15 februarie 2011

Iubire de Dumnezeu

Suntem ai tai Doamne, pe Tine te iubim si te pretuim pe Tine si nu pe altul pe Tine care esti Tatal lui Hristos, pe Tine care esti Allah pentru musulmani si Brahman pentru hindusi.

Pe Tine Doamne care esti sfant si fara de inceput si fara de sfarsit. Pe Tine care esti sfant si izvorul sfinteniei. Pe tine care ai hotarat sa cobori si sa te intrupezi si sa te sacrifici si sa ne calauzesti astfel direct si sa ne mantuiesti.

Suntem aici Doamne ca sa invatam si sa ii invatam pe oameni sa te iubeasca. Sa invatam ca putem sa ne iubim oricat de diferiti am fi.

Sa invatam sa simtim Duhul Tau cel Sfant. Sa te percepem in inimile noastre si sa strigam de fericire ABBA, Tata iubit!

O, ce fericire Tu ti-ai propus sa stai de vorba cu noi. Tu Tatal infinitului O, Tu Tatal desavarsirii vrei sa stai la masa cu copiii Tai pentru iubirea lor.

Invata-ne Doamne cum sa te iubim si cum sa te adoram, O Tu care esti foc mistuitor si Fiinta necreata. Tu care ai devenit OM pentru ca sa imparti nesfarsirea si gratia Ta copiilor si creaturilor.

O, Doamne Tu esti aceasta iubire care se vrea inteleasa si pretuita si adorata. Preabunule si preasfantule si preadesavarsitule, te iubim fierbinte, te iubim cu toate puterile sufletului nostru, tu esti sensul vietii noastre si bucuria de a fi si bucuria de a te regasi merita toate mortile si toate sacrificiile.

Tu esti extazul, tu esti Visul, marele Vis, la tine visam dinainte de a ne fi nascut.

O, miracol al miracolelor in sfarsit iubirea noastra se odihneste in Tine si Tu te odihnesti in inima noastra. O, inceput al Infinitului, desavarsire si fericire fara sfarsit. Ne-ai atins cu gratia Ta, ne-ai atins cu nemurirea, cu iubirea, cu desavarsirea…

Dumnezeu vine sa intre in inima noastra de unde nu te astepti. Ramai si nu mai pleca, ramai, ramai...

O, ABBA, nu ne mai parasi, lasa-ne sa devenim umbra umbrei Tale, umbra mainilor Tale, umbra slujitorilor Tai, ingaduie te imploram sa fim in preajma Ta, o de am putea sa fim slujitorii slujitorilor Tai, de am putea sa maturam frunzele prin paradis sau sa ingrijim fluturii gradinilor Tale, de ne-ai gasi si noua o intrebuintare, inventeaza si pentru noi ceva, numai sa te putem vedea din cand in cand, Lumina luminilor si Esenta a esentelor...

Amin preasfantule Tata, Amin ABBA, Amin Eternule si Desavarsitule!

2 comentarii:

  1. Minunat text, se aseamănă cu un psalm! De fapt, chiar poate fi un psalm al vremurilor noastre. Fericit eşti că poţi să simţi,şi să scrii aşa!
    Să ai adevărata fericire, cea care nu trece!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur daca ti-a placut, dar sa stii ca este inspiratie si revelatie. Nu stiu unde am citit de curand ca Duhul este cel care ne invata sa il iubim pe Tatal si ca acest Duh ii spune astfel de cuvinte minunate Tatalui...
    Si cum eu sunt in aceasta cautare si vanare a Duhului...:)
    Iata ca uneori mai si reusesc :)
    Dumnezeu sa-ti daruiasca si tie si tuturor celor care sunt gata sa renunte la tot pentru El, tot ce isi doresc.

    RăspundețiȘtergere