23 februarie 2011

Sfânta Faustina Kowalska (1905-1938)

Sfanta Faustina este foarte importanta deoarece Iisus sta indelung de vorba cu ea si ne transmite prin ea mesaje deosebit de importante si mai ales o imagine a Lui.

Aceasta imagine este plina de intelesuri si am putea sa spunem ca reprezentativa pentru aceasta generatie de cautatori.

Ce observam? Din centrul iubirii, din Anahata izvoraste un manunchi de raze. Ei bine aceste raze pot sa aiba mai multe semnificatii spirituale si chiar au. In primul rand ne arata ca se adreseza unei generatii care are cunostinte spirituale, care au aflat despre centrii energetici si semnificatia lor.

Aceasta icoana se cheama icoana indurarii divine. Si razele din Anahata lui Iisus au jumatate culoare rosie si jumatate culoare alba. Culoarea rosie semnifica aici iubirea pentru Dumnezeu dar si vointa lui Dumnezeu care este desavarsire si perfectiune iar culoarea alba reprezinta compasiunea si mila lui Dumnezeu.

Nu gresesc deloc daca spun ca Iisus considera reprezentativa aceasta imagine a Lui si doreste sa fie portdrapel in mesajul de raspandire universal.

Deloc intamplator tocmai prin papa Ioan Paul al doilea aceasta sfanta este canonizata mesajul ei fiind adus in atentia tuturor. Acest papa a fost cel mai iscusit misionar pe care l-a avut Dumnezeu dupa Pavel as spune, mai ales in relatia cu celelalte religii. Doi polonezi cu aceeasi misiune putem spune, amandoi ajungand slujitori de seama ai lui Iisus.

O retinem pe frumoasa sfanta ca autoare a acestei icoane la dorinta lui Iisus. El i-a cerut sa realizeze aceasta imagine a Lui.

Revelatii si conversatiile sfintei cu Iisus si Fecioara sunt in numar de aproximativ 700 de pagini si le avem se pare in totalitate in aceasta carte: Sfânta Faustina Kowalska Mic Jurnal. Milostivirea lui Dumnezeu în sufletul meu

Iata un fragment foarte semnificativ si deloc de neglijat din jurnalui ei :

Intr-o seara , pe cand ma aflam in chilia mea, L-am vazut pe Isus imbracat intr-o tunica alba, cu o mana ridicata pentru a binecuvanta, iar cu cealalta atingandu-si vesmantul in dreptul pieptului.

Din tunica intredeschisa la piept ieseau doua mari raze, una rosie si una pala. In tacere, il fixam cu privirea pe Domnul, iar sufletul meu era cuprins de teama , dar si de o mare bucurie.

Dupa un moment , Isus mi-a spus:

Picteaza o icoana potrivit imaginii pe care-o vezi, cu inscriptia:

Isuse, ma incred in Tine.

Doresc ca aceasta icoana sa fie cinstita mai intai in capela voastra , apoi in lumea intreaga.

Promit ca sufletul care va cinsti aceasta icoana nu se va pierde. Ii promit, de asemenea , victoria asupra dusmanilor sai inca de aici , de pe pamant, si mai ales in ceasul mortii. Il voi apara Eu Insumi ca pe propria mea slava.

7 comentarii:

  1. "Deloc intamplator tocmai prin papa Ioan Paul al doilea aceasta sfanta este canonizata mesajul ei fiind adus in atentia tuturor. Acest papa a fost cel mai iscusit misionar pe care l-a avut Dumnezeu dupa Pavel as spune, mai ales in relatia cu celelalte religii. Doi polonezi cu aceeasi misiune putem spune, amandoi ajungand slujitori de seama ai lui Iisus. "

    deloc intamplator e si faptul ca Papa Ioan Paul al 2lea va fi beatificat la 1 Mai , in prima duminica dupa Pasti , cand e Sarbatoarea Milostivirii Divine pe care Isus a cerut-o prin Sfanta Faustina.

    Dumnezeu sa te binecuvanteze cu Pacea ,Iubirea si Indurarea Sa si sa faca ca acestea sa fie continut , asternut si mangaiere inimii tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. A, mersi pentru amanunte. Dumnezeu e bun si se joaca cu noi in mod divin prin semne,r evelatii si coincidente.
    Esti o calauza foarte buna printre sfintii si miracolele bisericii catolice si am aflat si eu multe de la tine.
    Si pentru ca e atat de bun Dumnezeu o sa ramana in continuare cu noi, indiferent de biserica noastra, si o sa continue sa ne reveleze tainele si misterele fiintei Sale.
    Iisus m-a invatat ca toate bisericile fiind ale Lui sunt si ale mele si mi-a aratat calitatile si defectele fiecareia aratandu-mi ca a profetit in Apocalipsa 21, 22 ca in curand El Dumenzeu va inlocui cu prezenta Sa toate templele si bsiericile.
    Si tot El mi-a schimbat la 180 grade parerea despre papa Ioan Paul al doilea aratandu-mi ce a facut prin el...
    De aceea eu ma bucur ca un contemporan asa inteligent si intelept si inspirat de Dumnezeu va fi canonizat si adus astfel in atentia intregii lumi ca model spiritual.
    Este timpul cand religiile isi revarsa continutul si lumina una in cealalta imbogatindu-se reciproc pentru ca apoi sa devina una si desavarsita asa cum doreste Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deşi nu cunoşteam această sfântă, mesajul ei - aparţinând unei epoci foarte aproape de a noastră - este acelaşi cu al sfinţilor din vechime.
    Dovadă că Dumnezeu ne vorbeşte şi azi, ca şi atunci. Pentru cine are urechi să audă!

    Tot un sfânt al secolului XX este şi Sf. Paisie Aghioritul, a cărui viaţă şi minuni se aseamănă cu ale oricărui sfânt de la începuturile creştinismului.

    Dumnezeu să binecuvânteze aceste suflete mari, care au venit printre noi cu misiunea de a ne trezi, şi a ne arăta că El veghează asupra noastră, ca întotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Jurnalul Sfintei Faustina a fost transpus in format audio la Radio Maria. Imi place mult sa il ascult. Este impresionant cu cata evlavie se ruga Sfanta pentru cei din jur, si de asemenea, pentru sufletele celor plecati care aveau nevoie. Si este incredibili de frumos in ce moduri ii raspundea Isus.
    Sfintii sunt modele pentru noi, modele de supunere si de prietenie a omului cu Isus, cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iata, trei candidate foarte serioase la Viata vesnica... Eu zic ca veti reusi si ati reusit deja... Dumnezeu sa va ajute sa pastrati ce ati obtinut si sa deveniti voi insiva izvoare ale vietii vesnice...

    RăspundețiȘtergere
  6. Binecuvintata sa-ti fie Inima D-mne Isuse, Preamarita si Preainltata in Vecii Vecilor , Amin.

    RăspundețiȘtergere
  7. BUNA ZIUA POT CITI ACEASTA CARTE IN FORMAT ELECTRONIC , UNDE, MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere