28 ianuarie 2011

Ingeri si biserici

Exista multe aspecte ale lui Iisus. Si aceste aspecte diferite se manifesta simultan prin slujitorii sai care bineinteles ca nu sunt identici.

Am avut o astfel de demonstratie chiar intre noi.

Spre exemplu la cei care sunt mai grosieri si mai duri Iisus il trimite pe Pavel care ridica vocea la ei si uneori chiar ii ameninta.

La sufletele mai rafinate si mai sensibile Iisus trimite pe Ioan care ii calauzeste pe acestia cu marea Sa iubire, acestia ascultand de cele mai rafinate indemnuri care sunt indemnurile Iubirii.

De aceea nu trebuie sa va asteptati ca toti slujitorii lui Iisus sa actioneze dupa un sablon. Fie el si al iubirii.

Pe cei mai rafinati si mai plini de iubire ii va folosi si ii va trimite la cele mai rafinate si mai pline de iubire suflete.

Dar vedem ca intre noi avem veritabili catari in fata carora acestia plini de iubire vorbesc singuri si tocmai de aceea Iisus a ridicat pentru ei calauze mai aspre care la nevoie le trimite chiar dureri si suferinta ca sa ii scoata din ratacirea si relele lor.

Acestia dispretuiesc iubirea si o cred naiva.

Dar cand Dumnezeu va tuna in fata lor de graba isi vor aminti toate pacatele si vor cadea cu fata la Pamant…

Asadar daca sunteti plini de iubire e foarte bine. Dar ceea ce conteaza este sa fim in Duhul Lui, sa facem voia Lui. Iisus nu a manifestat numai gingasie si iubire. Iisus i-a facut de asmeenea pui de naparca , orbi si chiar satane...

Pentru ca in mana Lui vom fi instrumente bune si El, ca si acum 2000 de ani are a le aduce unora mangaieri dar altora mustrari.

Iar toti acestia care nu se pocaiesc si care nu asculta de El si continua sa isi vada de ale lor vor simti ca si comerciantii din templu biciul pe la urechile lor.

E bine sa fiti educatori si sa va ocupati de copiii mici si sa le cantati cantecele si sa va jucati ca niste ingerasi.

Dar acolo afara e razboiul si e moartea iar cine a primit arme si armura sa iasa deci afara si sa infrunte viforul…

Si ne vom lupta pe viata si pe moarte si vom da fiecaruia ceea ce merita. Mortii moarte si vietii binecuvantare.

Stiu, si eu am compatimit pe cei rai pana ce mi-a aratat Dumnezeu ca daca ar elibera numai un pic din stransoare pe cei rai acestia ar face un prapad atat de mare ca as plange cu mult mai rau dupa cei napastuiti astfel decat as putea sa imi para rau de cei rai de prin infernuri.

De aceea El, Domnul, Iisus a vrut sa arate ca sunt bun asa cum sunt si ca ceea ce spun este foarte bun si sustinut de El pentru ca cei in care El este prezent se vor folosi de asta iar ceilalti vor muri oricum.

Nu ma refer la moartea fizica. Intr-o viata murim interior de mult mai multe ori decat am putea sa credem. Unde este fiinta de acum 10 ani? Sau macar cea de acum 5 ani? S-a dus si altcineva i-a luat locul…

Asadar toti acestia rai si veninosi si atei sau cu alte interese vor muri pana sa moara fizic de mai multe ori si Domnul a ingaduit sa ofer nestemate si in fata porcilor…

Voi cei care credeti ca am spus ceva rau, voi cei care credeti ca prezenta mea nu ar fi o binecuvantare si care nu vedeti ca El Iisus este cu mine. Aflati ca Domnul nu paraseste niciodata un slujitor viu pentru unul mort. Si cel mort va muri pana va primi viata iar cel viu va fi binecuvantat indifferent ce va face atata vreme cat este in Duhul si in Gratia Lui.

Pana nu veti asculta de mine nu va veti ridica, pentru ca iata ati fost luati prin invaluire si suprindere si nu ati stiut nici cu cine va certati si nici cu cine va luptati si ati uitat de poruncile si de cuvantul Lui.

Dar iata ca binecuvanatrea si duhul meu merg pana departe si toti cei care sunt in el sunt fericiti si binecuvantati si nu stiu nici de ce si nici de unde si multumesc lui Dumnezeu, dar asta e deajuns pentru ca toate vin de la El si sunt ale Lui.

Iar carcotasii sa se teama ca nu cumva sa li se ia si ceea ce li se pare ca au… Pentru ca Domnul e una cu instrumentele Sale si vi se pune la socoteala toate vizitele pe care vi le face, chair daca nu il vedeti si nu il auziti.

Iata daca puteti sa intelegeti asta. Mesajele din Apocalipsa sunt atat pentru bisericile de atunci dar si pentru toate bisericile de atunci si pana acum.

Iara cesta este pentru o biserica care inca nu a fost si va fi si nu este straina de noi :

7. Iar îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: Acestea zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce are cheia lui David, Cel ce deschide şi nimeni nu va închide şi închide şi nimeni nu va deschide:

8. Ştiu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o uşă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deşi ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu şi nu ai tăgăduit numele Meu.

9. Iată, îţi dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit.

10. Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.

11. Vin curând; ţine ce ai, ca nimeni să nu ia cununa ta.

12. Pe cel ce biruieşte îl voi face stâlp în templul Dumnezeului Meu şi afară nu va mai ieşi şi voi scrie pe el numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, - al noului Ierusalim, care se pogoară din cer, de la Dumnezeul Meu - şi numele Meu cel nou.

Apocalipsa 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu