8 aprilie 2010

Despre Buddha

              Vedem tot timpul oameni foarte orgoliosi de apartenenta lor religioasa. Eu sunt penticostal de ziua a saptea,  eu sunt evanghelist,  eu sunt Baptist,  eu sunt catolic , si bineinteles eu sunt ortodox(singura credinta adevarata si mantuitoare!),  dar si,  eu sunt budhist, sau musulman, sau hindus… 

            Daca ii iei pe acesti oameni la bani marunti cu usurinta vei vedea ca nu au inteles mai deloc mesajul religiei lor si cu atat mai putin al altor religii. 

            Oamenii nu au citit evangheliile de la cap la coada dar stiu totul despre cruci, tamaie si anafura si mai ales despre cat de rataciti si de pagani sunt cei care nu fac parte din cultul lor. 

           Ca sa intelegi esenta religiilor nu iti trebuiesc studii universitare ci doar o inima sincera care cauta ADEVARUL.

            Budismul a atras multi occidentali in ultimele doua secole. Avem contemporani faimosi care se declara budisti precum Richard Gere sau Tina Turner. Desigur cat de exotic poate sa fie sa o auzi pe Tina repetand mantre misterioase… Sau pe oricine vorbind despre Nirvana. Desigur ca acest subiect care suna atat de bine este o taina la fel de mare sau chiar mai mare decat spovedania, nu-i asa?

           Mesajul oricarei religii este foarte simplu, pentru ca asa trebuie sa fie. Este vorba de fapt de imitarea marilor fiinte spirituale care au intemeiat religiile. 

           A fi budhist nu inseamna nici a repeta mantre, nici a fi expert in problema Nirvanei ci  inseamna a urma umilul si maretul gest al lui Budha.

           Budha era un print tanar, foarte bogat  ca oprice print si desigur foarte frumos… Ei bine, cele doua lucruri care atrag cel mai mult oamenii si care ii departeaza de Dumnezeu cel mai mult sunt banii si persoanele de sex opus. Iar Buddha le avea din plin… 

             Ei bine, Budha face unul din cele mai memorabile gesturi spirituale din istoria tuturor religiilor. Renunta la tot pentru a gasi Adevarul. Se va lipsi de toate minunatiile acestea materiale, de palat de bogatii si mai ales de printese…. Si il regasim meditand la umbra unui copac, copac ce si el a devenit faimos. 

             Este de asemenea cunoscut ordinul calugarilor budhisti cersetori care ies din manastire pentru a primi mancare din mila celor multi.

             Ati incercat vreodata sa cersiti? Pentru orice om normal este un gest de umilinta aproape imbosibil. Eu nu ii inteleg pe cei care ii injura si ii trimit la munca pe cersetori. Acesti amarati merita si ultimul ban pe care il pot primi astfel. Dumnezeule, daca cineva se poate imbogati astfel binecuvantata sa fie bogatia lui! 

             Ajutati-i pe cersetori, chiar daca cersesc, indiferent daca cersesc pentru bogatie sau pentru a avea ce manca! 

             Vedeti, cand om atat de mare ca Budha se naste, Dumnezeu il ridica deasupra spre a fi pilda si model tuturor. Numai ca budhistii de astazi nu urmeaza deloc gestul celui care a intemeiat religia( desigur fac exceptie cei care traiesc cu atat de putin prin manastirile din Tibet sau din alte parti)

             Spuneti-mi , voi ce credeti, s-a mantuit sau nu s-a mantuit Buddha? 

             Eu va spun ca oricine va face precum Buddha se va mantui… 

             Acesta este de fapt si motivul pentru care aceasta religie inca mai exista. Oamenii trebuie sa-l cunoasca pe Budha, sa faca ce a facut acesta, adica sa renunte la lume pentru a gasi Adevarul, sa mediteze si sa le spuna tuturor ca suferinta vine de la lume si nu de la Dumnezeu.

               Ah, dar voi sunteti crestini? Ati inteles voi esenta crestinismului? A fi crestin inseamna a trai si a muri pentru Dumnezeu si aproape. Oh, dar voi traiti pentru voi iar pe aproapele vostru il numiti sectant si pagan si il urati cu toate puterile si fugiti de el ca de infern. Ce putin ati inteles.

              Oricine traieste si moare pentru aproape se va mantui chiar daca n-a facut nici macar o cruce si chiar daca nu s-a gandit la Iisus decat de trei ori in viata lui.

               Mantuirea inseamana sa fii atat de special in ochii lui Dumnezeu incat acesta sa te ia cu El in Imparatie si sa-ti dea viata vesnica. Iar Domnul este impresionat pana la lacrimi de cei care isi dau viata pentru aproapele lor. Ce oameni sunt acestia!

6 comentarii:

  1. ,,Oricine traieste si moare pentru aproape se va mantui chiar daca n-a facut nici macar o cruce si chiar daca nu s-a gandit la Iisus decat de trei ori in viata lui.,,

    (iubeste aproapele ca pe tine insusti) dar asta nu are a face cu mantuirea

    -aceasta fraza este in contradictie cu biblia:
    -de citit Ioan 3:16
    -Ap. Pavel zicea: caci pentru mine a trai este Hristos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vad contradictia. Cine face voia lui Dumnezeu fara sa il cunoasca, cu atat mai mult merita sa fie in Imparatia Lui fata de cei care abia o fac, cunoscandu-l. Ce pretiosi sunt acesti oameni...
    Si apoi evanghelia lui Ioan se incheie cu o fraza memorabila pe care nimeni nu o citeaza niciodata... Cum ati putea, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  3. vad cit de greu se poate ajunge la adevar,sau sa-l putem intelege,MINTUIREA ESTE PERSONALA,ESTE TRAIREA TA ZI DE ZI CU D-ZEU SI SA-L MARTURISESTI PE IISUS CA FIUL LUI ,CARE A MURIT SI A INVIAT,PENTRU CA CINE CREDE SA NU MOARA CI SA AIBA VIATA VESNICA.ACEASTA VREA D-ZEU DE LA OMENIRE NU VREA ALTI ZEI.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim ai vorbit tu personal cu DUMNEZEU?
    Ti-a spus asta in rugaciune, in meditatie? Ti-a trimis un inger sa-ti spuna vreun mesaj?
    Ai vorbit macar ceva cu Fiul OM ului?
    Iar daca voi sunteti morti cum puteti sa vorbiti despre Viata numai asa din auzite?
    Mergeti si aduceti acea Viata in voi si apoi dati-va cu parerea.
    Oare s-a nascut vreun inger sau vreun zeu singur? Oare a vazut cineva pe Dumnezeu fara ca Dumnezeu sa fi ingaduit sau sa fi stiut asta?
    Vorbiti despre ce nu stiti, asa cum talharul nu a facut nici o cruce si s-a mantuit, la fel si cei din celelalte religii se vor mantui daca vor renunta la lume pentru Adevar si pentru Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai e activa aceasta pagina?

    RăspundețiȘtergere