18 februarie 2012

TARA

Nu exista cuvinte suficiente pentru a vorbi despre Gloria energiilor si entitatilor primordiale. Primele energii ce izvorasc din Dumnezeu sunt asemenea unui substrat al Infinitului, ele se revarsa in intreaga Creatie fiind veritabili stalpi ai creatiei.
Sau daca stalpii creatiei sunt cei sapte mari centrii energetici ai Omului macrocosmic atunci aceste energii sunt asemenea unor sori a caror energie tasneste si inunda intreaga Creatie  de pe diversele paliere are marelui Om.
Tara este daca vrei Inima lui Dumnezeu in actiune.
Ea este considerata a fi Mila si Compasiunea lui Dumnezeu.
Aceasta descriere a existentei acestei energii primordiale ne parvine inca din primele texte adamice, revelate prin gratia lui Dumnezeu si prin marele scrib si profet Jacob Lorber.
Candva , la inceputul eternitatilor, Dumnezeu a varsat o lacrima de compasiune mila si iubire contemplandu-si Creatia…
Aceasta lacrima eterna este Tara. 
Atat de multe si de importante lucruri sunt de spus despre aceasta energie cu adevarat primordiala, atat de primordiala ca este asociata cu insusi sunetul primordial sau bija-aksara pranava, adica sunetul etern , cuvantul primordial prin care Dumnezeu creeaza totul: OM sau AUM. 
Tara este prezenta in toate religiile lumii fiind insusi principiul de functionare a acestor religii, adica salvarea si mantuirea.
In budhismul Tibetan si in hinduism ea este numita Mantuitoarea si salvatoarea.
Daca marele avatar divin Krishna, marele nostru prieten, este o intrupare a marii energii primordiale a timpului, sau altfel spus manifesta aceasta energie primordiala ca intrupare a lui Dumnezeu,  iata ca al doilea mare avatar pe care umanitatea il cunoaste, vine si se recomanda pe sine ca fiiind… Steaua Diminetii!
Ori glorie lui Dumnezeu, Tara este cunoscuta dintotdeauna ca fiind Steaua diminetii si calauzitoarea prin excelenta a tuturor fiintelor.
Mirati-va si voi de aceasta glorioasa coincidenta.
Cat de glorioase sunt caile lui Dumenzeu.
Cei mai mari doi avatari ai Pamantului sunt intrupari ale acestor prime doua mari energii primordiale mentionate in sistemul Dasha Mahavidya Yoga!
Cat de glorios este acest lucru!
Cat de mari sunt aceste initieri!
Cat de glorioase sunt aceste intelesuri.
Coincidentele continua intr-un mod cu totul bulversant si uluitor.
Tara fiind lacrima de compasiune a lui Dumnezeu pentru creaturile sale, ei bine, lacrimile Tarei in traditia spirituala eterna sunt considerate a fi toti sfintii si toate calauzele care apar in lume.
Aceasta glorie este preluata de crestinism crestinismul  in frunte cu Iisus Hristos fiind cele mai mari intrupari si materializari cunsocute ale acestei energii primordiale.
Prin hristos si fecioara,  cei initiati pot sa vada deplina splendoare si deplina manifestare a acestei energii primordiale.
“Si nu ne lasa maicuta sa pierim pe cale,  Noi ce suntem fii ai lacrimilor tale”...
Iata cat de mare este Gloria lui Dumnezeu!
Iata revelatia revelatiilor acestui timp de gratie,a cestui timp apocaliptic.
Nu am sa va revelez chiar totul am sa mai las si pentru mai tarziu, nu este cazul ca aceasta postare sa fie o exegeza a acestei mari puteri cosmice. 
De asemenea nu am sa revelez aceasta mantra decat personal pentru inceput prietenilor mei si celor care o vor folosi. 
Intreaga nastere a lui Iisus Hristos este o veritabila initiere  in aceasta energie primordiala uluitoare.
Contrapartea masculina a Tarei se spune ca este chiar… Domnul, Cel care isi indreapta privirea in jos, plina de compasiune…
Partea a doua a acestei mari revelatii si intieri este lasata pentru altadata, aceasta prima parte continand sufierciente divine revelatii.
Eu insumi in viata anterioara sunt considerat a fi fost unul din cei mai mari initiatori in Dasha Mahavidya Yoga. Nu in una ci in toate cele 10 fiind citat in marile texte initiatice  ca o mare autoritate... 
De aceea tu ai nimerit intr-un loc cu totul minunat si divin. 
Dumnezeu mi-a revelat aceste lucruri , eu insumi mirandu-ma si bucurandu-ma de ele, de aceasta mare mostenire spirituala, pentru ca sa stiu unde ma asteapta sa urc, unit fiind cu El inca din viata anteriora... Ni le reveleaza tuturor pentru ca suntem multi, nu este vorba numai de unul ci de un mare si uluitor grup spiritual, un grup spiritual istoric ce deja a ramas pentru eternitate in istoria spirituala a acestei lumi... 
Parinte Sfant, Iubire Eterna, calauzeste-ne si nu ne lasa sa pierim! 
Trebuie sa iti mai spun ca fiecare din aceste 10 puteri cosmice reprezinta o viziune primordiala asupra lui Dumnezeu.
