14 noiembrie 2011

Despre Judecata de Apoi si despre Inviere

Deoarece tocmai am vazut intr-o emisiune tv cateva erori in cunoasterea unui  professor de teologie ma grabesc sa explic aceste lucruri,cu siguranta aceasta lipsa de cunoastere fiind comuna celor mai multi.
In primul rand trebuie sa intelegem ca Judecata de Apoi se petrece constant si nu exista un tribunal nicaieri care ne asteapta cu o astfel de judecata dupa moarte.
Fiecare zi este o zi de apoi si in fiecare zi avem parte de judecata sau de binecuvantarea lui Dumnezeu. Sunt anumite intervale de timp in care intr-adevar paharul nostru se umple, cu lucruri bune sau rele, si atunci se ia decizia unei penalizari sau binecuvantari mai mari dar aceasta nu iese din tiparul care arata ca judecata sau biencuvantarea au loc constant , zi de zi.
In lumea de dincolo, in fapt in planul astral corespunzator pamantului in care ajungem,  dupa ce ne parasim corpul fizic nu se intampla in procesul nostru de evanghelizare si mantuire a noastra ceva diferit de ceea ce s-a petrecut in aceasta viata, ingerul vine la noi , se recomanda si ne cere sa il urmam.
Cei care nu il urmeaza sau cei la care pur si simplu nu vine nimeni sunt condusi din umbra la momentul ales de Dumnezeu catre lumile unde merita sa ajunga.
Nu exista o judecata anume atunci dupa moarte ci oamenii singuri, zi de zi merg inspre judecata sau inspre binecuvanatre si isi decid destinul inclusiv pentru lumile de apoi.
Cine ia decizia sa il urmeze si sa il asculte pe Inger primeste anumite teste si incercari ce au rostul de a-i modela fiinta spre a putea urca in una din lumile divine ale Impartiei lui Dumnezeu.
Cine nu urca urmeaza sa ajunga fie intr-o lume infernala fie in diferite lumi mai mult sau mai putin spirituale sau urmeaza sa se reintrupeze pe una din planetele universului fizic si sa isi continue aventura spre mantuire si desavarsire.
Desigur ca putem numi Judecata aceasta decizie a Ingerului sau grupului de ingeri  de dupa moarte,dar daca noi ascultam intru-totul de ingerul care ajunge la noi nu exista absolut nici o judecata ci cel mult asimilarea unor lectii de umilinta si spiritualitate. Iar daca suntem rai si incapatanati, decizia ingerilor de a ne trimite intr-o lume mai putin placuta iarasi nu se poate numi judecata de apoi deoarece aceasta decizie a fost pregatita inca din viata prin actiunile noastre si doar eventual pecetluita in momentul de atunci.
O de cate ori ati fost deja judecati si de cate ori deja binecuvantati...
La fel si in lumea de dincolo, dupa ce ne despartim de trupul fizic, ceea ce se cheama Judecata poate sa treaca neobservata si se paote lasa uneori asteptata o perioada mai lunga decat viata pe care am avut-o pe pamant.. Desigur fenomenul poate sa cunoasca nuante, asa cum nici o viata nu seamana cu alta la fel fiecare poate sa experimenteze lucruri mai mult sau mai putin diferite in celelalte lumi. Dar tiparul este acesta ca, dupa o perioada mai lunga sau mai scurta, la noi vine cineva de sus si incearca sa ne ridice si pe noi sau pur si simplu ne trimite intr-o lume ce nu se afla nici in imparatie si nici infern nu e, pentru a ne continua evolutia... 
In acest spatiu binecuvantat noi deja avem acces la energiile angelice, la duhul sfant al lui Hristos care ne modeleaza fiinta si ne pregateste pentru deplina fuziune cu acesta si mai apoi, numai pentru cei care cu adevarat au renuntat la lume pentru Dumnezeu, la fuziunea chiar cu Tatal.
Oamenii isi pregatesc zilnic judecata de apoi prin chiar alegerile lor de fiecare zi. Si aceasta judecata vine din cand in cand, daca este cazul chiar in aceasta viata, ceea ce, spiritual vorbind, este un semn bun si o sansa sa ne mantuim...
Unii deja sunt condamnati si altii deja mantuiti dar aceasta ar putea sa se schimbe, daca cei damnati s-ar pocai si ar cauta sa-l cunoasca pe Dumnezeu si voia Lui dar si invers daca cei alesi la incercari nu mai aleg sa faca voia lui Dumnezeu.
Aceste inecrcari continua si in cer.
Orice inger poate sa cada in orice moment daca se departeaza de Voia lui Dumnezeu.
De aceea am si spus ca incercarile, inclusiv pentru Hristos, au continuat si in Imparatie si vor continua in eternitate deoarece suntem fiinte libere si independente, liberul arbitru fiind in fapt una din marile realizari ale lui Dumnezeu.
O alta eroare la preotul si preofesorul nostru este aceea ca el crede, ca si multi alti crestini de altfel ca ar exista o asa zisa inviere cu trupul fizic.
Aceasta este o eroare deoarece in Imparatie fiind o lume a spiritului traim in trup spiritual si nu avem nevoie de trup fizic.
Trupul fizic este de folos numai in planul fizic.
Omul cand moare se separa de trupul fizic si ramane in trupul astral.
Invierea este o metafora si inseamna invierea catre viata vesnica, dobandirea unui trup de lumina cu o constiinta mult largita cu puteri divine etc.
Desigur ca un om care are puterea sa isi materializeze un trup fizic dupa moarte, din nou, in aceasta lume, putem spune ca a inviat.
Dar adevarata Inviere este dobandirea acestui inalt nivel spiritual care confera viata vesnica, cunoasterea lui Dumenzeu etc… 
Si inca ceva aici, Ilie, Enoh si altii, nu s-au ridicat la cer cu trupul fizic ci pur si simplu trupul lor fizic le-a fost dematerializat, aceasta fiind o mare gratie a lui Dumnezeu.
De altfel Hristos si -a dematerilizat trupul fizic chiar daca dupa ce a murit si i-a fost pus in grota.
Iar trupul nou materializat a fost la inceput un pic dificil de recunoscut pentru apropiatii Lui, pentru apostoli...
A mai facut si alta eroarte bunul nostru professor, un suflet bun bland si ales altfel, referitor la copiii care mor inainte de nastere sau la copii mici in general.
Acesti copii sunt crescuti direct uin Imparatie si educati de ingeri mai mici sau mai mari.
Exista astfel de scoli unde acesti copilasi primesc invatatura de la ingeri pana ce devin ei insisi locuitori maturi ai Imparatiei. Inainte de asta sunt crescuti in cer de mame cu totul divine si angelice ca daca le-am vedea am amuti de atata splendoare si frumusete...:) 
Multumim Doamne pentru binecuvantarea si bunavointa ta, pentru lumina si calauzire!
14. Si nu stiti ce va aduce ziua de mine! Caci ce este viata voastra? Nu sinteti decit un abur, care se arata putintel, si apoi piere.

15. Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: ?Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru.? Iacov 4









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu