19 septembrie 2010

Sa fim o turma daca avem acelasi Pastor !

                           

                                 Vedeti ce minunat este totul? Vedeti cum totul este un paradis? Mi se pare intr-adevar cu totul dincolo de orice asteptari aceasta gratie a lui Dumnezeu de a fi cu noi in fiecare zi.

Nu exista zi in care El sa nu faca undeva o minune, in care sa nu lase pentru noi un semn, o incurajare.

Nu suntem singuri, El este cu noi si este coplesitoare atentia si sustinerea Lui.

El este vocea care ne incurajeaza, El este optimismul revarsat in noi, speranta si mai ales Iubirea.

El este Viata din noi. Si de n-am avea aceasta Viata am fi morti si efemeri. 

 

                               Am avut aceasta revelatie, prin gratia Lui, o secunda mai devreme, ca nu mai exista decat o singura lege si o singura porunca pentru cei care nu sunt inca desavarsiti si una cu Dumnezeu. Si aceasta lege si porunca este piatra din capatul unghiului care va strivi pe cei pe care va cadea si va sfarama pe cei care se vor impiedica de ea…    Matei 21

 

Tot acum stateam si ma intrebam, cum puteti face voi misionariat cand voi crestinii nu puteti recunoaste spiritualitatea celorlalte biserici crestine?

Ce le veti spune “paganilor” sau celor de alte religii?  Vedeti noi suntem crestini dar sunt cam o duzina de biserici crestine…

Dar va spun ca Dumnezeu a rezolvat si aceasta problema dar nu ati fost atenti. Iata marele sfant numit Sundar Singh care nu numai ca a beneficiat de aparitia lui Iisus dar in jurul lui s-au petrecut multe alte minuni.

Hristos va vrea si pe voi asemenea acestui sfant. Care daca va amintiti la nici 16 ani l-a implorat pe Dumnezeu sa i se reveleze cu un ultimatum. El a hotarat sa nu mai traiasca fara sa cunoasca Adevarul, fara sa-l cunoasca pe Dumnezeu.

Si dupa ce Iisus i s-a aratat a trebuit sa plece de acasa neavand absolut nimic asupra lui. Mai tarziu a primit o carte, Noul Testament, si o patura, de la o misiune crestina. Acest sfant nu a avut niciodata mai mult decat o carte si o patura. A facut apoi inconjurul lumii marturisindu-l pe Hristos in fata tuturor bisericilor…

Cat il veti mai sfida pe Dumnezeu si ii veti mai pune la incercare rabdarea cu atitudinea voastra fata de celelalte biserici?

Oare sa nu cunoasca El interiorul vostru , sa nu vada ca abia de ii suportati si acceptati pe ceilalti?

Ce fel de crestini sunteti voi care va luptati sa fiti diferiti si superiori celorlalti crestini? Cum puteti sa nu ii iubiti si imbratisati pe toti si sa incepeti in numele lui Iisus o noua viata, o noua lume, o noua organizare?

Pentru ce Dumnezeu traiti ca si crestini daca nu sunteti in stare sa formati o singura comunitate crestina?

De ce nu intelegeti ca tot ce este exterior nu este etern si nu poate fi luat in ceruri unde nu exista nici temple si nici icoane si nici alte obiceiuri religioase exterioare? 

De ce sacrificati  ceea ce este mai important in favoarea a ceea ce este trecator si exterior?

De ce nu invatati din trecut, din greseli? De ce nu ganditi? De ce nu iubiti? De ce nu sunteti una cu Cel pe care pretindeti ca il urmati si slujiti?

Cand aveti de gand sa faceti toate aceste lucruri?

Ce parere aveti despre Dumnezeul vostru? Cum de il credeti mai incuiat si mai habotnic decat voi, interesat de matanii, lumanari si catedrale?

Care dintre voi ar cere copilului vostru sa faca matanii pentru voi? Care dintre voi ar cere altceva decat iubire pura si sincera? Nimeni nu are nevoie, cu atat mai mult Dumnezeu decat sa fie pe primul loc in inima celui iubit. 

Eu nu sunt bun pentru ca vorbesc despre extraterestrii si alte religii, altul nu este bun pentru ca vorbeste despre Papa, altul pentru se inchina la o icoana, altul tocmai pentru ca nu se inchina…

Ce ati facut din mesajul Lui si din imaginea Lui? Vor veni altii din alte religii si il vor pretui mai mult decat voi pe Iisus pentru ca vor face voia Lui.  

Cand veti inceta si cand veti incepe sa intelegeti ca Dumnezeu va vrea uniti in numele Lui? Nu doar sa va acceptati unii pe altii cel mult, ci sa va iubiti, sa va considerati frati, sa gasiti solutii pentru a incepe sa traiti intr-o noua lume in care sa fiti uniti. Nu in numele unei biserici ci in numele Dumnezeului vostru. 