Avem 10 fatete primordiale ale lui Dumnezeu.
10 energii care au rol la nivelul macrocosmosului.
Aceste fatete ale lui Dumnezeu pot sa fie foarte diferite, uneori chiar opuse.
Astfel daca prin Kali sa spunem vedem un aspect de forta, teribil al lui Dumnezeu, Timpul care invarte macrocosmosul spre Desavarsire, omorand (transformand) tot ceea ce inca nu a prins scanteia de viata divina, scanteie care este chiar Tara…
Tara este cea care ne preia din haosul sau intunericul primordial, din noaptea primodiala care este Kali si ne duce spre taramul Luminiii.
Tara se spune ca este cea care raspunde cel mai repede la orice strigat si invocare.
Noi suntem cu totul privilegiati avand pe Iisus si pe Fecioara care impreuna, simultan sunt fatete ale acestui uluitor aspect primordial divin.
Faptul ca avatarii divini ar putea sa manifeste in ordine cele zece mari puteri cosmice este cu totul bulversant si neasteptat.
Traditia spirituala mai mentioneaza si alti mari avatari divini care intrupeaza alte astfel de forte cosmice… 
Aceste energii fiind atat de diferite, perceptia, experientele si chiar calea difera foarte mult de la una la alta…
Crestinismul asa cum il stim reprezinta in special manifestarea acestei energii a Compasiunii.
Zeitatea cea mai cunoscuta si invocata in budhism nu este alta decat… Tara. 
Tara nu este prezentata intamplator a doua in ordinea celor zece mari puteri cosmice.
Astfel, Kali ne ofera energia necesara inceputului si ne pune fata in fata cu tot destinul nostru, cu toata karma noastra, iar Tara este mila lui Dumnezeu care ne salveaza de ceea ce am fost noi insine calauzindu-ne spre taramul Luminii.
Ea este barca ce ne transporta din noaptea profunda spre lumina zilei.
Tocmai de aceea ea este steaua diminetii si corespunde perioadei de dinainte de rasaritul soarelui, acelei perioade desemnate prin expresia “se crapa de ziua".
Cand steaua diminetii, Luceafarul ne poate calauzi.
Nu mai este noapte dar nici ziua nu este.
Si prin aceasta bezna Tara ne calauzeste spre Lumina.
Ea este alb stralucitoare asa cum fecioara intodeauna este descrisa in toate aparitiile. 
Tara este mult mai populara in budhism decat in hinduism.
In alte texte initiatice cunoscute, nu avem prea multe in lume, se spune ca venerarea Tarei este cel putin la fel de veche ca si Vedele.
Iata in aceste mari energii primordiale trebuie sa lucram mai multe vieti chiar pentru a obtine desavarsirea  de aceea iti recomand sa ma contactezi personal pentru a primi o mantra potrivita pentru a pasi tu insuti pe aceste mari cai spirituale.
Traditia spirituala a Tarei este uluitoare, se spune ca mantra este transmisa de guru-femei… Asa cum o femeie, Fecioara, ni-l daruieste pe Dumnezeu, Tara ne daruieste  Mantuirea respectiv un mantuitor. Adica Dumnezeu ni se daruieste prin puterea Sa, care este de natura feminina in raport cu El, altfel ea continand si femininul si masculinul.
Nu este de mirare deoarece Ea, Tara, compasiunea divina este cea care naste pe Dumnezeu… Este cea care naste acel Dumnezeu care este Iubirea! Celalalt nu se naste deloc... Dar amandoi sunt Una! 
De asemenea trebuie sa pun acceentul pe caracteristica de Mantuire si salavare a acestei energii…
La randul lor Mantuitorii si salvatorii sunt cei care o manifesta, cei care alearga in ajutorul celor napastuiti si care invoca pe Dumnezeu si totodata cei care se ingrijesc de salvarea si mantuirea celor care il cauta pe Dumnezeu. 
Domnul vrea sa faca din noi mari mantuitori…
Tara este haina dumnezeiasca a oricarui mantuitor…
Tu ca un veritabil viitor inger vei avea in garderoba ta mai multe astfel de mantii divine…
Hai acum sa imbracam impreuna  mantia fecioarei, mantia compasiunii si milei divine! 
Iata ce se spune intr-una stfel de text initiatic despre aceasta mare zeita sau energie cu totul dumnezeiasca si primordiala: 
“Nu exista divinitate care sa o depaseasca pe tara cand e vorba de impartirea favorurilor, proclama Tantra. Ea este Mantuitoarea care astfel asigura:
“Eu calauzesc omul spre calea Divinului
Si il pazesc de Lupul rosu si de Sarpe.
Asez in mana lui de muritor sabia mea cereasca
Si il imbrac cu platosa Zeilor. 
Eu distrug mandria ignoranta a mintii omenesti
Si conduc gandul spre maretia Adevarului;
Sfasii viata ingusta si plina de succese a omului
Si ii silesc ochii tristi sa se uite spre soare,
Ca sa moara pe pamant dar, sa traiasca in sufletul lui.
Eu cunosc scopul, cunosc drumul secret,
Am studiat harta lumilor invizibile
Eu sunt capetenia in batalie, steaua calauzitoare”

