ca in fata Lui, toti ortodocsii ii vor imbratisa pe “sectanti” iar “sectantii” precum baptistul care declara moartea Romaniei ortodoxe vor trebui sa sarute pe obraz toate maicutele si toti calugarii ortodocsi. Adevarat este acest lucru si veti face toate acestea in fata Lui asa ca pregatiti-va.           Pregatiti-va sufletele pentru ca nu cumva, in fata Lui, sa fiti pusi fata in fata cu dusmanii vostri si sa nu puteti sa-i imbratisa-ti cu iubire sau, mai grav, sa le intoarceti spatele, pentru ca veti intoarce spatele mantuirii voastre, nici un orgolios, in veci nu va vedea fata lui Dumnezeu.           Fiti pregatiti pentru ca El va va testa de acum tot mai des pentru a scoate in evidenta falsa credinta si fatarnicia, pentru a putea fi inlocuite cu iubirea adevarata si umilinta.

          Fatarnici sunt toti cei care vorbesc impotriva lui Puric, pentru ca Puric este iubit si sustinut de Dumnezeu si veti vedea asta din atitudinea lui si din actiunile lui in continuare, iar lucrarea lui Dumnezeu prin Puric nu este exterioara materializata in ziduri fie ele si de manastiri ci interioara, mii de romani pastrandu-i vorbele in suflet, veritabila hrana spirituala.

Puric este ... profet in tara lui : 

13 comentarii:

  1. Exista un singur Dumnezeu pentru toti si pentru toate religiile lumii . Il numim altfel , dar credem la fel , ne rugam la fel , asteptam mantuirea sufletului la fel .
    E ca urcatul pe munte...fiecare are cararea lui dar toti vrem sa ajungem acolo sus, IN VARF..., la Dumnezeul in care credem...k doar la urma urmei suntem fiecare o parte din EL !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Jacqueline subscriu intru totul. Este adevarat si foarte bine si frumos spus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna Elena, mi-a placut foarte mult acest "cat mai avem timp".
    Un conflict intre Justin si Puric este imposibil din punctul meu de vedere, oricat s-ar stradui altii sa-l creeze , pentru ca amandoi sunt fiinte deosebite, spirituale si umile.
    N-o sa vedem niciodata doua fiinte umile certandu-se, nu mai zic de iubire si credinta.
    Eu in locul lor as stabili o intalnire si as face o poza cu o strangere de maini si o imbratisare sub care as scrie : Romania se va mantui... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Calea este una singura si aceea este a Ortodoxiei... Cu toate astea, stim bine ca si oile ratacite sunt tot ale aceluiasi Pastor si El nu le va lasa niciodata de izebliste...
    Multumesc de comentariul de pe blogul meu! La cine faci referire, mai exact?
    Multa pace si lumina in suflet...acum si pururea...

    RăspundețiȘtergere
  6. Este vorba despre Cristian Lisandru si al doilea blog "personal" , suspendat se pare pentru moment, in care se lupta cat se poate de tendentios sa discrediteze evangheliile si imaginea lui Iisus in mod special, dar si a evanghelistilor si a apostolului Pavel.
    http://arsperug.blogspot.com/
    Am comentat si eu cateva dintre erorile ce le sustinea cu atata vehementa, vezi "Maria era din neamul lui David" si "Atei si atei" din martie.
    Probabil ca intre timp isi scoate din texte erorile evidente cum ar fi sustinerea faptului ca Maria nu era din neamul lui David, o imaginara contradictie intre Marcu si Matei referitor la locul unde Iisus si-a inceput propovaduirea si multe alte aberatii, domnia lui aproape "demostrand" imposibilitatea imaculatei conceptii si imposibilitatea existentei oricarei minuni...
    Am fost si eu uimit de haina de miel pe care o poarta lupul pe Ziarul online si mi-a fost greu sa-mi explic ura lui impotriva lui Iisus. Poate i se trage de la buna prietenie cu Corut care de asemnea lupta impotriva lui Iisus si a ingerilor, probabil colegi amandoi in fosta Securitate.(vezi si postarea mea "Pavel Corut")
    In rest evident ca toti vrem sa fim in "dreapta" credinta si sunt sigur ca iubirea pentru Dumnezeu si onesta cautare a Adevarului ne vor ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. daca vrei intra si la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. :) Am sa incerc sa raspund eu. Nu scrie pentru ca nu exista ortodoxie la acea vreme. Cu fiecare suta de ani mesajul initial a slabit aparand bisericile si ritualurile si mai apoi diferite culte si miscari. Evident ca in timpul lui Iisus si la fel si atunci cand vom fi iarasi cu El toate aceste lucruri si semne exterioare vor fi abandonate.
    Dar atunci vom uita de toate acestea si le vom privi asa cum privim astazi prin muzee relicvele trecutului...

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Va veni vremea si a si venit cand ne vom spune unii altora "El a vorbit prin tine" si spoi ne vom prinde de maini si ne vom invarti asemenea copiilor fericiti de asa binecuvantare nemaivazuta. Ne-am nascut pentru aceasta fericire de neinchipuit, sufletele noastre vor cunoaste extazul cunoasterii lui Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  12. Atat de rau imi pare ca trebuie sa te contrazic.As vrea sa nu fie asa, dar domnul Puric s-a indepartat...mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa nu iti para...:)
    Putem fi subiectivi, aparentele pot insela iar atitudinea lui Puric si mesajul sau este de tip initiatic , Dumnezeu nu le spune intotdeauna oamenilor ce vor sa auda, mereu ii impulsiuneaza sa isi largeasca constiintele si sa cuprinda si sa inteleaga tot mai mult, pentru ca oamenii vor adesea sa se opreasca si sa construiasca o casa sau o ... biserica.
    Adevarata apropiere se produce in inima si eu stiu sigur ca inima lui, Puric nu s-a indepartat de Dumnezeu ba poate e chiar mai aproape...
    Asa ca daca Puric s-a indepartat de cineva, s-a indepartat de anumiti oameni si daca s-a indepartat de unii , cu siguranta s-a apropiat de altii si oricum el nu striga pe la portile celor care deja se afla pe afara ca sa zic asa...
    Punctul tau de vedere si al oricui incearca sa afle Adevarul este oricand binevenit oricare ar fi acela ... :)

    RăspundețiȘtergere