23 februarie 2011

Mustrari de la Iisus

Sunt unii care desi au fost mangaiati si imbratisati de Iisus si au primit semne si binecuvantari, atunci cand Iisus le spune”Vino si urmeaza-ma!” acestia raspund : “Doamne stai sa merg la banca intai si sa scot bani, sa platesc chiria anticipat, sa ud florile sa-mi linistesc parintii si pe cei care imi fac curte, sa nu pierd nimic in aceasta lume cat voi fi alaturi de tine etc…"

Deci sunt acestia care il vor si pe Iisus vor si lumea care pun egalitate intre dorintele lor si cele ale lui Dumnezeu care nu vor sa piarda nici lumea si nici pe Iisus, in felul acesta dezamagindu-l pe Dumnezeu care atat de mult a avut grija de ei. Dar Dumnezeu va ridica aproape de inima Lui pe alti alesi daca acestia pun egalitate intre imbratisare lumii si imbratisarea Lui.

Daca ati chemat si lumea si ati chemat si pe Dumnezeu si lucrati la doi stapani temandu-va sa nu piertdeti aprecierea niciunuia , atunci de ce va mirati ca El nu raspunde dorintelor voastre? Grabiti-va sa fiti pe placul Lui si sa intrati in vointa si dorinta Lui.

De ce va temeti ? Oara Viata cu V mare nu este mai mult de viata cu v mic de care nu vreti sa va despartiti? Oare Petru a clipit cand a trebuit sa se desparta de familia lui? Nu i-a incredintat el lui Dumnezeu stiind ca mai bine le va fi fara el? Daruiti-va si voi pe voi insiva lui Dumnezeu incredintati fiind ca El va va purta de grija. De v-ar dispretui lumea intreaga si cu cei mai dragi daca Dumnezeu va binecuvanteaza atunci sunteti pe drumul cel bun.

Si tineti minte ca El nu daruieste comorile celor care nu le pretuiesc mai mult decat pretuiesc lumea.

Evident prezenta lui este si un jug, lucram pentru El, vor fi anumite constrangeri, dar jugul lui este usor si binecuvantarile si rasplata merita efortul.

Apoi mai sunt acestia care de dragul oi ratacite pierd turma intreaga. Desigur ca Iisus vrea sa salveze oaia ratacita dar nu neglijand si pierzand intreaga turma.

Oaia ratacita e multumita sa regaseasca turma si sa fie din nou in mijlocul ei si nicidecum nu se vrea berbec sau magar printre celelalte oi sau poate chiar pastor.

Fici deci echilibrati uneori mersul pe cale este asemenea mersului pe o franghie desupra unui hau. Vin incercari si posibile dezechilibrari din toate partile.

Vedeti dar Dumnezeu a incetat sa ii mai mustre pe cei care sunt tari de urechi si de inima. I-a lasat deja pe acestia pe mana altor slujitori si se va ocupa de cei alesi si care cu adevarat il urmeaza.

Iar noi care inca suntem in gratia lui Dumnezeu sa ne bucuram de aceasta si sa ne desavarsim in ascultare pentru ca in gratie Dumnezeu ne iubeste neconditionat si ne iarta toate si de daruieste toate. Dar momentele gratiei sunt urmate de incercari si teste pentru a arata cate am invatat si pe ce nivel ne situam.

Gratia divina este precum copilaria. Este adevarat noi speram ca din copilarie sa intram direct in alta Copilarie, si sa traim copilaria divina. Este posibil si asta pentru ca toate sunt posibile la Dumnezeu.

25. În vremea aceea, răspunzând, Iisus a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului şi al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor.

26. Da, Părinte, căci aşa a fost bunăvoirea înaintea Ta.

27. Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu şi nimeni nu cunoaşte pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaşte nimeni, decât numai Fiul şi cel căruia va voi Fiul să-i descopere.

28. Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi.

29. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre.

30. Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară.

Matei 11

2 comentarii:

  1. E foarte adevărat ce spui, dar El este îngăduitor, şi ne cunoaşte mai mult decât ne cunoaştem noi-înşine. Şi, ştie că nu toţi se pot desprinde dintr-o dată. Pentru unii este un întreg proces, în care lasă lumea puţin câte puţin, şi se întorc spre El. Şi peste ani, se vor vedea cu totul alţii decât la început!
    El singur ştie cine e capabil de mari renunţări de la început, şi cine doar treptat. Dar, principalul este ca întotdeauna ponderea pe care o dăm lui Dumnezeu să fie mai mare decât cea pe care o dăm Cezarului - adică, lumii.

    Desigur, dacă auzim o poruncă directă, nu mai este cale de şovăire! Acestea sunt situaţii rare, pregătite pentru oameni aleşi.

    Mulţumim că nu ne laşi să ne lenevim, şi ne spui întotdeauna ce trebuie să auzim! Numai lumină!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, calea spirituala este implinirea existentei noastre.
    Miracolul este acela ca Iisus este viu, si, cu totul uluitor si incredibil, ne baga si pe noi in seama si ne calauzeste.
    Aceasta este minune vietii noastre, de a fi calauziti de Dumnezeu. De a deveni constienti de El.
    Ne-a chemat si ne-a ales si trebuie la randul nostru sa chemam si sa alegem.
    Sa stam la masa cea divina si sa degustam din bunatatile lui Dumnezeu cu care iata ne cinsteste pe toti.
    Dumnezeu iata ne-a altoit pe vita cea divina si prin care curge viata vesnica...

    RăspundețiȘtergere