Aceasta poezie apartine lui Sri Aurobindo un alt mare exeget al Celor 10 mari puteri cosmice. 
Observati cat de mare este coincidenta intre mesajul ce vine prin Iisus, cat de mult se suprapune acestei cunoasteri obtinuta in traditia sapirituala prin venerarea acestei energii primordiale.
Aceasta este o mare initiere si vine sa confirme odata in plus importanta acestor energii primordiale la nivelul intregului macrocosmos.
Sper ca sunteti gata sa repetati impreuna cu mine aceste sunete samanta arhetipale in formule cu totul speciale care va vor umple de gratia lui Dumnezeu si care va vor da aripi de seraphim in zborul catre inaltimi…
Bine ati pasit in minunata si atat de frumoasa scoala care iata s-a nascut sub binecuvantarea fiintelor eterne! 
In budhism Tara este invocata si cu aceasta mantra si formula : om tare tuttare ture swaha
Iar mantrele si formulele pe care le dau  sunt sustinute chiar de Iisus Hristos care va veghea ca fiinta voastra spiritala, ca intreaga voastra fiinta sa fie imbracata in aceasta uluitoare haina de lumina, in aceste uluitoare haine divine in care veti straluci asemenea sorilor ce au toate culorile curcubeului!
Iata, prin gratia lui Dumnezeu am vorbit in chip unic si intiatic despre a doua mare forta cosmica !
Ce bucurie, cata gratia!
Si acum iubitilor, ascultati ce spune Domnul vostru, cata glorie, cata gratie, ce momente unice in istoria spirituala a cestei lumi! 


16. Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca să mărturisească vouă acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rădăcina şi odrasla lui David, steaua care străluceşte dimineaţa. Ap 22
 28.    Şi-i voi da lui steaua cea de dimineaţă.  Ap 2


2 comentarii:

  1. Minunată postare,
    ca de altfel şi melodia aleasă.

    @};-

    ... Numai ceea ce provine dintr-un loc al păcii profunde şi al bucuriei este de inspiraţie divină.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti cei care vad ce vezi tu aici... il vor vedea pe Dumnezeu si se vor uni cu El pentru eternitate...!
    Amin! :)

    RăspundețiȘtergere