Trebuie ca este un spectacol care se lasa cu multe satisfactii pentru infern cand crestini protesteaza impotriva altor crestini. Cand crestini considera ca alta biserica este prostituata si satanica desi Hristos a lasat mii de sfinti si mii de minuni de-a lungul celor doua mii de ani si face multe chiar in prezent ? Sunteti liberi sa il iubiti si adorati cum vreti pe Dumnezeu. Si atunci de ce nu acordati iubire si consideratie si celor care o fac in mod diferit? 

 

Va vad , va vad chiar eu, cu atat mai mult Iisus, cum unii sunteti foarte atenti sa nu apara vreo cruce sau vreo icoana pe blogurile voastre, ca nu cumva, nu-i asa, sa trimiteti pe cineva cu gandul ca acei care au cruci si icoane ar fi mai buni sau macar buni. Ceilalti aveti mare grija ca nu cumva sa aveti prin liste bloguri ca acestea care se feresc de cruci si icoane. Eu va spun ca asta este nebunie in fata lui Dumnezeu. 

Cele doua biserici ar trebui sa fie asemenea unor parinti sau bunici pentru celelalte, iar celelalte asemenea unor copii sau nepoti pentru cele atat de vechi intr-adevar. Cine isi huleste parintii si bunicii si cine si-ar putea anatemiza copiii si nepotii? O , dar voi faceti asta zilnic si in numele lui Iisus … 

 

Cat veti mai continua asa, si inca in numele lui Hristos?

Aveti grija sa nu fiti tocmai voi antichristii de care vorbiti atata si pe care ii asteptati mai ceva ca pe Iisus.

 

Haideti, crestini adevarati sunt cei care apartin numai lui Iisus si care stiu ca totul este si vine in interiorul lor, si botezul si confirmarea si Impartasania si pocainta si multe alte minuni… 

 

Haideti, cum de nu puteti sa dansati impreuna cu Francisc de Assisi, impreuna cu Brigitta, impreuna cu Petrache Lupu si cu Arsenie Boca, impreuna cu Paul Washer si cu cine vreti voi si sa strigati sunt si catholic , sunt si ortodox, sunt si Baptist sunt … crestin. Dar asta nu inseamna nimic. Trebuie sa spuneti sunt una cu Iisus. Sunt una cu eternitatea, sunt una cu Dumnezeu. 

                           Ma plec in fata voastra cu dragoste si admiratie si umilinta, crestini ai acestei lumi, imi sunteti intr-adevar si frate si sora si mama daca il urmati pe Iisus. Si am sa va slujesc in eternitate in numele Celui Intrupat pentru ca aceasta este dorinta si vointa Lui. Zilnic picioarele vostre sunt spalate cu dragoste .

                            Eu va intreb, de ce n-ati facut un obicei si din spalarea picioarelor asa cum ati facut din gestul care urmeaza acestei lectii? 

                             Cu totul altfel ar fi aratat astazi lumea daca s-ar fi promovat spalarea picioarelor nu-i asa? 

13. Voi Mă numiţi pe Mine: Învăţătorul şi Domnul, şi bine ziceţi, căci sunt. 14. Deci dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul, v-am spălat vouă picioarele, şi voi sunteţi datori să ca să spălaţi picioarele unii altora; 15. Că v-am dat vouă pildă, ca, precum v-am făcut Eu vouă, să faceţi şi voi. 16. Adevărat, zic vouă: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său, nici solul mai mare decât cel ce l-a trimis pe el. 17. Când ştiţi acestea, fericiţi sunteţi dacă le veţi face.

                                                                                                                                     Ioan 13 

7 comentarii:

