4 iulie 2011

Pretiozitatea Mirelui

A fost odata un mire care urma sa isi intalneasca mireasa.

Domnul il iubea foarte mult incat I-a scos in cale mai multe mirese pretioase sa isi aleaga pe care doreste. Ba chiar, daca ele ar fi acceptat si-ar fi putut alege mai multe.

Fiecare il iubea in felul ei.

Una nu l-ar fi iubit si nu l-ar fi luat de sot decat daca ar fi iubit-o numai pe ea si doar pe ea. Alta doar daca lucrurile ar fi urmat asa cum isi dorea ea sa fie. Alta pentru ca era vremea sa se casatoreasca si s-ar fi potrivit cu ea. Alta pentru ca se simtea bine in preajma lui si dorea sa ii apartina.

Una singura il iubea neconditionat si ar fi acceptat orice.

Unele mirese il testatu ele pe mire si il incercau.

Ba chiar doreau sa primeasca ascultare.

Ceea ce miresele nu stiau este ca ca ele apartineau oricum mirelui, ca nu puteau sa il incerce si testeze deoarece nu ele urmau sa aleaga ci sa fie alese.

S-a intamplat ca acest mire sa fie piatra din coltul unghiului vietii lor si de binecuvantarea lui sa depinda fericirea lor ba chiar si viata lor vesnica.

Daca ele ar fi avut ochi sa vada ar fi inteles ca relatia cu mirele este pretioasa si nu optionala si chiar mai importanta decat orice relatie.

Si mirele era una cu Mirele si binecuvantarile si judecatile lui erau ale Lui si mirele era mostenitorul Mirelui care impartea totul cu el, fiinte lumi si taine.

Si cum decideau ei asa si urma sa fie si pe cine nu binecuvantau fara binecuvantare ramanea si pe cine judecau judecat ramanea.

Si totusi de iubirea Mirelui beneficiau multe mirese.

Si daca il iubeau mai presus de orice primeau din mana lui multe daruri si chiar soti sau iubiti.

Si miresele intelepte il luau mereu ca martor si ca al treilea in vietile lor, mire si iubit secret, sfatuitor de taina…

Un astfel de mire este un mare dar in viata oricarei femei si o mare fericire sa fie aleasa ca mireasa.

Pentru ca putine din cele multe sunt alese ca mirese. Cu cat puterea iubirii mirelui este mai mare cu atat Domnul ii daruieste mai multe mirese.

Si totusi este posibil ca el sa aiba doar o singura mireasa.

Dar mirele urma sa fie intru-totul asemenea Mirelui si Mirele il binecuvanta sa fie asemenea Lui, lumina din lumina , dumnezeu adevarat din dumnezeu adevarat…

Ce cere deci Dumnezeu? Iubire si ascultare...

Ce vor cere si slujitorii? Iubire si ascultare...

Dumnezeu vrea iubire mai presus de orice...

Iar cel ce il considera pe slujitor una cu Cel care l-a trimis va lua rasplata de la Cel care l-a trimis... Invatati, umiliti-va si abandonati-va in fata lui Dumnezeu.

Muriti pentru lume si pentru voi si rugati-va sa fiti acceptati ca discipoli ai marelui si eternului Maestru!

37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.

38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.

39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.

40. Cine vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte, şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.

41. Cine primeşte prooroc în nume de prooroc plată de prooroc va lua, şi cine primeşte pe un drept în nume de drept răsplata dreptului va lua.

42. Şi cel ce va da de băut unuia dintre aceştia mici numai un pahar cu apă rece, în nume de ucenic, adevărat grăiesc vouă: nu va pierde plata sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu