21 februarie 2011

Ce se intampla dupa moarte

Dupa moarte, adica dupa separarea sufletului de trupul care moare, dupa iesirea sufletului din trup, acesta, sufletul, ramane in universul astral. Practic dupa aceasta despartire de trupul fizic ramanem in trupul astral in universul astral.

Universul astral ce corespunde planetei Pamant este o copie aproape identica a Pamantului. Asa cum trupului nostru fizic ii corespunde trupul astral la fel Pamantului fizic ii corespunde Pamantul astral.

Trebuie sa stim ca omul dupa moarte , adica dupa despartirea de trupul fizic este la fel de viu, ba chiar mai viu decat in trupul fizic. Isi pastreraza absolut toate caracteristicile, constiinta lui nu se modifica, e la fel de mult el insusi.

Nu exista neaparat o regula care se aplica tuturor sufletelor si in general fiecare experimenteaza ceva diferit si daca ar exista o regula ar fi desigur si exceptii.

De cele mai multe ori, mai ales cand se moare in masa cum este cazul razboaielor sau calamitatilor naturale oamenii nu stiu ca au murit si chiar daca au banuieli prefera sa nu le ia in seama si sa traiasca mai departe ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

Avem deja multe cazuri de intamplari ale sufletelor dupa moarte revelate.

Un suflet cat de cat constient care stia ca urma sa moara sau sa fie omorat cel mai adesea cand se trezeste despartit de trupul fizic poate sa se simta suspendat undeva in nimic, in sine insusi, incepe sa se intrebe, ce s-a intamplat? Oare am murit? Unde sunt? Ce va fi? pentru ca este posibil ca sa nu distinga si sa nu vada nimic.

Daca sufletul poate sa distinga formele universului astral corespunzator nivelului sau spiritual se integreaza pur simplu comunitatii astrale corespunzatoare nivelului sau.

Intre moarte, despartirea de trupul fizic, si intalnirea cu mesagerul divin trimis de Dumnezeu cel mai frecvent trece o anumita perioada de timp, de la cateva zile pana la cativa ani si chiar zeci de ani.

Asadar principalul eveniment dupa moarte care trebuie sa ne preocupe este aceasta intalnire cu mesagelui divin.

La sufletele foarte evoluate, la marii sfinti, mesagerul sau mesagerii, uneori fiind mai multi ingeri, nu se lasa asteptat, ci e posibil sa il vedem chiar inainte sa ne parasim trupul fizic. Asa cum a promis Iisus, cei care au fost foarte credinciosi si au devenit constienti de dumnezeu chiar de aici, nu simt moartea, pentru ei moartea este o trecere spre adevarata Viata.

Dar aceastea sunt exceptiile la fel cum tot exceptii sunt si sufletele cele foarte rele ,deja condamnate si asteptate de mesagerii infernului pentru a fi luate.

Restul, adica marea majoritate trebuie sa astepte dupa mesageri.

Si in aceasta asteptare care uneori dureaza mai mult decat viata pe Pamant ele incep sa traiasca ,continua sa traiasca. Cele mai multe se integreaza din nou in aceasta comunitate astrala ce corespunde Pamantului fizic, se casatoresc chiar din nou, desigur fac si dragoste si tot ce se facea si pe Pamant.

Ceea ce ne intereseaza este intalnirea cu cel trimis de Dumnezeu, cu ingerul. Pentru ca aceasta este o a doua sansa pe care daca o irosim nu ne va fi deloc bine.

Pentru ca daca nu mergem nici in paradis si nici in infern cel mai sigur megrem la… reincarnare…

Asadar toate sufletele credincioase, mai ales cele care cred cu putere in Iisus vor avea parte destul de repede de acest mesager de la Dumnezeu. Care va veni in mijlocul lor , se va prezenta si le va spune sa fie urmat si ascultat pentru ca sufletele sa poata sa urce in cer.

Ceea ce trebuie sa retinem este faptul ca mesagerul niciodata nu vine in lumina ci vine ca si un suflet asemenea noua, ca si in aceasta lume daca ar veni, cu nimic diferit de noi in aparenta.

Deoarece viata in planul astral inferior ce corespunde nivelului spiritual al majoritatii oamenilor este aproape identica cu cea de pe Pamant, din planul aceasta fizic, cel mai adesea mesagerii, ingerii, nu sunt ascultati, ba chiar ironizati de cei la care vin.

Imaginati-va ca maine ar veni la voi cineva si s-ar prezenta ca sfantul apostol Pavel… Ori ati izbucni in ras si i-ati spune aceluia sa mearga la spital sa se controleze ori v-ati abtine si ati rade in interiorul vostru departandu-va de acela.

Cam asa este si dincolo. Ba chiar oamenii au si biserici si tin si slujbe ca si aici pe Pamant in planul fizic.