  1. Cat de incurajator este tot ce ai scris mai sus, mai ales prima parte a articolului...suflete secatuite de atata tristete, se simt incurajate de ceea ce ai scris, multumesc! Te citesc mereu, blogul tau este o oaza de liniste in aceasta lume agitata...Dumnezeu sa te binecuvanteze, draga Inger!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu sunt nimic, cel mult o portavoce, dar Dumnezeu intr-adevar mangaie si alina si binecuvanteaza si calauzeste zilnic.
    Dumnezeu sa-ti intoarca inmiit toate gandurile bune si sa-si faca simtita tot mai des prezenta in viata ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru blog!
    As dori sa va propun 2 bloguri pe care sa lasati link cu blogul dumneavoastra pentru a putea trimite oameni la acest articol:
    http://minunicrestine.blogspot.com/
    in care gasiti minuni ale Sinftilor de la Aiud , minunile Parintelui Arsenie Boca, A Sfintei Parascheva,ale Fecioarei de la Parepa (Romania!!!!) si multe altele.
    http://duhovnicii.blogspot.com/ la acest articolul ?
    Lasa-ti un link la http://duhovnicii.blogspot.com/ un blog in care gasiti despre : Parintele Arsenie Boca,Parintele Arsenie Papacioc , Parintele Ilie Lacatusu , Parintele Ilarion Argatu ,Parintele Ilie Cleopa , Parintele Lavrentie Strove , Parintele Nicolae Steinhardt , Parintele Paisie Olaru, Parintele Benedict Ghius , Parintele Serafim Popescu , Parintele Paulin Lecca , Parintele Dometie Manolache ,Parintele Sofian Boghiu , Parintele Ghelasie de la Frasinei , Parintele Proclu Nicau , Parintele Ioanichie Balan , Parintele Iulian Lazar , Parintele Constantin Galeriu , Parintele Dionisie Ignat , Parintele Adrian Fageteanu , Parintele Mina Dobzeu , Parintele Iustin Parvu , Parintele Petroniu Tanase , Parintele Ioan Iovan , Parintele Teofil Paraian , Parintele Rafail Noica , Parintele Gherontiu Puiu , Parintele Elefterie de la Dervent , Parintele Arsenie Praja ,Parintele Marcu de la Sihastria,Parintele Macarie de la Pasarea,Parintele Sfant Ioan Iacob Hozevitul
    Doamne ajuta!Crestini uniti-va ca Dumnezeu ne va ajuta!"Creştinismul reprezintă o trecere de la dreptate la dragoste."N.Steinhardt

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-as raspunde citand pe parintele Ioan de la Rarau:

    "Suntem creati de Dumnezeu, dar nu toti suntem fiii lui Dumnezeu. Cum pot sa fiu eu prieten cu un adventist care scuipa o icoana a Maicii Domnului? Eu fac cruce, el scuipa crucea; eu sarut icoana, el scuipa icoana. Cum pot eu sa fiu prieten cu el? Se poate? Nu se poate .......
    Daca eu ma rog cu un catolic, cu un mason, nu cad sub anatema? Cad. Prieten pot sa fiu cu el, in masura in care cumparam o paine impreuna, lucram un ogor impreuna, facem o masina impreuna, nu? Negot facem, dar in ceea ce priveste credinta, nu. Ce legatura are intunericul cu lumina? Adevarul cu minciuna? Dreptatea cu nedreptatea?"

    RăspundețiȘtergere
  5. Ion, nu cred ca un credincios poate sa faca asemenea gesturi vulgare.
    Dar stiu pe cineva care instiga la ura si dezbinare. Si stiu si multe victime ale acestuia din toate bisericile si religiile.
    Parintele incepe bine. Intr-adevar devin fii ai lui Dumnezeu aceia care il urmeaza si asculta si care il iubesc foarte mult, atat de mult incat isi iubesc si aproapele ca pe sine insusi.
    Eu intreb, cum sa nu poti fi prieten cu cineva care il iubeste si vrea sa il urmeze pe Iisus?
    Iata: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc, Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru? Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru? Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este. "
    Iata Ion, Hristos a aratat foarte clar ce trebuie sa faca fiii Tatalui.
    Si atunci despre ce lumina, adevar si dreptate vorbesc cei care nu le au si nu le fac si nu le pun in practica?

    RăspundețiȘtergere
  6. Toata lumea trebuie sa aiba loc in inimile noastre, perfect de acord. Dar pentru asta trebuie sa indeplineasca niste conditii, pe care bine le enumera Sf. Apostol Pavel in epistola a doua catre Timotei, la capitolul 3. Iar acolo la versetul 5 imi cere sa ma departez de acestia. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu trebuie sa ii judecam noi, ii judeca Dumnezeu.
    Si oricum aici era vorba de toti aceia care cred in Iisus si se straduiesc sa il urmeze dar i se inchina in exterior sub forme si in biserici diferite.
    Cei care ajung in fata celor care il cunosc pe Dumnezeu, indiferent cum sunt, sunt binecuvantati, ori binecuvantarea inseamna iubire.
    Deci noi trebuie sa iubim si sa binecuvantam pentru ca nu de la noi iubim si binecuvantam, iar aceia vor fi iertati sau judecati in functie de atitudinea lor fata de Dumnezeu.
    Indemnul lui Pavel trebuie inteles ca indrumare de a se feri de greselile lor pentru ca in capitolul urmator spune:
    "Propovăduieşte cuvântul, stăruieşte cu timp şi fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare şi învăţătura."
    Ori nu poti sa mustri si sa indemni decat daca esti in mijlocul tuturor acelora care au nevoie de mustrari si invatatura.
    Ori tot Iisus spune ca ii mustra pe cei pe care ii iubeste:
    "Eu pe câţi îi iubesc îi mustru şi îi pedepsesc; sârguieşte dar şi te pocăieşte." Ap 3, 19

    RăspundețiȘtergere