Ce poate fi mai caraghios decat ca in timpul acestei slujbe un mesager al cerului sa vina si ceara atentia si ascultarea comunitatii. Cel mai adesea mesagerul este scos repede de acolo cu amenintari…

Putini din cei care s-au plictisit de asteptare si de rutina sunt de acord sa asculte de mesager si sa il urmeze… Acestia intr-un final vor vedea pe Iisus si apoi chiar pe Dumnezeu dupa ce vor fi trecut prin multe experiente si lectii. Pentru ca evolutia noastra continua in lumile astrale.

Nici cei alesi si cei mari dpdv spiritual in aceasta lume nu urca usor in cer. Avem exmplu lui David care se spune ca a stat in planul astral inferior mai bine de 200 de ani pana sa poata sa urce in cer datorita orgoliului sau foarte mare. David dupa moarte a ramas marele rege si dorea ca toata lumea sa i se inchine si sa il asculte… Si a trebuit sa se dezbare de acest orgoliu si sa invete el umilinta si ascultarea. I-a trebuit nu mai putin de 200 de ani... Evident cu el Dumnezeu a avut rabdare si acum este un mare inger…

La fel avem exemplul acelui prim ministru pe care ingerul avea de gand sa il trimita la o ferma de porci pentru o vreme. Pentru ca in planul astral inferior toate de pe Pamant au reflexie si exista si animale. Evident ca toti cei orgoliosi si care au fost foarte mari aici nu vor accepta asa ceva decat poate dupa zeci si sute de ani.

De aceea invata umilinta de aici, invata de aici sa comunici cu ingerii si cu Dumnezeu si sa asculti de ei. Si chiar daca vei reusi asta ramai umil si nu te considera superior.

Toate aceste relatari sunt impresionante. Poate cea mai impresionanta este aceasta cand sufletele canta in biserica Ave Maria si cand la iesire le asteapta ingerul care sa le duca la Maria acestea, cele mai multe, il trimit pe inger undeva…

Nimic mai important si mai fascinant decat evolutia ta spirituala, ocupa-te de ea chiar de aici…

Ce nu vrei sa inveti aici , va trebui sa inveti dincolo, desigur daca vei avea acesta sansa… Acestia care cred ca stiu totul si nu accepta nimic deoarece ei au deja adevarurile sau cartea lor, acestora le va fi cel mai greu, datorita orgoliului lor. Acestia se asteapta ca Iisus si Maria sa vina la ei insotiti de muzica cerului si de trambite si sa-i ridice si sa-i faca mari in cer. Ori lucrurile stau tocmai invers, daca vin la noi, Iisus si Maria ne vor invata sa fim mici si sa nu dorim nimic, ne vor invata umilinta.

Si dupa ce vom fi lucrat suficient la ferma de porci si egoul va fi diminuat atunci mesagerul va veni din nou cu o alta sarcina pentru noi.

Cei care reusesc prin rugaciune sa il simta pe Dumnezeu inca de aici il vor simti dincolo si mai intens.

Dar trebuie retinut ca Dumnezeu va trimite un mesager la noi, ca urmare a rugaciunilor noastre de care trebuie sa ascultam. Daca la intalnirea cu mesagerul spunem si facem prostii Dumnezeu ne va lasa sa ne linistim si , daca suntem norocosi si credinciosi, mesagerul va veni iarasi, dar de aceasta data numai dupa ce ne vom fi rugat destul. Dar pentru ca noi nu suntem nici David si nici alt suflet asa de important pentru Dumnezeu, va trebui sa ascultam de prima data. Si ascultand ne vom apropia de Iisus si odata ce il vom fi intalnit pe Iisus vom putea spune ca viata noastra spirituala si destinul nostru vor obtine mantuirea.

Fericiti dar cei care il intalnesc pe Iisus inca din aceasta viata. Iata un nobil si spiritual ideal caruia ar trebui sa ii inchinam intreaga noastra viata.

Tot aici ar mai trebui spus ca Dumnezeu lasa uneori sa treaca zeci de ani si chiar sute pana cand trimite slujitori sa cheme si sa stranga sufletele care au trecut in planul astral. Cel mai adesea pentru ca au nevoie sa se detaseze de viata dusa pe Pamant pentru a putea sa raspunda chemarii divine.

Dar trebuie sa retinem ca este o chemare. Oricat de mare crestin crezi tu ca esti aici, vei fi chemat, nu te va obliga nimeni…

Aceste povesti cu sfantul Petru si Dumnezeu care merg si se plimba prin lume au ca suport plimbarile pe care le fac acestia in lumea astrala ce corespunde Pamantului, Iisus fiind insotit cel mai adesea de mai multi apostoli si ingeri, dar destul de rar, o data de doua ori la un secol...

Numai ca majoritatea sufletelor se amuza copios cand aud ca sfantul Petru a venit la ele si le cere ascultare si urmare…

Fiecare dintre voi va face parte dintr-o anumita comunitate spirituala si ingerul acestei comunitati este trimis la tine. Pentru unii Petru, pentru altii Pavel, pentru altii Fecioara iar pentru altii mari ingeri cum sunt Mihail, Rafael si Gabriel... Dumnezeu si Iisus ne dau in grija unora ca acestia pentru a putea sa continua sa crestem. Copacul numit Iisus are multe ramuri. Sau altfel spus Ierusalimul Ceresc are multe strazi si multe case. Sau Casa Domnului are multe camere si multe etaje si nivele. Sau via are multe mladite...

1. Eu sunt viţa cea adevărată şi Tatăl Meu este lucrătorul.

2. Orice mlădiţă care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; şi orice mlădiţă care aduce roadă, El o curăţeşte, ca mai multă roadă să aducă.

3. Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus.

4. Rămâneţi în Mine şi Eu în voi. Precum mlădiţa nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi, dacă nu rămâneţi în Mine.

5. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.

6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard.

Ioan 15

2 comentarii:

  1. Ai dat o explicaţie frumoasă, simplificată pentru înţelegerea celor mulţi.
    Cele 40 de zile din tradiţia creştină cât se presupune că sufletul stă încă aproape de pământ, pe lângă locurile unde a trăit, ar corespunde începutului acestei perioade astrale. Totuşi, eu cred că sufletele nu trebuie să aştepte chiar atât de mult acolo. Doar cei foarte legaţi de materie...

    Deşi sunt creştină, mi-a plăcut şi am simţit adevărul cărţii "Viaţa de după moarte" de Yog Ramacharaka. Acolo el descrie câteva etape prin care trece sufletul după moarte. Şi, ce e mai important, el spune că fiecare va vedea în perioada când va fi în "raiul" sau "iadul" său exact reprezentările religiei sale, cele cu care a fost familiarizat.

    E foarte bine că ai scris despre această etapă de după moarte, pentru ca oamenii să nu se mai teamă, şi să devină mai conştienţi.
    Apropos, au fost şi nişte filme extraordinare pe această temă: unul cu Robbin Williams în rolul unui spirit care comunica cu un băieţel, ce îl ajuta să îşi rezolve problemele - dar el, spiritul, nu ştia că murise, şi nu a realizat asta decât la sfârşit.
    Şi un altul, extraordinar, parcă tot cu el - "Iubire dincolo de moarte" - despre un bărbat care, după moartea sa fizică, a făcut tot posibilul pentru a scoate sufletul soţiei sale din iad - unde aceasta ajunsese pentru că se sinucisese.
    Deşi poveşti romanţate, ambele filme conţin mari adevăruri, şi impresionează profund prin sentimentele pe care le exprimă.

    Numai lumină şi binecuvântare, călătorie bună pe drumul vieţii...şi după!

    RăspundețiȘtergere
  2. Moartea, este o trecere in lumea spirituala .
    Ea are trei stadii.

    Primul stadiu este atunci cand sufletul ,imediat ce iese din trupul fizic ,trece prin "Coridorul timpului".Aici, pe parcursul trecerii prin acel loc, esti eliberat de toate limitarile din lumea fizica.
    Aici realizam ca nu suntem corpul fizic, dar suntem inca foarte vii.

    "Usa mortii"este inca deschisa si se poate privi inapoi spre lumea fizica. In timpul celui de al doilea stadiu, poti trece inainte si inapoi prin aceasta "usa" iar cei care traiesc te pot simti si ei ca fiind o prezenta.

    Daca cineva crede ca dincolo nu exista nimic dupa moaste, atunci in stadiul al doilea nu va experimenta absolut nimic.
    Fiecare experienta este individuala indiferent ca vei experimenta "iadul' sau "raiul" create de fiecare persoana in parte.

    In momentul cand decizi ca esti gata, treci in stadiul al treilea al "mortii".
    Abia acum se inchide "usa "definitiv si poti merge inainte.
    Treci printr-un "pajaj " mai intunecat dar la capatul tunelului de zareste o luminita, ce straluceste din ce in ce mai tare pe masura ce ne apropiem de ea.

    Intrand in Lumina, sufletul se "scalda " in stralucirea Esentei.Toate sentimentele de teama, de neliniste, sau de orice fel s-au pierdut in timpul trecerii prin "pasaj".
    Acum,Esenta radiaza iubire pura iar sufletul experimenteaza aceasta iubire.
    Impreuna cu aceasta Lumina, sufletul deruleaza evenimentele vietii lui si toate trairile sunt absorbite de Lumina, chiar si cea mai mica senzatie, lasand sufletul gol si frumos.
    Daca lasi in urma orice simt de personalitate, sufletul este inglobat in Lumina si se "topeste"
    in gloria splendorii si a perfectiunii a starii de a fi.
    Acum sufletul este fuzionat cu Lumina.

    Aceasta fuziune cu Esenta, nu este sfarsutul,este abia inceputul

    In concluzie, nimic nu ni se intampla daca nu dorim.
    Trebuie sa stim ca "raiul ne ofera ce vrem, iar "iadul " ne ofera ce nu dorim.

    Tot ce ni se intampla creem noi si va disparea in momentul in care noi nu-l mai vrem.

    Raiul este singura realitate, restul creem noi cu gandurile noastre.

    RăspundețiȘtergere